Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
93
Cevap
12542
Tıklama
94
Öne Çıkarma
Bakan dan önemli açıklama: Her şeyi devletten beklemek doğru olmaz
R
5 yıl
Yüzbaşı

Her şeyden vergi alırsan ben de her şeyi senden beklerim.



Q
5 yıl
Yarbay

Haklı, vatandaşlarımız Deprem gibi doğal afetlerde kullanılmak üzere bir fonda birikmesi için milletten bir kereye mahsus özel bir vergi toplayıp, toplanan parayı doğal afetler yaşandığında ya da önlemlerini almak için GERÇEKTEN O İŞ İÇİN kullanmalı. Bakanın dediği gibi her şeyi Devletten beklemeyin çünkü Devletin gücü mevcut durumda bunların elinde. Bunlara bakıyoruz ne yapıyorlar ne diyorlar diye?! Yaşanan 6.8 şiddetindeki Deprem ile ilgili söylemi "her şeyi Devletten beklemeyin!"



Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elazığ'da meydana gelen depremle ilgili bağlandığı HaberTürk canlı yayınında, "Her şeyi devletten beklemek çok da doğru olmaz. Vatandaşlarımız da hassasiyet göstererek tedbir almalı" dedi.

https://twitter.com/BirGun_Gazetesi/status/1220837469916205056



L
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5E1CA2E4A

Dedikleri haklı. Koyu muhalefetsiniz. Çarpıtıyorsunuz. Biz devlet olararak önlemleri anlamaya çalışıyoruz ama halk da gerekenleri yapsın diyor. Varsa çürük evler ihbar edin. Devlet herşeyi bilemez. Devlet süper kahraman değil.

Alıntıları Göster
kes len



İstanbul'da afet toplanma alanı olarak belirlenen 493 bölgeden bugüne dek 416 tanesi, alışveriş merkezi, rezidans ve gökdelene, kentin hemen her yerindeki acil ulaşım yolları da otoparklara dönüştürülmüş durumda. Geriye kalan 77 afet toplanma alanı da, yurttaş tarafından ya bilinmiyor ya da herhangi bir afet halinde toplanmaya uygun değil. Zeytinburbu, Gaziosmanpaşa, Fatih gibi ilçelerde deprem sırasında toplanma alanı yok.
İstanbul'da doğal afet toplanma alanı olarak belirlenen diğer bölgelerin bugünkü hali şöyle:
Zorlu AVM (Zincirlikuyu), Starcity Outlet Center (Bahçelievler) Zaman Gazetesi (Bahçelievler), Ağaoğlu MyCity (Bahçelievler), Meydan AVM (Bahçelievler), Sahilpark Veliefendi (Zeytinburnu), Onaltı Dokuz (Zeytinburnu), Ora AVM (Bayrampaşa), Kiptaş Tuzla 2-3 Etap Konutları (Tuzla), DAP Royal Center (Maltepe), Kemalpark Evleri (Esenler), Çınar Olimpia Park Sitesi (Bağcılar), Ataköy Konakları (Bakırköy), Capacity AVM (Bakırköy), Selenium Plaza (Beşiktaş), Ortaköy Ermeni Vakfı Arazisi (Beşiktaş), Taş Yapı (Kadıköy), Akasya AVM (Acıbadem)


https://www.yenicaggazetesi.com.tr/iste-istanbulun-acil-toplanma-alanlari-250272h.htm





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 25 Ocak 2020; 4:58:54 >

H
5 yıl
Yüzbaşı

Halk jurnalcilik yapmak zorunda degil, devlet denetim yapmak zorunda.

