Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
17100
Cevap
1327894
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 25.6.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (657. sayfa)
V
5 yıl
Yüzbaşı

DP kablosu almanız lazım hocam, o seviyede bir kart HDMI ile kullanılmaz. Yani ufak bir kabloya para vermemek istememenizi anlıyorum ancak işler öyle yürümüyor, bilgisayar bileşenine para vermek gibi düşünün.




Bu mesajda bahsedilenler: @Relinquished06
M
5 yıl
Yarbay

her oyundan atıyorsa orası ayrı sorun psu da olabilir donanımsal yada yazılımsal da buradan anlamak zor


EKLEME: Sözde bu sürüm hata düzeltmeleri için gelmiş


En yeni Radeon Adrenalin 20.8.3 sürücüsü 3 yeni oyun desteği, ek Vulkan desteği ve hata düzeltmeleriyle birlikte geliyor.

AMD, en son Radeon Software Adrenalin yazılımını kullanıma sundu. Güncel sürüm olan 20.8.3 beta Marvel’s Avengers, Project CARS 3 ve Fortnite için tam destek ve optimizasyonla birlikte geliyor. Ayrıca sürücülerle birlikte dört yeni Vulkan API uzantısı eklenmiş durumda.

Düzeltilen sorunlar arasında Mortar Shell ile ilgili bir uygulama çökmesi, FreeSync 2 ekranlarında HDR’nin etkinleştirilmesiyle ilgili sorunlar ve RX 5000 serisi kartlarda Surviving Mars çökmeleri dahil olmak üzere birçok sorun düzeltilmiş halde. Çözülen problemlerin listesi biraz uzun ve ayrıntılı değinelim.

Oyun Desteği
Project CARS 3
Marvel’s Avengers
Fortnite
Güncel 20.8.3 sürücüsünü kullanan bir Radeon RX 5700 XT GPU, Fortnite (DX12) Epic ayarlarda, önceki sürücü yinelemesi olan Radeon Software Adrenalin 2020 sürümü 20.8’e kıyasla ortalama %12 daha iyi FPS veriyor.
Vulkan Desteği
VK_EXT_extended_dynamic_state
VK_EXT_private_data
VK_EXT_image_robustness
VK_GOOGLE_user_type

Çözülen Sorunlar
Mortal Shell: Oyunda envanter penceresini açarken meydana gelen bir oyun veya uygulama çökmesi.
Surviving Mars: Yaşanan uygulama çökmeleri veya Radeon RX 5000 serisi kartlarda başlatırken meydana gelen meydana gelen takılmalar.
eFootball PES 2020: Radeon RX 5000 serisi ekran kartları kullanılırken başlatıldığında yaşanan çökmeler.
Hyper Scape: Oyunda Radeon Overlay kullanma sorunları ve Hybrid Graphics sistem konfigürasyonlarında çalıştırma sorunları.
Counter-Strike: Global Offensive: Üçüncü taraf uygulamalar veya Discord gibi bazı uygulamalar arka planda çalışırken yaşanan kesintili takılmalar.
YouTube’da oynatma: Bazı AMD Ryzen 3000 serisi ve AMD Ryzen 4000 serisi APU sistemlerde genişletilmiş bir ekranda oynatıldığında Microsoft Edge ve Chrome’da donmalar yaşanması.
Bazı Radeon FreeSync 2 monitörlerde HDR etkinleştirildiğinde, ekran yenileme hızının aralıklı olarak minimumda takılı kalması.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Ağustos 2020; 20:24:7 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bicicleta
R
5 yıl
Yarbay

Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin. Aynı soruna sahip olup kablo değisikligi ile cözen var mı diye merak etmistim. Ben de ilk kablodan süphelendim. 4 senedir ps4 pro ile kullandığım kabloydu. Aklımda bulunsun uygun fiyat görünce kaliteli bir dp kablo alayım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mito1172 @VulonViing
M
5 yıl
Yarbay

birtane daha Amd kart alıp son güncellemeleri yaptım :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
5 yıl
Binbaşı

rx590 için en stabil driver hangisidir arkadaşım sürekli sorun yaşıyor oyunlarda kıtlenıp atıyor ddu ıle sılıp aynı drıver yukleyınce bır problem yok ama pc kapatıp acınca yıne aynı ıslemı yapmak zorunda



L
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: GoKHaNTR3

Selam arkadaşlar.
Bende 5700xt (msi gaming x) kartı aldım. World of Warship oyununda menü kısmında (gemi donanımı oyun içi parça takma vs...) arada bir oyundan atıyor.Oyun oynarken değilde işte oyun içi menü kısmında olması çok ilginç.Sıcaklık değerleri güç gereksinimi vs herşey okey.(750 w gold).Bugün pc kendini resetledi.Lütfen psu dan dır demeyin.Yeni aldım 750 w gold.12 v çıkışı 750 w.Eski 600w da da yaptı.Oyun dan kaynaklandığını düşünüyorum.Çökme yapıyo mu bu şekilde?
Lütfen psu dan dır demeyin.

asdhkgashjgdaghjsdal bezdirmişsiniz insanları ya.

