Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
290
Cevap
196594
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: AMWAY e-spring SU ARITMA SİSTEMİ KULLANICILARI (6. sayfa)
T
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: TKDTECH

Herkese Merhaba

Konu bayağı eski açılmış fakat hala güncelliğini devam ettirdiğini görünce Foruma Üye oldum :)
Konu ile ilgili olarak sanıyorum bilgilerim, tecrübelerim ve fikirlerim ile yardımcı olabileceğimi düşünerek katılma gereği duydum.

Su arıtma sistemleri konusunda (Aslında genelde her konuda biz millet olarak böyleyiz galiba ) bir çok forum konusunda dikkatimi çekiyor çok yüzeysel ve kulaktan kulağa yayılmış bilgilerle fikirler beyan ediliyor.

Öncelikle konu başlığı olduğu için Amway'ın e-spring arıtma sistemini basitçe kendi bilgim ve fikrimce anlatmaya çalışayım.

Öncelikle şunu belirtmeliyimki Tasarım ve Kalite olarak gerçekten mükemmel bir ürün, Görsel olarak, Ebat olarak çok iyi, Su debisi mükemmel, Depo yok, Atık su yok vs.

Ancak gelelim olumsuz yanlarına, Suyun tadı ve kalitesinden önce Musluğuna, tamam çok şık fakat montajı felaket 3,5mm çapında bir delik açmanız gerekiyor tabii tezgah altı model için söylüyorum ( şahsi fikrim tezgah üstü modelleri çok mantıksız buluyorum)
Sanıyorum cihazın şebeke su basıncına karşı çok dayanıklı olmamasından yada her ihtimale karşı garanti olması açısından bu musluğu kullanıyorlar aslında normal RO Musluğuda takılabiliyor fakat getirmiyorlar neyse sonuç olarak musluk montajı açısından bence olmamış, Düşünsenize ev kira ise taşınınca tezgahta koca bir delik, Evye'ye montajı dahada beter her evye uygun değilki o çapta bir delik açmaya.

Ve suyun tadı, Aslında suyun tadı alışık olmadığımız için bize kötü geliyor biz yumuşak su içmeye alışıktık bu zamana kadarda böyle geldik ve cihazın ürettiği su bize sert geliyor çünki sistem Amerika standartına göre tasarlanmış orada su filtre edilmesi ve steril olması su kalitesi için yeterli evet cihaz gerçekten işe yarıyor sistem kendi standartına göre mükemmel ama gelgelelim Türk damak tadına göre fazla sert su üretiyor.

Bir dezvantajıda yine Türkiye şartlarına göre yetersiz Filtrasyon, Bazı arkadaşlar yazmışlar çamur ve kötü koku vs çok doğru, Bizim şebeke alt yapımızdan kaynaklanan sorunlarımızı bakım ve tamir sonrası musluklardan akan çamurlu suları hepimiz biliriz, Apartmanlardaki su depoları yine malumunuz e bu durumda ne oluyor, e-spring'in Amerika su şebekesine göre dizayn edilmiş 2 Filtreli sistemi çöküyor 3 ayda Blok Karbon sizlere ömür.

Burada e-spring kullanan üyelere bir tavsiyede bulunmak isterim, Ana su giriş bağlantısına INLINE SEDİMEN bir ön filtre, su çıkışınada KALİTELİ bir TADLANDIRICI (POS KARBON) filtre ekleyin çok faydasını görürsünüz hem suyunuzun tadı güzelleşir hemde karbon filtreniz çabuk tıkanmaz.
(Bu filtreleri takmak çok kolaydır eğer beceriniz varsa kendiniz bile yapabilirsiniz sadece hortum girişleri için rediksiyon fitting kullanmalısınız)

Arkadaşlar eve gitmem gerek sonraki yazımda RO sistemi ve dünyada benzeri olmayan türkiyede üretilen :)) olağanüstü arıtma sistemlerindende bahsedeceğim.

