Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 3 mobil kullanıcı
3486
Cevap
136646
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ALCATEL OT-995 ROOT, ROM, TWEAK (ANA KONU - RESİMLİ)
B
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

1. 2.3.6 Sürümü OT 995 İÇİN ROOT İŞLEMİ

ROOT erişimi telefon sisteminize müdahalede bulunmanıza izin verir. ROOT sayesinde sizin manuel olarak system'e müdahale edebilmeniz bir kenara; ROOT gerektiren ve hayatı kolaylaştırabilen bir çok programı kullanmanız mümkün olur.

Eğer ROOT olmanızı gerektiren bir uygulama ile bugüne kadar karşılaşmadı iseniz, ROOT'un ne demek olduğuna dair en ufak bir fikriniz yoksa ve telefonun her şeyine hükmetmek size göre değilse ROOT işlemini yapmanıza gerek yoktur.

1.1 OT - 995 Nasıl Root Edilir ?

Öncelikle bu paketi indirip, bir klasöre açın.

1. Telefonunuzun menüsünde Ayarlar->Uygulama Ayarları->Geliştirme "USB Hata Ayıklama" ve "Bilinmeyen Kaynaklar" Seçili olsun.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

2. Telefonu PC'ye bağlayın. Telefon ekranına gelen bildirimlere dokunmayın.

3. Açtığınız klasördeki SuperOneClick.exe'yi çalıştırın.

4. Programın Sağ üst köşedeki "Auto" yazan yere tıklayıp, "alcapwn" seçtikten sonra, Sol üst köşedeki ROOT düğmesine basın.

< Resime gitmek için tıklayın >



Eğer sorun yaşarsanız buradan Alcatel Android USB Sürücülerini indirebilirsiniz.

2. TWEAK - İNCE AYARLAR

OT-995 ile gömülü olarak zilyon tane (tamam, abatarttım; ama hangi telefonda antivirüs yüklü gelir yahu?) faydalı uygulama geliyor. Ancak bunlardan şahsen kullanmayacaklarınızı ve hakikaten gereksiz olanları kaldırmanız mümkün.

Bu sayede telefonda ikidebir çıkan uyarıları engelleyebilir; boş RAM ve ROM alanlarınızı genişletebilirsiniz. Genel olarak telefonunuzun hızlı çalışmasını sağlamanız mümkün.

PEŞİN PEŞİN UYARAYIM: TELEFONUNUZU ROOTLADIKTAN SONRA İLK YAPMANIZ GEREKEN ŞEY, DAHİLİ HAFIZADAKİ HEMEN HEMEN HERŞEYİN İYİ BİR YEDEĞİNİ ALMAK BU YEDEĞİ KORUMAK OLMALIDIR. NASIL YEDEK ALINACAĞINI BİLMİYORSANIZ ARAŞTIRIN; YEDEK ALMAZSANIZ DERMANSIZ SIKINTILAR YAŞAMANIZ ÇOK OLASIDIR! (3 Haziran 2012)

2.1 Hangi Programlara dokunmamalıyım?

Bir defa arınma isteği aklınızda yer edinirse, her şeyden arınabilirsiniz. Yalnız aşağıdakileri kaldırmanız telefonunuzun çalışmasını sekteye uğratabilir:

Android Keyboard 2.3.6 (ekran klavyesi)
Downloads 2.3.6 (Playstore'u etkiliyor ?)
Download Manager 2.3.6 (Playstore etkileniyor?)
Messaging (SMS)
Dialer (Çağrılar)
Network Location (Yer bulma hizmeti)
Bluetooth Share vb. (BT hizmetleri)
Quallcomm gördüğünüz uygulamalar (Donanım)
Jrdcom gördüğünüz uygulamalar (Telefon ağı ile ilgili)
DRM Koruma programları (Playstore etkileniyor?)
Google gördüğünüz uygulamalar (Haritalar, Müzik hariç) (Bulut senkronizasyonu)

2.2 Hangi Programları Dondurmak / Yedekleyip Kaldırmak güvenli?

Telefonda yüklü gelen programların birini ya da birkaçını "tamamen" kaldırmak, telefonun güncellemeleri esnasında sorun yaşatabildiğinden, size tavsiyem "freeze" özelliğidir. Aşağıdaki yazıları bu tavsiyeme uyarak okuyun.

Bu uygulamalar şahsi denemelerim sonucunda etkisizleştirmekte bir beis olmadığına karar verdiğim uygulamalardır. Siz tedbiri elden bırakmayıp "freeze" edin.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Bu uygulamaları kaldırabilmek için öncelikle ROOT erişimi açmış olmanız gerekiyor. Bunu nasıl yapacağınızı daha evvelden anlatmıştık.

ROOT'lanmış OT-995'inizdeki gereksiz uygulamaları, değişik programlar (Root Uninstaller, Rom Toolbox, vb) kullanarak kaldırabilirsiniz.

Bu uygulamalardan bazıları deneme yanılma yapmanıza izin verecek şekilde, kaldırmak istediğiniz uygulamaları etkisizleştirme özelliğine de sahipler. Ben titanium backup'ın "freeze" işlemini kullanarak aşağıda "dondurduğum" uygulamaları listeliyorum. Aşağıdaki uygulamaların hepsini "dondurdum" ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Sizler de özellikle ne işe yaradığını bilmediğiniz uygulamalar için adım adım giderek benzer operasyonla güvenli bir şekilde programları etkisizleştirebilir; yazılımsal olarak bir zarar gelmediğine kanaat getirirseniz de uygulamaları yedekleyip kaldırabilirsiniz.

