Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
595
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Bariz yanlış sorular varken, doğru 2 sorunun iptali
F
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İnanılmaz bir şekilde 2 doğru soru iptal edildi. Bu soruların mahkemeye verildiği kamuoyu tarafından bilinmiyordu, ve üzerinde herhangi bir şüphe, eğitimcilerin bu 2 soruyla ilgili yanlış olduklarına dair bir şikayeti vs. yoktu.

Herhangi bir gerekçe yok, MEB'in hangi mahkeme kararıyla bunların iptal edildiğini açıklamasını bekliyoruz.
MEB veya mahkemenin gerekçesini de bilmek istiyoruz.
Diğer, mahkemelik olduğu herkesçe bilinen sorularla ilgili mahkeme kararlarını bilmek istiyoruz.

Bu diğer sorular konuları itibarıyla sanırım şunlardı:
1. TEOG sınavından:
Türkçe:
-Sayısal veri sorusu
-Ömer dayı (sıcak Temmuz Güneş'i-öznel) sorusu
-Vşrgül'ün işlevi hakkındaki soru

Fen ve Teknoloji:
-Keçi geni sorusu

İnkılap tarihi
- Doğu Akdeniz-Mısır sorusu

2.TEOG sınavından
Türkçe:
-Özveri sorusu

Fen ve Teknoloji:
-Gürültü sorusu

İnkılap tarihi:
-Selanik sorusu (ki bu soru MEB'in kendi istatistik raporunda -0.04 (eksi sıfır nokta sıfır dört) ayırıcılık düzeyinde olarak belirtilmiş (sayfa 11) aynı raporda 0.19 altındaki bir sorunun direk testten çıkarılması gerektiği ifade edilmiştir (sayfa 5), MEB'in bu soru hakkında herhangi bir şikayet olmaksızın kendisinin direk bu soruyu iptal etmesi gerekliyken, bunu neden yapmadığı akla mantığa sığmamaktadır)

Din Kültürü ve Ahlak:
-Yardımseverlik-Hoşgörü sorusu

Başkaca mahkemeye verilen ama yukarda listelemediğim soru bilen lütfen yazsın.
Bu yukarıdakiler hakkında bilimsel ve akılcı şekilde gerekçelendirilmiş kararları, lehte veya aleyhte, bilmek istiyoruz. MEB, " ben size bunları bildirmekle yükümlü değildim" diye düşünebilir, ama eğitim gazetecileri bunların peşinde değil mi? Halkı bu konuda aydınlatabilecek yeterlikte gazeteciler bunları takip etmiyor mu?

****************

MEB, Ocak ayında itiraz ve mahkeme sonucu bekleme süresi (sanırım sırasıyla 10 ve 38 gün) geçtikten sonra mahkeme bir veya birkaç soruya iptal kararı verse bile puanlar değişmeyecek demişti. Bu bana hukuk dışı gözükse de sanırım yine bir kanunla MEB'e bu hak verilmiş. Peki, bu böyle ise 7 ay sonra verilen bu doğruluğu tartışılmayan 2 sorunun iptalinden sonra, bir de MEB "bizim analizlerimize göre sorularda bir hata yok ama yerleştirme takvimini etkilememesi için yargı kararlarını (bu 2 iptal kararını) temyize götürmeyeceğiz" anlamında açıklama yapmışken, neden kendisine verilmiş olan ve Ocak ayında bunu da uygulayacağını beyan ettiği, süresi içinde gelmeyen yargı kararları olursa bunları uygulamama hakkını kullanmamaktadır? Madem bunu söyledin ve madem bu sorular doğru diye arkasında duruyorsun o zaman söylediğini neden yapmıyorsun?

Bu yanlıştan acilen geri dönülmesini diliyorum, gerekçeli kararların açıklanmasını bekliyorum. Ve yine dilerim diğer mahkemelik soruların da bilimsel ve adil bir şekilde iptal gerekenler varsa iptallerini umuyorum. Bu sorulardan bazıları o kadar bariz şekilde iptal gerektiriyor ki, aksi vicdanlara sığmaz. Bazıları tartışılabilir bana göre ama hepsini doğru kabul edip abuk subuk, hatasız 2 sorunun iptali şaibelidir.

Üst seviye özel ve devlet okullarına kayıt yapabilmek adına nüfuzlu birileri tarafından bir operasyon yapılıyorsa, önceki senelerdeki gibi yapsalardı daha az hasar verici olurdu. Sadece bir veya birkaç kişi haksız yere üstlere taşınırdı, şimdi çok sayıda kişi bu soruları yanlış yapmışken doğru yapmış gibi yukarılara taşınacak. Robert'e ve Üsküdar Amerikan'a puanı tutmadan binlerce kişinin önüne geçirilerek MEB emriyle kaydedilen çocuklar olmuştu geçmiş senelerde biliyorsunuzdur. O kayıtları da tabii ki onaylamıyorum ve hala aklım almıyor. Utanç verici bir durum.

2 soruyu iptal eden mahkeme hangisi? Kararın gerekçesi nedir? Umarım bizlerin düşünmediği haklı bir gerekçeyledir, öyle ise tabii ki kabulümüzdür. Ama laf salatalı değil bilimsel bir gerekçe olmalı tabii. Ve umarım ki diğer sorulara mahkemenin kararları da saygın bir mahkemeye yakışan bilimsellikte olur ve bunları bilebiliriz.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fennezs -- 25 Haziran 2016; 20:02:01 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

J
9 yıl
Yarbay

Mahkeme ısrarla sosyal kültüreli iptal etmiyo:(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.