Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
128
Cevap
11361
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Android Tablet mi iPad mi (3. sayfa)
J
13 yıl
Yarbay

Soru bence epey gereksiz olmuş... Bütçeniz varsa ipad alacaksınız yoksa android tablet alacaksınız bu kadar basit yani...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: yakazza

quote:

Orijinalden alıntı: u.r.k.

quote:

Orijinalden alıntı: EvrenCCC

quote:

Orijinalden alıntı: u.r.k.

quote:

Orijinalden alıntı: EvrenCCC


ios'tan çalma

neresi mesela?

http://www.google.com.tr/#hl=tr&safe=strict&biw=1366&bih=677&sclient=psy-ab&q=android+%C3%A7al%C4%B1nt%C4%B1+m%C4%B1&oq=android+%C3%A7al%C4%B1nt%C4%B1+m%C4%B1&aq=f&aqi=q-w1&aql=&gs_l=hp.3..33i21.17093.22289.1.22568.18.16.0.2.2.2.2153.8886.3-10j1j2j8-1j1.15.0...0.0.V5r1Ihx0q7A&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=d03bcdfc50b8ff80&safe=strict

Verdiğin linkte grafik yüzünü xeroxtan çalıp microsoftu hırsızlıkla suçlayan S.Jobsun anroid çalıntı sözü var. Linklere bakıncada google yöneticisinin ios yokken android geliştiriliyordu diyor. Jobsun çalıntı demesi var ama şurası çalıntı dediği bir yer yok.

Aslında bu tartışmalar bitmez, her iOS-Android karşılaştırmasında ve MacOS-Windows kıyasında pişirilip pişirilip sunulur. Bu yüzden bu sidik yarışına girmenin alemi yok amma Allah aşkına önce bilgilenin sonra tartışın yada okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz. Bilgi okuyun yorum değil!
Gelelim doğru ve yanlışlara:
+ Doğru, Steve Jobs daha Mac bilgisayarı üretmemişken grafik arayüzlü işletim sistemini ve fareyi Xerox'un laboratuvarlarındaki bir gezide görüp "İLHAM" almıştır.
- Yanlış, Steve bunu çalmamıştır. Xerox'tan bir nevi ilhamı satın almıştır, karşılığında Apple hisseleri vermiştir.

+ Doğru, Windows çok açık bir MacOS çakmasıdır ama bu onun çok başarılı olduğunu inkar ettiremez.
- Yanlış, Bill Gates de Steve'den gördüğü konsepti sonra Xerox'a yaptığı gezide görmüştür. Ama birşey ödemeden ciddi kopyalamıştır.

+ Doğru, Android iOS tan ciddi etkilenmiş ve "İLHAM" almıştır,
- Yanlış, her ne kadar iOS tan daha önce Andoid sisteminin gelişimine başlandığına dair Google yöneticilerinin iddiası varsa da bunu iOS un piyasaya iPhone'de çıktığı 2007 yılını baz alarak söylerler sanki iOS bir günde yazılıp piyasaya çıktı. Gerizekalılar ancak inanır: bunun yıllardır süren bir çalışmanın ürünü olmadığına, ki iOS, Apple'nin Newton taşınabilir cep bilgisayarlarının varisidir. geçmişi yaklaşık 20 senedir.

Steve Jobs sütten çıkma ak kaşık değildir ve ciddi anlamda manipülecidir, Ama, aynı zamanda sanatçı ruhlu son CEO olduğunu kimse inkar edemez. Ürünlerdeki minimalist tasarım ve kusursuzluk anlayışı hastalık derecesindedir. Bu yüzden Appla ürünleri kaliteli ve stabildir. Android gerçeten iOS'un windows'u olma yolundadır, belki nitelik (kalite) olarak değil ama nicelik (sayısal) olara iOS u geçip belkide Windows gibi birkaç seneye ezecektir de.
Apple'nin bundan sonraki sürecinde Steve Jobs yok ve o sanatçı vizyonuna sahip garaj çocuğu olmayacak, yeni, yaratıcı, şaşırtıcı ürünler olacak mı olsa bile vizyon ve estetik aynı olacak mı bunlar pek olası değil.
Yani, Steve sapına kadar kapitalist olabilir, 1'e mal edip 5'e satıyor olabilir. Ama kim Google'nin hayır kurumu olduğunu iddia edebilir. Yada Microsoft'un. Android beleş bir sistem mi, bütün donanım üreticeleri lisans parası ödüyor Google'ye.
Bence, bu piyasaya Steve gibi bir adamın artık gelemeyecek olmasına üzülmeniz lazım. çünkü artık 60ların çocukları yok, artık çiçek çocuklar, hippiler, sanatçı ruhlu patronlar olmayacak. Biraz oturup bu son zamanların tadını çıkarın.


