Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
902
Cevap
283927
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Baytek VECTA Isıtıcılar İle % 80 Tasarruf Sağlayın. Türkiye İlk !!! (45. sayfa)
M
17 yıl
Onbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: darkgreen7

ARKADAŞLAR BEN KENDİ KENDİMEMİ KONUŞUYORUM. BURADA SİZLERE YARDIMCI OLMAK İÇİN ZAMAN AYIRIYOEUM FAKAT KİMSEDEN SES ÇIKMIYOR. YAZMIYORUM O ZAMAN...


:))) güzel ısıtıyormuş onu anladı herkes herhalde de ısıtıcı günde ne kadar kw harcıyor çoğunlukla merak edilen bu. Maksimum 800 W yaktığı kesin ama ne kadar sürede rezistans devreye giriyor. Yoksa sayacın dsikinin fuleli cilveli dönüşü pek bir şey açıklamıyor herhalde. Bir günlük sobanın harcadığı kw saat merak edilen şey arkadaşım...



D
17 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: TerraMino

Daha önce verildi mi bilmiyorum, ancak şöyle bir link buldum arkadaşlar.
http://www.emlakkulisi.com/11673_Vectadan-Ufoya-belgeli-yanit.html

Linkte elektrikli ısıtıcıyla Vecta'nın karşılaştırıldığı deneylere ilişkin raporun fotokopileri var.
Belgelerde bana göre en önemli nokta, ilk sayfalarda standartlara uygunluk belgesi olmadığını vurgulayan satırlar.

Buna göre, TSE Vectaya belge vermiş olmuyor anladığım kadarıyla. TSE'nin prosedürlerini bilmiyorum, ancak buradan benim anladığım, TSEnin söz konusu deneylere bir "gözlemci" gibi izleme amaçlı katıldığı.

Sonuçta Vecta güzel bir ürün ortaya çıkarıyor gibi görünürken, anlamını kendilerinin dahi bilmediği bilimsel terimlerden ortaya karışık metinler hazırlayarak şark usülü pazarlama yapmaya çalışıyormuş izlenimi veriyor.

Madem ürüne güveniliyor, 100 tane hazır eder önemli kuruluş ya da kişilere test amaçlı gönderirilip değerlendirme yapmaları istenebilirdi. Milyon dolarlar harcadıklarını iddia ettikleri televizyon reklamlarının parası da ceplerine kalırdı.

Bu yaşananlar, daha çıkmadan ilgi odağı olmayı becerip, en ufak bir güven aşılayamadığı için satışlara yansımayan pazarlama kampanyası olarak tarihe geçebilir.

Bu arada verdikleri metinde, önce tesadüfen buluyorlar, sonra 7 yıllık ar-ge oluyor. 7 yıl boyunca böyle bir şey üzerinde çalışmak, hele ki Türkiye'de, vallahi bravo.

Ben kaloriferle ısınıyorum. Kendilerine de tavsiye ederim.

Allah razı olsun tercüma oldun yazmaktan kurtardın beni



T
17 yıl
Çavuş

darkgreen7 verdiğin bilgiler için çok saol koku olayına gelince zamanla kaybolur o koku cihaz yeni olduğundan normaldir



M
17 yıl
Yüzbaşı

bazı arkadaşlar gereksiz yere forum sayfalarını aralarındaki kişisel tartışmalarla işgal ediyor ve önemli bilgilere ulaşmak için o sayfaları hızlı ve okumadan geçmek zorunda kalıyoruz.Yazdıklarınızı herkes okuyor, siz sadece o kişiye cevap atıyorsunuz ama bizde istemeden muhattap oluyoruz ve zaman kaybı ve bilgiye geç erişim gibi istenmeyen durumlar yaratıyor...şu an bende sizlerin yüzünden aynı duruma düşüyorum bunları yazarak...bunun içinde herkesten af dilerim....her neyse gelelim vectaya...

