Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
4454
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bi-Led Projektör
I
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,
Aracım merceksiz halojen h7 far ile aydınlatma sağlıyor. Aydınlatma performansından genel olarak memnunum ama daha kaliteli bir aydınlatma ve beyaz gündüz ledlerine daha uygun durması için beyaz aydınlatma istiyorum. Sık gece yolculuğu yaptığım için aydınlatmadaki ilk beklentim karşıdan gelen ve önümdekini aracı rahatsız etmemek.

Önce h7 halojen performans farlarından alayım dedim night braker, white vision gibisinden ama onlarda da beğendiğim modeller için ömrü çok kısa denilmiş.

Led far alayım dedim onda da kaliteli alırsam karşı tarafı rahatsız etmediğini öğrendim ama yağmurda ve sisli havada görüş mesafesi çok düşüyor dediler.

Bi-Led Projektör diye bir çözüm karşıma çıktı. Kendi merceklerini fara takıyorlar ve videolarda çok güzel görünüyor 5500 TL ile 7500 TL arasında değişiyor. Bundaki endişem şu aracın farı açılıyor sonrasında farın su almasından ve de bir gece yarısı farın arıza yapmasından çekiniyorum. Mercek içine kendi led farlarını taktıkları için fabrika çıkışı led farlar kadar uzun ömürlü olmayacaktır.

Bi led projektör kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 20 Nisan 2023; 10:9:0 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
2 yıl
Binbaşı

Ben 3 sene önce önceki aracıma yaptırmıştım. Çok memnun kalmıştım ama bir süre sonra çatlak oldu farlarda. Gittikçe büyüdü buhar oldu hep. Kendilerine söyledim gelin bakalım dediler ben gidemedim sonra sattım aracı. Gidince yapacakları bişey olmayacaktı. En fazla cama tamir yaparlardı o da çözüm değil. Far açma işi çok riskli işin ehline vermek lazım. Belki ustalaşmışlardır şuan bilemem. Ama çatlağın geri dönüşü olmuyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Farda öncesinde kırık çatlak yoksa şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık demişler biraz da şanş işi sanırım. Bayram sonrası taktırmayı düşünüyorum.
Far için 5 yıl garanti veriyor fabrika biz 3 yıl birebir değişim garantisi veriyoruz demişler. Halojen ya da düz led far da patlayabilir ama onlarda yine iyi kötü değiştirebilir ve yola devam edebiliriz ama bu gece yarısı arıza verirse rezil oluruz. Tabi her satıcı gibi güveniyor firma ürününe. Benim de içime sindi ama soru işaretleri var aklımda o yüzden kullanan varsa merak ediyorum yorumları.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tEmh@
T
2 yıl
Binbaşı

Dediğim gibi performansını çok beğenmiştim. Videolarında ki gibi ürün. Ben yaklaşık 2 sene kullandım. Bir sorun olmadı. Far açma riski dışında o paraya değer bir iyileştirme.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tEmh@ -- 20 Nisan 2023; 11:3:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @InvisibleLord
I
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkürler hocam. Vallahi videolarda çok iyi ama bir videoda anlık ışık gidip geliyor. Firma tesisattandır demiş. Başka bir satıcının yorumunda da işçilik bir sene garanti veriyoruz demişler sıfır arabanın farı için. Aklımdaki tek soru far açma şuan. Biraz daha araştırayım. Düz led takıp karşıyı rahatsız edersem diye aklımda soru işareti var yoksa Philips Ultinon düşünüyorum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tEmh@
E
2 yıl
Yarbay

Atölye Semih iyidir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

I
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Fırsat bulup led taktıramadım. Bi Led projektör için de daha garantisi devam eden aracın farını açtırmak pek içime sinmedi her ne kadar fırınlayıp açıyoruz deseler de net bir garanti veremediler. En ufak bir sorun en az 10bin liradan başlayacağı için bi-led projektör dönüşümünden vazgeçtim. Led far için de kaliteli bir led ve far ayarı ile sorunsuz denilse de mercek olmadan karşıyı rahatsız etme fikrinden dolayı biraz çekiniyorum.

Şöyle bir ürün denk geldi ülkemizde değişik marka ve isimlerde 1600-1800 liralara satılıyor. Mini led projektör, led farın ucuna küçük bir mercek koymuşlar. Mercekli olması ilgimi çekti.

https://www.aliexpress.us/item/3256804824813425.html?gatewayAdapt=tur2usa4itemAdapt&_randl_shipto=US

https://atolyesemih.com/urun/mini-h7-projector/

https://www.trendyol.com/led/h7-xenon-projektor-p-383755386

https://www.trendyol.com/c9/h4-h7-bi-led-mini-projektor-lens-90w-16000lm-p-463380142

Muhtemelen Çindeki 600 liralık ürüne kendi isimlerini yazıp 1800 tl fiyat çekiyorlar fiyat haricinde ürün ilgimi çekti mercek olmasından dolayı ama markasız olmaları birkaç ay sonra yolda bırakır mı sorusu oluşturdu bende. Muhtemelen böyle bir led alacağım. Hem konuyu güncellemek hem de yorumlarınızı almak istedim.