Super ozetlemissin



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Z
13 yıl
Binbaşı

Birsey eklemek istiyorum bu arada; eger ipad mi android bir tablet mi diye soruyor isen aslinda senin bir tablete filan ihtiyacin yok demektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay

deneme tahtasımı bu tablet dediğin ipad dir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: zengier

Birsey eklemek istiyorum bu arada; eger ipad mi android bir tablet mi diye soruyor isen aslinda senin bir tablete filan ihtiyacin yok demektir.

Benim yok zaten kardeşimin var.O iPad alıcam diyor.Bende sizin fikirlerinizi almak istedim



_
13 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: Berkin Kayalar

iPad kullanıcısıyım sorunum yok cihaz iyi hoş güzelde kısıtlanıyoruz herşeyden az çok.. Kullandıkça farkediyorsunuz bu durumu.. Android de , iOS daki stabilite yok .. iOS 'da da Android 'deki özgürlük yok.

Ben Android işletim sistemli telefon kullanıyorum , tablette iPad 3.. Örneğin ben iPad 'de rahat bir şekilde kendi tarayıcısından her dosyayı indiremedim. Rar dosyası indirdiğim zaman örneğin yok olmuyor , hani 3.parti uygulamalarla açıyorum rar dosyasını. Rar dosyasını açan program rar dosyasını extract yapamıyor , öyle böyle kısıtlanıyorsunuz sistemde özgürlük olmadığını belirtmekte fayda var. Adil bir karşılaştırma yaptığımı düşünüyorum. İki platforma sahip cihazları olunca insan tarafsız şekilde daha iyi yanıtlar verebiliyor sorulara..

Örneğin ben websiteme içerik yüklüyorum devamlı olarak. Yazı ve resim yani. iPad de yönetim panelini açıyorum yazıyı giriyorum resimi yüklemeye sıra gelince bazı sorunlarla karşılaşıyorum. Yüklemek istediğim resme internetten bakıyorum bulduktan sonra uzun basıp görüntüyü kaydet e basıp indiriyorum görüntüyü. Daha sonra yönetim panelinden Resim yükle ye basınca sayfa öyle kalıyor , site resmi nereden yükleyeceğini saptayamadığı için cihazda bana uygun dönüşü yapmıyor.

Android de resmi yükle ye bastığımda telefon bana direk bana Windowsdaki gibi birlikte aç menüsü karşıma çıkarıyor. İşte iPad de olmassa olmaz dediğim şey şu birlikte aç menüsü.. Yok maalesef. Apple ın taktiği belki ileriki sürümlerde getirirler. Neyse konuya döneyim Android de ise hemen bana Dosya yöneticisinden mi , Es File Explorer dan mı yükliyeyim diye soruyor , dosya yöneticisinden indirilenlere girip indirdiğim resimi seçip siteme yükleyip yazımı sitemde sorunsuz yayınlıyorum.

Müzik indiriyorum iPad de , inmiyor. İndirseniz bile o cihazınızda gördüğünüz Müzik programına ekleyemiyorsunuz cihaz üzerinden indirdiğiniz müziği.. Nalet olası iTunes 'a bağlamanız gerekiyor. Kanımca iPad böyle durumlarda biraz gözümden tablet bilgisayar statüsünden çok multimedya cihazı statüsüne kayıyor.


Kısa ve öz , stabilite istiyorsan iPad, özgürlük istiyorsan Android .. İyi günler dilerim.




