Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
49
Cevap
2819
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Android uydu alıcısı tavsiyesi, bir adayım var. Lütfen bakın.
M
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar,

ebay üzerinden "android dvb-s2" olarak arattığımda çıkan seçeneklerde Android 4.0 Smart TV Box 4GB DVB-S2 XBMC WIFI HD 1080P with HDMI Cable EU Plug diye bir cihaz buldum ve fiyatı özelliklerine göre uygun geldi. Arka kısmında bildiğimiz LNB giriş ve çıkışları ve bunlar açıklamalarda "1 * DTV output - 1 * DTV IN" olarak geçiyor. Acaba DTV denen şey bu ülkemizde kullandığımız, Türksat uydu kanallarını izleyebileceğimiz çanaktan cihaza lnb girişi mi? Yoksa başka bir özellik mi? Umarım yanılmıyorumdur...
Android'li reciver kullanan arkadaşlardan bilgi alabilir miyim, kanal geçiş hızları nasıl acaba? HD desteği ne alemde?

Şimdiden teşekkür ederim.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



J
11 yıl
Binbaşı

Fiyat çok uygun... Forumda buna benzer modeli 530 TL ye satıyorlar. Atla.nta marka...... Gerçi @serkanguzel Atlantanın fiyatının uçuk olduğunu ve yurtdışında bu modellerin daha ucuz olduğunu belirmişti ama....... Kıyaslamak lazım tabi....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 14 Ekim 2013; 20:05:02 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

evet, başka bir başlık altında @serkanguzel_ ile bu konudan bahsetmiştik. Türkiye'deki cihazlar çok uçuk fiyatlarda. Yurt dışından alsam da hemen bozulsa 2-3 tane daha alırım, buradaki 1 tane fiyatına.

Benim anlamadığım şu; Aliexpress'te bu cihazın aynısı hakkında satıcı ile yarım yamalak ingilizcemi kullanarak DVB-S2 alıcı ve kanal geçiş hızı için görüştüm ve bana dediği şu;
"kanal alıcısına ihtiyacını var, çünkü bu cihaz sadece media player veya bilgisayar."
< Resime gitmek için tıklayın >

Ya cihazından haberi yok, ya da fotoğralar gerçek değil. Çünkü yorumlar biri Türkçe yazmış ve demiş ki
quote:

"Arkadaslar cihaz mukemmel bu fiyata bu tek canak baglayip dvb-s2 hd deneyemedim ama uydu listesi turksat var. Tabi ilerde cccam falan calisirsa mukemmel olur pc ve uydu alici bir olsun diyorsaniz bu cihaz isinizi gorur. Tek eksigi biraz isiniyor. Kumandaya cevap vermeme durumu yok XMBC kurdum calisti. Ancak DVB player slient mountlamak lazim anlayanlara duyrulur. Ayrica wifi mouse takar takmaz tanidi. wifi klavye ile denemedim. Very good product and very fast shipping"

Ayrıca ebay'dekinin 5 dolar fazlası olmasına rağmen kumandası daha kaliteli görünüyor ama Enpara kart ile alacağım için Aliexpress'te %20 indirim ile 130 TL'ye gelecek...
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
S
11 yıl
Yarbay

Selamlar,

Öncelikle bu android ve Arm cortex A9 işlemcili uydu cihazlarını gözünüzde büyütmeyiniz. Bu işlemciler daha önce cep telefonlarında bolca kullanıldı. Arm serisinin yeni model işlemcileri, hala yeni model olarak çıkan cep telefonlarında kullanılmaktadır. Arm serisi işlemcilerin içinde cortex serisi, çok işlevliliği desteklediği için uydu cihazlarında kullanımı mümkün olabilmiştir.

Bu cihazlarda bulunan cortex A9 serisi işlemciler, tabiri caizse, maymun gibi işlemciler olduğu için, her hız düzeyinde çalıştırılabilmektedir. Yani board'a bağlanış bacak numarasına göre, hızı değişebilmektedir.

Bu konuyu biraz açayım;

Bu işlemcinin MIPS cinsinden standart hızı, 2500 DMIPS 'tir.

* Tek çekirdek yani solo olarak çalıştırılsa, 1200 Mhz. hızda çalışabilir.

* Dual core olarak çalıştırılsa, 600 Mhz. hızda çalışabilir.

* Quad core hızda çalıştırılırsa, 400 Mhz. hızda çalıştırılabilir.

