Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1207
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arduino ve Şerit Led Besleme
K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar arduino ile kontrol edilen şerit led yapmak için şu tarz bir dönüştürücüyle besleyebilir miyim? Bu ürünlerden kullanan oldu mu daha önce forumda? Kocaman bir adaptör yerine minik bir kutu hem de direk 220 ye takılacak. HKL-20M05 modeli 5V 4A verebiliyor. 1 metre şerit ledi beslemek için yeterli. Daha önce kullanıp test eden var mıdır?
< Resime gitmek için tıklayın >



M
3 yıl
Yarbay

Mini projelerde sıkça kullanılan bir besleme, elinizdeki şerit led 5v ile çalışıyorsa bu mini dönüştürücü hem Arduinoyu hem de birkaç mt şerit ledi rahatlıkla çalıştırır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Türkiyedeki örneklerde pek göremedim acaba ısınma sorunu mu var diye düşündüm. Arduino için 700 ma olan modelinin kullanıldığını çok gördüm ama 4 amperliği ilk defa görüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustyyyyy
X
3 yıl
Yarbay

Adreslenebilir led kullanacaksanız eğer 5v güç kaynağı gerekmekte. Bu ledler 5v ile beslenmektedir. Bu sebeple 12v rgb ledlere yüksek akım çekerler. 1 metrede 144 tane led bulunan adreslenebilir led 4 amper çekebiliyor parlaklığa göre.




Bu mesajda bahsedilenler: @K4TL14M
K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

5v gerektirdiğini biliyorum o yüzden bu ürünü seçmek istiyorum. Yoksa 12v bulmak çok daha kolay.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.