Hepimize Sağlıklı Yaşamlar




Merhaba forumda yazılanları okumanızda fayda var o kadar cok alsat yapan varki ne alacagını şaşırıyor insan bu gün piyasada 250 tl ile 2500 tl arasında su arıtma satılıyor bazı arkadaşlarımız 250 tl satılanla 2500 tl satılanın aynı işi yaptıgını boşuna fazla para vermeye gerek olmadıgını söylerken neye dayanarak söylüyorlar anlamıyorum türkiyeda üretim yapan 3 firmadan fazla degil digerleri çinden getirdikleri malı ambalajında satarken yerli üretim demekten geri kalmıyor maalesef ucuz arıtma alanlar içtikleri suyun belli zaman sonra vucuda daha cok zararı oldugunu bilmiyorlar .bunu yerli üretim yapan ciddi firmalar söylüyorlar ve ispat ediyorlar 5 filitreli arıtma ile 8 filitreli arıtmayı bir tutmak kendini kandırmaktır .ben yazdıgım bir cok yazımda her zaman iyi araştırma yapmak gerektigini her söylenene inanmamak gerektigini işi uzmanından ögrenmek gerektigini söylüyorum .saygılarımla


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Çavuş

Bu forum amacını kaybetmiş, ancak ben yine de iyi niyetli bir bilgi paylaşayım.

2005'ten bu yana eSpring kullanıyorum. İki ay önce ECA'nın bir bataryası ile tezgah üstü eSpring'i tazgah altı olarak kullanabileceğimizi gördüm. Tek batarya ile işi halledebileceğim için hemen alıp kurdum. Ancak şehir şebeke suyunun basıncı sebebiyle eSpring arıza yaptı. Amway müşteri ilişkilerine sordum. Bizim tezgah altı musluğumuzu kullanmıyorsanız destek veremeyiz dediler. Yine de eSpring servisine ürünü gönderdim. Yaşadığım sıkıtıyı da bir not ile ekledim. Sonuç :
1. Ürüne bakım yapıp temizlemişler, 8 senelik kiri pası gitmiş.
2. Yeni filtre vermişler
3. Tezgah altı montaj için musluk ve aparatlarını vermişler.
Tüm bunlardan sonra, ECA'nın bataryası ile bağlayabildim. Sorunsuz kullanıyorum.

eSpring ürünü verdiğiniz parayı hak eder, hak etmez bir şey diyemem. Bana bir tane firma gösterin ki, 8 sene sonra bila bedel ürünü alsın, bakım yapsın, yedek parçalarını vs. yenilesin, hiç sahip olmadığınız bir parça da size hediye etsin.

Ürününün arkasında Amway kadar durabilen bir üretici daha bulabildiğimi söyleyemem.

Sonuç : Elma ile armutları karşılaştırmamakta fayda var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: demetem

Bu forum amacını kaybetmiş, ancak ben yine de iyi niyetli bir bilgi paylaşayım.

2005'ten bu yana eSpring kullanıyorum. İki ay önce ECA'nın bir bataryası ile tezgah üstü eSpring'i tazgah altı olarak kullanabileceğimizi gördüm. Tek batarya ile işi halledebileceğim için hemen alıp kurdum. Ancak şehir şebeke suyunun basıncı sebebiyle eSpring arıza yaptı. Amway müşteri ilişkilerine sordum. Bizim tezgah altı musluğumuzu kullanmıyorsanız destek veremeyiz dediler. Yine de eSpring servisine ürünü gönderdim. Yaşadığım sıkıtıyı da bir not ile ekledim. Sonuç :
1. Ürüne bakım yapıp temizlemişler, 8 senelik kiri pası gitmiş.
2. Yeni filtre vermişler
3. Tezgah altı montaj için musluk ve aparatlarını vermişler.
Tüm bunlardan sonra, ECA'nın bataryası ile bağlayabildim. Sorunsuz kullanıyorum.

eSpring ürünü verdiğiniz parayı hak eder, hak etmez bir şey diyemem. Bana bir tane firma gösterin ki, 8 sene sonra bila bedel ürünü alsın, bakım yapsın, yedek parçalarını vs. yenilesin, hiç sahip olmadığınız bir parça da size hediye etsin.

