Arama butonu
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
804
Cevap
178981
Tıklama
88
Öne Çıkarma
Cevap: BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (2. sayfa)
B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: davut72a

Ben sağırım. Benim hedefim bilgisayar mühendisi ya da yazılım mühendisi olmak istiyorum. acaba bilgisayar mühendisi olarak her şeyi yapabilir miyim ? Engel olan var mı ? Bana önerileriniz misiniz ?
Selam,

Bu mesleği yapabilmen için bir engel yok.. Bizim şirkette de duyma yetisi çok kötü olan bir arkadaşımız var ve gayette işinde başarılı.. Doktorlukla kıyaslayayım mesela, hastaya soru soracaksın sana cevap verecek duymadan olmaz ama bizde zaten herşeyi yazıyla yapıyoruz. İnsanla etkileşim sayın ve yöntemin sen istediğin gibi oluyor. Mail atıyorsun, mail atıyorlar. Görüntülü arıyorsun görüntülü arıyorlar. Mesaj yazıyorsun mesaj yazıyorlar..

Bu tarz engeli olanların diğerlerine göre iş bulması daha da kolay olabiliyor. Şirketlerin belirli ölçüde engelli çalıştırması lazım, genelde bunu mavi yaka dediğimiz hizmet işlerinde kullanıyor şirketler.Ama sen olsan mesela bu kontenjanı yetenekli bir mühendiste kullanmak şirketlerin çok büyük karına.. Çünkü devlet destek veriyor onlara.

Çalışmak, kendini geliştirmek dışında hiçbirşey engel değil! İmkan mı yok? İmkanı sen oluşturacaksın. Şirket mi yok sen kuracaksın. Azim ve çalışma olduktan sonra oluyor hepsi..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @davut72a
B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: elw1s

Önüme düşmüşken tekrardan bir teşekkür edeyim. Bu konuyu görmesem gtüye gelme ihtimalim %10 falandı büyük ihtimalle. Şimdi ise birinci seneyi bitirdim sayılır. Okul gerçekten eğitim açısından güzel arkadaşlar. Verilen ödevler biraz zorlasa da hiçbiri boş değil. Yaparken zevk alıyorum ben

NOT: İstanbul'da oturan arkadaşlar Marmaray ile ulaşım çok rahat. Ben Fatih'ten 2 saat yol çekiyorum ama bir süre sonra 30 dk gibi hissediyorsunuz.

*Okul önerme konusu değil ama ufak da olsa reklamımızı yapalım
Selam,

ahahah daha dur ilk sene de canınızı acıtmıyorlar. 2-3 sene de Allah belasını versin buraların diyeceksin. Okulu yakmayı (ironi.) falan düşüneceksin. Hiç olmadı yatay geçiş yapacaksın. Tüm eziyetlere katlanabilirsen iyi bir eğitim alacaksın :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @elw1s
B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5D17A1E45

Gtu propagandasi yapiyor bu. Her sene tercih zamani damliyor foruma. Inanmayin sakin gebzede erkek s.k..yorlar awk.
ahahahahha geçen senelerde daha fazla küfreden oluyordu..yazdıkları eski sayfalarda vardır.. BM olun olmayın, hangi okulu yazarsanız yazın bana etki eden birşey yok.. Faydalanmak isteyen faydalansın diğerleri tatava yapmasın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: DegisikHerif

Emeginize saglik. Okuldan cok ne kadar donanimli mezun oldugumuz onemli anladigim kadariyla.. acikcasi ben bahcesehir ozyegin gibi vakif unilerinde BM yada elektrik elektronik muhendisligi arasindayim. Iyi egitim veren vakif unileri hakkinda dusuncenizi merak ediyorum.

