Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
38
Cevap
42876
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Araba ile Azerbaycana gitmek Yardım Lütfen (2. sayfa)
Y
6 yıl
Er

Aklıma takılan bütün sorulara cevap vermişsiniz.çok teşekkür ederim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: aliriza_44

Özelden yine mesajlar geliyor. Yine yazayım. Azerbaycan'a Gürcistan üzerinden gitmek, TR içinde şehir değiştirmek gibi. Sadece pasaport ve Azerbaycan için vize. Bunun dışında araç sizin adınıza ise araç için ekstra hiçbir belge almıyorsunuz. Sınırlardan geçerken, sigorta, yol vergisi falan hepsi zaten gümrüklerde sizi yönlendiriyorlar.

Gürcistan için sadece sigorta, o da girişte sizi yönlendiriyorlar. Azerbaycan için ise sigorta ve vergi. Onu da Azerbaycan gümrüğü kendisi alıyor. Uluslararası ehliyet olmasına veya TR den çıkmadan araba için gerekli bir belge almaya gerek yok.

Vize soran olmuş. Vizeyi konsolosluğa gitmeden, sadecehttps://evisa.gov.az/en/ üzerinden alabilirsiniz. Onun dışında vize almak için konsolosluklara her bir kişi için bizzat başvurmanız gerekiyor. Çocuklar da dahil, onlarda bizzat konsolosluğa gitmeli.

İran üzerinden gitmek için bilmeniz gerekenler:

- Uluslararası ehliyet
- Araç için yüksek bir rakam sigorta
- Yanınızda hanım yolcular varsa, İran'a girdiğinden, çıkana kadar kapalı olması (kız çocukları da dahil)
- Pasaportunuza İran girişi işlenirse, batıdaki ülkelere girişlerin sıkıntıya girmesi
- Yolun çok fazla uzaması

Benim Nahçivanlı arkadaşlarım bile TR ye gelip, Gürcistan üzerinden gidiyorlar Azerbaycan'a
Çok faydalı bilgiler vermişsin,

Bir de yol koşullarından bahseder misin?

Örneğin Türkiyede avrupada, yollar Saatte 90-100 Km ortalama hız ile seyahate elverişli.
Bazı balkan ülkelerinde ise yolların dar, bakımsız , virajlı olması nedeniyle 50-60 Km ortalama ile yolculuk yapabiliyorsun.
İranda, Gürcistanda, Azerbeycanda durum ne?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
6 yıl
Er

Azerbaycan a girişte depozito vermemek için herhangi bir evrak gerekli mi? Haftaya pazartesi yola çıkacağım. Gürcistan üzerinden gideceğim Ardahandaki Türkgözü sınır kapısını kullanmayı düşünüyorum. Gidip geldikten sonra bilgilerimi sizinle paylaşacağım inşallah herhangi bir sıkıntı yaşamam :)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

U
6 yıl
Er

2014 ve 2015 te 2 kez gürcüstan'a gittik. batum tiflis arası yolları çok kötüydü. 380 km yolu 8 saatte ancak gidebildik. asfalt kalitesi kötü, bol çukurlu, virajlı inşili çıkışlı ve yollar çok dar. belki şimdi daha iyi olabilir. herkes hatalı sollama yapıyor siz sakın uymayın hatalı sollamadan ceza yedik. eğer trafik cezası yerseniz de ödemeden gürcüstandan çıkmayın çünkü sarp sınır kapısındaki türk görevlinin dediğine göre bir daha gelirseniz çok yüksek gecikme zammı alıyorlar. birde hatalı sollama yapanlar karşıdan araç geliyorsa hemen önünüze kırabilirler yol vermeye çalışın. tabi bu şartlar şehirlerarası yollarda geçerli şehir merkezlerinde trafik kurallarına çok dikkat ediyorlar. tiflis çok güzel tam bir avrupa şehri. yeme içme çok ucuz. en lüks restoranda bile bira 4-5 GEL ortalama 2-3 GEL. bakü ye gitmeyi bende çok istiyorum ama gürgüstanı da çok sevdim. insanları çok rahat ve keyifli. bir de batum tiflis arasını geçecek olursanız yol üzerinde üzümlü lavaş yapılan bir köy var. yol kenarındaki bütün evler ve dükkanlar bu işi yapıyor köyün adını hatırlamıyorum ama geçerken tezgahlarda yada büfelerde kesin görürsünüz. tavsiye ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @ferther
Y
6 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: aliriza_44

TR içinde 1300 sonrasında da 700 km yol gidiyorum. İkiside aynı saatte bitiyor. Gürcistan yolları virajlı, inişli ve çıkışlı. Yolda hayvanlar çıkabiliyor. Aynı durum Azerbaycan için de geçerli sadece iniş çıkış yok, asfaltlar kötü. Hatta durum daha kötüydü ama çok fazla yeni yol yapmışlar. Güzel yollar var ama yine de TR gibi değil.

