Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
91
Cevap
13506
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: Ankara için kış lastiği mi, yoksa 4 mevsim mi avantajlı? (3. sayfa)
G
5 yıl
Yüzbaşı

İnsanlar ıslak zemin vesaire demiş te demiş. Ankara'da kısın sabah 8 den önce cıkıyorsan adam gibi bi lastik alıp yavaş süreceksin. Genelde gizli buzlanma olur yollar. Yok -5 derecede falan rampa cıktım yazan var ne alaka arkadaş.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
5 yıl
Yarbay

bende 2. aracı cok az kullandığımız için falken as210 aldım. uzun yola cıkmıyor, şehiriçi max 100-110 yapıyorum, umarım ugultu sorunu olmaz



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alfa-x
B
5 yıl
Yarbay

siz resmen bile bile lades diyorsunuz, kabul etmek lazım sıkıntılı lastik.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CaNeRR
W
5 yıl
Yarbay

Nokianın dört mevsimleri Trye uygun değil arkadaşlar, kışın -10 -20 görüp yazın +40 ı yiyince lastik kafayı yiyor. Adamlar daha kuzey ülkelerin yazına göre yapmış. Almamak lazım. Bende wr d4 var. Zamanında taktırıp çıkarttırdığım için lastiklerde deformasyon yok ve 4. kışına girdi. Yani nokian alacaksanız Tr de sadece kış lastiği olarak tercih edin genel olarak.

Petlas diyen arkadaşlar için de: kendim kullanmış biri olarak söylüyorum kış lastiğini. İlk sene performansını 3 ve 4. kışına da taşısın, sonraki kış lastiğim kesin Petlas olur.



P
5 yıl
Yüzbaşı

Vaktinde 14" jant ie 6 Kış Nexen marka Kış lastiği kullandım ne lastiğe birşey oldu ne de janta.



C
5 yıl
Binbaşı

Yazın çok fazla uzun yol yapmıyorsanız 4 mevsim alın. Ebat yazmamışsınız. Bütçenizi çok aşmıyorsa Goodyear, Continental, Bridgestone gibi premium markaları tercih edin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
5 yıl
Binbaşı

Ankara'da yaşıyan birisi olarak kış lastiği almanı öneririm hocam bilioyorsun Ankara'da her yer dağ bayır heran lağzım olcaktır.



1
5 yıl
Yarbay

c segmentine kadar 4 mevsim, c üstü kış lastiği.



H
5 yıl
Yüzbaşı

Lastikçi saçmalamış hocam ankara için de kışlık lastik şart! Kar için değil kışın gizli buzlanma var burda güvenli sürüş için



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

Yaz lastigiyle, 3PMSF logolu dört mevsim lastik aynı yani, öyle mi demek istiyorsunuz?

Alıntıları Göster
Tamamen ters anlamışsınız.
Ben kesinlikle kış lastiği gerektiğini söyledim, özellikle Ankara'da.
Öte yandan kış lastiği takmayacak kadar arabayı az kullanan birisi, sırf üstünde dursun diye 4 mevsim alacağına yazlık taksın daha iyi diye söyledim.
4 mevsim lastik, ürün özelliklerinde de yazıldığı gibi kış lastiği değil, ılıman bölge lastiğidir. 4 mevsim lastiğe güvenip buzlanma olan bir şehirde güvenli sürüş olamaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

I
5 yıl
Teğmen

lastıkcının elınde kar lastıklerı kalmıs sıze kıtlemeye calısıyor ınanmayın



O
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tekno peder

4 mevsim lastik diye bir şey yoktur. Bunu mükemmel pazarlama stratejisi ile yıllardır dilimize soktular.

4 mevsim denen lastik ılıman iklim kış lastiğidir. Kış lastiği 7-10 derece altında işe yaramaya başlar. İzmir, Antalya, İstanbul için 4 mevsim çok uygun ama Ankara'da Aralık ayından sonra neredeyse 4 ay geceleri ve sabahları eksi derecelerde oluyor. Kar yağması önemli değil, kış lastiğinin amacı düşük sıcaklıkta tutuşu artırmaktır.