OT-995'de herhangi bir sıkıntı yaşamadan "dondurduğum" uygulamalar (TAM LİSTE):

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Yukarıdaki uygulamaları siz de benim gibi önce dondurmayı, sonra yedekleyip kaldırmayı seçebilirsiniz. Aralarında kullandığınız ve sevdiğiniz programlara (ör. Touchpal Keyboard, Facebook, Google+) dokunmanıza gerek yok.

3. BENCHMARK SONUÇLARI

Bu bölüme zaman içerisinde sizlerden gelen benchmark sonuçlarını da koymayı düşünüyorum. Şu an için kendi benchim var sadece:

< Resime gitmek için tıklayın >
(Beklediğimden az da olsa düşük bir skor aldım, nedenini bilenleriniz el kaldırsın ve tavsiyede bulunsun lütfen)

4. DİĞER

4.1 Kamera Çekimi Esnasında Denklanşör Sesini Yok Etmek

Bir root explorer uygulamasıyla, (Root Explorer, ES File Explorer gibi) aşağıdaki adresdeki Camera_click.ogg dosyasının uzantısını "yok" yapın (ya bu dosyayı silin) ve telefonu yeniden başlatın.
/system/media/audio/ui

4.2 OT-995'de OLMAZSA OLMAZ Uygulamalar
4.2.1 TouchPal Contacts
OT-995 çıplak Gingerbread Dialer'ına sahip. Fonksiyonel gibi gözükse de bir akıllı telefonda olmazsa olmaz bazı özellikleri barındırmıyor.

Misal arkadaşınızın adı "Merve". Arama uygulamasına girip 637 tuşladınız.

Burada her akıllı telefon rehberinizden 6 3 ve 7 tuşlarındaki harflere uygun isimleri çekmeli. Ama OT-995 kutudan çıktığı haliyle bunu yapamıyor. (Bu özellik smart dial olarak bilinen özellik olabilir)
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
"TouchPal Contacts" ise bunu yukarıda da görebileceğiniz çok kibar bir arayüzle ve ekstra bir çok özellikle yerine getiriyor. Üstelik ücretsiz. Kesinlikle kullanılmalı!

Marketten hızla çekiniz!

4.2.2 İYİ Bir Kamera APP'ı
Alette gelen program Gingerbread'in orijinal kamera programı. Bu program fonksiyonel olsa da menülere erişim zor. Bu zorluğu azaltan, diğer taraftan fonksiyon kaybı olmayan herhangi bir kamera programı biliyorsanız lütfen bildirin.

Aradığım özellikler;
[o]1- Dokunulan alana odaklama özelliği[/o]
2- Çok çeşitli resim boyutu ayarları
3- Exposure ayarları
4- Renk ve ışıklandırma ayarlarını içeren presetler (Mum ışığı, gece, text, vs.)

Yukarıdaki 3 özelliği çok iyi sağlayan Camera app'i: ProCapture
http://duckduckgo.com/?q=procapture+android


5. İNCE AYARLAR/TWEAKLER

5.1 BUILD.PROPS Ayarları
Build.Props, üretici şirketin Android işletim sisteminine ürettiği cihaza dair hangi ayarlarda çalışması gerektiğini bildiren bir dosyadır. Bu dosyada yapılan değişiklikler telefonunuzu kullanılmaz hale getirebilir. Bu yüzden dosyanın bir yedeğini almayı asla unutmayın!

BUILD.PROPS dosyasını değiştirmek için marketten build.props editör programlarını indirebilirsiniz. Bu dosyalar genel itibariyle yaptığınız ilgili dosyayı yedeklediklerinden kullanışlıdır. Ancak çok sayıda değişiklik yapacaksanız bilgisayarda düzenleme yapmanız daha kolay olacaktır. İlgili dosyanın nasıl değiştirileceği konusunda çok fazla bilgi / anlatım bulunduğundan o konuya girmeyeceğim.


5.1.1 Daha küçük (ama okunaklı) simgeler = Daha kullanışlı ekran = Daha çok bilgi!

Telefon geldiği halinde, build.props dosyanızda ro.sf.lcd_density=240 şeklinde bir satır bulunmaktadır.

Bu satır, daha doğrusu, ro.sf.lcd_density değişkeni, android işletim sisteminin ekrana şekilleri çizdirirken inç başına kaç nokta kullanması gerektiğini ifade eder. Aynı boyuttaki bir ekranda, bu rakam büyüdükçe simgeler büyür, küçüldükçe de simgeler küçülür.

Ben şahsi kullanımım esnasında, 4.3 inçlik Alcatel OT-995 için kendimce ideal ro.sf.lcd_density ayarını, 200 olduğunu fark ettim.

Örnek fotoğraflar aşağıda yer alıyor. Genelde bu incelemede evvelde kullandığım fotoğraflarla kıyaslayabilesiniz diye benzer alanların görüntülerini aldım. Siz de kıyaslamanızı bu şekilde yapın.

Bu ayarı ekran ünitesinin el verdiği kadar değiştirebilirsiniz. Ancak en fazla 180'a kadar düşün, 240'dan da yukarı çıkmayın ki ekranınızda tuhaf şeyler belirmesin!

