Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
915
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Almanya hükümeti Google'ın kişisel verileri hizmetleri arasında paylaşmasını istemiyor
E
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi





Almanya hükümeti Google'ın kişisel verileri hizmetleri arasında paylaşmasını istemiyor





Avrupa Birliği ülkeleri ile Google arasında uzun yıllardır yaşanan kişisel bilgilerin gizliliği temelli hukuk mücadeleleri sık sık teknoloji gündeminde yer ediniyor. Genelde üçüncü taraf firmalara kişisel bilgilerin satılması eleştirilirken, bu kez Google'ın iç işleyişine müdahale anlamına gelebilecek yeni bir gelişme yaşandı.




Alman hükümeti Google'ın arama geçmişi ve video izleme alışkanlıkları gibi kişisel bilgileri kendi hizmetleri arasında paylaşmasını istemiyor. Bu durumda hangi hizmet kullanıcı bilgilerini topluyorsa sadece o bunları kullanabilecek. Yani Gmail hesabınıza giriş yaptıktan sonra YouTube'a geçtiğinizde kullanıcı bilgilerini yeniden girmek durumunda kalacaksınız. 




Uzun süredir hizmetlerini birbirine bağlamaya çalışan ve bu konuda önemli mesafeler kaydeden Google'ın hizmetlerini birbirinden izole etmeyi ne kadar isteyeceği bilinmiyor. Zira her hizmet için ayrı ayrı bilgi girişi yapmak kullanıcıyı da yormaya başlayabilir ve hizmetten uzaklaşmasına sebep olabilir. 




Google politika paylaşımının daha sade ve daha etkili öneriler sunmak için önemli olduğunu, Almanya hükümeti ile bu konuda bir anlaşma yapmayı umduklarını açıkladı. 

 

 



Kaynak:http://www.bloomberg.com/news/2014-05-12/google-faces-german-order-to-change-handling-of-personal-data.html

 Haberi Portalda Gör

D
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: karayulun

quote:

Orijinalden alıntı: DraGonS

Sanane kardeşim adamın beleş sunduğu hizmetten aldığı bilgileri, diğer bir beleş sunduğu hizmette kullanmasından? Kullanmayın o zaman.
O hizmetlerin hiç biri beleş değil. Karşılığını kat kat fazlası ile kişisel verileri çalarak alıyor. Şeytanın hizmetkarlarına dur dememek ve karşılarında sessiz kalmak yalnızca yozlaşmış toplumlara mahsustur. Sessiz kalır isen ezilirsin de köle olursun da. Şu 'kullanmayın o zaman' diyorsun ya işte o söze katılıyorum.

Ben burada almanya hükümetinin iki yüzlü soruşturmasına laf ediyorum. Bu tür soruşturmalardan önce milyon tane şey için soruşturma açmaları lazım Almanya ya da avrupanın....

Aşağıdaki haberi okuyun ne demek istediğimi anlarsınız.

http://www.tahribat.com/Haber-Nsa-Internet-Gozetimini-37-Ulke-Ile-Isbirligi-Icinde-Yapiyor-8222/

Hala da almanya'nın bu iki yüzlülüğünü eleştirmeme laf eden varsa kendisini 3 maymun oynamya davet ediyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.