Hele ki 1999 yılında depreme karsi onlemlere harcanmak uzere, bir kereye mahsus çıkartılan özel vergileri süresiz hale getirip baska amaclar icin cukka yaparken hic konuşmaya hakkı yok bu badem biyiklarin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 25 Ocak 2020; 6:6:24 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sefa404
G
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5E1CA2E4A

Dedikleri haklı. Koyu muhalefetsiniz. Çarpıtıyorsunuz. Biz devlet olararak önlemleri anlamaya çalışıyoruz ama halk da gerekenleri yapsın diyor. Varsa çürük evler ihbar edin. Devlet herşeyi bilemez. Devlet süper kahraman değil.

Alıntıları Göster
Yuh insanda biraz haysiyet olur da sunu yazmaya utanır. Görün sırf hükümeti savunacam diye de hallere düşebiliyor insan.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

9
5 yıl
Yarbay

Ozaman vergi alma



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
5 yıl
Teğmen

Bize müstehak, bu adamların başımıza gelmesine bizim vatandaşımız sebep oldu. Yaptıkları her hatada affettiler. Şimdi bir şey olsa suçu vatandaşın üstüne atacaklar.

Müstehak abicim müstehak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

Kaçak , çürük ev yap. Deprem de yıkılınca devlet nerde. Sen işin başında gideceksin o devlete. Sırayı şaşırmışsın.


Bazıları enayi dimi demire, betona,mühendisliğine para gömüyor.
Sen güya akıllılık yapıyorsun !!!!

İnşallah DASK yaptırmışsındır. Bari evin kaba halinin değerini kurtarırsın.



( Bu mesajın muhattapları belli. Alıntılarsan demek ki kaçak köçek iş yapıp devleti dolandırıp iş yapmışsın zamanında.)
Taptığınız adama zeval gelmesin diye insanlıktan da çıktınız.Ulan 3-5 kuruş için imar affı ile siz o evleri verdiniz millete.Elinizdeki kan boyunuzu aştı, sizi alacak toprağa acırım bundan sonra.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Yüzbaşı

Çürük evleri ihbar edin ne la.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Yarbay

Tamam sayın bakan çekilin gidin biz yaparız.

Yemin ediyorum 3 tane liseli sizden çok daha iyi yönetir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
5 yıl
Binbaşı

Sayin bakan sayenizde milletimiz kendine bakma konusunda survivor modunun doruklarina ulasti. Dunyada zombie apocalypse olsa bi turk halki sag cikar. Siz o tatli guzel caninizi sikmayin yani...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
5 yıl
Yüzbaşı

Maaslar yatarken ATM den cekerken eyiydi.
Mercedes audilerle gezerken de eyiydi.
Sahtekarlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

Aha bir şizofren daha.

Bakan mı git çürük , kaçak ev yap dedi.



Devlet zaten binlerce kişiyle , kurumuyla, yardımıyla, arama kurtarmasıyla , ısınma barınma yeme içme desteğiyle orada.

Alıntıları Göster
Ar damarınız bu kadar mı çatladı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
5 yıl
Yarbay

Alışın bunlara.

Istanbulda hiç uğraşmadan uçaklarla kireç atılıp geçilecek.

Önemli olan kanal.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

Devlet işsiz olmamıza rağmen bizden her ay 90 lira GSS , araba yattığı yerden 6 ayda bir 1000 lira filan bekliyor ama biz devletten birşey beklemeyelim çok ayıp olur



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
5 yıl
Yarbay

Kanal istanbul için 75 milyar var, deprem için yok. Gerçi bu yıkılan binaların tekrar yapılacak olması, eminim beton mafyasının iştahını kabartmıştır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

Aha bir şizofren daha.

Bakan mı git çürük , kaçak ev yap dedi.



Devlet zaten binlerce kişiyle , kurumuyla, yardımıyla, arama kurtarmasıyla , ısınma barınma yeme içme desteğiyle orada.

