Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
1298
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Alt Komşu Sorunsalı
T
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Kıymetli forum üyeleri öncelikle bu yazı biraz uzun bir yazı olacak sonuna kadar okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.

Ben Ankara'nın çevreyolunun kenarında ücra diyebileceğimiz bir mahallesinde yaşıyorum. Tahmini 1 sene önce altımızdaki daireye kiracı olarak bir aile taşındı aile dememe bakmayın biraz sıkıntılılar yani adamdan tut karısına, çocuklarına kadar hepsi sıkıntılı neyse buraları pek uzatmayalım bundan yaklaşık 3 ay önce falan sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı bir haftasonu aşağıdaki kadının kardeşleri olduğunu tahmin ettiğim 2 adam apartmanın bahçesinde semaver yakıyordu, alt komşudan ise ses sisteminden müzik açıktı, babam biraz ters bir adamdır bunu fark etti ve aşağıdaki adamlara şu müziği kapatın herkes sizi dinlemek zorunda kalıyor diye bağırdı tabi aşağıdakilerin de altta kalmayacağı bariz belliydi onlarda hep sizden ses geliyor birazda biz yapalım dedi birkaç laftan sonra olay kapandı. Birkaç saat sonra annem banyoyu temizlerken kapıya aşağıdaki kadının kardeşi veya abisi olduğunu tahmin ettiğim bir adam geldi kapıyı açtım ve bana banyoda kimin olduğunu sordu bende sorunun saçmalığından dolayı ben varım dedim aşağıya su akıyor, dedi tersçe ve gitti. Ardından akşama kadar hiç banyoyu kullanmadık gece 11 gibi bir daha kapı çaldı yine bu adam elinde sigarayla, yanında 15 16 yaşlarında bir kız çocuğuyla geldi abim kapıyı açtı yanına gittim, adam bu evin en büyüğü kim diye sordu abimde babamın zaten ters bir adam olduğunu bildiği için(babam bu arada odada yatıyordu) benim dedi adam başladı söylenmeye şuradan su geliyor, tuvaletten geliyor, banyodan geliyor ne zaman yaptıracaksınız diye bizde sıkıntının burdan kaynaklanmadığını banyo ve tuvaletlerin tavanı saç olduğu için onların evinden yapılması gerektiğini adama bir türlü anlatamadık ardından sesleri duyan babam olay yerine intikal etti ve aslında burdan itibaren ipler koptu bağırışmalar falan bir ara adama bizim banyoyu gösterdik geçen sene bize de üstten su geldiğini ve bizim banyonun tabanının açılıp öyle hallolduğunu anlatmaya çalıştık fakat yine anlamadı en son babamda git mahkemeye ver onlar çözsün dedi adamda celallenerek ben senden daha iyi biliyorum mahkeme işlerini ceza evinden daha 15 ay önce çıktım sanamı sorcam tarzı konuştu en son adamların çoluk çocuk bütün sülale bizim evin kapısının önüne dizildi adamda yüksek ihtimalle bunlardan güç alarak yaptırmazsanız siz bilirsiniz silahı önünüze koyarım bir mermi 2,5 TL gibi iddialı sözler söyledi ardından bizde olayın büyümemesi için kapıyı kapattık.

Bu olaydan yaklaşık iki ay sonra ben gece 23.30 civarı evde telefon çekmediği için balkonda NORMAL BİR SESTE arkadaşımla konuşurken aşağı evden yüksek seste televizyon sesi gelmeye başladı aldırış etmedim, ardından aşağıdaki adamdan hoooooğğğğ diye bir bağırış geldi yine aldırış etmedim sonra telefondan son ses Ankara havası çalmaya başladı yine aldırış etmedim ve en son adam kardeş kapat şu telefonu gece gece uyuyamıyoruz yarın işe gidicez diye bağırdı bende buranın balkon olduğunu ve balkon veyahut salonda kapı açık uyumuyorsa sıkıntı olmayacağını söyledim, ayrıca içeride telefon çekmediği için konuşamadığımı belirttim fakat iş bu ya bu arkadaş sıkıntı çıkartmak için yer arıyor. Ben odada da uyuyamıyorum burda da aynı boksun odada da aynı boksun tarzında konuşmaya başladı en son babamın odayla balkon yan yana olduğu içinde babamda çıktı ve yine 1-2 dakikalık bir tartışmanın ardından konu kapandı.

