Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1230
Tıklama
0
Öne Çıkarma
araç elektriği hk
O
9 yıl (582 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar merhaba,

elektronik bilgisi olan arkadaşlar;

pejo 308 aracımda, gündüz ledleri yanarken (park ışıkları ve farlar açık olmadığında), arka park lambalarının da yanmasını istiyorum. aşağıdaki gibi 2 adet diyotla bu işlemi yapabilirim diye düşünüyorum. aklıma takılan ise, aşağıdaki çizimde, siwtch kapatıldığında, 12v lambaları aydınlatırken, 8v olarak gelen voltaj da 12v. ile çakışır mı?



< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



K
9 yıl (6388 mesaj)
Yarbay

Artı eksi aynı olursa çakışma anı sorun olmaz. Kaynak aynıysa gerilimler neden farklı?



S
9 yıl (1840 mesaj)
Binbaşı

Bir şey olmaz.Ancak diyotlar 1n4007 olmaz.En az 6 amper diyot lazım çok ısınırsa 10 amper falan bul.Yada bir şekilde soğut.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

N
9 yıl (70 mesaj)
Çavuş

diyotlar olmasa +4vluk potansiyel sebebiyle kısa devre olur. bu haliyle paralel bağlanmış batarya devresi gibi olduğu için sorun olmayacaktır. birde aracın sigorta tablosundan arka park lambalarinin akım değerine bakıp ona göre diyot seçmeniz lazım 1n4007nin akim değeri 1 amperdir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
9 yıl (582 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

teşekkürler arkadaşlar,



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.