200dpi ayarlanmış OT-995 görüntüleri (görüntünün netliğinden çok, incelemede daha önce verdiğim fotoğraflara nazaran butonların yerleşimi ve ekranın gösterdiği içerik miktarına bakın!)
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Sizlere kendi kullandığım gibi 200dpi değerinde kullanmanızı tavsiye ediyorum. Eğer ekranı okumakta güçlük çektiğinizi düşünüyorsanız 220 gibi değerler de deneyebilirsiniz.

NOT: Google, markette program sunanların, programların uyumluluk listesine çözünürlük detayı belirtmelerine ve bunun üzerinden kısıtlama yapmalarına izin veriyor. Bazı programcılar bu ayarları seçtiklerinden markette gördüğünüz uygulama sayısı değişebilir. Bazı uygulamaları göremezsiniz.Eğer böyle bir uygulama ile karşılaşırsanız, çözünürlüğünüzü 240'a çekip markette arama yapmayı tekrar deneyin.

Ben misal SKYPE ile böyle bir durumla karşılaştım, program markette gözükmedi. Ayarı tekrar 240 yaptıktan bir süre sonra markette gözüktü ve programı yükleyebildim. Ardından tekrar 200dpi'a düştüğümde program sorunsuz ve eskisinden daha güzel bir şekilde gözükerek çalışmaya devam etti.

5.1.2 Daha yüksek ses!

lpa.decode=true yapıldığında ses kalitesinde iyileşme olabilir! adenz arkadaşımız sağolsun!


6. RESMİ 4.0.4 SÜRÜMÜNÜ YÜKLEMEK, CM9, JELLYBEAN ÇALIŞMALARI VE RECOVERY VE STOCK ROM'A GERİ DÖNME

6.1.1 Fransada çıkmış olan 4.0.4 sürümünü Türk 995'e yüklemek

Öncelikle, bu operasyon için 6.2.1 başlığındaki Recovery Rom yükleme başlığındaki kısmı gerçekleştirmeniz gerekiyor. Recovery mod kurulduktan sonra ise, ihtiyacınız olan dosya, ius isimli enfes geliştiricinin oluşturduğu ICS imgesini bilgisayarınıza indirmek.
ICS imgesi için indirme adresi:http://d-h.st/48T

Gerisini aşağıdaki resimlerden anlayabilirsiniz:
< Resime gitmek için tıklayın >
(tam olarak telinizdeki sd kartta bu klasör altında bu 4 dosya olacak(klasör satırına dikkat) )

< Resime gitmek için tıklayın >
(önce adb reboot downloader yazıp enter'layın, sonra da fastboot boot rec* yazıp enterlayın. bekletin. telefonunuzun ekranında clockworkmod recovery 5.5.0.4 belirecek. (NOT: Bu mevzu daha detaylı olarak bu yazının 6.2.1 başlığında anlatılmaktadır))

Sonraki adımlar için videolu anlatım:

[DHTUBE= http://youtu.be/dWwJOqLkgTA]

Bu işlemlerden sonra karşınıza CWM açılacaktır. Orada öncelikle kendi romunuzun bir backup'ını aldıktan sonra, indirdiğimiz ve resimlerdeki gibi açtığımız alcate_ics_fr restore image'ı ile ics kurulumunu tamamlayabilirsiniz.

6.1.2 4.0.4 ICS Sürümünü rootlamak
İhtiyaç duyulan paket: Root_with_Restore_by_Bin4ry_v15.7z isimli dosya. Dosya ismi ile google'da arama yapıp bir şekilde indirin.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



6.2 CUSTOM MOD ÇALIŞMALARI

JB çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları ben ya da bizler yapmıyoruz. Bir macar ile bir hollandalı kardeş ilgileniyorlar. XDA'den takip edilebilir.

6.2.1 Recovery Mod Kurulumu

Aşağıdaki alıntı için newbie1 arkadaşımıza çok teşekkürler. Alıntılanma tarihi: 9/8/2012@22:00. Güncel hali değişmiş olabilir. Güncel hali için tıklayın.
quote:

Orijinalden alıntı: newbie1

Uyarı:Bu anlatacağım işlemler cihazınıza kolay kolay zarar vermez ama oluşabilecek her türlü zarardan sizler sorumlu olursunuz, ben sorumluluk kabul etmem. Ayrıca bu yapılan işlemler cihazınızı garanti dışı bırakabilir.

Geçici ve kalıcı cwm recovery yükleme kılavuzudur:

İlk olarak telefonun sürücülerini bilgisayara yüklemenin en kolay yolu one touch upgrade 2.5.7'yi (sürüm versiyonunu güncelledim - blindness) yüklemektir. Root yapmak için dahil gerekli tüm driverları kuruyor. Programı kaldırırsak driverları da siliyor, o yüzden bir kenarda dursun.

1. Bilgisayarınıza adb dosyalarının olduğu (içinde ot-995 için olan cwm recovery dosyasının da bulunduğu) bu linkteki dosyaları yerel disk C: içinde adb klasörü oluşturup içine yükleyin.

