DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1321
Tıklama
0
Öne Çıkarma
arduino ile takometre yapıyorum yardım !
W
7 yıl (26 mesaj)
Onbaşı
Konu Sahibi

öncelikle herkese merhaba projelerimde rpm ölçtürmem gerekiyor ve takometre fiyatları bir hayli pahalı bende linkteki ürünü (kızılötesi hız ölçer) alıp aduinoya okutarak rpm hesaplamayı düşünüyorum. yardıma ihtiyacım olan konu ise arduino ile en az kaç ms delay verebilirim veya delayı ortadan kaldırabilirmiyim ? 50ms delay verdiğim zaman 1000/50=20 , 20x60=1200rpm ye kadar okutabilirim benim 6000 lerde işim var sizce ne yapmalıyım ?

link: "https://www.direnc.net/infared-hiz-sensor-modul"



G
7 yıl (19 mesaj)
Onbaşı

merhaba.Dişli kutusu ile hızını düşürüp öyle ölçebilirsiniz.bunun gibiyada bunun gibi.Bu dişlilerin içinden uygun bir boru geçirip rahat dönebilcek şekilde yerleştirip yapabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl (1840 mesaj)
Binbaşı

https://www.arduino.cc/reference/en/language/functions/time/delaymicroseconds/



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @wert1995
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.