Bir baska sorum ise dil hakkinda. Ozellikle yaz aylarinda orta seviyenin bir tik ustunde olan ingilizcemi tamamlamak istiyorum. Onun yaninda 2. bir dil bilmeliyim diye dusunuyorum. Sizce BM ye uygun en onemli 2. Dil hangisidir, tesekurler.
Bu da güzel bir soru :) Okul önemli ama şöyle önemli... Okul size neyi nasıl öğrenmeniz gerektiğini öğretecek, sanmayın ki BOU mezunu olduğunuzda çat diye iş bulacaksınız. Eğer birseyler bilmiyorsanız dandik işlerle başlarsınız. Kendini geliştirmek en önemlisi. Birçok mülakata girdim ve yeni arkadaşlarda gördüğüm en yanlış şeylerden birisi buydu. Lüzümsuz altı boş özgüven. Adam .. dan mezun olunca iş bulacağını dünyayı kurtardığını sanıyor. Yok öyle birsey. Hersey değil ama okul çok şey. Eğer iyi okullara gidip dandik okursanız yine aynı şey.

Vakıf üniversiteleri hakkındaki düşüncem şu. Tam zamanlı çalışan eğitimci kadrolarına bakın. Üst seviye altı vakıflar iş bulmakta ve öğrenciyi geliştirmekte zorlanıyorlar. Özyeğin, Koç, Sabancı bunlar iyi vakıf ünileri. Sallıyorum Istanbul Şehir üni okuyup iş bulamaz mısınız, bulursunuz ancak siz olsanız hanginizi işe alırdınız ya da ön yargısız yaklaşırdınız?

Yabancı dil konusunda İngilizceyi ileri düzeyde alıp TOEFL vs girmelisin sonra TR içindeysen şu dili kesin öğren diyebileceğim yok :) Ama y.dışı düşünürsen Almanca, Fransızca olabilir. TR'de Suriyelilerle entegre olacağım abi dersen de Arapça :D




Bu mesajda bahsedilenler: @DegisikHerif
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

5 yıllık biri en aşağı 10k kazanıyor öyle mi :D
Çok sevdiğim bir laf var. "Ölüler sanıyormuş ki diriler hergün helva yiyor." Benimkisi de bunun gibi olmasın ancak çevremdeki arkadaşlarımdan bildiğim gördüğüm bu. Ben daha da fazla alıyordum dolarla maaş alıyorum diye o istisnai bir durum :) Şöyle demek lazım yani, her 5 yıllık o kadar almaz ama her 5-6 yıllık 7K-8K üstü alıyor. Almıyorsa kendilerine sormalılar...




Bu mesajda bahsedilenler: @Unknownuser87442
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ebecogi

Hocam stajda, iş hayatında, mülakatlarda Vs başarılı olmak için püf noktalarınız var mı?
Süper bu soruyu da ilk entrye taşıyacağım izninle.

Stajda dikkat edilmesi gerekenler?
- Staja aldığımız arkadaşların çıkıntı olmaması, hevesli olması ve sorumluluk sahibi olması aradığımız temel şeyler.,
- Sizlerden dünyayı kurtarmanızı beklemiyoruz ancak verilen işleri çabuk kapıyor mu diye bakıyoruz.
- Bu istekleri yerine getirebilen arkadaşları mezun olduktan sonra ya da okurken bizle çalışmaya davet ediyoruz.

Mülakatlarda başarılı olmak için ne yapmalıyım?
- Bize gelen özgeçmişlere ortalama 1dk falan bakıyoruz. 1 kişilik ilana bazen 100 kişi başvuruyor. İlgimizi çekecek bir özgeçmiş olmalı. Aradıklarımız adamın özgeçmişinde var mı hızlıca bakarız.
- Bizden önce insan kaynakları kültürel olarak bize uygun mu diye kısa bir görüşme yapar. CV'sinde yazdıkları, geçmiş deneyimleri uyumlu mu bakar.
- Biz mülakata girdiğimizde adayın CV'si üzerinden gerçekten biliyor mu diye teknik sorular sorarız. Sorduğumuz sorulara cevap verirken kendisi neresini yapmış, ne yapmış onu öğrenmek isteriz.Bize şirkette şunu yapıyorlardı bunu yapıyorlardı diye başkalarının yaptıklarını anlatmamalı.
- Özgüvenli olmalı, ancak boş özgüven değil, birşey verdiğimizde bunu halledebileceğini bize göstermeli. Mesela ... bilmiyordum bunu şöyle öğrendim yaptım gibi geçmişten örnek vermeli. Yoksa herkese sorsan herkes herseyi yapıyor memlekette.
- İyi giyimli olmalı. İngilizce bilmeli. Güleryüzlü olmalı.
- Sorduğumuz sorulara kısa net, anlaşılır cevaplar vermeli.