2. Telefon açıkken bilgisayara bağlayın sırayla:
a. başlat çalıştır kısmına cmd yazıp tamama basın
b. cd c:\adb yazarak adb klasörüne geçin
c. adb devices yazın enterlayın 1234567890ABCDEF devices yazıyorsa cihazın bağlantısı tamamdır.
d. adb reboot-bootloader yazıp enterlayın 20-30 saniye kadar bekleyin boot edip usb bağlantısı tamamlansın.

3. Şu anda cwm recovery dosyasını yüklemek için hazırız. İki tane seçeneğimiz var biri sadece bir seferlik recovery kullanmak, biri de kalıcı hale getirmek.
Geçici olarak kullanmak için yapmamız gereken:
- fastboot boot recovery.img yazın cihaz cwm recovery ile kendiliğinden açılacaktır. Hemen ilk iş orjinal rom'un backup'ını alın.Sonra ne yapmak istiyorsanız yapın

Eğer kalıcı recovery olarak cwm recovery kullanmak istiyorsak aşağıdakileri uygulayın (root gerektirir)
- Yukarıdaki 2. şıkkı c seçeneğine kadar uygulayın daha sonra:
a. adb shell yazıp enterlayın $ işareti çıkınca su yazın enterlayın, # işareti çıkması lazım bu aynı zamanda cihazınızın root yetkisine sahip oldğunun göstergesidir.
b. rm /system/etc/install-recovery.sh yazıp enterlayın
c. rm /system/recovery-from-boot.p yazıp enterlayın
d. exit yazıp enterlayın ikinci kez exit yazıp enterlayın adb klasörüne geri döneceksiniz.
e. adb reboot-bootloader yazıp enterlayın 20-30 saniye kadar bekleyin boot edip usb bağlantısı tamamlansın.
f. fastboot flash recovery recovery.img yazıp enterlayın.
g. işlem tamamdır cihaz buradan direk cwm recovery'e geçmiyor, fastboot reboot yazıp cihazı normal boot ettirin daha sonra cihazı rom manager, rom toolbox gibi programlarla recovery modda çalıştırabilirsiniz.

-Ayrıca cihaz tamamen kapalıyken cwm recovery ile açmak için açma tuşuna basın cihaz açılıp ilk titrediği anda elinizi açma tuşundan çekip hemen ses açma tuşuna basıp bekleyin kalıcı cwm recovery işlemi yaptıysak cwm recovery ile açılacaktır. Ses açma tuşuyla aynı anda üstteki açma tuşuna basarak cihazı açarsanız hard reset atar aman dikkat!

Not: Bu anlatımların ve recovery dosyasının esas sahibi xda forumdaki @iuss nickli şahıstır. Ben sadece bize uygun bir dille çevirip yazdım.




6.4 STOCK ROM VE ONE TOUCH UPGRADE HAKKINDA

Telefonuna çok derinlemesine dalmış, boğulmuş olan arkadaşlar için olmazsa olmaz bir paket!
Dükkandan taze çıkmış telefondaki temiz Gingerbread sürümü, DOKUNULMAMIŞ STOCK rom (cwm recovery imgesi) !!!
İndirmek için tıklayın. newbie1 kardeşimiz sağ olsun!

Alcatel'in destek sayfasında indirime sunduğu güncelleme yazılımı çok sık sorun üreten, telefonu kalıcı olarak bozabilen, güvenilmez bir yazılım! 2.5.4 VE TÜM ÖNCEKİ SÜRÜMLER İÇİN KONUŞUYORUM! Lütfen ilgili programı denemeyin.

2.5.7 sürümü One Touch Upgrade yazılımı güncelleme başarısız olduğunda telefonu bozmuyor. Tek yapmanız gereken telefonun kablosunu ve pilini çıkartıp takmanız.

Diğer taraftan telefon üzerindeki güncelleme özelliği başarılı. Başarısız olduğunda dahi telefona kalıcı bir hasar vermiyor. Eğer güncelleme yapmak istiyorsanız bu özelliği kullanabilirsiniz. Telinizi Wifi'dan bağlamanız ya da sınırsız bir data paketinde olmanız tavsiye edilir.


7. SONUÇ
Enfes bir fiyat / performans oranındaki OT-995, tüm sahiplerine hayırlı olsun. Gelişmeleri gücüm yettiğince buraya aktarmaya devam edeceğim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 15 Ekim 2012; 16:24:30 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
13 yıl
Teğmen

T
13 yıl
Yüzbaşı

ben zte blade telefonumda lg camera uygulamasını kullanıyorum gayet memnunum. gerçi bende maksimum foto çözünürlüğü 3.1 mp görünüyor programda ama donanımla alakası olabilir sonuçta benim telefonun kamerası 3.2 mp.

bir denemenizde fayda var

http://www.mediafire.com/?hv0mylh27zlv5y2


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: toggle

ben zte blade telefonumda lg camera uygulamasını kullanıyorum gayet memnunum. gerçi bende maksimum foto çözünürlüğü 3.1 mp görünüyor programda ama donanımla alakası olabilir sonuçta benim telefonun kamerası 3.2 mp.

bir denemenizde fayda var

http://www.mediafire.com/?hv0mylh27zlv5y2



ben yukledim telefona hic kullanamadim.o kasar takildi ki program cogu zaman fitugrafi acamadim bile.eksik kalsin dedim sildim hemen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

xda'den alıntıdır.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 29 Mayıs 2012; 23:54:16 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
13 yıl
Binbaşı