Herkese kazasız sağlıklı sürüşler.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
2 yıl
Yarbay

osramın Almanya'da bile tüv'den geçen ürünü var. araç bazında sertifikalıyorlar, aracınıza uygunu varsa onu tercih edebilirsiniz.

ledin ucuna mercek takarak özülecek sorun değil bu.




Bu mesajda bahsedilenler: @InvisibleLord
I
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Led aldım Osram marka iyi de para verdim ancak ışık dağılıyor. Yolu çok güzel aydınlatıyor halojenlerden sonra ilaç gibi geldi ama duvara yanaşınca dağılıyor ışık ve karşı tarafı rahatsız etme düşüncesi ile kullanmaktan vazgeçtim. 300 km gece yolculuğu yaptım hiç selektör atan olmadı ama ışık dağılıyor. Ya karşı taraf rahatsız olursa düşüncesi ile Atölye Semih ile görüşüp bi led mercek yaptırmayı düşünüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 4 Haziran 2023; 18:10:0 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
2 yıl
Yarbay

montaj şekli elveriyorsa ledlerin baktığı yönü ayarlamayı deneyin, dağılımın minimize olduğu bir açı olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @InvisibleLord
I
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

1e1 uyumlu led takmıştım halojen ile aynı ama çok yaydı ışığı. Halojen tasarımında olduğu için hareket etmiyor. Photon aldım onda da adaptör almama rağmen durmadı led yapıştırma yapmak istemedim.

Konuya güncelleme olması adına. Atölye Semih ile görüştüm. 7bin TL başlangıç ürününe verdikleri fiyat. Angel olsun derseniz ekstradan bin lira istiyorlar. Daha iyisi olsun dersek çok daha yüksek fiyatlar çıkacaktır. Birçok soruma net olarak cevap veremedikleri için taktırmaktan vazgeçtim. Adamların dükkanı İstanbulda ben yeri geliyor Ağrıya sürüyorum. Gece yarısı yolda patlasa ne yaparız diyorum adamlar abi patlamaz kafasındalar. Tamam güveniyorlar cidden kaliteli hizmet veriyorlar ama taktıkları led çinli satıcıdan üzerine kendi isimlerini yazdırdıkları bi led ve yarın patlasa ne yapacağım. Halojen farı söküp yenisini takmam 10 dakika maksimum.
Kafamdaki bu soru işaretini gideremediler. Açıkçası ben abi yüzlerce uygulama yaptık hiç sorun yaşamadık yaşarsanız da yardımcı oluruz demelerini bekledim ama bu yanıtı alamadım.

Ayrıca far sökülecek çatlama su alma durumu oldukça riskli üstüne tampon sökülüyor. O yüzden vazgeçtim o işten Philips Diamond Vision H7 ampül aldım farlara dışarıdan bakınca beyaz duruyor, yola beyaz ile sarı arasında renk veriyor memnun kaldım. Kısalarım uzunlara yakın aydınlatıyor o yüzden bir takım da uzunlara alacağım. Halojenleri takınca kesme çizgisi çok net oluştu ve ışık dağılmıyor.

Aracınızda mercek yoksa 2bin lira da verseniz gidip led almayın paranıza ve çevrenize yazık.
Bu arada aldığım halojen farlar led kadar beyaz değil ama aydınlatma olarak led gibi güzel yol gösteriyor.

Kısmet olursa ileride fabrika çıkışı led farlı bir araç alırsak o zaman beyaz hevesimizi alırız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 12 Haziran 2023; 22:38:52 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @19can84
1
2 yıl
Yarbay

mercek olsa bile ledler sağ-sol 90 derece açıyla durmalı yoksa dağılma ihtimali yine var.

o yüzden de montaj şekli ampulu taktıktan sonra biraz çevirince sabitlenen tipse, birebir h7 boyutlu led almamalı bence.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @InvisibleLord
E
2 yıl
Yarbay

Valla fabrikasyon ledli araç evet süper ama bozulunca yaşanacak mağduriyet hep kafamın bir köşesinde duruyor açıkçası halojen evet berbat ama güvenli bir yerde maliyet açısından sadece :D



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @InvisibleLord
I
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

90 derece olayına dikkat ettim tam 90 derece yapıyorum ama yine dağıtıyor ledler. Şimdilik vazgeçtim bakalım önceliğim güvenli bir sürüş ve trafikteki diğer araçları rahatsız etmemek.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @19can84
I
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Muhtemelen kolay arıza yapmıyordur fabrikasyon ledler ama en ufak arızasında sanırım bir otomobil parası isterler. Sıkıntılardan bir diğeri de muhtemelen parça yurtdışından geliyordur ve aylarca bekleniyordur.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Emekkk
C
2 yıl
Yüzbaşı

İstanbul içi yada yakın çevresinde fiyat alan oldu mu yakın zamanlarda?