Dikkat edilmesi gereken bir konu. Ben genelde gece yolculuk yaparım bana daha kolay oluyor. Yorulmuyorum. Ama Gürcistan ve Azerbaycanda yollarında hayvanlar yola çıktığı için gece bu yollar çok tehlikeli. Aydınlatma konusunda da sıkıntılar var. Bir kere gece gittim ve atlara ineklere çarpmamak için çok yavaş ve dikkatli oldum. Sonraki her gidişimde, Gürcistan ve Azerbaycan yollarını gündüz geçtim.
Hocam mrb. Birde Baküye gittiğinizde nerede kalıyorsunuz bize tavsiye verirmisiniz. İlk defa gideceğimiz için temiz bir yer olsun istiyorum oteli nerden alıyorsunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
6 yıl
Er

Aliriza Hocam merhaba.Azerbaycan gümrüğünde sigorta ve 100 dolar vergi demissiniz.2019 Mayis ayinda ailecek arabam ile gitmeyi planliyoruz.100 dolar vergi hala ödeniyor mu neyin vergisi bu acaba.Teşekkür ederim.Ayrica yeşil pasaportluyuz sanırım vizeye gerek yoktur.Saygılar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
6 yıl
Yüzbaşı

Azerbaycan’a uçakla gidin arkadaşlar. Nedensizce durdurulduğunuzda sinirlenmenize değmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
5 yıl
Yarbay

Konuyu hortlatıp sorayım :) 2019 yılında gidip gelen oldu mu Azerbeycana ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilalaranli , @aliriza_44
K
5 yıl
Er

Ben :)



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @napolyon07
N
5 yıl
Yarbay

Hocam durum hala yukarıdaki anlatıldığı gibi mi?

-online vize
-Arabaya özel extra sigortaya gerek yok; Gürcistan’da kapıdan geçtikten sonra ve Azerbaycan’da kapıda yapılabiliyor .
-Gürcistan’da vize yok, Azerbeycan zaten evize aldık diyelim

Yani aslında vizeni çıkart ,paranı al, pasaportları al arabaya bin git değil mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @krtl89
K
5 yıl
Er

Ben gidip geleli 1 yıl oluyor. Geçen yıl Eylül ayında Azerbeycan Türkiye ye vizeyi kaldıracaktı ama sonuç ne oldu bilmiyorum. Belki vize kalkmıştır ben gittiğimde vardı ama. Diğer herşey aynı siz yine de internetten araştırmanızı yapın. Ehliyet yeni tip (uluslararası) olması gerekiyor ona dikkat edin. Araç sizin adınıza ise onda da sıkıntı yok



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @napolyon07
N
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: krtl89

Ben gidip geleli 1 yıl oluyor. Geçen yıl Eylül ayında Azerbeycan Türkiye ye vizeyi kaldıracaktı ama sonuç ne oldu bilmiyorum. Belki vize kalkmıştır ben gittiğimde vardı ama. Diğer herşey aynı siz yine de internetten araştırmanızı yapın. Ehliyet yeni tip (uluslararası) olması gerekiyor ona dikkat edin. Araç sizin adınıza ise onda da sıkıntı yok
araç eşimin adına ama eşim de benimle seyahat ettiği için sorun olmayacaktır diye düşünüyorum ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 yıl
Er

Eşiniz yanınızda olursa bi sıkıntı olmaz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @napolyon07
N
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: krtl89

Eşiniz yanınızda olursa bi sıkıntı olmaz.
bu arada Azerbaycana vize de kalkmıs 30 gun boyunca vizesiz girebiliyormuşuz bilginize



B
5 yıl
Er

Vizeler kalktı. Yol ücretlerinin indirilmesi yönünde geçenlerde bir devletlerarası mütabakat imzalandı. 25 manat olan yol ücreti belki biraz daha indirilebilir. Arabanız başkası adınaysa onun da yanınızda olması gerekiyor. Yanınızda olmadan seyahat ederseniz arabanızı bağlayabilirler dikkat edin.



İ
5 yıl
Er

SELAM. İNŞALLAH VİRUS BİTTİKTEN SONRA BEN DE ARABAM İLE GİTMEK İSTİYORUM. GİTMEYİ DÜŞÜNEN VAR MI ARD ARDA ARABAYLA GİDERİZ




Bu mesajda bahsedilenler: @aliriza_44
C
5 yıl
Er

6 ay önce Azerbaycan sa Türkiye’ye getirdiğim Azerbaycan plakalı aracımı tekrar Azerbaycan’a götürmek istiyorum Gürcistan sınırından nasıl geçebilirim lütfen yardım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Er

araba kiralamak istesen bu site yardimci olur diyelim.



S
5 ay
Er

konuyun tekrar güncelleyelim istedim acaba yakın zamanda azerbaycana araba ile giden var mı . en son covid den sonra karadan girişleri (tırlar hariç kapatmışlardı) açıldı mı acaba ?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.