ben şöyle biliyorum: Ağır(yavaş) ağır ısınan madde yada ısıtılmış madde ısıya şartlanmış oluyor ve geç soğuyabiliyor.Ani ısınan madde her ne kadar sıcak olabilsede daha erken soğuyabiliyor.Bence vecta ağır bi ısıtma yaptığı için ısınma geç olsa dahi , ortamın soğuması da geç olabilir.Fakat şu da var ki eğer evimizin duvarları dışarıdan iyi bir şekilde özellikle çatı ve kuzey duvarların yalıtılmamışsa ısı enerjisi hep boşa gider.Isı boşlukta hep hareket halindedir.Ve ısınan hava yumuşar hafifler ve soğuk bölgelere doğru ilerler ve bu da rüzgarı oluşturur, rüzgar da bize soğukluk hissi verir.Yani bence ısıtmaktan daha önemlisi evimizi ofisimizi her neresi ise iyi bir şekilde ısı yalıtımı olması gereklidir...Mum ışığıyla bile ısınan evler var yani mecazi anlamda yalıtımı çok iyi anlamında.
Vectayı alıp deneyen arkadaşlar aynı zamanda odalarının duvarları boyamı duvar kağıdımı, yalıtım varmı,kaçıncı katta oldukları,metrekaresi,camlar pvc mi,evin dış kapısı tam sıkı kapanabiliyormu?...,bunlarıda ayrıntı olarak belirtirlerse daha sağlıklı olur.Şayet ısının kaçtığı yok olduğu yerler hep bu tip yerler oluyor.



S
17 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: samet007tr

Mehmet TURHAN hocam yapılmayanı yaptınız ve cihazı resmen desifre ettin size tesekkur ederim. Nanoteknoliyle alakalı bir detay yada rezistansta farklı bir olay gozunuze ilistimi yani bir bulus diyebilecekmiyiz bu cihaza yorumunuz nedir ulke kurtuldu mu cihazla sizce :-) ?


HOcam sorum arka sayfada kaldı sizden de bir yorum alalım 2009 un en sıcak en tasarruflu icadı denecek kadar farklı bir sey gordunuz mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl
Onbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: ceminho

Ne bu kardeşim 10 yaşında çocuklar gibi "üstün zeka" örneği sorular soruyorsunuz adama? Adam bayiliğini almış satış yapıyo elinden geldiğince milleti aydınlatmaya çalışıyo siz de adamı Einstein sanıp sorular soruyosunuz adam ne fizikçi ne başka bişey. Bu kadar detaylı bilgi almak istiyosanız ve bunları gerçekten öğrenmek istiyosanız gidin merterdeki yerlerine orda aydınlatsınlar sizi. Ha bu şekilde sorarsanız kapıdan içeri alırlarmı bilmiyorum o ayrı konu.

quote:

Orjinalden alıntı: selkarabag


Vecta Gebze arkadaş önce kusura bakma resimleri sen siteye eklerken ben soruları yazıyordum.

TSE raporunu okudum ne dediğini anlıyoruz aptal değiliz sen önce benim sorulara cevap ver.

TSE Raporunda ELMA ile ELMA karşılaştırılmıyor

SEN Sorulara cevap ver istiyorsan veremiyorsan onuda adam gibi yaz

SORULAR YOKSA ÇALIŞMADIĞIN YERDEN Mİ GELDİ.


Sorulan Sorularda EINSTEIN'la ilişkilendirilecek Zor Olan Ne var?










İ
17 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: samet007tr


quote:

Orjinalden alıntı: samet007tr

Mehmet TURHAN hocam yapılmayanı yaptınız ve cihazı resmen desifre ettin size tesekkur ederim. Nanoteknoliyle alakalı bir detay yada rezistansta farklı bir olay gozunuze ilistimi yani bir bulus diyebilecekmiyiz bu cihaza yorumunuz nedir ulke kurtuldu mu cihazla sizce :-) ?


HOcam sorum arka sayfada kaldı sizden de bir yorum alalım 2009 un en sıcak en tasarruflu icadı denecek kadar farklı bir sey gordunuz mu?

böyle bir iddiamı var?
bu aletin olayı rsistansı falan değilki?
sanırım siz de pek araştırmamışsınız cihazı tüplerin içinde 60 derecede buharlaşabilen ve çabuk ısınıp geç soğuduğu iddia edilen bir sıvı var.zaten verimli olup olamayacağı da bu iddianın doğruluğuna bağlı.düşünün 300-800w lık bir resistansın verdiği ısı ile buharlaşıyor gaz haline geliyor ve uzun süre sıcaklığını koruyor... yada kalorifer peteğinizin içinde bu sıvıdan var ve su dolaştıkça bu tüpleri ısıtıyor geç soğuyor sonucunda kombi devreye daha az giriyor.iddiaları bu.doğrumu değilmi zaman gösterecek karşıda bir iddia var ellerinde ürün var bizim elimizde birşey yok sadece tahnin yürütüyoruz.bana da bu garip geliyor zaten...neye göre tahmin yürütüyoruz biz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 21 Ocak 2009; 0:36:14 >

V
17 yıl
Teğmen

quote:

Orjinalden alıntı: selkarabag
ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ YAZIMA ve SORULARIMA CEVAP VEREBİLECEK yada YORUM YAPABİLECEK BİRİLERİ VARMI ?