EDİT : Bu arada @Evrenccc , ona bakılırsa Notification Center 'da tamamen Android 'den çalıntı. Çalıntı olmayan şey yok günümüzde maalesef. Windows , Mac arayüzünü çalmış. Steve Jobs un kitabını okuduysan , Mac 'deki kullanılan arayüzde Xerox dan çalınmış..

Arkadaşa katılmakla birlikte ipad 2 16 gb cihazım bir multimedya cihazı gibi bile gelmiyor bana..cünkü bu gayet yetersiz bir hafıza benim için..en az 32 gb almalıydım..o konu da pişmanlık var..

bunun haricinde ipad sadece nette surf için bu gezegendeki en ideal cihazdır...onun haricinde örneğin bir ofis dosyası olusturmak veya düzenlemek mümkün olsa da bir usb cıkısı olmadığından bunu olusturulan belgeyi sadec mail yoluyla gönderebilirsin..ya da itunes yüklü bir bilgisayar bulmalısın..

androidde bu durum bildiğim kadarıyla usb cıkıslı cihazlarla sorun değil..sırf bu durum bile ipad pismanlığımdır..

bunun haricinde oyun konusunda ve nette hızlı surf olarak gayet stabil bir ipad sahibiyim...ama işimi görüyor mu derseniz...hayır....



P
13 yıl
Yarbay

Opel mi, Mercedes mi



O
13 yıl
Onbaşı

Hayatımda ilk defa tablet aldım hiç kimseden bilgi almadan direk gittim new iPad aldım en ufak bir sıkıntım yok muhteşem makina daha oncede iPhone 4s kullanmıştım yani kısacası Apple in üzerine ne telefon ne pc nede tablet tanırım.. Sadece flash player ilk baslarda kafamı karıştırdı sonra web browseri keşfettim sıkıntı kalmadı



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: StarCross

Kardeşim tablet almaya karar verdi.Bende de android telefon var ve andrıidin uygulamalrını beğeniyorum.Sizce iPad mi Android tablet mi?

Ipad tek gecerim ama telefon olarakda kullancaksa samsung note a bi baksin ama ilk tercih ipad



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ozkan4916

Hayatımda ilk defa tablet aldım hiç kimseden bilgi almadan direk gittim new iPad aldım en ufak bir sıkıntım yok muhteşem makina daha oncede iPhone 4s kullanmıştım yani kısacası Apple in üzerine ne telefon ne pc nede tablet tanırım.. Sadece flash player ilk baslarda kafamı karıştırdı sonra web browseri keşfettim sıkıntı kalmadı

Peki yeni ipad de kasanın çok çabuk ısındığını duydum.Sende oluyor mu



E
13 yıl
Yüzbaşı

Bu konuyu iPad e acarsn iPad cevabını alırsın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Evivva

Bu konuyu iPad e acarsn iPad cevabını alırsın.

Buram buram mantık kokan bir cevap. Androide açarsanda android cevabını alırsın. Fanatikler diğer tarafın forumuna pek girmez.

Android tablet ve telefon kullanıcısı olarak tek söyleyeceğim new ipad'e rakip tablet hala çıkartmadılar. Kısa vadede her yönden ipad. Androidin sevdiğim tek yönü her uygulamanın google'dan apk'sını indirerek beleş kullanıyorum. Jailbreak gibi garanti bozucu ve yapması çileli şeyleri yapmaya gerek yok.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı

Yoldan geçen herhangi birisinin eline Android Tablet ve iPad verseler cevabı kesinlikle iPad olucaktır eminim



I
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Berkin Kayalar

iPad kullanıcısıyım sorunum yok cihaz iyi hoş güzelde kısıtlanıyoruz herşeyden az çok.. Kullandıkça farkediyorsunuz bu durumu.. Android de , iOS daki stabilite yok .. iOS 'da da Android 'deki özgürlük yok.

Ben Android işletim sistemli telefon kullanıyorum , tablette iPad 3.. Örneğin ben iPad 'de rahat bir şekilde kendi tarayıcısından her dosyayı indiremedim. Rar dosyası indirdiğim zaman örneğin yok olmuyor , hani 3.parti uygulamalarla açıyorum rar dosyasını. Rar dosyasını açan program rar dosyasını extract yapamıyor , öyle böyle kısıtlanıyorsunuz sistemde özgürlük olmadığını belirtmekte fayda var. Adil bir karşılaştırma yaptığımı düşünüyorum. İki platforma sahip cihazları olunca insan tarafsız şekilde daha iyi yanıtlar verebiliyor sorulara..