İş hayatında başarılı olmak için gerekenler?
- Dikkat edilmesi gereken çok şey var ancak ana şey işini iyi yapıp şirketin sendenn fayda sağlamasına imkan vermek. Sonuçta adamlar senden fayda sağladığı ölçüde seni tutarlar.
- Şirketini, işini sahiplen. Yeni nesilde en büyük eksiklik bu herhalde. Özgüven hat safhada ve işi umursamıyor amaaaaan diyor.
- İnsan ilişkilerinde iyiysen, kendini iyi ifade edebiliyorsan daha hızlı yükseleceksindir.
- Teknolojik gelişmeleri takip et. Ülke gündemi seni bir yere götürmez. Yıllardır hep aynı gündemler. Sen kendini geliştir ve iş hayatında bunu uygula.
- Yabancı dil öğren.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @igocebe
S
7 yıl
Yarbay

Hocam ÇAP ve yan dal hakkında ne düşünüyorsunuz? Eğer önerirseniz hangi bölümlerle önerirsiniz? Diğer bir sorum da yazılım mühendisliği için hangi alana yönelinmesini tavsiye edersiniz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: kasabateam60

Eeeeee sayın bilgisayarmuhendisiyim neden bilgisayar?
Hemen hemen herseyde elleri var. İş imkanı çok, kazancı iyi, çalışma şartları iyi. Doktor mesela eğitimsiz cahillerle muhattap olup dayak yerken, BM en kötü üniversite mezunu ile muhattap oluyor. Gerçi onlar da ukala oldumu daha kötü ya neyse. Az yoruluyorsun genelde. Çalışma vakitlerin falan standart. Yan haklar çok. Özel sağlıktan tutta, gym, benzin parasına kadar... Kendi işini yapmak çok kolay. Akşam otur 2 kişi bir proje yap miss. Sermaye kafa olduğundan 2 laptop yeter. Çoook sebebi var yani :)




Bu mesajda bahsedilenler: @kasabateam60
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Akakçe

quote:

artık beyin göçü ülkemizde hat safhada.. Kaçan kaçana ne yazık ki....




Gerçekçi olmak gerek, Bilim-Teknoloji gibi konularda büyük işler yapmak isteyen kişilerin bu ülkede amaçlarını gerçekleştirebilmeleri zor. Yurt dışında daha iyi olanaklar var, yeterli seviyede birisi neden gitmesin ki?
Öyle ne yazık ki..burada iş bilene değer veren yok veren de varsa tepeden inme adamları müdür yapıyorlar ve iş bilmiyor. Sırf birilerinin tanıdığı diye yönetici olanlar mı dersin neler neler.. Gitmiyorum ben işte burada kalacağım ve ülkem için 1 kişinin bile iyi mühendis olmasını sağlasam huzur içinde göçer giderim.. Geleceğimiz karanlık gözüküyor ancak bunu aydınlatmak elimizde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Akakce
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: soundofhappines

Hocam istanbulda olduğu için ytüyü yazmıştım hacettepeden önce kafamı karıştırdınız şimdi. ytünün eğitimi hacettepeden bariz olarak çok mu kötü? Bir de ytü %100 ingilizce değil ama benim ingilizce sıkıntım yok (c1im) eğitimin ingilizce olmaması beni geriye çok atar mı sizce? sizin dediğiniz gibi harvard vs ünilerin derslerini izleyip ödevlerini yapmaya çalışarak açığımı kapatabilir miyim?
Tercihler bitti gitti ama ingilizce olup olmaması aldatmaca diye yırtıyorum her yerde aslına bakarsan... %100 Ingilizce olmayan bölümde bile BM ingilizce terimlerle anlatılır. Çünkü zaten hersey ingilizce üstüne... Matematik dersini ingilizce almanın bir anlamı ve artısı yok bence.




