@İmhungrydude çok teşekkürler hocam.Arkadaş da öyle dedi.Direk kredi verenler, senin kazanacağın kâr'dan istiyor, masrafları arttırıyor. (Kuveyt-albaraka Türk-aktif bank vs) tekrar teşekkürler |
hangi okulun hangi bölümünden mezunsunuz sorabilir miyim |
Daha farklı iş imkanları derken hangilerini kastettiniz hocam örnek verebilir misiniz? |
Bankaya girmek var girmek var.Dağbaşındaki üniversite de olur.Gişeden gireceksen 2 yıllık mezun bile alıyorlar.Önemli olan iyi bir mevkide olmak.Bunun için üniversite ve adı yetmez.Üniversitede öğretilenler belli bunlar yetmiyor. |
Biri hiyar resmi koysun |
Master yüksek lisans falan yaptınız mı peki. Bir de okulu kaç ortalama ile bitirmiştiniz? |
Özel bankalarda ise durum çok daha farklı tabi. Piyasa yapıcı özel bankalar inşaat ve bilişim firmalarıyla çok ciddi kar marjlarıyla çalışıyorlar. Çünkü onlar da biliyor kamu bankalarının kredi vermediğini ve firmaların bu sebeple kendilerine muhtaç olduklarını. Dolayısıyla yüksek faiz oranları ve yüksek komisyonlarla çalışıyorlar ama yine de çalışıyorlar.
Sizin dediğiniz gibi ufak tefek yeni açılmış veya popüler olmayan bankalarsa ayrım yapmıyor, herkesle çalışabiliyor. Eğer çok ama çok kötü bir mali durumunuz yoksa (tanıdığa gerek bile yok) ve projelerinizin yapılabilirliği varsa ufak bankaların çoğunluğu sizle çalışmak ister ama oranları da yüksek olacaktır bunu belirteyim. Tanıdığınız varsa hayli hayli sizle çalışırlar.
@AltairIbnLaAhad
Genel olarakİktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezun olmak yeterli uzman yrd. ve müf yrd. için. Bunun dışında iibf fakültelerinde olmamasına rağmen aslen iibf bölümlerinin de başvuru-giriş hakkı var. sizin durumunuzda olduğu gibi diğer fakültelerde bulunan, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, iktisat vs gibi bölüm mezunları da başvurabiliyor.
Detay şartlar da var tabi onlara değinmiyorum (ingilizce, sabıka kaydı vs)
Bu mesajda bahsedilenler: @Muhammet