Bu açıklamaların kullanıcı açısından bir diğer önemi ; yerli piyasamızda da bu android cihazlar var. Bu cihazlar için, satıcılar bizimkisi dual core diyebilir, quad core gibi pazarlama taktikleri kullanabilir. Kullanıcı olarak sizlerin bilmesi gereken en önemli husus, cihazın çekirdek sayısı artırıldıkça gerçek hızının düştüğüdür.

ARM firması, MIPS katsayısı açıklanmak yerine, çekirdek sayısı üzerinden bir hız sınıflandırması yapmayı tercih etmiştir.

Hazır yeri gelmişken söyleyeyim. Örneğin Vuo Solo2 cihazın MIPS 1300 Mhz. hızı gerçek Mhz. değerindeki çalışma hızı değildir. Uzun araştırmadan sonra BCM 7356 no'lu işlemcinin MIPS katsayısının 2,4 olduğunu öğrendim. Yani 1300 / 2,4 = 541 Mhz. gerçek hızıdır.

Çok hızlı kanal değiştiren ( ortalama 0,5 saniye ) Vuo Solo2 cihaz ile Dreambox 800 HD "SE" cihaz( ortalama 0,5 ila 1 saniye ) arasında, kanal değişim hızı yönünden yarım saniyelik bir fark sözkonusudur.

Bu bilgiyi vermemin nedeni, cihazın kanal değişim hızına bakarak, işlemcinin gerçek hızını tahmin etmek kolaydır.

Ağustos başında ShenZhen'deki fuardaydım. Bu android cihazların her türlüsünü çokça test ettim. Bu cihazların ortalama kanal değişim hızı 1 saniye civarındadır. Bazen 1 saniyenin biraz üzerine de çıkabilmektedir. Bu da cihazın işlemcisinin her durumda 400 Mhz.lik bir işlemcinin hızına yakın, bir kanal değişim hızına sahip olduğunu söyleyebiliriz. ( Yani 400 Mhz. işlemci performansının biraz altında çalışıyor, bana göre... )

Buraya kadar belirttiğim hususlar, her kullanıcı için önemli olmayabilir. Ancak her kullanıcı için önemli olacak ve her kullanıcının dikkate almak zorunda olduğu, her kullanıcının aradığı en önemli özellik, cihazın görüntü işlemedeki vasatlığıdır.

Cihazın görüntü vasatlığını hakkında biraz daha ayrıntı vermeye çalışayım;

Örneğin TRT 1 HD'yi açtık, HD görüntü performansı neredeyse, SD TRT 1 gibi soft... SD performansını varın siz tahmin edin.

ALI işlemcili cihazlar HD performansta, bu işlemciye göre burun farkı ile de olsa iyi diyebilirim. Ama ALI'nin SD ölçeklemesi çok çok başarısız. Bu cortex'te SD ALI kadar başarısız değil. Ama başarılı olarakta görülmemeli. En azından kayan yazılarda ALI'den daha iyi...

Herneyse... Bu değerlendirmelerden sonra bir link vereyim.

Davetli olarak gittiğim Fabrika'nın ürettiği android cihazlardan biri ;
http://www.greatdvb.com/en/android-4-0-smart-tv-support-dvb-s2 ( 4 GB. flash bellek ve 1 GB. RAM )


Tabi bu cihazda modül yuvası yoktur. Bunu da ifade etmiş olayım.

Eğer tv ekranından İnternet'e girmeye meraklıysanız, bu cihazlardan bir tane alıp, kullanınız. Flash program desteği nedeniyle, internete giriş, sayfalar arasında dolaşma gibi zaman alıcı işlemler, cep telefonlarının hızında çalışmaktadır. Yani PC kadar hızlı değildir. Ama enigma yazılımlı cihazlara göre internet kullanımı daha hızlıdır.

Yazdıklarım umarım yararlı olur.

Saygılar, sevgiler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 18 Ekim 2013; 22:09:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Oldukça detaylı cevap için teşekkür ederim @serkanguzel_

Son olarak, tavsiye edebileceğiniz cihaz hangisi acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
S
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: paratoner85

Oldukça detaylı cevap için teşekkür ederim @serkanguzel_

Son olarak, tavsiye edebileceğiniz cihaz hangisi acaba?

Bu cihazların hepsi birbirinin aynısı...

Uydu cihazlarının medya ve internet özellikleri benim ilgi alanımda değil. Bu nedenle bu cihazların hangisine, hangi özellikleri içerin yazılım yüklenebiliyor bilmiyorum.