Sorularına bir kaç kişi harici burada cevap verebilecek de kimse yok kardeşim.

Kutay enerjinin forumunda, bu sorularınızın temeli olan, "ısıtıcınız birim watt ile kaç joule veya kalori ısı üretiyor." gibi sorulara günlerdir cevap vermiyorlar.

Veremezler. Ürettiği ısı miktarı herhangi bir yağlı radyatör, rezistanslı ısıtıcıdan %1 bile fazla değildir. İçerisine ne gazı koyarsanız koyun ısıyı artıramazsınız.

Sobanın tipi, alüminyumun miktarı, moleküler ısı transferi gibi pazarlama teknikleri ile TC nin halkı gıdıklanmak (bu kelime forumdaki bir arkadaşa aittir. müsaadesiyle. ) isteniyor.

Dilimizde tüy bitti ama.. Millet gıdıklanacak illaki..

800 Watt'lık bir yağlı radyatör alın. Çin malı bile olur. Şimdi niye yağlı radyatör diyorsun diyenler çıkabilir. Vallahi billahi yağlı radyatör üreten bir firmada çalışmıyorum. Çinli de değilim.

Çin malı radyatörü aldınız.. Dikkat edin 800W lık bir kademesi olsun. 80..90 TL ye satılıyor piyasada. Eğer malum ısıtıcıdan 1 derece daha az ısıtsın. Ben bütün bildiklerimi unutucam.
Şimdiye kadar beni okutanlara okkalı bir küfür sallıyacağım. Ve bütün forumdaki arkadaşlardan zamanlarını aldığım, eğer yazdıklarımı okuduysalar gözlerini tırmaladığım için çok özür dileyeceğim.

Etmeyin. Zaten forumdakiler benim gibi mali durumları belli olan arkadaşlar. Herkes nasıl az paraya daha iyi ısınırımın peşinde. Yoksa burada ne işleri var.

Müsaadenizle son sözümüde yazayım. Gıdıklanmayın arkadaşlar.!!

Altta farklı yakıtların fiyatları var. Üşenmeyin. İnceleyin.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VOLKEV -- 21 Ocak 2009; 1:52:26 >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
İ
17 yıl
Yarbay

ısıyı arttırmıyor iddialara göre uzun süre muhafaza ediyor.zaten iddia doğruya daha verimli bir ısıtıcı olmaması için hiçbir neden yok.ha yarın öbürgün çıkıp "ya arkadaşlar kusura bakmayın bizim çabuk ısınıp geç soğuyan bir madde iddiamız vardı ya hani yalan söyledik biz orada" derlerse birşey diyemem...bütün bunlardan sonra saçma olur...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: samet007tr


quote:

Orjinalden alıntı: samet007tr

Mehmet TURHAN hocam yapılmayanı yaptınız ve cihazı resmen desifre ettin size tesekkur ederim. Nanoteknoliyle alakalı bir detay yada rezistansta farklı bir olay gozunuze ilistimi yani bir bulus diyebilecekmiyiz bu cihaza yorumunuz nedir ulke kurtuldu mu cihazla sizce :-) ?


HOcam sorum arka sayfada kaldı sizden de bir yorum alalım 2009 un en sıcak en tasarruflu icadı denecek kadar farklı bir sey gordunuz mu?


aslında son derece basit ,enaz ufo kadar teferruatsız bir cihaz.biraz iri.muhtemelen petek biçiminde olanları daha fazla tutulacaktır.
nano teknoloji ise kasasını oluşturan aliminyumun ısı iletkenliğini artırmak için kullanılmıştır diye düşündüm.çihazın fişi çekildikten 6-7 dakika sonra yüzey halaa 40 c° civarındaydı.tasarruf iddasına göre bu kadar basit olunca tedirgin oluyorsunuz tabi.
ancak bunu aşmanın iki yolu var.ya hemen alıp denersin yada bir süre bekleyip alanların yorumlarına bakarsın.sayfalar dolusu polemik yapılmasını anlamak mümkün degil.
ufo nasıl ki arkadaş ben sizi karın içindede olsanız ısıtırım,ısımı iletirim diyor. bunlarda bence biz sıradan ısıtıcılara göre ısıyı çok daha iyi iletmenin yolunu bulduk diyor.

