Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir
26874
Cevap
1735445
Tıklama
75
Öne Çıkarma
Cevap: Android Tv Box için tavsiye. (5. sayfa)
M
geçen yıl
Yarbay

Homatics Box R 4K Plus inceledim , cihazı beğendim , bilgileriniz için paylaşıyorum.


https://www.youtube.com/watch?v=q9Ne8Cj7XxY&feature=youtu.be



T
geçen yıl
Binbaşı

Ben bu foruma çok gülüyorum ya, ben buraya Homatics yazdığımda hala Mi box öneriyordu millet, şimdi herkes homatics fanı olmuş.

Aynı xiaomi beğenmeyip yıllar sonra xiaomi fanı olan telefoncular gibi

Netogy mesajıma da ulaşamıyorum.

Bu forum ne garip bir yer haline geldi böyle ya.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi take a minute -- 29 Mart 2023; 13:27:37 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
11 ay
Teğmen

Hocam sen iyi misin? Öncelikle bu agresifliğe bir anlam veremedim, ikincisi cihazlara güncelleme verende ben değilim.

Yani alt tarafı Android Tv Box lar hakkında muhabbet ediyoruz, hadi yükseltme alsınlarda görelim, olacak, edecekler olmuyor, neden 13 değilde 12 felan, noluyoruz yahu 😮

Lisanslı cihazlar güncelleme alıyor, örnek olarak ilk aklıma gelenler Tivo, Onn, Nvidia hatta ilk çıkan Mi Box S bile sürüm güncellemesi almıştı. Bu cihazlar haa deyince güncelleme almaz, hadi Android 13 çıktı, 14 çıktı bizde hemen güncelleyelim bu kadar basit değil bu işler. Üretici firma ne zaman verirse o zaman gümcelleme alır cihazlar. Google ın kendi cihazları bile Android 12 de daha. Test etmeden, kontrol edilmeden, stabiliteye ve donanımla uyumuna bakılmadan sürüm güncellemesi olmaz. Her üreticinin bir geliştirici ekibi var ve bu testler gerçekten uzun sürebiliyor.

Hadi güncelleme alsınlar dediğin cihazlar Android 12 olacak, Homatics Box Q yu Android 12 olarak kullananlar var zaten. İlgili firmaya cihaz seri no larını verince internet üzerinden cihaz Android 12 ye güncelleniyor. Çok yakında son kullanıcıya Android 12 sunulacak.

Bu Botech Wzone u neden ilgilendiyor dersen, aynı model cihazdır SEI600 dür modeli. Yani Homatics Box Q ve Botech Wzone aynı cihaz, bunlara Nokia streaming box 8000 nide dahil edebiliriz, oda SEI600 dür. Bu cihazların sadece kasası farklıdır, içleri aynı. Yani Homatics Box Q ya gelecek olan Android 12 güncellemesi, Botech Wzone ada gelecektir.

Sen bi papatya çayı felan iç bence, iyi gelir 🙂



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
T
11 ay
Teğmen

Homatics Box R 4K Plus cihazı ekim ayına kadar, Android 12 ye geçiş yapacak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 ay
Teğmen

Haricen arttırılan depolama cihazın dahili depolaması gibi asla olamaz. Gelecek olan güncellemeler cihazın dahili depolamasına yüklenir. Her uygulamala harici depolamaya yüklenmez, taşınmaz, yüklenebilenlerde stabil çalışmaz. Özellikle lisanslı cihazlar için cihazın dahili depolamasının yüksek olmasına önem verilmelidir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
geçen ay
Yarbay

açıkçası evde hem iki adet pc, bir nvidia shield tv pro, bir de apple tv 4k var. en pürüzsüz yayın apple tvde. eğer usb den film izlenecekse shield tv pro. çünkü kumanda büyük rahatlık. windows koltuğa uzanıp minimum hareketle media tüketebileceğin bir formatta değil ne yazık ki. ben de bir ara mini pc veya mac mini düşündüm. üstelik m2 pro işlemciye sahip mac mini hem çok küçük boyutlarda hem de muazzam bir kas gücüne sahip. ancak mouse ve klavye ihtiyacı beni yoruyor.



