Arama butonu
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM!
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
804
Cevap
179096
Tıklama
88
Öne Çıkarma
Cevap: BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA SORULARI YANITLIYORUM! (17. sayfa)
D
7 yıl
Yarbay

konuda iyi sallanıyor yok yeni mezun 3.5-4k maaş alırmış da bilgisayar mühendisliğiyle yazılım mühendisliği farklı şeylermiş de he anam he. sanki türkiyede değil silikon vadisindeyiz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

konuda iyi sallanıyor yok yeni mezun 3.5-4k maaş alırmış da bilgisayar mühendisliğiyle yazılım mühendisliği farklı şeylermiş de he anam he. sanki türkiyede değil silikon vadisindeyiz.
Yeni mezun 5 civarı alan çok tanıdığım var hocam,bundan fazla alanlar da var.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: johnbackus

Yeni mezun 5 civarı alan çok tanıdığım var hocam,bundan fazla alanlar da var.

Alıntıları Göster
odtü-boun-bilkent mezunları türkiye genelini yansıtmıyor ki hocam. ankara üni mezunu tanıdığım staj yaptığı yerde 1800 lira ile işe başladı geçen yıl.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: varevolverine

Okuduğunuz bölümü anlamamışsınız hocam. Bilgisayar mühendisi kod ameleliği yapar, yazılım mühendisi ya projenin başında durur ya da şirket ceosu
yav he he



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: migap1

Yeni mezunların %80 ni bilmeden mezun oluyorlar dediniz sonrada yazılım mühendisi şu konuda bilgisayar mühendisi şu konuda daha donanımlı dediniz eğer okulda gerekli eğitim görülmüyorsa nasıl daha donanımlı olunuyorki bu mantıktan bakınca olay seçilen mühendislikten ziyade kendini geliştirmekle alakalı değil mi
Üniversite eğitiminde daha çok işin teorisi anlatılır ve bunlar anlatılırken de mühendislik eğitimi de verilir. Alınan mühendislik eğitimi ve teori bilgilerine göre bölümler arası kıyaslama yaptım. Şu aşamada ise yeni mezunun iş bulmasındaki en büyük kriter, mezun olunan bölümden ziyade proje üretebilecek düzeyde kodlama bilgisine sahip olması. O yüzden şu aşamada yazılım mühendisi de bilgisayar mühendisi de aynı işi yapıyor.

Türkiye'de yazılım sektörü oturdukça ve şirketler planla bir şekilde yazılan ve sürekli geliştirmeye açık geliştirilen programların kaliteli bir yazılım mühendisliği sürecinden çıktığını kavradığında o zaman mezun olunan lisans bölümü direk dikkate alınacak.



B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ebecogi

Çok teşekkür ederim bu güzel cevabınız için. Sizce başarılı ( en iyi değil ama iyi ) olmak için kendimizi yoracak kadar çok çalışmalı mıyız yoksa örneğin ünide bizden istedikleri şeyleri tam olarak yapsak yeter mi ödev vs?
Rica ederim. Kendini yorsan da yormasan da hayat bitiyor gidiyor. Neden daha çok şey öğrenmeyesin ki? Okulla yetinme.. GTÜ çok zor olmasına rağmen ben başka yerlerden de ders bakıyordum. Öyle yapmasan nolur yine yaşarsın, iş bulursun ama insanlığıa daha faydalı olmak istiyorsan çok emek vereceksin.Az uyuyup çok çalışacaksın.. Fedakarlık edeceksin..




Bu mesajda bahsedilenler: @igocebe
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: whatif

eem okuyorum hocam ben sadece bilgisayar okusaydım daha mı iyi olurdu diye sordum. tr de hangi şirketler yapıyor? trde durumun yurt dışına göre kötü olduğunun farkındayım, belki yurt dışınada çıkabilirim.
Daha iyi mi olurdu bilemeyiz.. EEM de iyi ancak BM alanına kayacaksan keşke dersin tabi. TR de birçok şey y.dışına göre kötü. Sadece beton üretebiliyoruz daha doğrusu yapıyoruz. TR 'de hangi şirketler yapıyor kısmını anlamadım :(




