Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1225
Tıklama
0
Öne Çıkarma
alfa romeodan anlayanlar yardım lütfen
B
8 yıl (251 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

arkadaşlar merhaba, yeni bir araç arayışına girdim uygun temiz masraf cıkartmayacak bir arac arıyorum, bazı ilanlar arasın da alfa 157 ler var 19-20 bin civarı, bu araçlar nasıl, alınırmı, bu arabalardan anlayan bilen birileri var ise bana bu konuda yardımcı olabilirse çok sevinirim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



O
8 yıl (1473 mesaj)
Binbaşı

Alfistiturkey grubuna üye olun. Oradan fikir alın. En kısa yollu çözümü bu. Bostancı Sanayide de iyi ustalar var. Onlarla da görüşebilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 23 Mart 2018; 9:53:1 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl (969 mesaj)
Yüzbaşı

147 demek istediniz heralde, temiz alfa bulursanız kacırmayın derim bu yuzden gecmisini bilmek lazım. ustte denilen gibi alfisti turkey forumuna bekleriz orda gozunuze kestirdiginiz aracı paylasıp tanıyan tanımayan sorabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl (251 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

pardon hocam 156 yazıcaktım




Bu mesajda bahsedilenler: @ssuqunet
D
8 yıl (19774 mesaj)
Yarbay

Kendi deneyimimden yola çıkacak olursak sakın almayın. Ne kadar temiz olsa da TS motorlar tam bir sorun yumağıdır. Hele LPG uygulanmışsa durup dinlenip kaçın.

Size burada bu araçları öneren kişilerin araç markalarına dikkat edin. Alfa Romeo sahibi olmayanları dinlemeyin.

Araçtan anlayan kişi sayısı az olduğu için ustalar devamlı sizi kazıklar. Parça fiyatları desen uçuyor zaten.

Kronik sorunları
- Varyatör sorunu
- Akış debimetresi sorunu
- Oksijen sensörü sorunu
- motorun yağ eksilterek çalışması ( Normalde 5000 bin km de 1 lt ama lpg ile 1000 kmde 1 litre )

Ben çok temiz bir araç aldım ama malesefki sanayiden çıkamadım. Sattım vw amarok aldım rutin servisleri dışında bu güne kadar bir sıkıntı çekmedim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl (251 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

yorumunuz için teşekkür ederim hocam, uzak duracağım bir araç sanırım :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Dj_Gençkan
C
8 yıl (992 mesaj)
Yüzbaşı

Öncelikle 19-20 bin liraya alınacak 156'nın problemli çıkma olasılığı yüksektir.

Ancak genel anlamda varyatör sorunu ve alt takımın narin olması dışında 156-147 serisinin herhangi bir kronik arızası yoktur. Varyatör de bozulunca 70-80 liraya tamir edilebilen ve tamir edilmese de gürültü dışında bir problem yaratmayan bir parça.

Ben üç yıldır LPG'li 1.6 twin spark 147 sahibiyim, rutin bakımlar dışında hiçbir masrafa girmedim. Yağ eksiltme konusunda da 10 yaşını devirmiş LPG'li bir motor ne kadar yağ eksiltirse o kadar eksiltir, ancak 1000 km'de 1 litre eksiltmez. O kadar eksiltiyorsa problemli bir araba almışsınız demektir.



H
8 yıl (5319 mesaj)
Yarbay

Eğer cidden temiz ve geçmişinin ne olduğunu öğreneceğiniz bir araç bulursanız alın. Yoksa başınız ağrıyabilir. Ama dediğim gibi temizini bulursanız da keyifli gelecektir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.