Alıntıları Göster
Evet bakanlık ve devlet eliyle gidin çürük binalarda oturun dendi.
İmar affını denetimsiz onayladıysa gecekonduya oturabilirsiniz dedi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
5 yıl
Yarbay

Devletin esseklik yapma gibi bir lüksü arkadasım yok önce bu konuda anlaşalım Deprem kuşağında olan bir ülkeyiz isi sıkı tutacaksın prosedürleri harfiyen uygulatacaksın denetimleri siklastiracaksin ağır yaptırımlar uygulayacaksın.Ornek veriyorum bir bina yapılıyor kullanılan beton uygun degil ve tespit ettin o binayı yapan müteahhite o binayı baştan yönetmelige uygun tekrardan yaptıracaksın ve o meslekten men edeceksin bir daha kopek kulübesi dahi yapamayacak yapamayacak ki diğerlerine örnek teşkil etsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aksinaletinsan
G
5 yıl
Yüzbaşı

İstanbula yapıldı asıl ihanet. İstanbul için tarihi bir firsat olan kentsel dönüşüm rant ve betona dönüşerek fiyasko oldu. Tek Allah'ı para olanlar halkı sırtından vurdu.

Merak etmeyin İstanbul da deprem olduğu zaman belki de en çok yeni binalar yıkılacak. Ve bazı ahlaksızlar hala savunuyor olacak. Allah korusun ama İstanbul'u bir felaket bekliyor bence.

Elazığ konusunda da boş boş konuşan insanlara sözüm;

Hani hükümet çok güçlü ekonomi uçuyor, herşey dış mihrak oyunu ya. Varsayalım hükümet güçlü.

Ulan vergiyi ben vericem, benzini acımasız fiyata alıcam, işsiz kalıcam vergi vericem ısıtacak vergi vericem,araba kullanacam tuzak radarlarla anı hız limiti değişimleri ile ketenpereye gelip ceza vericem, yetmezmiş gibi bütün kurumları babanın malı gibi satacan, deprem olacak bakan çıkacak bunları konuşacak, konuşan da savunan da utanmayacak...

Peki, bir bina bir gece de mi dikiliyor? Denetim görevi millete aitmiş gibi ötmüşsünüz de sizin karşınızda kendi partili seçmeninizin zekası yok.

Evi de ben denetleyeyim, deprem raporlarını da inceleyeyim? Ev devletten habersiz mi yapıldı? İstanbul da koskoca kentsel dönüşüm yapıldı yeni binalarin yarısı sakat! E hani hükümet güçlüydü?

Hicbirseyden haberi yok denetlemekten aciz, haberi olmadan koca şehirler sakat binalarla dolmuş, bakan çıkmış herşeyi bizden beklemeyin diyor deprem toplanma alanlarını babam mı sattı Avm lere?

Kafanı niye kuma görüyorsun? Yüzsüzlük ortada arsizlik ortada beceriksizlik ortada. Hala savunabilmeye insanda sıfat ister.

Hiç utanmamış bazısı çıkmış alırken raporları inceledinmi diye sorabilmis. Uganda mı burası? Koskoca T.C nde öyle kafana göre bina dikilebiliyorsa.

Bana çıkıp sankii bina 1.5 dakikada yapılmış gibi hükümet devlet rapor diye otmeyeceksin. Burası Uganda değilse çıkıp hükümetin gücünden bahsetmeye utanacaksın. Suriyelilere harcanan parayı yüzleri kızarmadan anlatanları gelip bana böyle kara bir günde savunmayacaksın.

İyice utanmazligin dibine vurdunuz artık.Şu bakanın söylediklerini bile savunuyor? Ee hani hükümet güçlüydü?

Milletin orasına kovanların trilyonlarca vergi borcu affedilince güçlü depreme gelince herşeyi devletten bekleme çürük binayı ihbar et diyecek kadar saçma adamlar var. Ben orama koyulmasını haketmiyorum.

Ama o adamın vergi borçları silinirken bakanın şu sözlerini savunanların kendilerine nasıl bir değer biçtikleri ortada.

Eşekler gibi vergi veriyorum devlet nerede?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 26 Ocak 2020; 7:41:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >