Arama butonu
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
804
Cevap
179048
Tıklama
88
Öne Çıkarma
Cevap: BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (33. sayfa)
K
6 yıl
Er

Çok Teşekkür Ederim Tavsiyeniz İçin Araştırmamı Yapacağım İlginiz İçin Tekrardan Teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Die Chemie.
R
6 yıl
Binbaşı

Selam hocam, öncelikle tebrik ederim. Sorum şöyle ki bu sene dgs girdim ve büyük ihtimalle ytü, itü gelmeyecek basit soruları zamandan dolayı yakalayamadığım için. 10 dakikam daha olsaydı kesinlikle ytü veya itü'ye girebilirdim 6 soru daha yaparak. Her neyse yapmış olduğumla GTÜ ve İYTE'ye girebilecekmişim gibi ki büyük ihtimalle girebilirim sizce hangisini tercih etmeliyim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
6 yıl
Yüzbaşı

geçen sene tercih döneminde burayı silip süpürmüştüm. Hala daha burda olduğunuz için teşekkürler. Etraf kalabalıklaşmadan sorumu sorayım. Bu sene hacettepe de 1. sınıf olacağım.
Okulumuz hakkında ne gibi şeyler duydunuz?
Okulun açılmasına 3 ay var. Çok genel bi soru olacak fakat sene içinde işimi kolaylaştırmam için bana ne yapmamı önerirsiniz?
python veya algoritma çalış veya matematik çalış gibi veys şu kitabı oku gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Renholm

Üniversite sınavını bekliyordum yazmak için, bir aksilik çıkmazsa ODTÜ BM tutuyor. Ama ben çok kararsızım, hedefim yurt dışı ve bunun için en kolay yolun yurt dışında master yapıp daha sonra orada iş bulup kalmak olduğunu okumuştum. İngilizce ile ilgili bir sıkıntım yok, 4 senede daha da kendimi bu konuda geliştireceğime inanıyorum. Yurt dışı hedefli arkadaşlara ne önerirsiniz ve bir BM olarak yurt dışında iş olanakları nasıldır? Önümdeki bu bilinmez yol beni çok korkutuyor, kişilik olarak risk almayı sevmeyen biri olduğum için.
Selam, çok güzel bir soru.. Öncelike hayırlı olsun. ODTÜ de çok güzel bir eğitim alırsın.. hem marka değeri yüksek hem de eğitimi güzel.

Yurtdışı düşünenler kısmına gelirsek.. Dediğin gibi oraya gidip yüksek yapmak bu işin en kolayı. Daha kolayı Loto’dan green card çıkması ama o sana bağlı birşey değil.. ABD üniversiteleri yüksek için 3 ortalamanın üzerinde olmanı ister genelde.. Onun dışında projelerin, referansların yaptıkların çok önemli... Aslında bu soruyu genişletip ilk entrye nasıl yapmalı tarzı birsey yazayım izninle..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Çavuş

Hoş geldiniz hocam, gsü mü ytü mü sizce hangisi seçilmeli? İngilizce bakımından sorunum yok onu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: personalcomputer

Bir aksilik çıkmazsa Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne gitme ihtimalim var. Asıl hedefim akademik kariyer yapmak, bunun için ne yapmam gerekir?
Selam,

Hevesini kırmadan naçizane fikrim TR'de akademik bir kariyer yapma. Adam kayırmacılık, torpil falan bu topraklarda çok oluyor insanlığa çok faydan olmayabilir. ABD eğitim al (bu işin merkezi orası) sonrasında insanlığa, ülkene faydalı şeyler yapmak için çalışırsın. BOU oku da kariyerinin başında akademik kariyer nasıl oluyormuş falan o zaman düşünürsün bence. Şu anda en iyi üniversite hangisi nerede en güzel eğitim alabilirsin onu düşünmelisin bence.

Ben kararımı verdim abi ne yapmam gerek dersen.
- Ortalaman yüksek olmalı
- ALES puanın iyi olmalı
- İngilizce puanına da bakıyorlar
- Mülakatlardan iyi puan alman lazım. Çoğu yerde mülakatlar hepsinden daha etkili oluyor. Bu sebeple subjektif şeyler oluyor işte...