ben olmaz diyen arkadaşlara aklıma takılan bir soruyu yöneltmek istiyorum.

inf.ısıtıcılar 900c°ışınım yapıyorlarmış.ışık ile ısıtıyorlar güneş gibi ya :) ısıtıcı 2000 wat olsun.rezinstans telinin kesiti 1 mm² .diyelimki 30 metre tel kullanılmış.30x100x10=30 000mm² yapıyor.30000 mm²tel ile (tahsilim olmadığı için terimleri bilmiyorum,özür dilerim.)1000 ışık şiddeti aldık.verimide efendim %95miş.eee ozaman biz bu rezinstans tellerini tel değilde ince lema halinde aynı uzunlukta sararsak (teli10'luk çubuk demir, lema'yıda 2x0.5 gibi oranlıyalım)yüzey 42 000 mm² dolayısıyla ışıma alanı %40 artığı için verim de %40 artmıyormu.yani 1400 ışık şiddeti olmuyormu. eğer oluyorsa verim %135 olmıyacakmı.

not:öyle görünüyorki ufocular mehmetçiğe kıyak yapacaklar

herkese iyi akşamlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMOX ENERJİ -- 21 Ocak 2009; 1:45:00 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
P
17 yıl
Yüzbaşı

Böyle bir buluşu yapacak firma çıkar gerçek delillerle ve teknik verilerle diğer firmalara meydan okur. UFO firmasının sahibi çıktı meydan okudu şuan top Vecta firmasında ispat etsinlerde UFO nun malvarlığı TSK Vakfına bağışlansın. Bence bu Vecta firması tamamen ürünü pazarlamaya dönük kampanya yapıyor (kısa yoldan voleyi vuracaklar akıllarınca), ürünün sağlayacağı yarar falan hikaye.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
17 yıl
Binbaşı

en cok merak ettigim soru bu reklamlarda gozeken 100 wattla calısan klima varya toshiba mı ne o mu az yakıyor bu mu?



Y
17 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: VOLKEV


quote:

Orjinalden alıntı: selkarabag
ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ YAZIMA ve SORULARIMA CEVAP VEREBİLECEK yada YORUM YAPABİLECEK BİRİLERİ VARMI ?


Sorularına bir kaç kişi harici burada cevap verebilecek de kimse yok kardeşim.

Kutay enerjinin forumunda, bu sorularınızın temeli olan, "ısıtıcınız elektrik gücü birim watt ile kaç joule veya kalori ısı üretiyor." gibi sorulara günlerdir cevap vermiyorlar.

Veremezler. Ürettiği ısı miktarı herhangi bir yağlı radyatör, rezistanslı ısıtıcıdan %1 bile fazla değildir. İçerisine ne gazı koyarsanız koyun ısıyı artıramazsınız.

Sobanın tipi, alüminyumun miktarı, moleküler ısı transferi gibi pazarlama teknikleri ile TC nin halkı gıdıklanmak (bu kelime forumdaki bir arkadaşa aittir. müsaadesiyle. ) isteniyor.

Dilimizde tüy bitti ama.. Millet gıdıklanacak illaki..

800 Watt'lık bir yağlı radyatör alın. Çin malı bile olur. Şimdi niye yağlı radyatör diyorsun diyenler çıkabilir. Vallahi billahi yağlı radyatör üreten bir firmada çalışmıyorum. Çinli de değilim.

Çin malı radyatörü aldınız.. Dikkat edin 800W lık bir kademesi olsun. 80..90 TL ye satılıyor piyasada. Eğer malum ısıtıcıdan 1 derece daha az ısıtsın. Ben bütün bildiklerimi unutucam.
Şimdiye kadar beni okutanlara okkalı bir küfür sallıyacağım. Ve bütün forumdaki arkadaşlardan zamanlarını aldığım, eğer yazdıklarımı okuduysalar gözlerini tırmaladığım için çok özür dileyeceğim.