Ürününün arkasında Amway kadar durabilen bir üretici daha bulabildiğimi söyleyemem.

Sonuç : Elma ile armutları karşılaştırmamakta fayda var.

Merhaba

Sayın Demetem

Ukalalık etmek ve bilgiçlik taslamak olarak algılamayın lütfen size bir öneride bulunmak isterim yanlış anlamadı isem cihazınız su basıncının yüksekliği nedeni ile sorun çıkardı, eğer takılmadı ise cihazınızın su girişine 70 psi basınç regülatörü takmanızda fayda var sanıyorum musluk bağlantı sistemini değiştirip direkt bağlantı yaptınız ve şebeke basıncı arıtma cıhazının üzerinde daimi olarak kalıyor bu size risk yaratabilir.
Saygılar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Yüzbaşı

Bu forumu seviyorum. Birşey almak istediğimde kesinlikle ilk aklıma geleni alamadım. Bu olayda da durum öyle gidiyor.

Arkadaşlar araştır demeyin araştırınca da bulduklarımdan anlamıyorum. Küçük bir çocuğum var. Damacana su almıyorum onlarında durumu malum. Bİir arıtma cihazı almayı düşünüyorum ama bu konuda çıkmaz girmiş durumda. İşin UZMANI arkadaşlar özelden de olsa marka model bildirirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkürler....



R
12 yıl
Çavuş

Merhaba. Espring su aritma cihazima filtre ariyorum. Satan varsa fiyat alabilir miyim?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
12 yıl
Onbaşı

Merhaba 14 yıldır baya büyük bir enerji santralinde çalışmaktayım ve su şartlandırılması enerji santralleri için hayati önem taşır bundan dolayı çalıştığım santralde de reverse osmosis sistemi kullanılmaktadır.Forumda okuduğum kadarı ile bir çok kişi yüzeyselde olsa baya bir bilgiye ulaşmış bende bildiğim kadarı ile bu bilgileri biraz daha açmak istiyorum.Bir çok kişi işte ben analiz yaptırdım ph şu kadar çıktı diyor da ph nedir.ph değeri 0 ile 14 arasında numaralandırılır.7 nin altında ise asitik 7 nin üstünde ise bazik özelliğe sahiptir.pH 7’de hidrojen ve hidroksil iyon düzeyi eşittir pH 7’de su nötrdür.Yani insan vücudu için yararlı ph aralığı 7,35 ile 7,5 olmalıdır.Reverse osmosis bu konuda oldukça başarılıdır çünkü biz santralde suyun iletkenlik ve ph değerini on line olarak 24 saat süre ile takip ederiz.(Suda ne kadar çok asitik madde varsa pH değeri de o kadar düşer. Kimya dilinde belirtilecek olursa asitik su elektron almaya bazik su ise vermeye eğilimlidir.)
Gelelim TDS değerine .TDS (Total Dissolved Solids ) Nedir? “Toplam Çözünmüş Katı Madde” olarak ta anlaşılan TDS, suların mineral ve iyon zenginliğini gösteren önemli parametrelerden bir tanesidir.Birimi; mg/litre veya ppm (Parts Per Million yani milyonda bir ) ile ifade edilir.Suyun tadını etkileyen en önemli etken, sudaki çözünmüş maddelerdir. Örneğin tuz, kireç,demir aliminyum vs suda çözünen maddelerdir. Sudaki çözünmüş maddeler ne kadar çok ise suyun kendi doğal tadı o kadar bozulur.Tabiatta sular, kaynaklarına göre, TDS değerleri açısından farklılıklar gösterirler. 1500 mg/L TDS değeri "Tatlı Su" kaynakları için üst limittir. 1000 ~ 5000 mg/Lt TDS'ye sahip sular genel olarak "Acı Su" olarak tabir edilirken 5000~15 000 mg/Lt TDS'ye sahip sular " Çok Acı Su" ve daha yüksek konsantrasyonlarda TDS içeren sular, "Tuzlu Su" olarak tanımlanır.TDS Ölçümü: Sudaki iyonik maddelerin miktarı yani TDS arttıkça suyun elektrik iletkenliği artar. Suyun elektriksel iletkenliği cepte taşınabilen küçük bir cihazla ölçülebilir. TDS Metre diye adlandırılan cihazların ölçme tekniği iletkenlikle TDS arasındaki ilişkiye dayanmaktadır. Yani TDS Metre cihazları suyun iletkenliğini ölçerek buna karşılık gelen TDS değerini belirler. 1 μS/cm cinsinden iletkenlik değeri yaklaşık 0,5 mg/L cinsinden TDS’dir. Değeri olarak okunur.
TDS değerlerine göre su kalite sınıflandırma tablosu:


