Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
216
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Anlaşma tamam: Samsung, Nokia'nın 5G patentlerini kullanmaya devam edecek
M
2 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Anlaşma tamam: Samsung, Nokia'nın 5G patentlerini kullanmaya devam edecek
Finlandiyalı Nokia gelirinin büyük bir kısmını patentli teknolojilerinin kullanımına ilişkin telif ücretlerinden elde ediyor. Dolayısı ile Samsung Electronics ile lisans anlaşmasının uzatılması şirket için dönüm noktası niteliğinde bir olay.



Ayrıca Bkz.Android ve iOS ile rekabet edecek IndOS işletim sistemi geliyor



Nokia, Güney Koreli dev ile çok yıllı yeni bir çapraz lisans anlaşması imzaladı. Lisans ücreti ödemeleri 1 Ocak'tan itibaren yeniden devreye girdi. Bir önceki lisans anlaşmasının süresi geçen yılın sonunda dolmuştu ve şimdi taraflar bunu tazeledi.



5G alanındaki çözümleri kapsıyor



Nokia'nın 5G ve diğer temel teknolojik çözümlerini kapsayan anlaşma mevcut ortamda Samsung için stratejik öneme sahip. Şirket bu lisanslar sayesinde, Nokia'nın patentli teknolojilerini kullanarak cihaz üretmeye devam edebilecek.



Anlaşma tamam: Samsung, Nokia'nın 5G patentlerini kullanmaya devam edecek



Yeni lisans anlaşmasının şartları hakkında henüz bir açıklama yapılmadı, ancak Nokia temsilcileri anlaşmanın dostane ilkeler çerçevesinde imzalandığını belirtiyor. Nokia Technologies Başkanı Jenni Lukander konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:



"Bu anlaşma her iki şirkete de inovasyon yapma özgürlüğü veriyor ve Nokia'nın patent portföyünün gücünü, onlarca yıldır Ar-Ge'ye yaptığı yatırımı ve hücresel standartlara ve diğer teknolojilere yaptığı katkıyı yansıtıyor."



Oppo ve Vivo anlaşma sağlayamadı



Finlandiyalı şirket geçtiğimiz Aralık ayında Huawei ile arasındaki lisans anlaşmasını uzatmıştı. Ancak diğer iki Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo ve Vivo, Finli şirketin temsilcileriyle henüz bir anlaşmaya varamamış durumda.




Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-01-23/nokia-samsung-reach-amicable-multi-year-agreement-on-5g-patents

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

C
2 yıl
Yarbay

Nokia da ibm gibi lisansdan kaZANİYOR



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
geçen yıl
Yarbay

Bu kadar para kazan lisanslardan ama bir üst seviye cihaz üretme. Bu Nokia acayip bir şirket. Hmd nin elinden Nokia ismini alıp agrasif fiyatlandırma ile üst seviye klas telefonlar çıkarsa başa oynayabilir. Andoidi kullanmasına bile gerek yok. Batırdıkları sistemleri geliştirseler yeter. Piyasaya da heyecan gelir. Mobil pazarı sıkıcı. İos ve Android. Birde android temelli diğerleri. Eskiden güzel günler varmış. Symbian, rim, maemo, bada, wmobile, tizen, vs.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.