Etmeyin. Zaten forumdakiler benim gibi mali durumları belli olan arkadaşlar. Herkes nasıl az paraya daha iyi ısınırımın peşinde. Yoksa burada ne işleri var.

Müsaadenizle son sözümüde yazayım. Gıdıklanmayın arkadaşlar.!!

Altta farklı enerji fiyatları var. Üşenmeyin. İnceleyin.


< Resime gitmek için tıklayın >





Sonuna kadar haklısın arkadaşım, ben şuan çatı katında oturmama rağmen ve 20m2 odayı üstelik alt kattaki evin bu odasındaki petekler kapalı, odada bulunduğum sürede yağlı radyatörü 1000 watt kademesinde çalıştırarak ısınabiliyorum, görülen köy kılavuz istemez arkadaşlar ortada ne köy var ne de tasarruf, bende iddia ediyorum 800 wattlık hangi ısıtıcıyı alırsanız alın vectayla aynı ısıtacaktır... YAĞLI RADYATÖRÜN GAZLISINI YAPMIŞLAR BULUŞ DİYE GÖSTERİYORLAR. ispat edecek birşey olsa zaten şuana kadar çıkardı ortaya...

Buarada doğalgazı olanlar madem tasarruf etmek istiolar tek odada yakın yapın tasarrufu (başka bir arkadaş açıklamış zaten gerek duymuyorum)yoksa daha fazla ödersiniz...



N
17 yıl
Yarbay

@volkev,

Elektrik -elektronik mühendisi olarak sözlerine 100% katılıyorum.
bizdeki bu deli cesareti anlamıyorum, sanırım "gıdıklanmak" genlerimizde var galiba.

bu kara cesaret topluluk psikojisi çok güçlü, prof.hoca açıklama yapsa yine ikna olmazlar.

Ya, en azından firma yerli, paralar yabancıya gitmiycek diye avunabiliriz.



D
17 yıl
Er

Vectaya inanmayanlar sizce enerji bakanı bu şirkete niye geldi. Almanya ve Hollanda Enerji Bakanları niye randevu istedi. Baytek' in sitesini bi daha okuyun. Acaba Ufo üretime geçerken bu veya benzeri kişiler Ufodan da randevu istemişlermi. Aradaki fark neden kaynaklanıyor. Almanya vs. Enerji Bakanları her icat yaptım diyen kuruluştan randevu alıyorlarmı. Ya da İncelemeden randevu isterlermi. Olaya bi de bu açıdan bakın.



L
17 yıl
Binbaşı

sayun volkev sormak istedigim bi kac soru var,

bu iste bor kullanarak maddenin ısı iletimini arttırma olayı sizce gercekmi, gercekse bunun ne gibi bir donusumu olabilir?

800 wattlık yaglı radyatorun aynı ısıyı vercegini soylemissiniz tmm eyvallah, bu adamların iddiası 24 saat de 11 saat calısırmı neydi (dogru oldugunu farz edersek),sizce yaglı radyator ne kadar calısır 24 saat icinde?


mevzu bahis alet, 11 saat calıstıgını baz alırsak bir klimaya gore ne derce verimlidir?


forumun seviye dustukce dustu bu arada millet kavga edecek yer arıyor, neyse bura bi forum bende ogrenmek isteyen bir forum uyesiyim, sizlerden ricam 35 bin kere soylenmis seyleri tekrar etmeyin ve kavgalarınızı pm veya msn den halledinki, 16. sayfasına gelmis bu topicin 100 de 80 ini gereksiz mesajlardan olusmaktır. gerci ben dicem ben isiticem ama neyse.



quote:

Orjinalden alıntı: VOLKEV

quote:

Orjinalden alıntı: selkarabag
ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ YAZIMA ve SORULARIMA CEVAP VEREBİLECEK yada YORUM YAPABİLECEK BİRİLERİ VARMI ?


Sorularına bir kaç kişi harici burada cevap verebilecek de kimse yok kardeşim.

Kutay enerjinin forumunda, bu sorularınızın temeli olan, "ısıtıcınız birim watt ile kaç joule veya kalori ısı üretiyor." gibi sorulara günlerdir cevap vermiyorlar.

Veremezler. Ürettiği ısı miktarı herhangi bir yağlı radyatör, rezistanslı ısıtıcıdan %1 bile fazla değildir. İçerisine ne gazı koyarsanız koyun ısıyı artıramazsınız.