Örneğin ben websiteme içerik yüklüyorum devamlı olarak. Yazı ve resim yani. iPad de yönetim panelini açıyorum yazıyı giriyorum resimi yüklemeye sıra gelince bazı sorunlarla karşılaşıyorum. Yüklemek istediğim resme internetten bakıyorum bulduktan sonra uzun basıp görüntüyü kaydet e basıp indiriyorum görüntüyü. Daha sonra yönetim panelinden Resim yükle ye basınca sayfa öyle kalıyor , site resmi nereden yükleyeceğini saptayamadığı için cihazda bana uygun dönüşü yapmıyor.

Android de resmi yükle ye bastığımda telefon bana direk bana Windowsdaki gibi birlikte aç menüsü karşıma çıkarıyor. İşte iPad de olmassa olmaz dediğim şey şu birlikte aç menüsü.. Yok maalesef. Apple ın taktiği belki ileriki sürümlerde getirirler. Neyse konuya döneyim Android de ise hemen bana Dosya yöneticisinden mi , Es File Explorer dan mı yükliyeyim diye soruyor , dosya yöneticisinden indirilenlere girip indirdiğim resimi seçip siteme yükleyip yazımı sitemde sorunsuz yayınlıyorum.

Müzik indiriyorum iPad de , inmiyor. İndirseniz bile o cihazınızda gördüğünüz Müzik programına ekleyemiyorsunuz cihaz üzerinden indirdiğiniz müziği.. Nalet olası iTunes 'a bağlamanız gerekiyor. Kanımca iPad böyle durumlarda biraz gözümden tablet bilgisayar statüsünden çok multimedya cihazı statüsüne kayıyor.


Kısa ve öz , stabilite istiyorsan iPad, özgürlük istiyorsan Android .. İyi günler dilerim.




EDİT : Bu arada @Evrenccc , ona bakılırsa Notification Center 'da tamamen Android 'den çalıntı. Çalıntı olmayan şey yok günümüzde maalesef. Windows , Mac arayüzünü çalmış. Steve Jobs un kitabını okuduysan , Mac 'deki kullanılan arayüzde Xerox dan çalınmış..

Bunu demek için girmiştim



E
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: leiwatzler

quote:

Orijinalden alıntı: Evivva

Bu konuyu iPad e acarsn iPad cevabını alırsın.

Buram buram mantık kokan bir cevap. Androide açarsanda android cevabını alırsın. Fanatikler diğer tarafın forumuna pek girmez.

Android tablet ve telefon kullanıcısı olarak tek söyleyeceğim new ipad'e rakip tablet hala çıkartmadılar. Kısa vadede her yönden ipad. Androidin sevdiğim tek yönü her uygulamanın google'dan apk'sını indirerek beleş kullanıyorum. Jailbreak gibi garanti bozucu ve yapması çileli şeyleri yapmaya gerek yok.

Bendede new iPad e rakip yok ama new iPad in de herseyi dört dörtlük değil :) Mesela Mini ve ya Normal USB portu yok. Normal tarayıcısında flash yok ama artık html5 e geçiliyor. Ücretsiz full oyun neredeyse yok :( JB yapılması lazım ama bir tabletinizi garanti dısı bırakmak pek de mantıklı bir hareket değil. Android iyi tabletler de var. Ama ben su anda iPad yerine Microsoft Surface i bekliyorum . Tasarımı bence çok güzel. Android Tablet olarak Kullandığım Sony Tablet S i öneririm , Asus un transformer serisine bakabilir sınız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
13 yıl
Yüzbaşı