Bu mesajda bahsedilenler: @merhaba_slm
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: lol567

hocam halen oyun oynama vakti bulabiliyor musunuz?
ahaha yok ya nerde. Şu laptobu bile elime aldığımda hanım kızıyor. Oyun oynamıyorum ancak arada kendi kendime bazı şeyleri deniyorum, bilgilerimi taze tutmak ve yeni şeyler öğrenmek için. Sosyallik anlamında genelde, konser, tiyatro yapıyoruz. Sık gezmeye gidiyoruz. Y.içi Y.dışı.. İşten eve geldimi laptop bakasın gelmiyor tv8 açıp beynimi çalıştırmayacak şeyler izliyorum...




Bu mesajda bahsedilenler: @lol567
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: orcnd

mühendis değilim programcıyım. mühendislik eğitiminde en çok faydasını gördüğünüz dersler nelerdir. dışarıdan kendimi eğitmek için soruyorum
Algoritma ve Veriyapıları en büyük eksiklik. Programcılar genelde şu şöyle çözülürü biliyor ancak mühendis gibi düşünme yetenekleri olmuyor. Her mühendis bu yetenege sahip değil bu arada. Yeni bir problem oldugunda bu problemi nasıl çözmeliyim diye parçalara böler ve o işi çözer mhendis. Annanem mühendislik okumadı ama alası :)




Bu mesajda bahsedilenler: @orcnd
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Sandor Clegane

Hocam ÇAP ve yan dal hakkında ne düşünüyorsunuz? Eğer önerirseniz hangi bölümlerle önerirsiniz? Diğer bir sorum da yazılım mühendisliği için hangi alana yönelinmesini tavsiye edersiniz?
Lüzumsuz fantazi. Hiç gerek yok. Hakkıyla yapsan da bir disiplinde genelde devam edeceksin. EEM ve BM yap yine ikisinden birini yapacaksın. Attığın taş kolunu yorduğuna değer mi bilmem. Yazılım mühendisliğinde bulut bilişim, big data, siber güvenlik araştırın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sandor Clegane
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Hazreti Bruce Wayne

Eşit ağırlık mezunu birisi ve hiç sayısal ders görmemiş birisi Bilgisayar Mühendisliği hedefleyebilir mi ve okuyabilir mi?
Ben eşit ağırlık mezunuyum fakat 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümüne gidip dgs ile mühendisliğe geçmeyi düşünüyorum sizce çok zorlanır mıyım?
Normal bir sayısalcı ne kadar zorlanırsa o kadar zorlanırsın. Azmedersen yaparsın hepsini. Birde bu başlamış herhalde yeni nesilde. Sayısalcılar yaparda sözelciler yapamaz gibi. Yav hepiniz aynı dandik eğitimi alıyorsunuz bu neyin afrası tafrası anlamıyorum. Zorlanırsan da pes etme, kolay olursa sıkıntı zaten. Demek ki daha zor birşey yapabilirdin.. Zoru seç ve limitlerini gör yap!


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hazreti Bruce Wayne
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: fb.1907

Ingilizce olmadan nereye kadar gidebilirsin
Edirneye kadar. Şaka bir yana TR'de belki halbelkader birşeyler yaparsın ancak çok iş seçeneğin olmaz. Öğren. 2 ayda öğrenirsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @fb.1907
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: lol567

Hocam iyte'nin bm puanı egeden yüksek. Ege 38k ile alıyor iyte 29k ile alıyor
Süper haber eğitimi çok daha iyi çünkü [:'




Bu mesajda bahsedilenler: @lol567
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: aksmoke99

cevap için teşekkürler bir sorum daha var yapay zeka mesela 6-7 yıl sonra big data veya siber güvenlikçilerin yerini alır mı yani yapay zeka bil mühendisleri içinde tehlike mi
Bununla ilgili otomasyonlar yapıyoruz. Her seferinde insan ihtiyacı azalıyor bu doğru. Yapay zeka, makine öğrenmesi ve elde edilen bilgilerin işlenmesi gelecekte insanları işsiz bırakacak. kasiyere ihtiyaç olmayacak belki 10 seneye. Amazon Go var aç bak. Bu otomasyonları yaparsan daha değerli olursun tabi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aksmoke99
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: j3exp

Merhaba, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi hakkında bilginiz var mı? Önerir misiniz?
Çok bir bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem. Üniversite kıyaslamayı nasıl yapman gerektiğini ilk entryde bulabilirsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @j3exp
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Artyom A. C.