Ankara'da 4 mevsim kullanan birisi muhtemelen çok kullanmadığı için gerek görmüyordur. O zaman yaz lastiği takılı kalsın, çok kullanılmıyorsa zaten.
Abi taksici olmalisin bu lafi hep usta soforlerden duymusumdur. Bir daha alintiladim da ogrensinler diye 4mevsim lastik yoktur dort mevsim lastik diye bir sey olmaz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuz3 -- 7 Kasım 2020; 21:14:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Binbaşı

Tavsiyem bir takim kislik bir takimda yazlik kullanman hem peeformansini etkilemez hem de daha saglikli olur dogal olarak lastiklerin 6ayda degisecegi icin uzun omurlu olur
Yok ugrasamam edemem diyorsan dikkatli bir surucuysen daha erken yipranmasini goze alarak butun sezon kislik lastik kullanabilirsin ama bazi sakincalari var olmasina ragmen baya kullananlar da var
Diger bir alternatif sirf piyasadan pay kapmak icin dort mevsim laatik icat ettiler cunku insanlar lastik degiatirmeyi sevmiyorlar sozun kisasi dort mevsim lastik piyasa aldatmacasidir buna ragmen ezbere de olsa kullanicisi coktur standart yol kosullarinda standart kullanimlarda isini gorur ama ben tavsiye etmem kullanan kullaniyor
Ayrica benim bazi arkadaslarim sanayi de lastikleri kendileri degistiriyorlar sofirluklerine guveniyorlar cikma lastiklerle farkli bir takim lastik cesitleeini kullaniyorlar bazi modifikasyonlar deniyorlar bu onlarin bilecegi is yani lastikciye gitmiyorlar kendi lastiklerini kendileri degistiriyorlar
Dorduncu olarak yukarida belirttikleri gibi artik Ankarada dogru durust kar yagmaz oldu Ozelliklede melih gokcek alttan isitma yollar yaptiktan sonra butun kisi yaz lastikleriyle geciren arkadaslarim oldu evet butun kis aylarinda yaz lastik kullandilar ancak ben yine tavsiye etmem secim sizin
Gelelim beaincisi en onemli konuya 1araliktan sonra Ankara disina ciktiginizda karayollari bir yerde cevirip sehir disinda lastiginize bakacak Neyi kontrol ettierini bilmiyorum ama bir memurdan ogrendigim kadariynan kisin sehir disinda kullandigin lastigin dis derinliginin enaz 4bucuk milimetre olmasi gerekiyirmus zaten kontroler veya trafikci bakar bakmaz anliyor lastigi olcmesine gerek kalmiyor gunde bin tane lastik gore gore ezberlwmisler orasini burasini kurcalamiyorlar bu bilgiyide hafizana simdilim not et ilerde lazim olabilir
Son soz olarak tercih senin



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

Abi taksici olmalisin bu lafi hep usta soforlerden duymusumdur. Bir daha alintiladim da ogrensinler diye 4mevsim lastik yoktur dort mevsim lastik diye bir sey olmaz

Alıntıları Göster
Yok hocam ne taksisi, mühendisim ben. Malzeme bilgim var ordan biliyorum.
Yukarıdaki arkadaş benim hiç kullanmayıp yanlış bilgi verdiğimi iddaa etmiş. Ocak ayında gece Ankara'da -10 derecede 4 mevsim lastikle araba kullanmayı güvenli buluyorsa kendisi bilir tabii.
Adı üstünde Cross Climate bu lastikler. Mevsim geçişleri için. Mesela kışlık botların da çeşitleri vardır, tip olarak benzerler ama yapıları farklıdır.
4 mevsim lastiğin kauçuk yapısı ve kış lastiğinin kauçuk yapısı tamamen farklıdır çünkü gerekirse bahar ve yaz aylarında da kullanılabilsin diye içeriği esnek tutuluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2496D2A71