Detaylı anlatım ile telefonu sitemden inceleyebilirsiniz TIKLAYIN



B
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

quote:

Orijinalden alıntı: blindness

quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

bilindness kardeş şu güncelleme olayına bir el atsan kurtarsan bizi

Arama özelliğini yitirmeyi başaran arkadaşlar; One Touch Upgrade'i (Bundan sonra bu programa OTU diyeceğim) indirin ve çalıştırın. Eğer güncelleme bulursa yaşadınız. Hemen şarjınızı tamam edip (ve diğer tavsiyelere uyup, tavsiyeler için Telefonla alakalı Sıcak Fırsatlar ve bu forumdaki başlıkları tarayabilirsiniz)

İki sonuç olabilir:
1- Upgrade düzgün bir şekilde biter ve telefonunuzu orijinal haline getirirsiniz.
2- Telefon açılmaz hale gelir (bildiğimiz, upgrade sonrası açılmama olayı) ve servise gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.

Ha, eğer OTU güncelleme bulmuyorsa haber verin; onun nispeten kolay bir yolu olduğunu tahmin ediyorum.

OTU güncellemiyor telefonu malesef.donup kalıyor sadece.fotadan zaten güncelleyemiyoruz.hepimiz bu işi yapsan yapsan sen halledersin diye düşünüyoruz.

Şurada yazanları bir yapar mısın?

http://www.alcatelonetouch.com/global-en/support/faq/one_touch_upgrade.html



B
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun54

sanırım dailer bozulmadan önce aldığım titanium backup dosyaları buldum deneyeceğim

Hayırlısı. Ben yine de linki veriyorum; benim yedeklerimden önce kendininkini dene;

Eğer kendininkileri dener ve başarısız olursan, şunları yapmanı istiyorum.

Teli bilgisayarla USB'den tak,
SD kartı bilgisayara bağla,
SD kart içerisindeki TitaniumBackup klasörünün adını değiştir (Misal TitaniumBackup2)
Benim verdiğim klasörü SD kartına aktar (TitaniumBackup klasörünün içinde bir sürü dosya olacak)
Telefon üzerinden USB bağlantısını kes
Titanium Backup'ı çalıştır, geri yükleme kısmında verdiğim dosyaların gözükmesi gerekiyor.

Umarım çalışır.

Ayrıca dosyayı şifreledim. Şifresi aşağıdaki imgede üst köşedeki parlak metindir. "b" ile başlayıp "h" ile biten kısım.

http://www.mediafire.com/?7dfda7p738081fu

Bu yedek tam değil. Servise götürmek konusundaki endişelerini gidermen için oluşturdum. Bamkan da faydalansın, bir süre sonra kaldıracağım.

Servise vermeden önce Google+ gibi uygulamaları da yükleyebilirsiniz. Telefon ilk alındığında hangi programların yüklü olduğuna bakmak için rehber yazımdaki fotoğraflardan faydalanabilirsiniz. İlgili programları marketten yükleyebilirsiniz. (Açıkçası servisin bu telefonda ne yüklü ne silik diye bakacağını zannetmiyorum)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 3 Haziran 2012; 20:53:54 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: blindness

quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun54

sanırım dailer bozulmadan önce aldığım titanium backup dosyaları buldum deneyeceğim

Hayırlısı. Ben yine de linki veriyorum; benim yedeklerimden önce kendininkini dene;

Eğer kendininkileri dener ve başarısız olursan, şunları yapmanı istiyorum.

Teli bilgisayarla USB'den tak,
SD kartı bilgisayara bağla,
SD kart içerisindeki TitaniumBackup klasörünün adını değiştir (Misal TitaniumBackup2)
Benim verdiğim klasörü SD kartına aktar (TitaniumBackup klasörünün içinde bir sürü dosya olacak)
Telefon üzerinden USB bağlantısını kes
Titanium Backup'ı çalıştır, geri yükleme kısmında verdiğim dosyaların gözükmesi gerekiyor.

Umarım çalışır.

Ayrıca dosyayı şifreledim. Şifresi aşağıdaki imgede üst köşedeki parlak metindir. "b" ile başlayıp "h" ile biten kısım.

http://www.mediafire.com/?7dfda7p738081fu

Bu yedek tam değil. Servise götürmek konusundaki endişelerini gidermen için oluşturdum. Bamkan da faydalansın, bir süre sonra kaldıracağım.

Servise vermeden önce Google+ gibi uygulamaları da yükleyebilirsiniz. Telefon ilk alındığında hangi programların yüklü olduğuna bakmak için rehber yazımdaki fotoğraflardan faydalanabilirsiniz. İlgili programları marketten yükleyebilirsiniz. (Açıkçası servisin bu telefonda ne yüklü ne silik diye bakacağını zannetmiyorum)

10 dakikadır koyduğun şifreyi bulamadım walla; sorun olursa pm den de söyleyebilirsin..

Teşekkürler..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Orijinalden alıntı: blindness

quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun54

sanırım dailer bozulmadan önce aldığım titanium backup dosyaları buldum deneyeceğim

Hayırlısı. Ben yine de linki veriyorum; benim yedeklerimden önce kendininkini dene;

Eğer kendininkileri dener ve başarısız olursan, şunları yapmanı istiyorum.

