Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
12066
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Benzinlikte araç yıkamanın püf noktaları nelerdir?
Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar.
1-2 liralık otomatlarda aracımı yıkayıp bezle kurulamak istiyorum.

Nelere dikkat etmeliyim?

Önce köpük- sonra tazyikli su mu kullanmak gerek?
Bez olarak fiber mi havlu mu önerir siniz?

Tecrübeli arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



Benzinlikte araç yıkamanın püf noktası benzinlikte araç yıkamamaktır.

Kostikli şampuanı ve kuyu suyunu dayıyorlar.
Yoruma Git
kartalus - 4 yıl +9
P
4 yıl
Yarbay

Önce su ile ıslat arabanı. Bazı benzinliklerde para atmadan sadece tetiğe bastığın zaman tazyiksiz su sıkabiliyorsun
Sonra köpük sık
Ordaki pis fırçalar ile yıkama. Kendine eldiven al bulamazsan kaliteli bir sünger al mesela würth iyidir.
Sonra tazyikli su ile durula.
Güzel bir bez ile iyice kurula



Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Yarbay

@emir.ksk




Bu mesajda bahsedilenler: @emir.ksk
E
4 yıl
Yarbay

çok kafa yormaya gerek yok hepsi kostik zaten bir süre sonra aracın rengi matlaşacak bol bol hare olacak.

su köpük su yaparsın spark ya da superclean kurulama havluları iyidir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yarbay

Benzinlikte araç yıkamanın püf noktası benzinlikte araç yıkamamaktır.

Kostikli şampuanı ve kuyu suyunu dayıyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Binbaşı

Bazı benzinliklerde köpük harika oluyor. Geçen sene gittiğimde köpüğü sıktığım an aracın üzerinden kuş pislikleri dahil her türlü şey akıp gitmişti. Ardından da su tutup devam ettim. Geçen gün farklı bir yer gittim yine aynı şekilde köpük sıktım ilk başta. Araç geldiği haliyle kaldı. Keşke köpük yerine su sıksaymışım sadece dedim.

Kısacası bence ilk adım doğru benzinliği bulmak. Eğer bahçeniz varsa da kendiniz yıkamak hem keyifli hem de daha düzgün olur.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
4 yıl
Teğmen

Burdakilere kalsa herkes arabasını evine çıkarıp banyosunda yıkıyor. Yok orda yıkanmaz burda yıkanmaz

Üstünde çok çamur, kir kalıntısı varsa ve fırça/sünger vs sürecekseniz önce bir su ile kalıntılar giderse iyi olur sonra çizilmesini engelleyebilir. Daha sonra köpük, ve durulama.

En önemli noktalardan biri imkan varsa arabayı gölgeye çekip kurutma özelliği iyi olan bezler ile hızlıca ve iyice silerek kurutmak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Binbaşı

Suyla islatma-kopuk-mikrofiber bezle guzelce kirleri cikarma-su ile durulama en iyi sonucu veriyor. Kopukledikten sonra firca veya bezle kirleri cikarmadan temizlenen bir yere daha rastlamadim. Silikon fircali bici bici bence en temizi
Ve evet arabaya "araç" gozuyle bakiyorum duygusal bagim yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 yıl
Binbaşı

Ben kendime basınçlı köpük pompası aldım, içine kendi köpüğümü koyuyorum. Benzinlikte önce su ole ıslatıyorum, sonra kendi köpüğümü sıkıp bekliyorum biraz. Kaliteli bir eldiven veya sünger ile yıkayıp sonra basınçlı su... yani benzinliklerin sadece suyunu kullanıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Binbaşı

G
4 yıl
Yüzbaşı

Sünger çok kir tutuyor ve çok yorucu fırça daha pratik ve etkili bence.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @PatlıcanMusakka
R
4 yıl
Yarbay

Benzinlikte araç yıkamanın püf noktası sadece yıkamaktır. Yok fırçalayayım yok eldivenle girişeyim kurulayayım bunlar orada olacak işler değil. Araç kirliyse orada köpükle yumuşatır suyla temizler çıkarım. Daha iyi temizlik istiyorsam beğendiğim bir yıkamaya veririm. Daha da iyisini istiyorsam yılda birkaç kez kendi evimin önünde birkaç saat uğraşırım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
4 yıl
Binbaşı

Asla fırça kullanmam ben. Kılcal çizikler oluşturuyor. Sonra bu çizikler zamanla göze batar hale geliyor. Mecburen detaylı bakım vb gerektiriyor.

