Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1716
Tıklama
3
Öne Çıkarma
ARKADAŞLAR NE OLUR İDDAA OYNAMAYIN OYNATMAYIN... (UYARI VE DERTLEŞME KONUSU)
C
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır açmak istediğim bir konuydu ama bir türlü kendimi ve kafamı toparlayamadığım için ertelemiştim ancak artık vaktinin geldiğini düşünüyorum. Amacım benim gibi başka arkadaşlarım abilerim kardeşlerim zarar görmesin hayatını bu illet için karartmasın...

Mütevazı bir memur çocuğuyum arkadaşlar. Öyle rahat bir yaşantımız paramız olmadı ama mutlu bir hayatımız vardı. Üniversite bitene kadar bırakın iddaayı maçkoliği doğru dürüst maç takip eden bir insan değildim sadece tutkunu olduğum Galatasarayımı takip ederdim gayet başarılı üniversite maceramdan sonra memleketime döndüm. Biraz iş sıkıntısından sonra iş buldum ve çalışmaya başladım. Hayatımın dönüm noktası üniversiteden 1 yıl sonra gerçekleşti. Bir arkadaşım askerdeyken yasa dışı site ile çalışan birkaç arkadaş yapmış kendine. Ufak ufak oynadığı kuponları bize atıyor bak bugün bunu kazandım şunu yaptım ne kadar kolay oğlum askerde yatarak bile para kazanıyorum diye alttan alttan bize gaz veriyordu. Mantıklı bir insan olduğumu düşünürdüm ve bana bu olaylar o kadar saçma gelirdi ki işin içine girmeden gerçekten anlamıyorsunuz ve hak veremiyorsunuz. Bir gün iş yerinden arkadaşla ben de oynamaya karar verdim ama iddaa ile ilgili hiçbir bilgimiz yok. Öyle 3-5 maç seçip 10 tl para atmıştık kupon geldi ve işte zehir o an yavaş yavaş kana işlemeye başladı. Sonuçta ufak ama bedavadan gelen tatlı bir para var ve aynı zamanda içinde yaşadığın heyecan korku hazzı seni bir şekilde içine çekmeye başlıyor.

Neyse çok uzatmak istemiyorum benim oynadığım kuponlar 5-10 tl ile başlayıp kazancı gördükçe 50-100-1000 diye gitmeye başladı. Kasa her zaman kazanır arkadaşlar bunu unutmayın. İçeriye attığınız her giden kaybettiğiniz parayı kurtarma psikolojisi içine girdiğiniz an artık geri dönüşü olmayan bir yere doğru gidiyorsunuz çünkü kazanamıyorsunuz. 3 kupon arka arkaya tuttursanız hadi lan şu maça da oynayayım bak çok mantıklı diyerek aldığınız bütün parayı misli ile geri veriyorsunuz. Mütevazı paralar ile başlayan ben kaçak sitelere 40-50 bin tl para kaptırdıktan sonra biraz kendi kabuğuma çekildim biraz kişisel gelişim kitapları okudum ve birkaç arkadaşın tavsiyesi ile bu illeti bırakmaya karar verdim. Tabi ailemin hala yaşadığım hiçbir gelişmeden haberi yok bu arada. Uzun bir süre yaklaşık 8-10 ay arası iddaa oynamadım. Hayatımın en huzurlu ve mutlu zamanlarıydı. Başınızı yastığa koyduğunuzda huzurlu uyuyabiliyorsanız hayattaki en büyük mutluluğunuz o oluyor arkadaşlar.

Bu illet gerçekten içki ve sigara alışkanlığına hiç benzemiyor arkadaşlar en ufak bir dürtü sağınızda solunuzda gördüğünüz en ufak bir etmen hemen içinizdeki o dürtüyü harekete geçiriyor. Maalesef güzel geçen 8 ayın sonunda yine ufak ufak oynamaya başladım maddi durumumu da düzelttiğim için çok sıkıntı etmiyordum meblağ ufak gitsede çok dert etmemiştim. Sonra yine o kaybettiğini geri alma duygusu hırsı beni mahveden olay oldu. HER İÇERİ ATTIĞIM BU PARAYI KURTARABİLİRİM DEDİĞİM BÜTÜN PARAM PUL OLDU GİTTİ ARKADAŞLAR. Altımdaki iyi kötü çalışıp aldığım motorum bütün birikimim arkadaşımdan çektirdiğim kredi sağdan soldan aldığım tüm borçlar dahil elimde avucumda ne varsa gitti. Üzerine yığınla borcun altına girdim. Pandemi döneminde zaten iş yokken şu an tamamen bitik durumdayım ve artık kimseden yardım alamıyorum.

Unutmayın arkadaşlar İNSANIN EN BÜYÜK DÜŞMANI KENDİSİDİR. İNSANIN KENDİNE YAPTIĞI KÖTÜLÜĞÜ BİR BAŞKASI YAPMAZ İNSANA EN ÇOK ZARARI KENDİ VERİR. Karşınızda canlı kanlı örneği var şu an yaşayan ölüden pek bir farkım yok. Yastığa başımı koyup saatlerce ağlasam da yüreğime kalbime sanki canlı canlı iğneler batsa da şu an elimden başka hiçbir şey gelmiyor. Bir şeylere tutunmaya çalışıyorum ama hayat elimin altından kayıp gidiyor. Şu dönemde insanların nasıl intihar ettiğini ya da cinnet geçirdiğini sanırım anlamaya başladım. Bir süredir düşünüyorum da açıkçası... Allah korkusu ve ailemi geride perişan bir şekilde bırakıp gitmemek adına direnmeye çalışıyorum. NE OLUR ARKADAŞLAR BU İLLETİ OYNAMAYIN OYNATMAYIN UZAK DURUN BEN YANDIM BAŞKA KARDEŞLERİM ARKADAŞLARIM ABİLERİM YANMASIN.



Kazandığınız helal paraları bu yollarla harama çeviriyorsunuz, ne gerek var ?

Dışarı çık gez, toz, spor yap.

Kötü arkadaş-ortamlarları hayatından çıkar.

Allah yardı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Bernoulli Denklemi - 3 yıl +4
D
3 yıl
Binbaşı

Acilen tedaviye başla dostum ve arkadaş çevreni değiştir....Profesyonel yardım alman şart



B
3 yıl
Binbaşı

Kazandığınız helal paraları bu yollarla harama çeviriyorsunuz, ne gerek var ?

Dışarı çık gez, toz, spor yap.

Kötü arkadaş-ortamlarları hayatından çıkar.

Allah yardımcın olsun, İnşallah bırakırsın dostum.



G
3 yıl
Teğmen

Ben de 6 aydir oynuyorum kasa bir yerlere kadar geliyor sonra tek macla hepsi gidiyor. Benim kaybim senin kadar yok ama su zamana kadar iddadan zengin olani gormedim varsa bile bir elin parmaklarini gecmez. Simdi 1 haftadir oynamiyorum bir daha da oynamayi dusunmuyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 yıl
Teğmen

Her işte bir hayır vardır, eğer oynadığın bahislerden sürekli yüksek paralar kazanıp zengin olsaydın yaptığın işin yanlış olduğunu göremeyip çok daha kötü durumda olabilirdin.

Dünya sınavında önemli olan şey insanın ölmeden önce kendi nefsini hesaba çekebilmesidir. Yanlışlarının farkına varıp pişman olup Yaratan'a yönelmek af dilemektir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.