2016'dan beri MSI gaming laptop'ım var, hangi Nvidia sürücüyü çıktığı gibi yüklesem bi patlama çatlama yaşamadan kullandım.

AMD sistem topladım 3 ay önce -ki AMD iyi ki var yoksa yeni sistem toplanmaz- iki driver arasında git gel yapmaktan anam ağladı, döndüm stabil dediklerine rahatladım.

Bu arada PSU da FSP Hydro G Pro 750W 80+ Gold hani merak eden olursa





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeftEyeNine -- 30 Ağustos 2020; 23:34:40 >

G
5 yıl
Teğmen

Bu stabil dediğiniz hangisi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 yıl
Yarbay

Arkadaşlar 144 hz monitörüm var. Ekran kartım rx 5700 xt. Size tavsiyem kaliteli bir Hdmi kablosu alın ve onu kullanın. 144 hzde DP kablosu da kullandım hdmi da kullandım hdmi çok daha rahat ve kullanışlı, dpyi takınca özellikle çift monitör kullanırken bir çok problemle karşılaştım ancak ana ekranda Hdmia geçince problemle karşılaşmadım. Driver sürümleri de genelde son sürümde kalırım güncel kalırım. Kablo çok önemli.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: GoKHaNTR3

Bu stabil dediğiniz hangisi?
WHQL sertifilalı 20.4.2. Sayfada download linkleri de var.
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20-4-2



M
5 yıl
Yarbay

HDMI kabloda 144hz desteği olan var mıydı?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilgennyk
L
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

HDMI kabloda 144hz desteği olan var mıydı?
1080p'de 144Hz, HDMI 1.4 kablonun bant genişliği kapasitesinin altında kalıyor misal, yani teorik olarak mümkün.

Mevzu monitörün bunu desteklemesi İMİŞ DİYORLAR.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

benim okuduklarımda en fazla 120hz desteği ilginç yani monitör 144hz olsada en fazla 120hz destekler deniyor hdmı




Bu mesajda bahsedilenler: @LeftEyeNine
E
5 yıl
Er

Klasik Amd işte 20.8.3 indirdikten sonra r7 370 sapphire ekran kartımın fan ayarı bozuldu ayar yapamadım 80 dereceye çıksa da fan açılmıyordu



F
5 yıl
Yüzbaşı

genelde yüksek yenileme hızlarında DP kablo daha ön planda veri aktarımı yüksek olduğu için. HDMI 1.4 üzeri standartlarda 144 hz desteği mevcut lakin monitör ekran kartı hdmı 1.4 üstü olmakla beraber kablonunda bu desteği vermesi gerekmektedir. ayrıca hdmı 1.4 üstünden 144 hz frekans alınabiliyor fakat freesync gsync desteği bildiğim kadarıyla sağlanamıyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
_
5 yıl
Yüzbaşı

Hp 24x monitörüm 1080p 144hz ve freesync açık şekilde HDMI 1.4 üzerinden çalışıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @flameteam
F
5 yıl
Yüzbaşı

Garip kullandığım asus vg27wq modelinde hdmi 2.0 olmasına rağmen aktif görünmediği için dp ile kullanıyorum



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_Dexter_
B
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: flameteam

genelde yüksek yenileme hızlarında DP kablo daha ön planda veri aktarımı yüksek olduğu için. HDMI 1.4 üzeri standartlarda 144 hz desteği mevcut lakin monitör ekran kartı hdmı 1.4 üstü olmakla beraber kablonunda bu desteği vermesi gerekmektedir. ayrıca hdmı 1.4 üstünden 144 hz frekans alınabiliyor fakat freesync gsync desteği bildiğim kadarıyla sağlanamıyor.
hdmi kablo ile 144 hz 1080pde aoc 24g2u monitör freesync açık kullanıyorum. markası hama hdmi kablo
ekran kartı rx 5700 xt





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgennyk -- 31 Ağustos 2020; 17:18:5 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
5 yıl
Yüzbaşı

Kablonuz desteklemiyordur büyük ihtimalle.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @flameteam
F
5 yıl
Yüzbaşı

Kablo 2.0b uyumlu




Bu mesajda bahsedilenler: @_Dexter_
F
5 yıl
Yüzbaşı

Maalesef bende aktif olmuyor cru ile baktığım vakit freesync profil var o da sadece 144 hz e kadar veri bağlantı hızı 165 e izin vermiyor galiba.




Bu mesajda bahsedilenler: @bilgennyk