Sobanın tipi, alüminyumun miktarı, moleküler ısı transferi gibi pazarlama teknikleri ile TC nin halkı gıdıklanmak (bu kelime forumdaki bir arkadaşa aittir. müsaadesiyle. ) isteniyor.

Dilimizde tüy bitti ama.. Millet gıdıklanacak illaki..

800 Watt'lık bir yağlı radyatör alın. Çin malı bile olur. Şimdi niye yağlı radyatör diyorsun diyenler çıkabilir. Vallahi billahi yağlı radyatör üreten bir firmada çalışmıyorum. Çinli de değilim.

Çin malı radyatörü aldınız.. Dikkat edin 800W lık bir kademesi olsun. 80..90 TL ye satılıyor piyasada. Eğer malum ısıtıcıdan 1 derece daha az ısıtsın. Ben bütün bildiklerimi unutucam.
Şimdiye kadar beni okutanlara okkalı bir küfür sallıyacağım. Ve bütün forumdaki arkadaşlardan zamanlarını aldığım, eğer yazdıklarımı okuduysalar gözlerini tırmaladığım için çok özür dileyeceğim.

Etmeyin. Zaten forumdakiler benim gibi mali durumları belli olan arkadaşlar. Herkes nasıl az paraya daha iyi ısınırımın peşinde. Yoksa burada ne işleri var.

Müsaadenizle son sözümüde yazayım. Gıdıklanmayın arkadaşlar.!!

Altta farklı yakıtların fiyatları var. Üşenmeyin. İnceleyin.


< Resime gitmek için tıklayın >





Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
17 yıl
Yarbay

hayır benim anlamadığım bize zeka yoksunu deyip akıllı geçinen adamlar neden ürün çıkmadan konuşup sallıyor işkembeden?çıksın bi bakalım değilse istediğini yazarsın bu telaş ne onu anlamadım ben?hep aynı mesajlar 15-20 kere aynı yazılar.arkadaş anladık ne dediğini,vermeye çalıştığın mesajı da anladık temkinli olucaz.ne hala bunlar öyle bunlar böyle.sen nesin peki?yok öyle şey olmazmış da böyle şey olumuş ancak..adam buluş yaptım diyor zaten olmayanı sana olduruyor iddiası bu..buluş nedir düşündünmü hiç,kafanı 3 dakikada olsa yormayı denedinmi?şarlatansa şarlarız bizde ona bu kadar basit niye yırtınıyon olduğun yerde patinaj yapıp duruyon?



V
17 yıl
Teğmen

quote:

Orjinalden alıntı: lord of chaos

sayun volkev sormak istedigim bi kac soru var,

bu iste bor kullanarak maddenin ısı iletimini arttırma olayı sizce gercekmi, gercekse bunun ne gibi bir donusumu olabilir?

800 wattlık yaglı radyatorun aynı ısıyı vercegini soylemissiniz tmm eyvallah, bu adamların iddiası 24 saat de 11 saat calısırmı neydi (dogru oldugunu farz edersek),sizce yaglı radyator ne kadar calısır 24 saat icinde?

mevzu bahis alet, 11 saat calıstıgını baz alırsak bir klimaya gore ne derce verimlidir?

forumun seviye dustukce dustu bu arada millet kavga edecek yer arıyor, neyse bura bi forum bende ogrenmek isteyen bir forum uyesiyim, sizlerden ricam 35 bin kere soylenmis seyleri tekrar etmeyin ve kavgalarınızı pm veya msn den halledinki, 16. sayfasına gelmis bu topicin 100 de 80 ini gereksiz mesajlardan olusmaktır. gerci ben dicem ben isiticem ama neyse.


Isı iletiminin daha hızlı sağlanmış olması mümkün. Alüminyum radyatör, Pik döküm radyatörler arasındaki fark gibi. Alüminyum radyatörler daha fazla iletken olduğu için daha verimli.
Fakat bir durumu gözden kaçırmamak lazım. Biz ısıyı elektrikten bir rezıstans vasıtası ile alıyoruz. Doğal gazlı kombiler gibi kayıplarımız yok. Yani ısınıp dolaşan su duvarlarda, kullanmadığımız odalardaki tabanda beton içinde kaybolup gitmiyor. Veya yanmayan gazları bacadan atmıyoruz.

