Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
119
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arkadaşlar ıphone 6s aldım şarj etme konusunda bilgi verirmisiniz ?
S
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar şarj nasıl etmeliyim kalibre felan aldığımda pil % 65 di şuan o pille kullanıyorum takmadım bitene kadar kullanayım mı ? Bu arada İşlemcim TSMC çıktı şansımıza



P
9 yıl
Binbaşı

Sarjın tamamını bitir ondan sonra sarj et



H
9 yıl
Yarbay

Li-ion pilli cihazlarda şarjı %20-80 arasında gezdirmek en idealidir. %20'nin altına inmeden cihazı şarja tak her zaman, %100 olunca da fişi çek. Ama ayda 1-2 kez de şarjı %20'nin altına indirip full-cycle şarj yapman gerek. Ayrıca aynı şekilde ayda birkaç kez trickle-charge dediğimiz işlemi de yapmalısın. %100 dolduktan sonra şarja devam etme işleminin adıdır. Kafan karışmasın. Cihaza Battery Doctor kur. O seni yönlendirir.

Eğer meraklıysan lityum pillerin babası 93 yaşındaki John Goodenough'ın hikayesini de okuyabilirsin. Pil teknolojisinde bu saygıdeğer fizikçi abimiz çığır açtı zamanında. Halen çalışıyor, yakında pil teknolojisinde yeni bir çağı başlatabilir.
http://fusion.net/story/211064/john-goodenough-electric-cars-lithium-batteries/



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sefa5152
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.