T.D.S. DEĞERİ SU ÇEŞİTLERİ SINIFI
0 17 Yumuşak su 1. sınıf su (kaynak suyu )
17 60 Az sert su
60 120 Orta sert su 2. Sınıf su (Şebeke suyu)
120 180 Sert su 3. Sınıf su (dikkat!)
180 300 Çok sert Su 4. Sınıf su (İçilemez)
300 1000 İçilemez su
1000 5000 Acı su
5000 15000 Çok acı su
15000 3000 Tuzlu su
30000 ... Deniz suyu

Bu bilgiler benim tarafımdan nacizane olarak su arıtma cihazı alacak olan kişilere bir referans olması maksatı ile hazırlanmıştır.Benim kişisel görüşüm güvenilir bir marka olması koşulu ile evinize güvenle RO (reverse osmosis ) sistemi alabilirsiniz ama en az 7 filtreli (kum filitresi 1 micron+kum filitresi 5 micron+aktif karbon filitresi+tatlandırıcı +mineral +alkalin+detox) olmalı ve filtre değişimlerini çok sıkı takip etmeniz koşulu ile.

Not : üretici firmalar filtre değişim sürelerini pazarlama stratejisi olarak biraz uzun söyleyebilirler, filtre değişimi için en ideal süre şehir şebekesinin kalitesine bağlı olarak 6 ile 12 ay arasıdır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERSAHAN -- 4 Haziran 2013; 5:31:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Er

Merhaba
Açıklamanız yüzeysel bilgiler yanında çokta derinsel olmasada bunları bu forumlarda artık nerdeyse bilmeyan kalmadı :) bilgileriniz için teşekkürler.
Benim sizden ricam DETOX olarak adlandırdığınız Filtrenin neye yaradığını hangi maddeleri içerdiğini ve insan bünyesinde yada bedenindeki etkileri ve bu etkileri nasıl yapabildiği ( bilimsel olarak ) nerde ve hangi firmanın ürettiğini bilginiz dahilinde ise açıklayabilirmisiniz (Satıcı Firmaların pazarlama ifadelerini bilgi olarak belirtmezsiniz sanıyorum.)

Sağlıklar Dilerim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
12 yıl
Yüzbaşı

Selamlar..
Espring yedek filtre aldim. Filtreyi sallayinca icinde sanki cam kiriklari varmis gibi sesler geliyor. Bu ses normal mi arkadaşlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
12 yıl
Binbaşı

Forumda şu firma iyidir bu firma iyidir diyen arkadaşların neredeyse çoğu satış elemanları ben bunu farkettim. Başka forumlarda da aynısını yazmışlar hemen hemen. Bir firmayı bu kadar uzun uzun övecek anlatacak adam kim olabilir diye zaten şüpheleniyor insan. Kusura bakmayın ama doğru düzgün referans yok hiç bir su arıtma firması ile ilgili. Bilmiyorum ben de kandırıldım gibi adamlar henüz faturamı elime yollamadılar ve aldığıma dair resmi bir belge bile elimde yok. Keşke en başından beri alacağım belgeyi alıp ondan sonra parasını ödeseydim. İnsanlara hiç güven olmuyor gerçekten...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yüzbaşı

su arıtma alacağınıza musluğa pamuk dayayın akan suyu için daha hijyenik olur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: serkan99

su arıtma alacağınıza musluğa pamuk dayayın akan suyu için daha hijyenik olur

HaklisiniZ biber gazi yersekte agzimiza pamuk tikarsak o pamuk tum havayo tek basina filtreler maskeye felan gerek kalmaz pamuk bu kucumsememek lazim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yüzbaşı

gaz ile su filtremeyi aynı kefeye koydunuz tebrik ederim

kendiniz satış işine okadar kaptırmışsınızki, benim mübalağa yaptığım farketmeyecek kadar gözünüz kapalı.