Bu mesajda bahsedilenler: @personalcomputer
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-38BAFF06C

sonunda buldum konuyu
Umarım işine yarar...




Bu mesajda bahsedilenler: @Eric carthman
A
6 yıl
Yüzbaşı

Hocam gazi ve ankara üniversitesi tutuyor. Mezuna mı kalmamı önerirsiniz, yoksa yazıyım mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: suluman52

Hocam merhaba, size birkaç soru sorabilir miyim?Başkalarının üniversite kıstası nasıl yapılır sorularına verdiğiniz cevapları okudum lakin affınıza sığınarak bu soruları sormadan edemeyeceğim.

Bu sene üniversite sınavına girdim ve liseden mezun oldum. Sonuçlar henüz açıklanmasa da bir aksilik olmazsa geçen senenin sıralamalarına göre Bilgisayar Mühendisliği için sıralamam İTÜ, ODTÜ ve belki bir ihtimal de Sabancı tam burslu için yetiyor(gönül isterdi Boğaziçi de keşke olsa). Şu anki düşüncem ilerde daha çok yurt dışı endeksli çalışmak ama belki ilerde fikrim değişebilir. İnternetten mezunların yurt dışı firmalarda çalışma oranlarına baktığımda sonucun ODTÜ > İTÜ > Sabancı olduğunu gördüm. Fakat ben İstanbul'da yaşıyorum. ODTÜ seçeneği şehir dışı olması sebebiyle ekonomik açıdan biraz zor gibi gözüküyor. Bu durumda

1) Sınırları zorlayıp ODTÜ'yü mü yoksa İTÜ'yü mü tercih etmeliyim? (ODTÜ ile İTÜ arasında buna değecek bir fark var mı?)

2) Eğer sadece İstanbul içi tercih yaparsam İTÜ ve Sabancı arasından hangisini tercih etmeliyim ?

Aynı zamanda Koç'un Anadolu Bursiyeri programına başvurdum. Eğer burs çıkarsa;

3)İTÜ/ODTÜ/KOÇ/SABANCI arasında hangi öncelik sırasına göre tercih yapmam daha mantıklı olur ?

Edit: Ek sorular eklendi.
Selam,

İki gündür cevap yazacağım ha.. bekle bekle.. Kusura bakma..

Yurtdışında çalışma işini çok soran oluyor bunu ilk fırsatta ilk entrye ekleyeceğim. Şu anda işin yoğun olduğu zamanlardayım..

1- ODTÜ > İTÜ eğitim olarak ancak Istanbul vs Ankara ve sosyal şartlarını da göz önünde bulundur. Değecek kadar fark var mı dersen eğitimleri arasında uçurum yok ancak var. ODTÜ mezunlarının özellikle birbirini tutması ileride çooook işine yarayacak birşey.

2- Sabancı'dan yeni mezunlarla çalıştım eğitimleri güzel değil herhalde anlamadım...

3- KOÇ puanı vs çoook yüksek hocaları da iyi diye biliyorum. Mezunlarıyla çalışmadım belki daha iyi yerlerdedir benden bilemedim :)

Sıralamayı yapmadan önce imkanın varsa okullara git gör hocalarla konuş, vizyonunu anlat onlarınkinleri dinle.. Sosyal şartlarına da bak, barınma ulaşım vs. Bunlar sebebiyle okul hayatın çok değişebilir..




Bu mesajda bahsedilenler: @suluman52
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese selam,

Sonuçlar açıklandı..hepinize hayırlı olsun. Sorulan her soruyu cevaplamaya çalışacağım bu sene de ancak vakit sıkıntısı yaşadığım bir dönemdeyim bu sebeple kusura bakmayın gençler geç yazabilirim...

Youtube, twitch vs yayın içinde müsait zaman da planlayıp yapacağım.. Sayı fazla olsun şöyle olsun derdinde birisi değilim. 5 kişi de olsa faydalanırsa ne mutlu bana.