Ben aracı benzinlikteki yıkama alanlarında yıkayacağım zaman her zaman su, köpük, sonra yine su şeklinde yıkama yapıyorum. Köpük attıktan sonra yumuşak bir sünger(bulaşık süngeri kullanmayın sakın, forumda geçen bir konuda birisi bulaşık süngeriyle yıkayıp arabasını çizmişti dikkat etmek lazım bu konuya) ile bir güzel köpürtüyorum. Ardından tazyikli su ile yıkıyorum ama buradaki püf nokta aracın jant, çamurluk ve davlumbaz dışındaki bölgelere özellikle boya bölgelerine en yakınına girip tazyikli suyla yıkamamak. Bazı arabalarda boya mikronu düşük olduğu için boyaya yakın tutup yıkayınca zamanla boyada dökülmeler olabiliyor.

Zamanı kısıtlı olanlar için yapılabilecek basit ve temel şeyler bunlar. Zamanı olanlar için detaylı temizlik vb yapılabilir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @LVL99
C
4 yıl
Yarbay

Herhangi bir püf noktası yok.



P
4 yıl
Yüzbaşı

köpük için 2 su için 2 liran olsun yeter bazı yerlerde 3 liraya çıkarmışlar he bozuk paran yoksa petrolun marketinde bozuyolar



B
4 yıl
Yarbay

self servislere git. sıcak su>normal köpük>sıcak su>jet köpük>wax>osmos su. 2 şer tlden 10 tlye max çıkarsın dışı. burdakilere bakma o kostik bu kostik ee nerde yıkatacan. herkesin bahçeli evi var sanki.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 23 Mayıs 2021; 14:14:59 >

Z
4 yıl
Yarbay

Geçen gün acelem var diye iki su tutayım dedim,tutmaz olaydım.Başıma gelenler;

1-hava sıcak olduğu için köpük hemen kurumaya başladı.

2-hortumlar başlı başına bela,yerde sürüklenen hortumlar dikkat etmezsen üstüne başına değiyor,arabayı temizleyecem derken üstüm battı.

3-köpük 3tl,su 2tl.ben kendi bahçemde yıkamaya kalksam muhtemelen masrafım 2 lirayı geçmez.

4-yıkadıktan sonra yerler ıslak oluyor,ıslak zemine basıp araca öyle binmek zorunda kalıyorsun,aracın içi de batıyor.

5-etraf kalabalık ve sıra bekleyenler oluyor,bu sebeple rahatla hareket edemiyorsun,acele edecem derken cok cok güzel temizleyemiyorsun.

6-yıkadıktan sonra güzelce silemiyorsun,park edecek gölgelik ve boş alan olmuyor,güneş altında araba hemen kuruyor ve camlar leke içinde kalıyor.

7-benzinlikte yıkamak pişmanlıktır,sadece dışındaki kiri aksın istiyorsan yıkarsın,öbür türlü rahatla arabanı temizleyemezsin.



H
4 yıl
Yarbay

Arkamda sira beklenen yerde araba yikamiyorum. Alelacele araba yikamadan zevk almam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Yarbay

Yıkamayacaksın. Ben 3 ayda bir yıkatırım. Garajım yok sokakta pis arabaya daha az kişi yaslanır sürter.

Benzinlikte önce köpük sonra fırça ile jant ve altlar sonra su ile temizler arabayı kenara çeker camları mikrofiber bez ile silerim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Binbaşı

Eğer adam gibi profesyonel ürünler ve yıkama bilginiz yoksa, evinin bahçesi de olsa self-yıkamadan daha çok zarar verirsiniz araca. Çift kova tekniği, yukarıdan aşağıda dikkatli yıkama, gölge alan ve özellikle efor/zaman ihtiyacı gerekiyor. Yoksa çizikli bir yıkama hayırlı olsun. Güle güle kirletin.

Ben Silivri 'de imkanım olmasına rağmen benzinlikte sabah erken ya da akşam geç saatlerde kendim yıkıyorum. Kalabalıksa pas geçerim, beklemem. Tekniğim şu; öncelikle tazikli su ile kaba pislik atılır. Gerekirse x2 sette araç bolca köpüklenir fakat bu aşamada fırça ya da sünger ile araç ovalanmaz. Akabinde güzelce tazikli su ile durularsın ve gölge bir yerde camlardan başlayarak(su camda kurumamalı) aşağıya doğru kurulamaya başlarsın. Kirli bir yer görürsen cam sil gibi kaygan bir ürün sıkar silersin. En son tavan ve kaputu silersin(bezin su içinde kalmamalı).

Benim uyguladığım ve araca en az çizik veren yöntem bu.