Ve son olarak söyleyeyim. Android kullandıktan sonra iOS a geçerseniz iOS U seversiniz , iOS kullandıktan sonra Android e hayran kalırsınız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
13 yıl
Yarbay

ipad'in en büyük eksisi,kullanılabilir bir bluetooth bağlantısının olmaması, dosya paylaşamadıktan sonra bu teknoloji bir işe yaramıyor.
Türkçe klavyesi burada 250tl alınmaz, kim kablosuz yazıcı kullanıyor ki?
İpad2'yi alalı 2 seneyi geçti,halen bluetooth kullanmadım,çünkü yok gibi bir şey.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

ipad'in en büyük eksisi,kullanılabilir bir bluetooth bağlantısının olmaması, dosya paylaşamadıktan sonra bu teknoloji bir işe yaramıyor.
Türkçe klavyesi burada 250tl alınmaz, kim kablosuz yazıcı kullanıyor ki?
İpad2'yi alalı 2 seneyi geçti,halen bluetooth kullanmadım,çünkü yok gibi bir şey.

bluetooth sadece dosya göndermeye yarayan bir teknoloji değildir.
ayrıca artık dosya aktarmak için bulut servisleri kullanılıyor.
ipadin bluetooth bağlantısını nerdeyse her gün kullanıyorum.
mutaftakta bir tane bluetooth hoparlör var. Genelde yemek yerken tune in radio yu dinlemek için kullanıyorum.
odamda da 5.1 ses sistemime bağlı logitech bluetooth adaptör var. onu da müzik ve video izleme için kullanıyorum.
bluetooth teknolojisi bunlar için var, liseli ergen gibi dosya göndermek için değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-knight -- 8 Temmuz 2012; 0:03:39 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yarbay

Az once arkadasin android tabletini uzunca bir sure kullandim altindan girdim ustunden ciktim arkadas bir isletim sistemi bu kadar rezil olabilir kimseye android cihaz almasini tavsiye etmiyorum hele hele ios u denemis olan bir kimse asla almasin windows 7 den windows 98 e donmus gibi hissediyor insan kendini zamaninda UİQ 3 kullanmistim o bile androidden iyiydi ki UİQ3 kac sene oncesinde vardi dusunun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 6 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: dark-knight

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

ipad'in en büyük eksisi,kullanılabilir bir bluetooth bağlantısının olmaması, dosya paylaşamadıktan sonra bu teknoloji bir işe yaramıyor.
Türkçe klavyesi burada 250tl alınmaz, kim kablosuz yazıcı kullanıyor ki?
İpad2'yi alalı 2 seneyi geçti,halen bluetooth kullanmadım,çünkü yok gibi bir şey.

bluetooth sadece dosya göndermeye yarayan bir teknoloji değildir.
ayrıca artık dosya aktarmak için bulut servisleri kullanılıyor.
ipadin bluetooth bağlantısını nerdeyse her gün kullanıyorum.
mutaftakta bir tane bluetooth hoparlör var. Genelde yemek yerken tune in radio yu dinlemek için kullanıyorum.
odamda da 5.1 ses sistemime bağlı logitech bluetooth adaptör var. onu da müzik ve video izleme için kullanıyorum.
bluetooth teknolojisi bunlar için var, liseli ergen gibi dosya göndermek için değil.

bluetooth teknolojisi bunlar için varmış da, şunlar için yokmuş, istediğim gibi kullanırım kardeşim size ne?
cep telefonundan çektiğim resimleri internet olmadan ipad'e atmak istiyorum, telefon android.
Neden bluetooth kullanmayayım, steve mezarında ters mi döner,
Mantıksızlığa bak,bluetooth dosya paylaşımı için kullanılmazmış, abd deki fiyatın 3-4 katı para ödeyince mi böyle düşünülüyor acaba?
Bir üründe bluetooth varsa,istediğim gibi kullanırım, kimseye hesap vermem.
Bir müzik göndermek istesem onu bile beceremiyor alet,
Cloud kullanmak zorunda mıyım? Keyif benim değil mi, ne istersem onu kullanırım,
Bluetooth ile dosya göndermek ergenlik, usb ile harici bellek bağlamak mantıksız, itunes harici bir şey kullanmak cahillik, sd kart takmak sonradan görmelik, bu ne be?
İstediğim aleti istediğim gibi kullanırım,bende ipad 2 var, para verdim diye apple fan'ı olacak değilim,alet bluetooth ile dosya göndermeyi
beceremiyor,yalan mı?
Havadan mı bu hale geliyorsunuz sudan mı?



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.