Konumuza dönelim. Elektrikle ısıtılan yağlı veya gazlı veya nano borlu radyatör zaten odamızın içindedir. Isının geç veya hızlı ortama transfer edilmesi hiç bir şey değiştirmeyecek. Geç transfer eden geç soğuyacak. Ama ortama salınan sıcaklık aynı kalacaktır. Yine klasik olacak ama. Isı bir yere kaçmayacak. Kaybolmayacaktır.

Daha önce verdiğim tabloda elektrikten alınabilen verim ve kalori (ısıl güç) miktarı yazıyor zaten.

Siz, Kültür ve Bilim bölümündeki konuyuda takip ediyorsunuz zaten. Oradaki arkadaşlardan Acharad olayı güzel anlatmış.
http://resim.donanimhaber.com/m_28746371/tm.htm

Klima çok daha verimli tabii. Yine linkdeki yazılanlarda bu konu dile getirilmiş. Klimanın performans katsayısı COP (ısıtmada), EER (soğutmada) 2.5 ile 5 arasında değişiyor.
Isıtma için; dış sıcaklık çok düşmez ise ~+7 'C de, 1KW harcamaya 2.5KW ile 5KW arasında ısıl güçler alınabiliyor. Klimacı arkadaşlar daha iyi bilir. Onlara sormak lazım.

Yazılanların tekrarına bazı arkadaşlar kızmaya başladı. Haklıda olabilirler. Konuda baymaya başladı artık. Kullanıcıların yorumlarını beklemek en doğrusu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
17 yıl
Binbaşı

sn volkev oncelikle cevaplarınız icin tesekkurler...

arkadaslar bunları yazmak icin yatagımdan kalktım ve bi kısmını ruyamda gordum. patent falanda istemiyorum allaha sukur parayada ihtiyacım yok, halkımın daha ucuza ısınacagını bilme ihtimali ve hayır duaları yeter artar, kafamda muthis bi ısıtma sistemi var lutfen eksi ve artılarını bilenlerle tartısalım...

vaporizer diye bi cihaz var, iki diyot arasında suyu buharlastırıyor, iyonize tabanlı oldugu icin suyun icine bir miktar tuz attıgınızda ortalama 60 watlık bi vaporizer inanılmaz miktarda buhar verir(assa yukarı yuksek atesdeki bi demlik kadar) simdi s cizerek assagı inen bi boru sistemi dusunun ust taraftan buharı vermeye baslıyosunuz, burda sıvı hale gelen suda s nin mantıgı itibari ile assaga iniyor yer cekimi ile. s sekilli radyataorun hemen dıs tarafına(yani binanın dısına) yalıtım icerisinde vaporizerımızı koyduk, radyatorun altındaki borudan dısarıya cıkıs hattını cektik, iste radyatordur kıldır yundur, bi sekilde dıs ortamın soguklugu ile buharı yogunlastırdık ve tekrar sisteme dondurduk...


sonuc 60 watt ile (bence cıkan buharın gucunden vardıgım yorum) en az 2 metrelik bir radyator min 90 derece ısıda calıstırdık ve cekilen elektrik 60 watt, vaporizer fiatı tas catlasın 50 ytl, boru bukturup mevzubahis radyatoru max 50 liraya yaptırırım, 50 lirada kutu ıvır zıvır olsun...

goruslerinizi bekliyorum



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

N
17 yıl
Çavuş

quote:

Orjinalden alıntı: Pıncır

Böyle bir buluşu yapacak firma çıkar gerçek delillerle ve teknik verilerle diğer firmalara meydan okur. UFO firmasının sahibi çıktı meydan okudu şuan top Vecta firmasında ispat etsinlerde UFO nun malvarlığı TSK Vakfına bağışlansın. Bence bu Vecta firması tamamen ürünü pazarlamaya dönük kampanya yapıyor (kısa yoldan voleyi vuracaklar akıllarınca), ürünün sağlayacağı yarar falan hikaye.


beni yanlış anlamayın ama boşuna muhalefet yapıyorsunuz alan almış satan satmış cihaz piyasada
Tekrar tekrar söylüyorum şu anda cihazı alan memlun satanda kullananda eminim memlun olmayanda olacak . Sadece hayatı boyunca cihazı bedava verilse bile alamıyacak olana kişiler ya garip garip sorular soruyor yada cihazı görmeden bilmeden karalıyor..

Muhalefet Rufunuza İşlemiş Sİzin


Bu mesaja 2 cevap geldi.