Bu mesajda bahsedilenler: @soundofhappines
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D5DA72FA0

Hocam şu anki maaşınızı neden söylemiyorsunuz? Cidden aşırı merak ettim.
ahahaha geçinebilecek kadar. Şöyle diyeyim 60k-100K $ arası çalışanlar var yıllık :) Şu an şirketten ne kazanıyorum söyleyemem yassah...




Bu mesajda bahsedilenler: @SpaceX Engineer
B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

HERKESE SELAM! 4 AY SONRA TEKRAR GELDİM!

SINAVLAR BİTTİKTEN SONRAKİ HAFTA ZOOM VB YERLERDEN YAYIN YAPIYOR OLURUM. SORULARINIZI YANITLARIM! ŞİMDİLİK HERKES SINAVA ODAKLANSIN, LÜTFEN...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: -Shepard-

Hocam kime inanacağımı şaşırdım açıkçası. Her kafadan ayrı bir fikir çıkıyor. Ülkedeki üniversitelerin global anlamda çok fazla tanınırlığı yok bu bir gerçek. Ama ülke içindeki üst seviye sayılabilecek bir okulda böyleyse hiç okumayalım daha iyi...
O kadar haklısın ki... Herkesi dinle ancak kendi süzgeçinden geçir öyle karar ver.. Birisi için öyle olmuş olabilir ancak başkası da çok memnundur.. Üniversite tercihlerinde seçme hakkı bizde olduğu zaman bazı yöntemlerimiz var onları uyguluyoruz. He bu arada üniversite kazandın bitti gitti yok 8 yıldır çalışıyorum, işim gücüm iyi ama bak haftasonu bile ders çalışıyorum, video izliyorum yeni şeyler öğreniyorum. Herkes yapıyor mu bunu? Hayır. Herkes aynı hayatı yaşamıyor...

Tavsiyem elinden geleni yap, tercih zamanı instagramdan falan soru cevap yayın yapacağım oradan konusuruz yine.. Ne yaparsan yap yanlıs karar diye birşey yok. Ders alıp başka şekilde yaparız.. Heves, hırs, azim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgisayarmuhendisiyim -- 31 Mayıs 2020; 17:17:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @-Shepard-
B
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: belmonty

Ankara,gazi (%30 ing) bolumlerinden mezun olduktan sonra Avrupa'da iyi bir okulda yüksek lisans yapabilmek mümkün müdür?
Veya o sıralama bandındaki ingilizce BM bölümlerinden ?
Yurtdışında herhangi bir ülkede daha doğrusu Yüksek Lisans yapabilmeniz için okulun bir önemi %99 yok. Adamlar için bizim üniversitelerin hepsi yok hükmünde zaten.. İTÜ den mezun olsan da Harran’dan mezun olsan da seni aynı elemeye tabi tutacak. Aaa bu İTÜlü alalım hadi demeyecekler. Nedir o kriterler peki? İş tecrübesi, not ortalaması, yaptığın projeler, referans mektupların, niyet mektubun neden yapmak istiyorsun falan...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: solidsnake99

Haftada kaç saat, hangi günler çalışıyorsunuz? Yılda kaç gün izniniz var?
Bu soru çok güzel bir soru genel cevaplara taşıyacağım izninle. BM'ler genelde haftada 40 saat çalışırlar. 45 saat aslında yasal olarak çalışmaları gereken zamandır ancak o 5 saat haftasonu çalıştırmaz şirketler. Benim durumum ise biraz daha farklı. İşe giriş çıkış zamanlarımı kendim belirliyorum. Haftada 40 saat çalışta nasıl girip çıkıyorsan yap diyorlar. Bunun dışında 80 saat uzaktan çalışma iznim var senede. Mesela geçtiğimiz çarşamba işim vardı şirkete gitmedim evden aksam çalıştım. Ayrıca 40 saatten fazla çalışırsam o çalıştığım zamanları istediğim zaman izin olarak kullanabiliyorum. Yani bir hafta 45 saat çalıştım diyelim sonraki hafta 35 saat çalışabilirim, cuma öğleden sonra tatile çıkmak gibi mesela ;)