H
4 hafta
Yarbay

Gerçekten insanın sabrını zorluyorsunuz, bilerek yaptığınızı düşünüyorum, zira şu dakikadan sonra anlamıyor olma ihtimaliniz ortadan kalmış olmalı... Tavsiye ettiğiniz sitenin üye olmak için göndermesi gereken verification e-mail'i gelmiyor, site göndermiyor yani, kendi support kanallarında da buna değinilmiş, bunun becereksizlikle alakası tam olarak nedir?

Hala bir umutla Windows'u kolaylık açısından savunuyorsunuz ama en basitinden Disney+ Windows uygulamasını bir deneyin derim, bu kadar laf ettiğiniz ve vakit harcadığınız için pişman olmanıza bu bile yeter, anladığım kadarı ile Disney+ uygulamasını bile kullanmamışsınız.

Benim Windows ile ilgili herhangi bir önyargım olamaz zira mümkün olan ve bana daha kolay/hızlı gelen her şeyi Windows ile yapmaya çalışırım ama daha kolayı varken de Windows önerip buradaki insanların kafasını karıştıramam...



N
3 hafta
Yarbay

Mesela bana söyleyin. Şu şu uygulamaları kurun, ondan sonra açmak kapamak da dahil Tv kumandası ile ürünü kullanabilirsiniz diye. Ancak verdiğiniz linkte bile adam mouse ve cursor ile kullanıyor. Mouse ile tam ekrana geçiyor ya.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkanguzel_
B
7 yıl
Çavuş

Arkadaşlar aslında ilk sayfaya sorunsuz cihazların bir listesi yapılsa onlarca sorudan kurtulmuş olursunuz. Şimdi sayfaları okuyorum onlarca ürün ve havada kalmış yüzlerce soru var yani kafa karıştırmaktan başka birşey olmuyor bu sayfaları okuyunca.



D
7 yıl
Teğmen

arkadaşlar lütfen tek tek özel mesajlarla bu cihaz nasıl şu cihaz nasıl şeklinde sorular sormayın inanın yetişemiyorum ve sizleri de cevapsız bırakmak istemiyorum. önceki mesajlarımı okursanız alacağınız cihazlarda nerelere dikkat edin şeklinde yazı yazmıştım. Bu tür cihazlarda bu işi gerçekten iyi yapanlar(firmware desteği ve cihaz kalitesi olarak sıralamaya soktum):
1.Himedia
2.Mele
3.Zidoo
4.Ugoos
5.Beelink
6.Minix

Paranız yetiyorsa bu markalardan birini alın. Paranız yetmiyorsa ucuz birşey alayım diyorsanız, 2gb ram 16 gb cihazlardan birini özelliklerini inceleyerek kafanıza yatarsa alın. bu özellikle bir cihaz kodi, digiturkplay(biraz şans işi), iptv vb herşeyi çalıştırır. Diğer markaların sitesi yoktur ve firmware internette araştırınca bazıları bulunabiliyor. Aldığınız cihazın yazılımı sorunsuz ise zaten yazılım güncellemeye kalkmayın hem zor iştir hem de yeni yazılım sorunlu da olabilir. Bu konuda zidoo, mele, ugoos bir tık üsttedir. genellikle yazılım güncellemeleri iyidir ve mevcut sorunları azaltır. 40 dolar altı ve 60 dolar üstü cihaz önerilerimi önceki mesajlarımda bulabilirsiniz.
not: alacağınız cihazların fişini eu plug seçin. türkiyede böyle kullanıyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktororigo -- 4 Ağustos 2017; 10:19:20 >

F
6 yıl
Yüzbaşı

Android tv'de şu an kullandığım uygulamalar, tavsiyelerinizi alabilirim.

apktime
beinconnect
bobby movie
cartoonhd
cinebox lite
es dosya yöneticisi
freeflix HQ
ip tv player pro
kodi (seyirtürk, exodus )
livenettv
mxplayer
netflix
onebox hd
puhutv
perfectplayer
popcorntime
redboxtv
teatv
terrarium tv
uktvnow
vavoo
vlc
youtube



G
6 yıl
Binbaşı

Merhaba arkadaşlar

Netflix HD yada 4k izlemek isteyenler widewine L1 DRM destekli cihaz tercih etmeleri gerekir.