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
Yanlış bilgi derken?
Tekrar yazıyorum, 4 mevsim lastik mevsim geçiş lastiğidir, kış lastiği değildir.
Dünyada her şehir aynı iklime sahip değil, kışı rahat geçiren yerlerde gidip Nokian veya Blizzak almanın anlamı yok. İstanbulda veya nispeten ayaz olmayan şehirlerde 4 mevsim lastik gayet olabilir.
Ama Eskişehir, Ankara gibi yerlerde özellikle sabahları ve akşam geç saatlerde sıcaklık eksi değerlere düştüğünde ve yerlerde buzlanma olduğunda 4 mevsim lastikle kış lastiğinin aynı işe yaradığını iddaa edemezsiniz. 4 mevsimi geçtim, bazı kış lastikleri bile yeterli olmuyor kalitesi düşükse.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
5 yıl
Yarbay

Bu konu güzel denk geldi. Aracımın üzerinde 235/50 R19 Continental CrossContact 5 yazlık lastik var. Her ne kadar kışlık lastik almaya karar vermiş olsam da 4 mevsim lastikler de acaba diye bir aklımda duruyordu. Ama kışlık lastik alacağım. Ebat olarak ya 225/55 düşünüyorum. Kışlık lastiklerin genişilik olarak bir dilim daha dar olması öneriliyor. Zaten 235/50 R19 ile 225/55 R19 arasındaki fark %1.72 kadar ve +-%3 aralığı uygun olarak belirtilmiş. Biraz baktım. Piyasada Continenteal ContiWinterContanct, Goodyear Ultra Grip, Pirelli Scorpion Winter Eco, Hankook Winter Evo, Bridgestone Blizzak, Nokian WR modelleri var. Genelde fiyatlar da lastik başı 1300-1600TL gibi.

4 mevsim olarak da modeller çok kısıtlı ve aklıma yatmadı zaten. Açıkçası önceki araçta (4x4 Pickup) Hankook 4 mevsim kullanıyordum ama biraz da aracın ve çekiş sisteminin verdiği ilave bir güven vardı. Diğer aracım ile ilgili bakışım da pek doğru olmayabilir ama şimdi araç zaten 4x2 ve bundan dolayı direk yazlık/kışlık ayrı lastik kullanmayı düşünüyorum.

Kışlık lastik fikirlerine açığım. Hava sıcaklıkları biraz idare etse de oldukça düşmeye başladı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 9 Kasım 2020; 0:18:55 >

F
5 yıl
Yüzbaşı

Geçen kışı Falken AS210 ile geçirdim. Kış lastiğinden kış aylarında bir farkı yok, karlı havada dik yokuşları rahat çıktı, şehirlerarası yok da yaptım. Yalnız maddi olarak zorlamayacaksa ayrıca kış lastiği alınmasını tavsiye ederim. Kar desenli lastikler yakıt tüketimini ciddi olarak arttırıyor. Yakıt tüketimi olarak yaz lastiği ile arasında %10'dan fazla bir fark var.



T
5 yıl
Yarbay

Aynı soruyu şu şekilde sorsam mersinde yaşıyorum kış aylarında istanbulda olacağım yaz aylarında mersinde. 7-9 ay arası istanbul 3-5 ay arası da mersin şimdi sorum mersinde kış lastiği diye bi kavram yok. Hiç almadım hiç kullanmadım. Sizce istanbulda kış lastiği gerekli midir ? Elzem midir ? istanbulda kışın çok bastırdığı dönemlerde hiç bulunmadım. ( Öyle yılda 3-5 günlük bi yoğun kar olursa zaten araba için çıkartmam yola böyle bir durum harici ) gerekli olur mu ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay

hocam yanımda götürebileceğim iki araç var ikisinin de lastikleri sıfır onları söküp 4 mevsim takmak istemiyorum. alırsam ya kışlık ya ya yazlık devam yapacağım ancak sanırım yazlıklarla kalacağım eğer kar yağışı çok olursa arabayı çıkartmayacağım herhalde. Orada yaşayan 3-4 arkadaştan aldıgım duyum kadarıyla yılda 3-5 gün öyle sıkıntı oluyormuş. taksiyle gidip gelsem yılda daha kârlı olacak gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @autindustry