Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
130
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AMD'nin efsane mühendisi Jimmy Keller, Tesla'ya transfer oldu
E
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

AMD'nin efsane mühendisi Jimmy Keller, Tesla'ya transfer oldu





Geçtiğimiz yıl sonbahar aylarında AMD ile tüm bağlarını kopartan ve kendisine farklı bir yol çizen ünlü işlemci mühendisi Jimmy Keller, sürpriz bir kararla Tesla'nın yeni başkan yardımcılarından birisi oldu. Sürpriz diyoruz zira Keller'in Samsung ile görüştüğüne dair iddialar gündemdeydi. 




Jimmy Keller, AMD bünyesinde iken Mikroişlemci Çekirdekleri Şef Mühendis görevini yürütüyordu. Athlon mimarisi, K7 ve K8 projelerinin geliştirilmesinde hayati bir rol oynayan Keller, dünyanın ilk yerleşik x86-64 bit mimarisinin de geliştiricileri arasında yer alıyordu. Aslında Keller'in ilk ayrılışı değil. Ünlü mühendis, bir dönem de Apple'da A4 ve A5 yonga setlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmuştu. 2012 yılında yeniden AMD’ye dönen Keller, hali hazırda firma için önemli bir hamle olarak görülen Zen mimarisi üzerinde çalışıyordu. 








Keller bundan böyle, Tesla'nın Otomatik Pilot Donanım Mühendisliği bölümünden sorumlu yeni başkan yardımcısı olacak. Tesla, dünyanın en iyi ve güvenli otomatik pilot sistemlerini geliştirirken, Keller'in engin tecrübesinden faydalanmayı planlıyor. Keller'in neden Samsung ile anlaşamadığı ise bir sır olarak kalacak. 

 

 Haberi Portalda Gör

K
8 yıl
Yarbay

Keller gibi adamlar bir şirkete transfer oluyorsa,yeni duyurular ve değişimin haberleri yakındır demek.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yarbay

Dostumuz galiba part time çalışıyor, Zen ile ilgili işi bitmiş sıra Tesla'da demiş olabilir.

Şaka bir yana, AMD'de umarım bu mimari Bulldozer gibi hayal kırıklığı olmaz. Üzerinden çok zaman geçmiş olmasına rağmen o sanal çekirdek gibi değişik mikroişlemci yapısının uygulamalar tarafından destek sorunlarıyla uğraşıyor.



P
8 yıl
Yarbay

amd den ayrıldığına göre zen işlemcilerde artık son rötuşları kaldı demek işlemcilerin




O
8 yıl
Yarbay

Keller, iyi g...ü eller..




Y
8 yıl
Teğmen

İstanbul kodlu işlemcilerde çalıştı mı acaba bu arkadaş?. Araçların multimedya, navigasyon, otonom sürüş gibi özelliklerine ivme kazandıracağı kesin...




L
8 yıl
Yüzbaşı

Bir kaç ay önce bu haber yapılmıştı diye hatırlıyorum. İkinci baskı mı acaba?




K
8 yıl
Yarbay

yeni gelişmeler ve duyurular olabilir....




U
8 yıl
Yarbay

Apple süper vuhuu diyenlere gelsin bu haber. Ya da gas autoculara.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.