Buraya kadar herşey normal komşu tartışması gibi gelebilir ama burdan sonra aklıma takılan bir nokta var, 30 Ağustos günü arkadaşımla buluşmak için evden çıktım ve durağa gittim yanıma esmer dövmeli mövmeli keko tipli bir adam yanaştı tahmini yaşı 20 civarı diye düşünüyorum yanıma geldi ve benden telefonunda kontör olmadığını ve birisini aramasını gerektiğini belirtti telefonumu istedi bende verdim konuştu falan numarayı sildim ne olur ne olmaz diye buralara pek gelmediğini yokuşun sonunda bir evleri olduğunu abisini falan beklediğini anlattı herneyse ardından hangi apartmanda oturduğumu sordu bende bizim apartmanı gösterdim kaçıncı kat olduğunu sordu bende kafamdan bir kaç salladım ardından benim asıl oturduğum katta kimin olduğunu bilip bilmediğimi sordu bende bilmediğimi söyledim niçin sorduğunu merak ettim ama sormadım 1 dakika sonra bana buralara ilk geldiği zaman bizim asıl katta bir evde bir gün kaldığını ve bu yüzden bunu sorduğunu söyledi şimdi herşey tamam ama neden sormamama rağmen böyle birşeyi açıkladığına anlam veremedim.

Ben bu olaylardan sonra kafamda aşağı kattaki komşuların ailemden birine veya bana zarar verebileceklerini olayları kurgulamak çerçevesinde kafamda kurmaya başladım sizce burda sıkıntı bende mi yoksa gerçekten bir tehlike var mı yalvarıyorum cevap verin çünkü artık sürekli kafamda bu düşünceler var aşağıdan bir çocuk bağırtısı gelse içimden aha babam çıkacak mı cama kardeşim biraz bağırsa aman sessiz ol aşağıdakilerle zaten kavgalıyız demeye başladım. Kendimde yüksek derecede anksiyete olduğunu düşünmeye başladım.

Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim. Fikirleriniz çok kıymetli lütfen yazınız.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
4 yıl
Yüzbaşı

Asıl katta kaldığını söyledi demişsin, yani örneğin siz 3. Kattasınız. 3. Katta kim var biliyormusun... Ben orda kalmıştım mı dedi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Evet hocam aynen bu şekilde.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ardak1
T
4 yıl
Onbaşı

Polise gidersen birşey yapmaz mahkemeye gitsen onlarda bu işi çözemez tek yolu var kavga hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Biliyorum hocam savcılığa vermeyi de düşündüm ama birşey yapmayacaklarının farkındayım, pek kavgacı bir tip değilim sadece kendimi savunma durumunda kalırsam kavga ederim genelde yani eğer iş o raddeye gelirse zaten inceldiği yerden kopar artık.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @thermodynamics23
T
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Olabilir hocam sağolun fikriniz için



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Osiris34
N
4 yıl
Binbaşı

Hocam oturduğunuz yerin lokasyonunu merak ettim.Etimesgut tarafları mı? @taytay123 Buraya yazmak istemezseniz ozelden yazabilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @taytay123
T
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Pm attım hocam



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
4 yıl
Er

Düşüncende haklısın bence ülke sapık dolu.Polise gitsen polis bir şey yapmaz seni vursa ve öldürse adli kontrol şartı ile serbest bırakılır malesef bu hale getirdiler.Kendine dikkat et