Teli bilgisayarla USB'den tak,
SD kartı bilgisayara bağla,
SD kart içerisindeki TitaniumBackup klasörünün adını değiştir (Misal TitaniumBackup2)
Benim verdiğim klasörü SD kartına aktar (TitaniumBackup klasörünün içinde bir sürü dosya olacak)
Telefon üzerinden USB bağlantısını kes
Titanium Backup'ı çalıştır, geri yükleme kısmında verdiğim dosyaların gözükmesi gerekiyor.

Umarım çalışır.

Ayrıca dosyayı şifreledim. Şifresi aşağıdaki imgede üst köşedeki parlak metindir. "b" ile başlayıp "h" ile biten kısım.

http://www.mediafire.com/?7dfda7p738081fu

Bu yedek tam değil. Servise götürmek konusundaki endişelerini gidermen için oluşturdum. Bamkan da faydalansın, bir süre sonra kaldıracağım.

Servise vermeden önce Google+ gibi uygulamaları da yükleyebilirsiniz. Telefon ilk alındığında hangi programların yüklü olduğuna bakmak için rehber yazımdaki fotoğraflardan faydalanabilirsiniz. İlgili programları marketten yükleyebilirsiniz. (Açıkçası servisin bu telefonda ne yüklü ne silik diye bakacağını zannetmiyorum)

10 dakikadır koyduğun şifreyi bulamadım walla; sorun olursa pm den de söyleyebilirsin..

Teşekkürler..

Arkadaşlar şu şifrenin ne olduğunu çözen bi müslüman yazsın bana da deneyeyim, bulamıyorum...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Orijinalden alıntı: blindness

quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun54

sanırım dailer bozulmadan önce aldığım titanium backup dosyaları buldum deneyeceğim

Hayırlısı. Ben yine de linki veriyorum; benim yedeklerimden önce kendininkini dene;

Eğer kendininkileri dener ve başarısız olursan, şunları yapmanı istiyorum.

Teli bilgisayarla USB'den tak,
SD kartı bilgisayara bağla,
SD kart içerisindeki TitaniumBackup klasörünün adını değiştir (Misal TitaniumBackup2)
Benim verdiğim klasörü SD kartına aktar (TitaniumBackup klasörünün içinde bir sürü dosya olacak)
Telefon üzerinden USB bağlantısını kes
Titanium Backup'ı çalıştır, geri yükleme kısmında verdiğim dosyaların gözükmesi gerekiyor.

Umarım çalışır.

Ayrıca dosyayı şifreledim. Şifresi aşağıdaki imgede üst köşedeki parlak metindir. "b" ile başlayıp "h" ile biten kısım.

http://www.mediafire.com/?7dfda7p738081fu

Bu yedek tam değil. Servise götürmek konusundaki endişelerini gidermen için oluşturdum. Bamkan da faydalansın, bir süre sonra kaldıracağım.

Servise vermeden önce Google+ gibi uygulamaları da yükleyebilirsiniz. Telefon ilk alındığında hangi programların yüklü olduğuna bakmak için rehber yazımdaki fotoğraflardan faydalanabilirsiniz. İlgili programları marketten yükleyebilirsiniz. (Açıkçası servisin bu telefonda ne yüklü ne silik diye bakacağını zannetmiyorum)

10 dakikadır koyduğun şifreyi bulamadım walla; sorun olursa pm den de söyleyebilirsin..

Teşekkürler..

Arkadaşlar şu şifrenin ne olduğunu çözen bi müslüman yazsın bana da deneyeyim, bulamıyorum...

kuzgun54 şifreyi verdi saolsun; yalnız benim telefonda Titanium backup kurulu değil ve de telefonun menüsüne ulaşamyorum, başka bir şekilde yüklemem lazım ama ne şekilde?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yarbay

EDIT: Şimdi tek ihtiyacım olan, hayırsever bir arkadaşımızın bilgisayarına MyPhoneExplorer kurup ya da Root Explorer kurup Phone.apk dosyasını bana yollaması...


Ya da yapmışken daha sağlamı şu olur:


Bilgisayara MyPhoneExplorer kurup ( http://netload.in/dateishnPaCj2WG/MyPhoneExplorer_Setup_1.8.2.rar.htm ), aşağıdaki resimdeki gibi Phone Memory/system/app altındaki tüm dosyaları seçerek "download files" düğmesine basarak kayderseniz harika olur..



< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaMKaN -- 5 Haziran 2012; 13:56:19 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

EDIT: Şimdi tek ihtiyacım olan, hayırsever bir arkadaşımızın bilgisayarına MyPhoneExplorer kurup ya da Root Explorer kurup Phone.apk dosyasını bana yollaması...


Ya da yapmışken daha sağlamı şu olur:


Bilgisayara MyPhoneExplorer kurup ( http://netload.in/dateishnPaCj2WG/MyPhoneExplorer_Setup_1.8.2.rar.htm ), aşağıdaki resimdeki gibi Phone Memory/system/app altındaki tüm dosyaları seçerek "download files" düğmesine basarak kayderseniz harika olur..



< Resime gitmek için tıklayın >

http://www.mediafire.com/?uxzx6gu5bu9tuhn,n9eutg2dt7y1us4



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey


güncellemenin içini açtım içide radyonun olduğu klasörü komple hafıza kartına attım başka şeyleri vardır diye.hafıza kartından radyoyu telefona yükledim sorunsuz yüklendi.sonra telefondan menüden radyoyu açtım kulaklık istedi.kulaklığı taktığım an radyo kapandı.kulaklık takılıyken zaten hiç açılmıyor radyo.açılır gibi oluyor hemen geri gidiyor.ben kıt bilgimle ne yaptıysam olmadı.