Yıllık izin konusuna gelirsek. İlk 1 sene izin kullanma hakkınız yok aslında. 6 ay çalışırsanız cepten yeme şansı veriyorlar. Bir senede 14 gün. Eğer aynı şirkette çalışmaya devam ederseniz çalışma sürenize göre bu 20 24 gün olarak güncelleniyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @solidsnake99
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Deniz4000

100k civarı bilgisayar mühendisliği okunur mu üniversitenin ne kadar önemi var iş bulmada ?
Bence okunmaz. Yani okunurda yeterli verim alınmaz. Başka bir arkadaşa da dediğim gibi 1 sene kayıp değil. Evet çok stresli bir durum biliyorum ancak ömür boyu değiştiremeyeceğiniz birşey mezun olduğunuz okul. Okulda 4 senede öğrenmediğin şeyi daha sonra 10 sene de yerine koymaya çalışmak çok kötü.. 100K lık yerde okusan kendine birseyler katsan aç kalmazsın ama her zaman bir ön yargıyla savaşmak zorunda olacaksın. 15 sene sonra müdür yapacakalrında Deniz ... dan mezun ya salla demeyeceklerini garanti edebiir misin? Ben edemem...


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Deniz4000
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: enesbsk

Kocaeli Uludağ Çanakkale arasında kalmış birine hangisini önerirsiniz? Yukarıda seçmemizdeki kriterleri vermişsiniz ama siz bu sene üniversite seçiyor olsanız hangisini seçerdiniz?
Hiçbirini seçmesem? 1 sene daha durup hazırlanırdım ben. 1 sene çok değil. Oralardan okusam 4 senede mezun olsam sonra işsiz 1 sene dolansam(ki en iyi ihtimal bence.) daha mı iyi?




Bu mesajda bahsedilenler: @enesbsk
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Akakçe

Hocam liseyi bitirdim bu yıl. Allah izin verirde sıralamam iyi gelecek.

İngilizcem oldukça iyidir ama hazırlığa kalıp en üst düzeye çekmeye çalışacağım. Ayrıca uzmanlaşmak istediğim başka alanlara da dalacağım.Sizce hazırlık gereksiz olurmu bu durumda?



Kesinlikle MIT, Hardvard gibi üniversitelerin derslerine bakacağım.

Ancak, dediğim gibi benim hedefim ilerisi için MIT ya da bu standartlarda bir üniversiteyi kazanmak yüksek lisans için. Bu amacıma ulaşmam için neler yalmamı önerirsiniz?

Üniversitedeyken profesörlerin araştırmalarına katılabilirmiyiz? Öğrenciyiz sonuçta :).



quote:

Makale yazmak öyle abartılacak birşey değil. Olan birşey üzerine ... nın ... ile incelenmesi ile yapılıyor genelde TRde. Ne yazık ki bizde öyle bir bilim kültürü yok. Öyle olmak istiyorsan yabancı yayınları takip edip kafa patlatacaksın. Yazılması yayınlanması sıkıntı değil ancak araştırma süreci sancılı oluyor.



Makale yazmak da yukarıda belirttiğim hedefimin gerçekleşmesinde bana büyük katkı sağlayacaktır. Ancak dediğiniz gibi Türkiye'de makaleler genelde başkalarının tekrarı şeklinde oluyormuş. Niyetim dikkate alınmayacak sıradan bir şey yapmak değil, adımı duyurabileceğim CV'me ekleyebileceğim bir makale yazmak. Henüz lisans dönemindeyken gerekli araştırmaları, deneyleri nasıl yapabilirim?
İngilizcen iyiyse yabancı üniversitelerin derslerini takip et. İzle onlardan öğren. O üniversitelere gitmek cok zor ancak imkansız değil, kabul alma şartlarını araştır. edulix diye biryer vardı oradan bakabilirsin. İnsanlar tecrübelerini anlatmışlar falan.

