Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
170
Cevap
137145
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Apartman ve gürültü. Avukat yada polis olanlar lütfen okusunlar. (9. sayfa)
P
9 yıl
Yarbay

bu konudan bende şikayetçiyim gerizekalı cahil alt komşular sürekli gürültü yapıyorlar, laftan anlamadılar, bende eve ramazan davulu alacağım onlar uyuyunca yatak odalarının tepesinde çalacağım hadi bakalım... gidip şalterimi indirseler bile bu davul susmaz.



O
8 yıl
Onbaşı

4x30 cm - 1x 46cm wooferım var. 2x ta-fe 330r 1x akai am-u33 amfim - sony ss xb60 fronts vsvs destek ekibi var üzerlerinde, diğer amfiler offline kalıyo gerek kalmıyo yazmıorm.D kalın tuğlalı bi binadayım. öncekide öyleydi. önceki inceydi 4x30 ile 3 duvar net görünmüyodu titreşmden bu kalin bina neyse beyler kısaca at kadar db ye maruz kalıyor bütün bina. yasal olarak bu yaşıma kadar 4234234 tane muhabbet ile yüzleşme tanışma fırsatım oldu ses merakımdan. tek geçerli olan imza toplamaları. tek yol bu göndermek için. bu hiç sonuca varmadı. buyüzden gönderebilirlerse bi bundan gönderebilirler diye düşünüyorum. kısaca binayı ters çevirip ufaltıp woofeer üzerinde şeker misalı parçalasanız birşey yapamazlar. tabiki bunu yapacak kadar terbiyesiz iseniz size söylenecek laf yok. insan komşusunu rahatsız edermi yazıklar olsun size. hiç yakışıyormu......



E
8 yıl
Binbaşı

Tabi ahlak kuralları var bence aşmamalıyız.
Ama komşun psikopatsa seni öldürebilir burası Türkiye. :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 30 Ocak 2016; 0:37:55 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 yıl
Teğmen

Merhaba konu hakkında bilgisi olan var ise sevinirim. Gayet sakin bir sokakta oturuyoruz. Tek şerit nadir araç geçer. 10 gün önce yeni yapılan binanın altındaki dükkanı keman çalan birileri kiraladı. Dükkanın 2 cephesi komple cam ve izolasyon yapma durumu yok. Gündüz gece fark etmeksizin ki 22.30 gibi saatlerde keman çalıyor. Hani gündüz sıkıntı olmaz diyeceğim ama gayet sessiz bir yerde olunca o bile rahatsız ediyor. Sokak sakinleri rahatsız. Bugün karşı apartmandan yaşlı bir çift çıkıştı kendilerine.. Kemandan nefret ettirdi resmen bu kadar kısa zamanda. Bu durumda ne yapabiliriz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
7 yıl
Yarbay

Müzik değil ama ses yapan çok saygısız bir komşum var ne yapayım. yardım edin bıktım.



A
7 yıl
Binbaşı

Tam prosedürü bilmiyorum, tahminimi yazayım. Belediye yada akp den tanıdığın yoksa ya evini değiştir, yada alış. Burası Türkiye. Canının bile kıymeti yok, ses ne olaki?

Haa, başkanlık, pardon yetlileri artırılmış cumhurbaşkanlığına geçelim, bunların hepsi bitecek...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Çavuş

