Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
869
Tıklama
1
Öne Çıkarma
AMD Navi ekran kartı benchmark testlerinde göründü
E
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Uzun süredir Radeon VII haricinde ekran kartı pazarına hatırı sayılır bir hamle yapamayan ve GTX 1600 serisine alan bırakan AMD yıl içerisinde Navi mimarisini piyasaya sürecek. Orta seviyede boşluk doldurması beklenen mimarinin ilk benchmark sonuçları umut verici.


 


Radeon RX Navi özellikleri


 


AMD 66AF:F1 kod adıyla GFXBench 5 testinde ortaya çıkan prototip kart Radeon RX 580, Radeon RX 580X ve Radeon RX Vega 56 ekran kartları ile karşılaştırılmış. Erken sürüm testlerinde prototip oldukça iyi bir performans sergiliyor.


 


Ayrıca Bkz.Yatırımcılar Elon Musk’ın Twitter kullanmasını istemiyor

Testlerde prototip kartın Radeon RX 580 ve Radeon RX 580X ekran kartından daha iyi sonuç verdiği görülüyor. Sonuçlar işletim sistemi ve Vulkan gibi API’lere göre değişiyor. Bununla birlikte son optimizasyonlarla birlikte Radeon RX 590 ekran kartını da geride bırakacağı tahmin ediliyor. Radeon RX Vega 56 ile belirli senaryolarda başa baş gidiyor.


 


Bu zaten beklenen bir sonuçtu. Kaynaklar Radeon RX Navi ekran kartının alt segmentte Radeon RX Vega 56 ve Radeon RX 590 arasına yerleşmesini bekliyor. Böylece 7nm sürecinde orta seviye için iyi bir alternatif ortaya çıkmış olacak.


 


Radeon RX Navi ekran kartında 1280 Stream işlemcisi yer alacağı ifade ediliyor. Bellek tarafında da maliyet nedeniyle GDDR6 yerine HBM 2 kullanılabilir. Henüz yeni mimarinin detayları netleşmiş değil.


 

 Haberi Portalda Gör

Nvidia'nın var adam akıllı üst seviye kartı kaç kişi alabiliyor?
Yoruma Git
Guest-AEF248198 - 5 yıl +10
hbm2 olmaz çünkü rekabet için geliyor fiyatı gereksiz bir hale getirir alt ve orta segment gddr6 gelecektir kesinlikle
Yoruma Git
Rogue Agent - 5 yıl +9
Bizde aylardır az eletrik harcayan rtx2070 performası veren ucuz kart bekliyorduk.
Yoruma Git
koyunsavar - 5 yıl +7