Makale yazmak dediğim gibi basit. GTÜ'de mesela mezun etmeden öğrencilere yazdırıyorlar, yayınları oluyor. Y.dışına gitmek için ingilizce ve bilgi birikimin iyiyse gidersin hiç sıkıntı değil artık beyin göçü ülkemizde hat safhada.. Kaçan kaçana ne yazık ki....


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Akakce
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: yeni_hayatt

Hocam iyi günler,geçen senede konunuzu görmüştüm mezuna kalmamdaki etkenlerden biriydiniz ve GTÜ nün sıralamasının yükselmesinde sizinde etkinizin olduğunu düşünüyorum yaptığınız bu bilinçlendirme için minnettarız.
Benim sorum;Sınıf arkadaşlarınız arasında mezun olduktan sonra iş bulmakta sıkıntı yaşayan oldu mu ? veya bu sektörde çevrenizde ve sınıf arkadaşlarınızda işini sevmeyerek yapanlar, bilgisayar müh. olduğuna pişman olanlar var mı?
Selam, iyi birşey yapmaya çalışıyorum umarım faydalanan vardır. Yoksa hanım şimdi yatmaya gitti ben hala soru cevaplıyorum Şöyle oldu, GTÜ'deki bitirme sunumlarına bazı şirketler izlemeye gidiyor ve orada öğrencilerle görüşüp onları sınav yapıyor. Bende öyle gelen bir şirket sayesinde toplu işe alımda işe başlamıştım. 30 kişi alıyordu GTÜ o zaman sınava giren 12 kişi vardı sanırım hepsi de alınmıştı. He biz daha diplomayı almadan işe başlamıştık ancak mezun olunca 1-2 ay iş arayan da oldu. Tabi bu kişiler mülakatlara hep gidiyorlardı da işte o dediğimiz eksikleri vardı ki bir türlü işe başlayamamışlardı. Sonunda maks 4-5 ay sürmeden iş buluyor herkes. Bu 4-5 ay çok ders çalışmayan iteleye iteleye mezun olanlar. Yoksa bazıları okurken bile çalışıyorlardı.. Ben teklif almıştım ancak okula önem vermek istediğimden çalışmamıştım. BM okuduğuna pişman olan çok olmuştu. Tıp okuyabilecekken GTÜ gelenler vardı. O kadar zordu ki ağlayan zırlayan.. Sonra alışmışlardı ancak :)




Bu mesajda bahsedilenler: @yeni_hayatt
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Nike



Yeni Mezun= 3K - 4.5K ,

2-3 yıl tecrübeli birisi 5K-6K,

3-5 yıl tercrübeli birisi 6K-10K

5-10 yıl tecrübeli birisi 10K-15K ... diye gidiyor. Bunun yanında özel sağlık sigortanız, primleriniz, yol yardımlarınız, spor yardımlarınız vs vs şirketine göre değişiyor.





Özellikle yeni mezun için bu paraları Türkiye'de kazanabilmeniz için ya çok şanslı olmanız lazım yada mezun olduğunuzda müthiş donanımlı olmanız lazım ve büyük bir kurumsal şirkete girmeniz lazım diğer türlü imkansız.
Herkes onun üstündeki maddeyi atlamış herhalde. Kendinizi geliştirirseniz, iyi çalışırsanız. Bu maaşlar benim aldığım maaşlar arkadaşlar. Hava civa atma değil. GTÜ mezunu arkadaşlar da benzer maaşları alıyorlar. Geçtiğimiz dönem ayrıldığım iş yerinde dolarla maaş alıyordum ve çok dolgundu.. Evet 5 senelik benle beraber aynı yıla sahip kişilerden çok fazla alıyordum. Hala da öyle.. O sebeple scalanın bir ucu var birde sonu var... İyi eğitim almanız şansınızı yükseltiyor. İlk entryde bildiklerimi anlattım, sizlerde onları uygulayın sizlerde daha çok kazanın inşallah. Emin olun ne kadar kazanıyorsanız o kadar gidiyor :)) Bu ay 14K kredi kartı ödeyeceğim bakalım ne yapacağız...




Bu mesajda bahsedilenler: @Nike