lafım size değil, bir ürün satıcısı,sattığı ürünün faydasız olduğunu dünya söylese bile kanının son damlasına kadar savunmaya devam eder


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
12 yıl
Yüzbaşı

aslında bende alsammı diye araştırıyordum

şikayetvar.com sitesine girip bir bakayım dedim bakın ne gibi şikayetler ve firmalar var..burdaki bazı arkadaşların sattığı firmalarda şiakyet edilmiş

quote:



TURKSU Firması

Yaklaşık 2 hafta önce Türksu Toptan Su Arıtma'dan su arıtma cihazı aldık ve hala faturasını göndermediler. Satış temsilcisi arkadaş güvenilir bir şekilde bir kaç gün içerisinde elimiz de olur dedi ama hep ertelendi ve ta ki iki hafta geçene kadar. Şimdi de telefonlarına cevap vermiyorlar. 7/24 olan hatlarını aramama rağmen, nasıl bir 7/24 hizmeti ise? Siteleri bu, Toptansuaritma.com

Bu mesajı yazarken daha önce başka bir telefon ile aramıştım cevap vermediler ve kendileri geri dönüş yaptı, ağabeyim telefonu bana uzatırken ismimi haykırdı "su arıtma firmasından arıyorlar" diye telefona cevap verdiğimde karşımdaki kişi sustu ve telefonu kapattı. Tekrar aramama rağmen cevap yok!



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yüzbaşı

quote:



Waterlife-Nil Su Arıtma Cihazları Bir Yılda 9-10 Defa Arızalandı!

Bekir S. | 02 Ağustos 2013 11:07 Almış olduğum Waterlife-Nil Su Artıma Cihazı sürekli arıza vermektedir. Bir yıl içerisinde yaklaşık 9-10 sefer arıza yapmıştır kayıtlarınız da mevcuttur. Ben taksitlerimi gününde ödedim mağdur etmedim ama ben mağdur oldum arıza nedeniyle şu anda da hala kullanamamaktayım.

Cihazımın içerisindeki elektronik aksamında değişmeyen parçası kalmadı ve düzen almadı. Cihazımı ya servis elemanlarınızı gönderip aldırtın veyahutta bozulmadan bir ay çalışacak başka bir cihazla değiştirin. Aksi taktirde hakkımı gerekli bütün kuruluşlarda arayacağım ve her yerde dile getireceğim, buna sosyal medyada dahil.




Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yüzbaşı

quote:



Bmb Su Arıtma Cihazı Servisi Sıkıntılı Kuruluma Bile Gelmiyor!

Lütfi I. | 01 Ağustos 2013 12:10 Denizli'den Bmb Su Arıtma cihazı aldım. Servis olarak Baysu firmasıyla anlaşmışlar. Kurulum için aradım aradan 9 gün geçmesine rağmen gelmediler. İlk aramamda hafta sonuna kadar geleceklerini söylemişlerdi. Daha sonra tekrar aradım gelemeyeceklerini işlerinin çok yoğun olduğunu söylediler. Denizli'de Bmb Su Arıtma cihazının servis yönünden çok büyük sıkıntı ve sorun var



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yüzbaşı

quote:



ihlas Ev Aletleri Teknik Servisin Yüksek Ücret Talebi!

