DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arduino'ya başlamayı düşünüyorum bu işlerde yeniyim daha önce hobi elektroniğiyle uğraştım fakat şimdi bit set alıp daha kapsamlı projeler yapmak istiyorum bunun içinde bir kitapa ihtiyacım var kitap tavsiyelerinde bulunursanız başka yeni başlayanlarda yardımcı oluruz
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Yazarı olduğum Arduino Eğitim Kitabı'nı bir inceleyin derim. https://www.dikeyeksen.com/products/arduino-egitim-kitabi 572 sayfalık bir kitap, kendi projelerinizi oturup kod kopyalamadan, anlayarak yapabileceğiniz bir seviyeye getirir.
Bu kitapları iş bulmak, CV'ye eklemek, kariyer yapmak, para kazanmak için yazmıyoruz. O kadar öğrenmeye hevesli insanlar Türkçe kaynak bulamadığından aylarca uğraşsa da öğrenemiyor.
Yıllardır forumlarda biri birşey biliyorsa meslek sırrı gibi koruyup ancak bilmemizi istediği basit bilgileri yazıyordu. İnternette öğrenecek türkçe bir kaynak olmayınca kitap almak tek çare olup Büyük umutlarla aldığımız tercüme kitapların bir sayfasını anlamak için defalarca okuyup kafa yormak gerekiyordu. Tek türkçe kaynağın bu tercüme kitaplar olduğu dönemlerden sonra Türkçe telif edilen kitapların olması büyük bir imkan. Her yazabilen bildiği konuda bir kitap yazsa ülke olarak büyük bir adım atlayacağız. İngilizce Türkçe'den üstün, gelişmiş bir dil değil. İngilizce öğrenmeden de elektroniği, programlamayı, arduinoyu öğrenmek mümkün. Tek gerekli olan Türkçe kaynaklar.
Hocam arduino meslek hayatında kullanılmıyor, Ileri seviye mühendislikte gereksiz gibi cümleler duyuyoruz. Bu ne kadar doğru?
Alıntıları Göster
Kısmen doğrudur. İleri seviye mühendislikte zaten arduino'nun kralını kendin tasarlama yetisine sahipsindir. O sebeple ilkokul seviyesi kadar basit kalıyor arduino. Ama her işin başı olduğu gibi bu işin başı arduino'dur. Arduino ile başlamazsan ileri seviye mühendislik yolunda ilerleme kat edemezsin.
Ayrıca en iyi arduino kitabı kodlab yayınlarından çıkıyor genellikle. Diğer firmalar ve yazarlar elbette güzel işler çıkarabiliyor fakat interaktif eğitim ile kodlab tercih sebebi. https://www.robocombo.com/herkes-icin-arduino
Arduino'ya başlamayı düşünüyorum bu işlerde yeniyim daha önce hobi elektroniğiyle uğraştım fakat şimdi bit set alıp daha kapsamlı projeler yapmak istiyorum bunun içinde bir kitapa ihtiyacım var kitap tavsiyelerinde bulunursanız başka yeni başlayanlarda yardımcı oluruz
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.