Playstore da DRM Info uygulaması ile kontrol edebilirsiniz.



Ayrıca 4k Stream yayın alabilmek için hdcp 2.2 uyumlu TV nizin olması gerekir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
6 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: BuZZLuCK


quote:

Orijinalden alıntı: Videoaudiophile_


quote:

Orijinalden alıntı: BuZZLuCK

Bilgiler için teşekkürler

daha önce gearbest'ten bir baska cihaz almıştım, kayboldu

geekbuying ve takipsiz kargo ile sorun yasar mıyım diye düşünüyorum :(

bende mx10u geekbuyingden aldim.satin aldiktan hemen sonra saticiya mail atin.postnl ile gondermelerini ve gumruge takilmamasi icin 20 dolar yazmalarini isteyin.bana 10 gunde geldi.ancak onu satip xiaomi mi box 3 aldim.gercekten arada ucurum var.bu tabiki benim kendi gorusum.

aslında ben de mi box düşünüyordum ama özellik olarak mx10 çok daha iyi değil mi? mi box için usb çoklayıcı falan da almak gerekiyor

oncelikle mi box un arayuzu gorseli akiciligi mukemmel.cunku mi box isletim sistemi "android tv" tabanli.mx10da android evet ancak mi boxun androidtv tabanli olmasi uygulamalarla olan uyumu icin cok onemli.buda performansa direk etki ediyor.simdi burada ornegin zor calisan bir uygulama icin ios isletim sisteminde 1gb ram yeterli geliyordur.ancak adroid icin 2 gb bile belki stabil calismasi icin yeterli gelmeyebiliyor.anlatabildimmi?mx10un 4gb rama sahip olmasi hizli oldugu anlamina gelmiyor.mi box netflix youtube vs bircok uygulama ile lisansli ve tam uyumlu calisiyor.mx10un kumandasi tam bir basbelasi.cihazi gormeden calismiyor.cabuk tepki vermiyor.ha ben wirelessli standart bir mouse alirim kullanirim derseniz isinizi fazlasiyla gorecektir.mi boxun kumandasina ise hayran kalacaksiniz.cihazi isterseniz dolaba gizleyin,tvnin arkasina saklayin.her kosulda goruyor calisiyor kumanda.sesle komut verebiliyorsunuz.her soylediginiz kelimeyi net bir sekilde algiliyor.kumandayla arayuzde gezmek cok keyifli uygulamalari acarken cok cabuk tepki veriyor.mi boxu eger bir oyun konsolu olarak kullanma niyetiniz varsa 8 gb yeterli gelmeyecektir.harici usb takmaniz gerekecek.usb girisi ise 1 adet.ben oyun amacli almadim zaten 8 gb bana yetiyor.ben cok memnunum mi boxtan.mx10 kotu bir cihaz degil kesinlikle.ben sadece kullanici deneyimlerimi aktardim.karar ve para sizin



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
L
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

PM. attım alternatif çözüm yolları önerdim. Birick inde çeşitleri var. Sorunlar deneme yanılma yöntemi ile çözülüyor.

Şunu da belirteyim ceplere ya da boxlara rom yüklemek öyle keyif için yapılacak bir iş değil . Elektrikler kesilebilir, bir parça yanabilir cihaz pert olur. Zorunlu kalınmadıkça cihazı resetleyip rom yüklememeli.