Y
geçen yıl
Yarbay

Baya kullanan olmaya başladı yurt dışında. Yorumlarda görüyorum, motor için çok alan var, araçlar için de uyuyor. İlk çıkanlar düdük kadar yuvarlak mercekti görüntü de ufaktı ama artık baya fabrikasyon mercek gibi ışık yayanları var. Yorumlar fake değilse eğer, ki bir çok ürün gezdim farklı farklı fotolar gördüm. Çok güzel görseller var. Bir tane mercedes vardı ona inanamadım h4 kullanan mercedes mi olur dedim :D


Ülkemizde normal le yerine artık şu sadece mercekliler satılsa dağı taşı aydınlatan ledlerden kurtuluruz bir de lazer led, cart led curt led diye isim koyarak 3 kat fiyata satmasa bizim türk esnaf.. Dediğim gibi görsellerde ufuk çizgisi bıçak gibi kesiliyor çok iyiler. Ben düzgün takarak yıllar önce normal led de kullandım kısa bir süre ve mercek kadar olmasada çizgisi falan baya düzgündü . Düzgün takınca o da göz almıyor testini falan da yapmıştık. biraz da aracın çanağı ile de alakalı ama, parklara led ampül takınca onlar göz almıştı söktüm. Zaten o diğer ledlerin de ömrü kısa olmuştu eski tip ledi patladılar.


Şu mercekliler hoşuma gitti.

Bu pahalı biraz

https://tr.aliexpress.com/item/1005006778092279.html?pvid=e91fb663-bbf0-4cf0-b3b9-01bb43dd21cb&_t=gps-id%3ApcDetailBottomMoreOtherSeller%2Cscm-url%3A1007.40000.326746.0%2Cpvid%3Ae91fb663-bbf0-4cf0-b3b9-01bb43dd21cb%2Ctpp_buckets%3A668%232846%238110%23382&pdp_npi=4%40dis%21TRY%212144.52%21829.69%21%21%21451.26%21174.59%21%402103853f17203731307823894efe8c%2112000039277264367%21rec%21TR%212717879288%21AB&utparam-url=scene%3ApcDetailBottomMoreOtherSeller%7Cquery_from%3A&search_p4p_id=202407071025311153599538431951149291_0#nav-review
Ben bunu düşünüyorum ,


https://tr.aliexpress.com/item/1005006965479839.html?algo_exp_id=78397466-4d79-4093-9fc3-aa540dc386b3-8&pdp_npi=4%40dis%21TRY%211867.37%21933.69%21%21%21392.94%21196.47%21%40211b813b17203156165438387e2c86%2112000039652505335%21sea%21TR%21703030289%21&curPageLogUid=mU7JKUhGGGKw&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3A#nav-review


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bunlar h4de iyi kötü iş yapıyor ancak h7 gibi aydınlatma seçeneklerinde kötü olduğu söyleniyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yazılımcı Online
I
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bir sene kadar Philips Diamond Vision kullandıktan sonra sarı aydınlatmaya geri döndüm. Mavi beyaz ışık veriyordu ancak yağmurlu ve kötü zeminde resmen kör gidiyordum. Kısaca özet geçmek gerekirse eğer ki aracınızda mercek varsa kaliteli led güzel aydınlatma sunuyor ancak aracınızda mercek yok sadece çanak varsa malesef tek seçeneğimiz halojen lamba oluyor. Şuan piyasasaki en iyi aydınlatmayı Osram Night Breaker 220 serisi sunuyor. Kısalara Oaram NB 220, uzunlara Osram NB Lazer takarak kullanıyorum.

Halojen aydınlatmada en iyi çözüm Bi Led Mercek montajı oluyor görünüşe göre onun da fiyatı 8500 ile 12bin arası değişiyor modeline göre.


Görüntüdeki sarı olanlar NB 220 serisi, beyaz olanlar Philips Daimond Vision
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
geçen yıl
Yarbay

Aracımda mercek mevcut.
Uzun yıllardır LED kullanırım farklı farklı bir çok markalar.

En son ünlü bir firma var orada bi-led projektör yaptırmayı düşündüm 3 inç mercekli olana 12.500 lira fiyat istendi.

Tam gideyim yaptırayım derken yine mercekli fara sahip arkadaşımın aracına bindim aydınlatmaya bayıldım.

Hemen sipariş verdim gerçekten aydınlatma efsane oldu. Bi-Led projektörden vazgeçtim. Photon Milestone aldım. Şimdiye kadar kullandığım tüm ledlere bin basar aydınlatması, şiddeti, kesilme çizgisi efsane birde far ayarı yaptırdım şahane oldu.

Mercekli far sahipseniz muhakkak takın derim.

Buda görüntüsü;


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 21 Temmuz 2024; 23:22:40 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.