Ramazan G. | 03 Temmuz 2013 16:10

İhlas firmasından aldığımız arıtma cihazının genel bakımı için kurulumda 20 tl'lik filtre değişimi ücreti konusunda bilgilendirildik. Bir seneyi doldurmayan cihazın filtre değişimi için 75 tl talep ettiler. Firmayı arayıp bunun adil olmayan bir uygulama olduğunu söylediğimizde, görevli kişi adeta kavga edercesine bizimle tartışmaya tutuldu. İhlas firmasının bu keyfi uygulaması ve konuştuğumuz yetkili kişiden şikayetçiyim




T
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: serkan99

gaz ile su filtremeyi aynı kefeye koydunuz tebrik ederim

kendiniz satış işine okadar kaptırmışsınızki, benim mübalağa yaptığım farketmeyecek kadar gözünüz kapalı.

lafım size değil, bir ürün satıcısı,sattığı ürünün faydasız olduğunu dünya söylese bile kanının son damlasına kadar savunmaya devam eder

Amacinizi anlamis degilim zira hem pamuk tikayin yeter diuorsunuZ hemde cihaz alacagim lakin sikayetler var diyorsunuz simdi siz deminki mesajinizda aritma cihazlarini elestiriyordunuZ yoksa benmi yanlis anladim ? Buyuk bir tezatlok var mesajlarinizda. Bahsi gecen sikayeti sizin icin sordum turksu firmasi musteriye faturayi gondermis kargo eve gitmis evde kimse olmayinca subeye geri gitmis kargo sube musteriye demiski size ulasamadik kargonuzu gelip subeden almaniz gerekiyor musteride firmayi surekli arayip faturami getirin diyormus bu sorun turksu firmasiyla degil ki aras kargo ile musteri arasinda . Subeye gidip kargosunu teslim alacak yoksa cihazla yada firmayla ilgili bir sorun yok zaten ben sorunlu bir cihaz yada firmayi tavsiye etmem etsem 3 yildir belki yuzlerce kisi tavsiyemle bu urunu tercih ettiler tadindan servisinden hizmetinden olaun en azindan birileri cikip meemnun kalmadik keske almasaydik derdi. 3 yildir mesaj kutum tesekkur ve hayir dualariyla dolu Allah bozmasin insallah bu memnuniyet ebedi olur da bizde insanlarin karsisina basimiz dik cikmaya devam ederiz. Size gelince imarim aritma konusunda hayirli olan karari verirsiniz yada pamukla idare edersiniz :) biraz daha arastirin bulundugunuz yerde servisinin olmasina ozen gosterin oyle gunu birlik olmasin yetkili ve daimi servis olsun!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
12 yıl
Yüzbaşı

bu satış işlerinde sürekli şunu derler

ürünü kullanın 30 gün içerisinden beğenmezseniz iade edin paranızı geri verelim

bu müşteriye cazip gelmez.çünkü parasının geri verilmeyeceğini bilir

dürüst bir firma çıksa deseki;al kardeşim 30 gün kullan beğenirsen ozaman parasını ver

burada bunu diyebilen firma varsa alıcam





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 11 Ağustos 2013; 19:33:25 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: serkan99

bu satış işlerinde sürekli şunu derler

ürünü kullanın 30 gün içerisinden beğenmezseniz iade edin paranızı geri verelim

bu müşteriye cazip gelmez.çünkü parasının geri verilmeyeceğini bilir

dürüst bir firma çıksa deseki;al kardeşim 30 gün kullan beğenirsen ozaman parasını ver

burada bunu diyebilen firma varsa alıcam


Dostum simdi birsey diyecem ama yine reklam yapiyorsun diycen :) turksuda tat garantisi var keske inceleseydin iade etme hakkin var tabiki ama boyle bir ihtimalin olmayacak cunku bagimlisi olacaksin ne demek istedigimi suyunu ictikten sonra anlarsin. Tabi baska firmalarida arastir onlarda da belki vardir bu uygulama yonlendirmis gibi olmayayim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teacher47 -- 11 Ağustos 2013; 22:29:04 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Yüzbaşı

tat garantisi neymiş arkadaş.göreceli bir kavramın garantisimi olurmuş

suya zaten bağımlıyız.

hadi ürünü göndermeyi geçtim.belli onu gönderemeyeceksin

sizin filtre ile arıtılmış 2 damacana su gönder.ev halkı olarak memnun kalırsak alırız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 12 Ağustos 2013; 0:52:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.