Bu mesajda bahsedilenler: @kaptan341
S
6 yıl
Teğmen

limanyakan hocamın tavsiyeri üzerine bozulan x96 tv box ın yerine mecool m8s pro l 3ram 32 rom tv box aldım aliexspres android uygulaması üzerinde yeni üye kuponu 4 dolar indirimli olarak 55,49 dolara aldık satıcı şuhttps://tr.aliexpress.com/item/MECOOL-M8S-PRO-L-4-K-TV-kutusu-Android-7-1-Amlogic-S912-3D-hd-ak/32925954080.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4a5f4c4dKgHxOd hayırlısı bakalım gelip kullanınca yorumlarımı yazarım limanyakan hocam başta olmak üzere tüm yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim


Bu mesaja 3 cevap geldi.
L
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Halklar layık oldukları şekilde yönetilirlermiş. Telekom ve Bein tekel konumunda. Serbest piyasa ekonomisinde tekel yasak aslında. Turkcell de tekel olmamasına karşın burnundan kıl aldırmıyor. Bu firmalar milleti soyuyorlar. Hiçbir firmanın reklamını yapmıyorum. Hangi şirket müşteri odaklıysa ona yönelmeli. Turkcell fiyatlarda uçmaya başlayınca numaramı Vadofona taşıdım. Vadafonun imajı kötü fakat bir sıkıntı yaşamadım hatta Turkcell in çekmediği yerlerde de çekiyor. Biriken internet paketini alıp çift hat kullanmak en iyi yol.
Ara ara da numarayı taşıyıp operatörlerin icat ettiği yeni üye indiriminden faydalanmalı.

ISS lere gelecek olursak . Telekom taahütle abonelerin elini kolunu bağlıyor. turk.net te bu taahüt yok. Kaynağından kesildiği zaman hepsinde kesiliyor. Altyapı Telekom un elinde olduğu için bazen saha personeli acemilikten ya da kasten ankastralardan ya da başka bir şekilde hattı bozuyorlar.

Düşük internet hızının sorumlusu Telekom. DH nın gücü ve yaptırımı çok fazla. Telekoma soralım neden bu ülkede internet hızı düşük diye. Protesto edelim. Biz bu Telekom a mahkummuyuz.

Konumuzla ilgili digitürk ile ilgili örnek vereyim. Bu firma herkese farklı farklı fiyatlar veriyor. Üyeler her sene bıraktım-bırakacağım tiyatrosunu oynuyor. Çok yüksek paralara ve düşük kaliteli receiver larla üyelik veriyor. Bir yılllık üyelik parasına kaliteli bir tv box aldım bir de Ip server . Sadece bein kanallarını değil bütün platformları izleyebiliyorum . Günah mı günah. İllegal mi illegal . Bizi buna zorlayan kim.

Sonuç olarak bunların anlayacağı dilden konuşmak gerekir. Tüketici her zaman güçlüdür.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limanyakan -- 29 Ekim 2018; 23:57:55 >


Bu mesajda bahsedilenler: @rambo34_orijinali
A
6 yıl
Yüzbaşı

kodide advancedsettings dosyasını oluşturmazsanız görüntü kalitesi ve takılma yaşarsınız. bende 16 mbps ile 1080p takılmadan izliyorum. advancedsettings ile kodinin buffer ayarını arttırıyorsunuz. kodi 17.6 için örnek advancedseetings.xml

<advancedsettings>
<splash>false</splash> <!-- giris ekrani kaldir -->
<skiploopfilter>8</skiploopfilter>
<network>
<autodetectpingtime>30</autodetectpingtime>
<curlclienttimeout>10</curlclienttimeout>
<curllowspeedtime>5</curllowspeedtime>
<curlretries>2</curlretries>
</network>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>262144000</memorysize>
<readfactor>40</readfactor>
</cache>

</advancedsettings>

bunu userdatanın altına atacaksınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bitsede gitsek mi
L
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

H
6 yıl
Yüzbaşı

Cihaz iyidir kötüdür bilemem ama üslup hoş değil. Aldığınız cihaz hepimizinkinden çok iyi olabilir. Ortada bir iddia da yok. Size aldığınız bana da aldığım hayırlı olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BiggestNiko
S
6 yıl
Yarbay

X2 chipsetli box alanlar gözümüz aydın :) X96 Max incelemesi. 4/32 olanın antutu skoru 60k.
Videoyu izlemek için tıklayınız