Yani donanımsal özellikler hepsinde aynı. Yüklenen yazılıma göre, cihazların işlevleri değişebilir belki. Ama malum android'lerin yazılımı, yazılım parçacıklarından oluştuğu için, aynı flash bellek kapasitesine sahip, tüm cihazlar, aynı işlevlere sahip olabilir.

Birde bu android cihazlar içinde, 8 GB. flash bellek ve 2 GB. RAM'li olan modeller var. O model cihazlar tv box. Yani İnternet'ten tv izleme gibi birşeyler işte... O model cihazlar içinde uydu cihazı olanına rastlamadım henüz... Belki uydu cihazı tipte olanların 8 GB./2 GB. olan modelleri de olabilir. Araştırmak lazım.

Kısaca; ben bu cihazların görüntü kalitesini beğenmediğim için, işlemci hariç diğer kapasitif özellikleri yakından incelemedim.

Siz alibaba 'dan daha detaylı inceleyebilirsiniz.

Kolay gelsin.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
11 yıl
Yarbay

selam

pm ek

bırde ben sunu farkettım dvb s-2 yazan cıhazda f gırısı yoktu

lnb ın - out cıkısı olanı al dıgerı karasal yayın ıcın olanıdır


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @paratoner85
F
11 yıl
Yarbay

serkan abi bayramınız kutlu olsun

serkan abı bır zamanlar cep telefonları için alıp ne yapacagız diyenleri hatırlıyorum

androidler virus gb telefonlara girdi şimdide uydu alıcılara girdi

bugün cihazıma

skype ,whatsapp,ibb trafik ,candy crash ,facebook messenger ,namaz vakti ,hd film

hd çizgifilm kurdum ezan vaktı tv den ezan okudu vs bunun sonu yok

teknolojıye kulak tıkamamak lazım 2 sene sonra her cıhazda bunlar olucak ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
J
11 yıl
Binbaşı

Bilgi için teşekkürler... Android işletim sistemi + A9 klasmanındaki işlemciler medya işlemede okey ama, şimdilik DVB işlemede cacık gibi duruyor....

Extradan 3 / 5 codec okuyacak veya internet özelliği sunuyor diye, zaten vasat olan uydu yayınlarının kalitesinden ödün vermek bana göre değil.... Bu iş için Giriş, Orta veya Üst segment Medya oynatıcılar çok uygun fiyatlara satılıyor. Örnek Egreat R6S veya Hı-Media q5 gibi MP ler örnek teşkil edebilir. Eh... Panellerde de fazladan HDMI port olduğuna göre her cihaz kendi işini yapsın derim...



J
11 yıl
Binbaşı

Yanyana duran 2 konnektör ne peki ??? Sıcak su ve Soğuk su girişimi....

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 14 Ekim 2013; 23:35:22 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fatihmc
M
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Yanyana duran 2 konnektör ne peki ??? Sıcak su ve Soğuk su girişimi....

< Resime gitmek için tıklayın >

Benzetmeye güldüm vallahi. Bunu ingilizce'ye çevirip aliexpress'teki satıcıya sorayım :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

serkan abi bayramınız kutlu olsun

serkan abı bır zamanlar cep telefonları için alıp ne yapacagız diyenleri hatırlıyorum

androidler virus gb telefonlara girdi şimdide uydu alıcılara girdi

bugün cihazıma

skype ,whatsapp,ibb trafik ,candy crash ,facebook messenger ,namaz vakti ,hd film

hd çizgifilm kurdum ezan vaktı tv den ezan okudu vs bunun sonu yok

teknolojıye kulak tıkamamak lazım 2 sene sonra her cıhazda bunlar olucak ...

Selam Fatih Bey,

Bende sizlerin kurban bayramını kutlarım, işlerinizin bereketli olmasını temenni ederim.

Malum yazılım işleri de ayrı bir sektör... Belirttiğiniz gibi uydu cihazları da bu gelişmiş yazılımlarla, kendi yolunda ilerleyecektir.

Uzak doğu pazarında herhangi bir cihaza ilave yada yenilik diyebileceğimiz bir işlev yada özellik eklendiğinde, eklenen bu özellik çoğu zaman tüketici tercihleri yada kullanıcı beklentileri doğrultusunda gerçekleşmiyor.

Örneğin cep telefonu için icat edilmiş herhangi bir yeniliğin, diğer cihazlara da uygulanması şeklinde oluyor. İşte daha önce bir cihaz için icat edilmiş yeniliği, diğer cihazlarda gördüğümüzde, bu yeniliği türev yenilik diye adlandırıyoruz.

