Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1036
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AMT Coltlardaki şanzıman bakımı nasıldır?
C
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Colt takımının forumunda sormuştum ama sanırım yeni bir başlıkta sormak daha iyi olacak. AMT Coltlardaki şanzıman bakımı nasıldır? Tam otomatiklerdeki gibi belli kilometrelerde şanzıman yağı değişikliğimi yapılıyor yoksa bazı parçalar mı yenileniyor?



T
14 yıl
Yarbay

baskı balata size bağlı olarak belli aralıklarda değişmekte; şanzıman yağıda yanlış hatırlamıyorsam 150 000 km de değişmekte.

bunun harici bir bakımı vb yok.

hayırlı günler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

tasshelhoff üstadım, aracın şanzıman yağının 150.000 km de bir değişmesi, normalde tam otomatik vitesli araçların değişim sürecinin 60.000'de bir olduğunu düşünürsek iki katından bile fazla. Bu kadar geç değiştirilmesinin sebebi, aslında AMT'nin manul vites tabanlı olmasından kaynaklanıyor sanırım değil mi? Yani düz vites şanzıman yağı hangi periyodda değişiyorsa AMT'ninki de yaklaşık o periyodda değişiyor gibi geldi bana. Peki baskı balata haricinde, AMT'nin örneğin opeldeki esytronic vites gibi yüksek meblağ tutan easytronic beyni gibi arızası olabilir mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yarbay

daha beyin arızası duymadık; bir arkadaşın vitesleri değiştiren robotu bozulmuş 800 ytl gibi bir rakamdı oda.

hayırlı günler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.