Hayırlı forumlar...



B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Zurnalog

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
Sondan başlamak lazım.. Burada bu meslekle alakalı olarak okuyan mezun olan, çalışan herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Senin sorunu da izninle ilk entry e taşıyacağım.

Yeni mezun oldum. İş başvurusu yapıyorum kimse dönmüyor? Ben nasıl iş bulacağım!?
- Öncelikle şunu bilmelisin..İş başvurusu yaptığınn Kariyer.net, Linkedin gibi sitelerde filtrelerimiz var onlar bir çok adayın elenmesine sebep oluyor. 5 sene tecrübesi olsun dedik mi eleniyorsunuz zaten.
- Yeni mezun arkadaşların CV'sinde genelde kendini ön plana çıkaracak diye yalan yanlış herşeyi iyi biliyorum yazıyor bunu yapmayın.
- CV'lerinizin şekli, düzeni ilgi çekici olmalı. Aaa dur ya bu çocuk biraz farklı dedirtmelisiniz.. Sonra yetkinliğiniz de uygunsa CV'nizi incelettirme fırsatınız olur..
- Sosyal yönlenriniz zayıfsa 10-0 geridesiniz. İnsanlarla iletişiminizi iyi tutun ve Linkedinden falan yazılar yazıp onlara CV'nizi gönderin.
- Okuduğunuz okulda sizi çok çalıştırmadılarsa kendiniz birşeyler yapın.. Proje vs yapıp bize sizin neden işe alınmanız gerektiğini, farkınızı bu projelerle gösterin.
- Kimse sizi aramıyorsa bu CV'nizi okumadıkları anlamına gelmiyor. 1 kişilik pozisyon için 200+ başvuru olabiliyor. Herkesi adil değerlendirmek çok mümkün değil ancak bu dediğim ufak hareketler sizleri ön plana çıkarır.
- CV'nizi yazdınız başvuru yapıyorsunuz ve size dönen yok. Sektörde iyi yerlerde olan abileriniz/ablalarınız dan yardım isteyin. En kötü CV'me bakıp değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim diyin.. GTÜ'den mezun olmuş kendisini geliştirmiş bi arkadaş "abi iş bulamıyorum, başvuruyorum hiç kimse dönmedi. Şu kadar ortalamam var, derslerim iyi. Tüm arkadaşlarım iş buldu." diye yakınıyordu. Sonra konuşunca CV'sinde eksikler olduğu ve mülakatlarda heyecan yaptığını..Sorulara nasıl cevap vermesi gerektiği vs. 1 ay sürmeden işe girdi..
- Umudunu yitirenler yitirmek üzere olanlara tavsiyem.. Template bir yazı yazın, ve Linkedin üzerinden CV'nizi hedef şirketlerinize yollayın. Gidin kapılarını çalın "Açık pozisyonlarınız olduğunda değerlendirirseniz sevinirim. İyi günler" diyip CV'nizi verin. "Yırtık" derler ya. Öyle olun...




Bu mesajda bahsedilenler: @Epsilon
M
6 yıl
Yüzbaşı

denizli ve manisa gibi şehirlerde okumak mı; istanbul gedik,sabahattin zaim,mef gibi puanımın yettiği vakıflarda okumak mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
6 yıl
Er