İşte bu türev yenilikleri bundan sonra bolca göreceğiz. Ürünlerin yaşam eğrisi daha da kısalacak. Eskiden yılda bir defa yeni model görürken, yılda iki defa yeni model cihazlar görmeye başlayacağız. Bu bir pastadan pay kapma yarışıdır. Uzakdoğuda çekik gözlülüler bu pastadan pay kapma yarışını iyi ezberlemişler. Ellerindeki mevcut yazılımları bir iki gün içinde modifiye edip, aynı işlemcili diğer cihazlara uyumlaştırabiliyorlar.

Yani buraya kadar olan yazdıklarım, belirttiğiniz hususları teyit etmek içindi.

Ancak uydu cihazların olmazsa olmaz, vazgeçilmezleri vardır.

1. Görüntü kalitesi, keskinlik ( İşlemci kalitesi, hızı, kanal geçiş hızı hep işlemci yeteneğinden direkt etkilenir v.s.)

2. Tuner kalitesi, gerçek kör tarama yapabilmesi v.s.

3. Temel uydu yazılım işlevleri ( Örneğin eklenen frekansın nümerik olarak kendi sırasına yerleşmesi )

İşte bu üç madde olarak verdiğim uydu kriterler, uydu cihazının olmazsa olmazlarıdır. Zaten bu üç maddedeki kriterleri karşılayan cihazlar baba cihazlar olup, fiyatlarıda tuzludur.

Kısaca; bahsettiğim özellikleri, olmazsa olmaz kriteri olarak arayanlar, yine baba cihazları tercih etmeye devam edeceklerdir. Bugün için, avrupada gelişmiş kör tarama işlevi nedeniyle, strong marka eski cihazlar 200 Euro bedelle satılmaktadır. Bir tane de bende var. Yani herkes kendi işine yarayan ürünü arayıp bulacaktır.

Ben birazda bu yenilikleri şu ürünlere benzetiyorum. Bir aralar, fotokopi - fax - tarayıcı - yazıcı özellikli compact cihazlar oldukça popüler idi. İşyeri sahipleri bürolarına birer tane bu cihazlardan alıp koydular. Geçen zaman içinde cihazın işlevlerinden bir kaçı bozuldu. Yada istediği performansı alamadı. Tekrardan uzmanlaşmış cihazlara dönülmek zorunda kaldı. Şu anda benim evimde bile, yazıcı ve tarayıcı ayrı ayrı cihazlar olarak bulunmaktadır. Yani her cihaz kendi görevini en iyi yapacak prensibidir.

Herneyse... İşte bu android cihazları ben bu duruma benzetmekteyim. Bu cihazlar ekonomik maksatlarla üretilmiş cihazlar olduğu için, yazılım desteği sürekli olmayacaktır. Yazılım desteği kesildiği anda ise, vırtık zırtık işe yaramayan bir çok özellik olarak kalacaktır. Çünkü çekik gözlüler sürekli yeni çıkardıkları cihazlar destek verecekleri için bir önceki demode olacaktır. İşte bu nedenlerle 3 kriter olarak belirttiğim temel uydu cihazı işlevleri hiç değişmez. İnternete girilmesi gerekir ise, PC'den girilir. Ama her türlü yenilik, kendi kanalından ve güncel olarak kullanılmaya devam eder.

Saygılar, sevgiler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
11 yıl
Yarbay

yanyana duran konnektor nerede yazıyor canınız sıkılıyorda banamı sarıyorsunuz ?

serkan beyın verdıgı lınkte 4 tane cıhaz vardı

kagıt ustunde dvbs2 yazıyor dikkat edın dedık


atlanta smart g4 alanlar memnun ama almayanlar memnun degıl ne ilginç valla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 18 Ekim 2013; 22:17:56 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @janjarre
F
11 yıl
Yarbay

serkana abı yardım ısteyen adama yardım edıyoruz adam kazıkcı yazmış

cihazın fiyatını satıcı belırleyemez fırma belırler yazacagına guluyorsun bravo valla


ayrıca cıhazı gozunuzle gormedıgınız ıcın hakkında yorum yapmayın

ben sattıgım kısılere bakarım
hatta kalıtelı bır kamera bulsam musterılerın evınde resımlerı cekıp yayınlıyacagım

sızde goruceksınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 18 Ekim 2013; 22:12:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
S
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

serkana abı yardım ısteyen adama yardım edıyoruz adam kazıkcı yazmış

cihazın fiyatını satıcı belırleyemez fırma belırler yazacagına guluyorsun bravo valla



Link'lerin bulunduğu mesajımdaki fiyat bulunan link'leri kaldırdım. Sebebi; manipülatif etkilere açık olması nedeniyledir.