İyte 29K hocam. 2013'te 42K idi her sene 3.5K ilerleye ilerleye 29.8K oldu bu sene :D
BM'ler hep ileri gidiyor hadi hayırlısı.




Bu mesajda bahsedilenler: @Artyom A. C.
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Sadoo54

Teknoloji fakulteleri hakkinda bilginiz var mi? Ise alimlarda Muhendislik/Teknoloji fakultesi ayrimi yapiliyor mu? Marmara Universitesinde dusunuyorum.
Ya bu yeni türedi herhalde. Okulları, üniversiteleri bızıklaya bızıklaya bihal oldular. Fakültenin nereye kime bağlı oldugundan çok, ders veren hocalar kimler, neler öğretecekler onlara odaklan. İş alımda sadece mühendis olmasını bekliyor büyük şirketler. O saygığım dünyanın en büyükleri onlara bile bakmıyor. Adam bizim ihtiyacımızı karşılayacak mı karşılamayacak mı ona bakıyorlar. Marmara eğitim olarak GTÜ'den kötü ancak daha bir üniversite.. Kendi aldığım eğitimle kıyasladığımda.. He GTÜ gidip o kadar sıkıntı çekmeye değer mi bilemedim hakkında hayırlısı olsun, kötü tercih değil ;)




Bu mesajda bahsedilenler: @Sadoo54
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: amönyak

Hocam merhabalar ben seneye sınava giricem sizce BMnin ders içeriği donanım tasarımı tarzı bir işte çalışmak için yeterli midir yoksa ee mi seçmek lazım
ufff donanım tasarımı ne çok bilmiyorum.. BM de biz Devreler, Lojik dersi ve bir iki tane daha zor ders almıştık.Bunları destekleyecek büyük projeler yapmıştık sensörler eldivenler robotlar falan. Yazılımla çok ilgilenmeyeceksen EEM oku? Bir günü nasıl geçiyor ona bak, sen hangisini istiyorsun onu seç.




Bu mesajda bahsedilenler: @amönyak
B
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Uni2019

Bildiğim şu başarılar var Mit de post-doc olan biri, Chicago üniversitesinde profesör biri, co founder biri var, bir de google summer of code a çok öğrenci kabul alıyormuş öyle diyorlar. 2011 de Türkiye'den 7kişinin 4ü bu okuldan, pardus 64bit burda port edilmiş.

Okuldan sadece bir hoca beni okula heveslendiriyor ve onun sayesinde bir şeyler öğrenebileveğimi düşünüyorum o da pardus 64 bit portu yapılmasını sağlayan, pardus için çoklu masaüstü ortamı (çomak) projesini yapan, bir çok kişinin summer of code a kabul edilmesini sağlayan, her sene yüzlerce kişiyi dersten bırakan algoritma hocam.

Sınava tekrar girmek konusunda da ailemi ikna edemiyorum
Mit- Chicago iyi diğerleri sıradan başarılar ne yazık ki.. Pardus'da çalışmak o kadar abartılacak birşey değil. GTÜ'de dersleri zar zor geçen adamlar o projelerde kral oluyordu...

Sınava tekrar girmek konusunda ailene şunu söylemelisin. Neden bir daha girmeni istemiyorlar. Maddi sebeplerse, başka bir mesleği yaptıgındaki maddi bilançoyu çıkar sonra BM yi çıkar. Arada çalışma kalitesini, yaşam sevincini falan da kat. Eğer hala ikna olmuyorlarsa eyv de git su sat yine de okuyacağım da. TR'de ne yazıkki aileler kendi hayal ettikleri hayatı cocuklarına yaşatmak için onun isteklerini dikkate almıyorlar. Yarın birgün şu kızla evleneceksine kadar gider bu.




Bu mesajda bahsedilenler: @Uni2019