Herkes demiş ki gürültüden rahatsız olan adam saldırır ben olsam şöyle yaparım böyle yaparım diye ahkam kesmiş. Ulan davarlar adam gürültü yapıyorsa (rahatsız edici boyutta) bir kabahat işlemiş olur suç değil ama onun kapısına dayanıp tehtid etmek durumunda siz suç işlemiş olursunuz ve olaylar silsilesi başlar şöyle ki:
Bir haksız fiil durumunda suç işlenirse cezası indirilir veya cezaya hükmolunmaz. ÖLÇÜLÜLÜK ÇERÇEVESİNDE. Burda anasayanın tabiriyle orta zekalı bir insanın gürültü yapan komşusunun kapısına dayanıp küfretmesi veya tehtid etmesi ölçülü bir davranış değildir. Uyarması gerekir. Gelgelelim düzgünce uyardınız ve size küfretti istediğiniz kadar haklı olun sinirli olun ruh hastası olun o adamla kavga edemezsin ha edersen o adam senin orda kafanı kesse (canavarva hislerle öldürmemek koşuluyla) ya suç almaz ya da cezada indirime gidilir. Çünkü üstün hak olan konut dokunulmazlığını ihlal ediyorsun. onu uyarmaya gidip küfür veya tehtid ettin o adam sana karşılık verir ve kavgaya başlarsanız senin bir güzel ağzını burnunu yamultur (daha iri yarıysan bi kaç bıçak darbesi atar) Bunun üzerine ne o adamı binadan atabilirsin ne cezalandırılmasını sağ-layabilirsin. Birinin kapısına dayanıyorsan ya dayak yiycen yaralanacaksın, yada hapse gideceksin. Yapacağın o adamın kapısına çıkıp düzgünce uyarmak ve uzlaşmak bundan başka uzlaşmacı değilse gürültü yapan arkadaş olayı hukuki yolla çözeceksin başka bir çözüm yolu yok. (ne kadar tanıdığın olursa olsun) gürültüyü yapan haksızsa bile onun sana yapacakları haklıdır. Adaletlidir. Mevzuatta da böyle pratikte de böyle ahlaken de böyle. Sen öyle kafana göre sinirlenip milletin kapısına dayanamazsın. BABANIN AHIRI MI ULAN BU ÜLKE!



Ü
7 yıl
Yüzbaşı

KArdeşim madem genç adamsın niye aile apartmanında otruyorsun, öğrencilerin kaldığı üniparklara git istersen sabah 5 te çal kimse sana hop bilader demez. Ama aile apartmanı haliyle çocugu olan var işten yorgun gelen var, benim gibi sabah 6 mesaisi çalışan var yapamyın böyle şeyler. Bende daha önce aile apartmanında kaldım sandalye oynatsanız sikayete gelirler. En iyisimi başka ev bakın. Ben çözümü buldum üni yıllarımda gittik üniparka kafa rahat..



R
7 yıl
Yarbay

Apartman hayatında insanları rahatsız etmeye hakkınız yok. Hemde akşam 8 ile 10:30 arası. Adama küfür et daha iyi.



R
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Ex1983Pax

Bırak günde 1 saati günde 10 saat piyano çalıştığım oluyordu. Komşuların hepsi tanıdık kimse birşey demiyor. Daha alt katlardan da kimse bişey demedi şimdiye kadar. sabah 10 akşam 10 arası sadece çalarım, daha erken daha geç çalmam. (gece digital piyano+kulaklık takılıyorum)Ben olsam o komşunun kapıya dayanmasını sağlar, sonrada bir temiz döver, polisede kapıma dayandı evime girmeye kalktı derim. Nasılsa yeni taşınmış, eski oturan komşularınızdan da 1-2 kişi şahit olsun tamam. Daire sizinse enstruman sesi, yüksek sesli müzik vs.. saat çok erken veya geç olmadıkça hiçbişey olmaz. Yeterki apartmanda birilerini tanıyın yani imza toplayamasınlar. Geri kalanlar ancak mahkeme mahkeme uğraşır durur, bir sonuç çıkmaz.

Gel bizim apartmanda çal bakayım serseri seni. Neyse konudaki mesajları daha fazla okumayayım sinirlerimi zıplatıyorlar.



S
7 yıl
Yarbay

Cuma ve cumartesi günleri 3'er saat kadar caliyorum. Tatilde oldugum dönemlerde de günde 1-2 saat. Geri kalan sürede E-Piano'da calmaya devam ediyorum. Yasadigim memlekette yasal olarak bu kadarina müsama göstermek zorunda komsular. Rahatsizlik olusturmamak icin de en gec 8'de bitiriyorum ki o saatlerde genelde daha sakin Nocturne'lar caliyorum.

Münasebetsizin biri "gürültü yapan zibidiler" falan demis. Kimse sana git kölelik yaparcasina hunharca calismak zorunda kal demedi. Nasil ki senin evinde dinlenmeye hakkin varsa diger insanlarin da evlerinde belli bir süre dahilinde istediklerini yapmaya haklari var. Ben de yeri geliyor 12 saat calisiyorum günde. Kimi ayaklarini uzatir dinlenip desarj olmak icin, kimi piyano calar.

Zira ben de komsularin cocuklarinin yaptigi gürültüye, parti yaptiklari ya da misafirleri geldiginde cikardiklari seslere bir sey demiyorum. Karsilikli anlayis meselesi bu.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.