İşte burada cihazları kıyaslamak yerine, satıcı, firma üzerinden değerlendirmeler yapılırsa, paylaşımın tadı kaçıyor. Hal böyle olunca, insanın paylaşımda bulunası gelmiyor.

Ben hem kullanıcı açısından hem de satıcı açısından bu konular üzerinde hassasiyetle durup, üyeleri kaç kez uyardım.

Bahsettiğiniz gibi, kullanıcı fiyatı fazla bulabilir. Ancak kazıkçı nitelemesinde bulunmamalıdır. Ama işte ölçü kaçıyor maalesef...

Benim pozisyonuma gelince; hem satıcı, hemde kullanıcı cephesinden sıkça eleştiri alıyorum zaman zaman. Sebebi; herkes bu tip konuları durduğu yerden ve çıkarı doğrultusunda değerlendiriyor her zaman. Oysa bu tip konularda her zaman terazinin ibresi gibi hassas davranma gereği vardır. Aynı zamanda adil olmanın da gereği budur.

Mevzuunun tamda bu noktası itibariyle, bir başlıktaki mesajımda ithalatçı firmanın yanlış fiyatlama yaptığına önemle işaret ettim. Orada piyasayı öldürmemek lazım diye de, özellikle belirttim.

İsmi Lazım Değil Forum'da üç beş tane tribünlere oynamaya meraklı kişiler eliyle suni talep oluşturmak için bir gayrettir sürüp gidiyor. Ama piyasanın gerçekleri bu değil maalesef... Piyasaya yakın günler içerisinde, kapasitif boyutları 1'e 4 ve 2'ye 8 özellikli çok değişik markada cihaz girecek. Sebebi, ithalatçının iç piyasa kar marjını bu kadar yüksek tutarsa, pastadan pay almak için diğer firmalarda piyasaya girer. v.s. v.s.

Artık bu konuda yazmak istemiyorum.

Sadece şunu belirteyim; firma sahibi ile telefonda bayramlaştık ve forumlardaki adamı ile ilgili rahatsızlığımı kibarca ilettim. O da üzüldüm diye belirtmekle yetindi.

Saygılar, sevgiler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 18 Ekim 2013; 22:28:47 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
11 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

neden karıştı buralar?

ben siparişi verdim oysa ki, 120 TL'ye... yola çıktı bile kargo.
ayrıca dvb-s2 desteğine dair bir video da izledim.
Bilgilendirmeler için tekrar teşekkür ederim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
11 yıl
Binbaşı

"dvb-s2 yazan cihazda F konnektör yok" dedin... Bende sana "yanyana duran 2 konnektör ne ???" dedim... F Konnektörlerin şekli değiştide bizim mi haberimiz yok...

Baktığını gör, Okuduğunu anla....


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fatihmc
S
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: paratoner85

neden karıştı buralar?

ben siparişi verdim oysa ki, 120 TL'ye... yola çıktı bile kargo.
ayrıca dvb-s2 desteğine dair bir video da izledim.
Bilgilendirmeler için tekrar teşekkür ederim.

Rica ederim.

Cihazınız hayırlı olsun. Cihazınız gelince; bu başlık altından detaylı bir paylaşım bekliyoruz sizden.

Niyetlenip te getirtmek isteyenler bana ulaşırlarsa, link'leri gönderebilirim.

Getirtmek isteyene aldığınız satıcının bilgilerini sizde verebilirsiniz. En azından getirtme prosedürleri konusundaki iş ve işlemlerde sizin tecrübenizden yararlanır forumdaşlar.

Saygılar, sevgiler.



F
11 yıl
Yarbay

herseye atlama serkan abı 4 cıhaz lınkı verdı 4 degısık antenlı

karasal antenlı olanda vardı dvbs2 yazanda vardı

baktıgını gor okudugunu anla

sazan gb atlayıp herseye muhalefet etme

bu kullanıcı adı bır fırma hesabıdır hakkımda asılsız yazma





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 18 Ekim 2013; 22:52:37 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @janjarre
F
11 yıl
Yarbay

.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 18 Ekim 2013; 23:06:39 >


Bu mesajda bahsedilenler: @janjarre