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Valla hocam artık usandım okulu bile bırakasım geliyor bu sebeplerden kimisi diyor polis devlet kimisi diyor muz cumhuriyeti harbiden ülke muz cumhuriyetine döndü bakarsınız bir gün 3.sayfa haberi olarak çıkarız gazetelere gerçi o zaman da yapanın yanına kar kalıyor, ceza kanununun amacı suçluya yaptırım uygulayarak farkındalık kazandırıp topluma geri kazandırmak fakat ülkeye bakıyorsun hüküm yiyenler sokaklarda göğsünü gere gere geziyor ne farkındalık var ne geri kazandırma var ne yaptırım var, Allah sonumuzu hayır etsin.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SalihCan1644
A
4 yıl
Yüzbaşı

E ozaman sorun yokki o çocukla karşılaşman onun sızden once o evde kalması normal bişey



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @taytay123
T
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Bilemiyorum hocam bana saçma geldi niye tanımadığı bir ailenin evinde kalsın, niye ben sormadığım halde bunu açıklama gereği duysun diye düşündüm bir an görüşünüz için sağolun.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ardak1
M
4 yıl
Yarbay

Eeeee ne olacak bu iş . Kendi evinizde rahatınız huzurunuz kalmamış. Allah herkese hayırlı komşu nasip etsin . Sıkıntılı komşulardan bende çok çektim polis falan hiç bir sey yapmıyor ancak uzaklaştırma falan cikarabilirsin .
Alt komşularınız belalı tiplere benziyor ailenden birine veya sana zarar verecek potansiyelde olduğunu yazdıklarına göre anladım. Tavsiyem daha taşınmanız yönünde olacak yoksa huzurunuz falan kalmaz sizin . Babanla bu konuyu ciddi ciddi konuşmalısın . Bu devirde millet birbirini saçma sapan nedenlerden bıçaklıyor kimseye güvenmeyin .
Dediğim gibi yapabiliyorsaniz taşının yada onları evden çıkarttırın yapabiliyorsanız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Er

Akşam 11.30 da balkonda telefon konuşması yapıyorsun sence bu doğru mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
4 yıl
Er

Gece gece telefonla balkonda konuşuyorsun,Evinizden alt kata su sızıyor,Yazılana göre önce siz yüksek ses ile rahatsız etmişsiniz de misilleme gelmiş gibi duruyor.Görünen kadarı ile iki tarafta kabahatli. Karşılıklı kabahatli durumda kimseden hiçbir şey bekleyemezsiniz. İğne/Çuvaldız örneği böyle durumlar için de geçerli. Böyle bir mesele için yargı ve soruşturma merciilerinin ne yapmasını bekliyorsun?Üst komşudan su döküldü camlarım kirlendi diye şikayet dosyaları var adalet saraylarında. Böyle 'bence' aptır saptır mevzuları yüzünden adli işleyiş büyük ölçüde zorlanıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Burda mesele doğru yanlış değil hocam zaman geliyor gece 1.30 2 de onlarda konuşuyor fakat biz onlar gibi üste çıkmıyoruz ben size derdimi anlattım ve bu kadar evham yapmam yerinde mi diye sordum sadece



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gracey1
G
4 yıl
Er

Uyarırsın olmadı şikayet edersin. Merak etme sen ahirette karşılığını alırsın kul hakkından. Ama dikkat et sen kul hakkına girme. Ne değişmeler olacak o zaman... Adamın sevabı bitse senin günahın ona yazılır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @taytay123
T
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Aptır saptır işler yüzünden derken bize daha önceden yapılmış bir tehdit bile söz konusu bu bile bir suç teşkil eder kaldı ki bu işlerden anlıyorsanız bu nokta dikkatinizi çekmiştir ben iyi bildiğimden değil kendimi yüceltmek gibi olmasın ben sadece öğrenciyim fakat ufak tefek sıkıntılar bile bir yerden sonra rayından çıkabiliyor, sizin gibi düşünenler sayesinde herkesin de dediği gibi ülke muz cumhuriyeti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @iau
T
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Konuyu farklı yerlere çekme hocam apartman dairesinde yaşıyoruz kimsenin çiftliği değil burası ama insan tatlı dil kullanmasını bilecek ettiği küfür iler hakaretler bile kul hakkıdır ona bakarsak.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gracey1