Hocam merhabalar, öncelikle şükür kavuşturana sizi ailenize ve bizlere :) Sınav sonrasından beri takip ediyorum bu yazınızı ve minnettarım bizler için yaptıklarınıza, eminim ki diğer arkadaşlar da öyledir. Yazdıklarınız gerçekten çok faydalı ve yardımcı oluyor. Çok teşekkürler tüm yaptıklarınız için.
Belki duymuşsunuzdur, bu sene puanlar genelde yüksek geldiğinden sıralamalar geçen seneden düşük geldi sonuç belgelerinde. Benim de sıralamam geçen seneye göre çok daha iyi olabilecekken 46 bin geldi. Ne öldürüyor ne yaşatıyor öyle bir sıralama, özellikle bilgisayar mühendisliği için. Bu sene mezun senemdi zaten ama 1 sene daha kalmayı psikolojik olarak kaldıramam gibi düşünüyorum ve ters tepip düşürebilirim de. Bilgisayar-yazılım müh. farklarını da biliyorum ama yazılım da hiç yoktan iyidir diyerek birkaç üni kestirdim gözüme, ricam ise ümit var mıdır bir fikir vermeniz.
Öncelikle girebilirsem de ucu ucuna belki girebileceğim üniversiteler: Atılım Üni. tam burslu pc ya da yazılım. Bir de Eskişehir Teknik Üni. pc müh. Atılım Üniversitesi'nin yorumları ekşide pek iç açıcı değil ama Eskişehir ile ilgili pek bilgi bulamadım.
Garanti olanlar da Celal Bayar Ün,. pc veya yazılım(pc garanti olduğundan yazılım bakmam ama herhalde) ve Muğla Sıtkı Koçman Üni. pc müh. Bu üniler size pek sorulmadı sanırım, sorulduysa da gözümden kaçmıştır lütfen kusura bakmayın.
Bilim ve teknoloji meraklısıyım, pc müh. olmazsa mat. öğretmenliği okurum herhalde çünkü fizik sevmiyorum/başarılı değilim ve bu durum çoğu mühendisliği okumamı/sevmemi zorlaştırıyor. Gönül isterdi ki öncelikle Gebze Teknik'te, olmadı kendi şehrim İzmir'de Ege Üni.'de okumak ama tutmadı, belki bu saydıklarım arasında umut veren ya da iyi yerlere gelebileceğim(tabi kendi çabalarımı da katarak) üniversiteler vardır diye umdum, siz de demiştiniz sanırım, okulun iyi olması tabi bir faktör ama asıl önemli olan kişinin kendini ne kadar geliştirdiği ve neler yaptığı diye. Eğer pc müh. tutarsa mümkünse hazırlık okuyup okurken hem İngilizcemi yeterliden daha yükseğe taşımayı hem de Udemy'den birkaç yazılım dili öğrenmeyi planlıyorum. Benim için bilgisayar başında geçirdiğim zaman, kağıt üzerinden ezber yaptığım zamandan çok daha zevkli ve akıcı, umarım saydıklarım arasında en azından "olabilir" diyeceğiniz çıkar, şimdiden teşekkürler zamanınız ve cevabınız için :)




Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
Q
6 yıl
Er

Merhabalar bu arkadaşın dediği okullara marmara bilgisayarıda ekler misiniz. Eğer konuda yazdıysanız söyleyin ben bulurum ama 30 sayfa arayacak vaktim yok teşekkürler şimdiden.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarsil156 -- 19 Temmuz 2019; 14:34:24 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bilgisayarmuhendisiyim
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Raydr1c

Selam hocam, öncelikle tebrik ederim. Sorum şöyle ki bu sene dgs girdim ve büyük ihtimalle ytü, itü gelmeyecek basit soruları zamandan dolayı yakalayamadığım için. 10 dakikam daha olsaydı kesinlikle ytü veya itü'ye girebilirdim 6 soru daha yaparak. Her neyse yapmış olduğumla GTÜ ve İYTE'ye girebilecekmişim gibi ki büyük ihtimalle girebilirim sizce hangisini tercih etmeliyim?
Selam. GTÜ vs İYTE baktığında nerede oturduğun çok önemli. İzmirdeyse ailen, İYTE iyi bir tercih. Yok iki şehirde de değilsen GTÜ'nün avantajları daha fazla.

- Eğitim olarak benzerler.. Proje ödev ağırlıklı yoğun bir tempoları var.
- GTÜ'nün kampüsü İYTE'den çoook iyi..
- GTÜ'nün Istanbulda olması büyük avantaj. Sektör, ülke ekonomisi üzülerek söylüyorum ki bu şehirde..(Adının Gebze olduguna bakma alakası yok Istanbul sınırı direk.) 3 yıllık evliyim. İlk zamanlarda eşim İzmire gidelim diyordu..Orada iş bulamam bir bulsam değişmek istediğimde sıkıntı olur diyordum. Istanbulda kaldık ve oradaki arkadaşları şimdi bize CV yolluyorlar ki Istanbula gelsinler. Şirket yok ve aldıkları para az. Araba alacak mesela İzmirde de 100k Istanbulda da.. Bim her yerde aynı fiyat. Kira sadece 300-500 Istanbulda daha pahalıdır de. Özetle bu cehennemi yaşamak için sebepler var aslında..
- İkisinde de sosyal hayat diye birşey yok.
- İYTE de olursa denize daha çok gidersin :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Raydr1c
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: diğerize

geçen sene tercih döneminde burayı silip süpürmüştüm. Hala daha burda olduğunuz için teşekkürler. Etraf kalabalıklaşmadan sorumu sorayım. Bu sene hacettepe de 1. sınıf olacağım.
Okulumuz hakkında ne gibi şeyler duydunuz?
Okulun açılmasına 3 ay var. Çok genel bi soru olacak fakat sene içinde işimi kolaylaştırmam için bana ne yapmamı önerirsiniz?
python veya algoritma çalış veya matematik çalış gibi veys şu kitabı oku gibi
Selam, umarım faydası olur ve sende ilerde daha faydalı şeyler paylaşırsın gençlerle.

- Hacettepeden mezun olanlar belirli bir bilgi birikimine sahip oluyor.
- Sektörde pozitif bir ön yargı var kendilerine karşı.
- Mezunları arasında çok fazla bir bağ yok ama ufak üniversiteler gibi de değiller.
- Aç kalmazsın işini bulur sonra sen seçer konuma gelebilirsin.. Bunun için okulla yetinmeden özverili çalışma lazım tabi..

Okula yeni başlayanlarla alakalı ilk entryde yazmış olmam lazım aslında bi daha bakar mısın?
- Udemy'den kurs al o belirttiklerimi.. İngilizceyi hallettiysen ufaktan başlayabilirsin. Pythondan sa Javascipt öğren ;)




Bu mesajda bahsedilenler: @diğerize
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: staaaaap1

Hoş geldiniz hocam, gsü mü ytü mü sizce hangisi seçilmeli? İngilizce bakımından sorunum yok onu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
Hoşbulduk. Bir Galatasaraylı olarak GSÜ tabi ki.. Şaka bir yana da YTÜ kadar olduğu yeri haketmeyen başka üniversite yoktur herhalde. Mezunlarıyla konusuyorum abi berbat diyorlar.. Parlak gençler oldukları için tabi ki iş buluyorlar ancak okuldaki eğitimi yerden yere vuruyorlar.. Teknik konular hakkında konustugumuzda haksız da değiller.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SnipeTRDH
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: AdRenaLime

Hocam gazi ve ankara üniversitesi tutuyor. Mezuna mı kalmamı önerirsiniz, yoksa yazıyım mı?
Çok kısa ve zor bir soru.. Üniversite kıyaslarını ilk entry de yazdım öyle yapmalısın. Bu sene ilk senen mi? Eğer ilk senen ise bir sene daha kalıp iyi hazırlanacağına inanıyorsan kalmaya değer. Üniversiteni değiştiremeyeceksin. Bak bana dünyaca ünlü yerlerde de çalışsam GTÜ mezunuyum :D ha kötü değil ama aynı değişmedi değişmeyecek... 1 sene kalmanın maddi ve manevi dezavantajları da var.. Stresli bir süreç.. Aile komple stres altında oluyor falan.. 1 sene daha geç para kazanacaksın gibi gibi. Ama kötü bir başlangıc yapınca hayatının geri kalanının da kötü devam etme olasılıgı daha yüksek. Hep öyle değil ama olasılık yüksek. Yoksa okumadan nerelere gelenler, ne işler yapanlar bile var ;)

Zor karar Allah yardımcın olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DangerliFenerli