Vallahi AliAytaçBey kardeş,

http://www.mediafire.com/?y8y4yp3aedxy66w

bunu titaniumbackup klasörüne at sdkarttaki, sonra titanium ile geri yüklemeye çalış.

Bende çalışıyor vallahi. Şu anda dinliyorum. Fena bişey değilmiş trt falan :D

Yine olmazsa build prop editörünü marketten indirip sadece şu satırı düzenle (başka şeyleri elleme!)

def.fmservice.enable=true





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 5 Haziran 2012; 23:19:37 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: blindness

quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey


güncellemenin içini açtım içide radyonun olduğu klasörü komple hafıza kartına attım başka şeyleri vardır diye.hafıza kartından radyoyu telefona yükledim sorunsuz yüklendi.sonra telefondan menüden radyoyu açtım kulaklık istedi.kulaklığı taktığım an radyo kapandı.kulaklık takılıyken zaten hiç açılmıyor radyo.açılır gibi oluyor hemen geri gidiyor.ben kıt bilgimle ne yaptıysam olmadı.

Vallahi AliAytaçBey kardeş,

http://www.mediafire.com/?y8y4yp3aedxy66w

bunu titaniumbackup klasörüne at sdkarttaki, sonra titanium ile geri yüklemeye çalış.

Bende çalışıyor vallahi. Şu anda dinliyorum. Fena bişey değilmiş trt falan :D

Yine olmazsa build prop editörünü marketten indirip sadece şu satırı düzenle (başka şeyleri elleme!)

def.fmservice.enable=true


kardeş dediğini indirmedim build prop dan dediğin şeyi yapıp bendeki dosyayı yükledim direk oldu.sağolasın radyo işini halletmiş olduk.demekki güncelleme orayı bizim için true yapıyormuş.güncellemeyide yüklesek süper olucak.aklına sağlık



H
13 yıl
Teğmen

rootlanmıs ve güncellemede yarıda kesilen cihazımın system dosyalarıhttp://www.wikiupload.com/M5X9SYXL6QSPF99 bu adreste biri karsılastırabilir mi eksikleri yeniden yükleyip telefonu güncellemek istiyorum



B
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

quote:

Orijinalden alıntı: blindness


quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

telefonu direk root ettim yinene var ne yok bu sefer silmedim dondurdumbütün ayarlarımı yeniden 300.kez kişiselleştirdim dahada ellemicem

aliaytaç hacı, telefonun internal hafızasını dump edip nete atsana :D

myphonexplorer ile ne var ne yok kopyala. sonra bunları mediafire.com 'a aktarıp bize linkleri veriver :D

servisin tavrı süpermiş yahu.

kardeş bu dediklerini seve seve yaparım ama ne dediğini bilmiyorum.bu konularda bilgisiz olduğumu biliyorsun.açıkçası hiçbirşey anlamadımbana ayrıntılı tarif edersen yarın sabah mesai olmazsa bu gece, yok mesai olursa ilk fırsatta yaparım.şimdi işe gidiyorum gece yarısı geleceğim

aslında recovery image'ından backup alsan hepimiz telefonu şuanda senin telefonun gibi sıfır yazılıma getirebiliriz hiç sıkıntı yaşamadan. ama yapmak ister misin? adımlar şöyle:

1- çalışır bir adb hazır olsun. (superoneclick içindeki adb klasörünü c'ye kopyala, c:\adb)
2-http://dump.pargon.nl/alcatel/cwm-recovery/ buradan img dosyasını indirip adb klasörüne at.
3. USB'den bağla telefonu bilgisayara
4. Ayarlarda USB hata ayıklama seçili olsun.
5. Komut satırını aç (Windows/Çalıştır kısmına cmd yaz)
6. ADB klasörüne gir. Misal cd c:\adb
7. Komut satırına "adb reboot-downloader" yaz.
8. biraz bekle. ekran ışıklandığında, komut satırına "fastboot boot recovery-2012.06.05.01.img" yaz.
9. clockwork mod recovery'ye girdin. Ses düğmesi ile menüler arasında gezebilir, güçtuşuyla menülere girebilirsin. geri tuşu ise bir üst menüye dönmene izin verir.
10. Bu aşamada backup özelliğini seçerek hafıza kartına telefonunu yedekleyebilirsin. Bundan böyle herhangi bir problem oluşsa dahi bu komple yedeğe dönebileceksin.
11. Tabi yedeği bizlerle paylaşırsan bizler de sıkıntı olması durumunda kendimizi kurtarabiliriz :)

Recovery esnasında eğer yanlış menülere girmezsen, sadece anlattığım gibi backup alırsan sorunsuz bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsin. yukarıdaki metodla telefona yazılım vesair atılmıyor,geçici olarak cwm recovery açılıp yedek alma işlemi yapıyorsun. yaptığın şey kalıcı olmayacak. sd karta yedek atmakla kalacaksın.

işin bittiğinde eğer telefon açılmazsa bataryayı çıkartıp takman yeterlidir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 7 Haziran 2012; 14:28:02 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: blindness

quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

quote:

Orijinalden alıntı: blindness


quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

telefonu direk root ettim yinene var ne yok bu sefer silmedim dondurdumbütün ayarlarımı yeniden 300.kez kişiselleştirdim dahada ellemicem

aliaytaç hacı, telefonun internal hafızasını dump edip nete atsana :D

myphonexplorer ile ne var ne yok kopyala. sonra bunları mediafire.com 'a aktarıp bize linkleri veriver :D

servisin tavrı süpermiş yahu.

kardeş bu dediklerini seve seve yaparım ama ne dediğini bilmiyorum.bu konularda bilgisiz olduğumu biliyorsun.açıkçası hiçbirşey anlamadımbana ayrıntılı tarif edersen yarın sabah mesai olmazsa bu gece, yok mesai olursa ilk fırsatta yaparım.şimdi işe gidiyorum gece yarısı geleceğim

aslında recovery image'ından backup alsan hepimiz telefonu şuanda senin telefonun gibi sıfır yazılıma getirebiliriz hiç sıkıntı yaşamadan. ama yapmak ister misin? adımlar şöyle:

1- çalışır bir adb hazır olsun. (superoneclick içindeki adb klasörünü c'ye kopyala, c:\adb)
2-http://dump.pargon.nl/alcatel/cwm-recovery/ buradan img dosyasını indirip adb klasörüne at.
3. USB'den bağla telefonu bilgisayara
4. Ayarlarda USB hata ayıklama seçili olsun.
5. Komut satırını aç (Windows/Çalıştır kısmına cmd yaz)
6. ADB klasörüne gir. Misal cd c:\adb
7. Komut satırına "adb reboot-downloader" yaz.
8. biraz bekle. ekran ışıklandığında, komut satırına "fastboot boot recovery-2012.06.05.01.img" yaz.
9. clockwork mod recovery'ye girdin. Ses düğmesi ile menüler arasında gezebilir, güçtuşuyla menülere girebilirsin. geri tuşu ise bir üst menüye dönmene izin verir.
10. Bu aşamada backup özelliğini seçerek hafıza kartına telefonunu yedekleyebilirsin. Bundan böyle herhangi bir problem oluşsa dahi bu komple yedeğe dönebileceksin.
11. Tabi yedeği bizlerle paylaşırsan bizler de sıkıntı olması durumunda kendimizi kurtarabiliriz :)

Recovery esnasında eğer yanlış menülere girmezsen, sadece anlattığım gibi backup alırsan sorunsuz bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsin. yukarıdaki metodla telefona yazılım vesair atılmıyor,geçici olarak cwm recovery açılıp yedek alma işlemi yapıyorsun. yaptığın şey kalıcı olmayacak. sd karta yedek atmakla kalacaksın.

işin bittiğinde eğer telefon açılmazsa bataryayı çıkartıp takman yeterlidir.

kardes istanbuldaysan bulusalim laptopla al benim telefonu ne yaparsan yap.ben yapamam bunlari.dump mump ben cok yabanciyim.bilmedigim seyler bunlar.senin icin cok basittir belki belki.iki dakkalik is ama benim icin oyle degil.bana kirilmayin.imkan varsa bulusalim al kendin yap



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
13 yıl
Teğmen

GÜNCELLEMEYİ YAPAMAYANLAR VE ROOTLAYIP SİSTEM DOSYALARINI SİLENLER.

öncelikle güncellemeyi kontrol et diyerek indirmesini sağlayınız, yükleye bastıgınızda güncelleme yüklerken yarıda kalıyorsa pili cıkartıp telefonu acın file explorer acın ve ayarlardan root izni varı seciniz. simdi file explorer adınız fex olarak kısaltacagım.

fex ile sdcarda girerek .downloaded klasörüne giriş yapın ve update.zip üzerine uzunca basarak tüm dosyaları cıkarmasını sağlayın. tüm dosyalar cıktıktan sonra o dosyaları ilgili yere yine fex i kullanarak tasıyın ve üzerine yaz ı secerek islemi tamamlayın. fex e root izni var sectikten sonra yukarı tusuna basarak en kök dizine gidebilirsiniz. evet güncelleme ile gelen dosyaları ilgili yerlere tasıdık. bir nevi el ile güncelleme yaptık.

simdi system appdan sildiklerinizi xda üzerinde arkadasın paylastıgı 995 komple sistem yedeginden alacagız.
dosyayıhttp://www.mediafire.com/?z9l247tb12rpm8n adresinden bulup indirin,

custpack ve system klasörlerindeki app klasörlerini yine fex kullanarak tasıyın. build.prop dosyasını da tasıyın. hatta benim gibi korkusuzlar komple custpack ve system klasörlerini tasıyıp direk üzerine yaz yapabilirler.

bunları yaparken bir kac kez telefonun ekranı gitti pili cıkartıp yeniden taktım. tamamiyle sizin sorununuz ben güncellemeyi yapamadıgımdan dolayı bu yolu izlemek zorunda kaldım. güncelleme dosyalarını elle tasıyarak güncel yazılıma sahip oldum. radyo geldi ve calısıyor :) daha sağlam olsun istiyorsanız fabrika ayarlarına sıfırlayı secerek tüm uygulamaların yeniden yüklenmesini sağlayabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: blindness


quote:

Orijinalden alıntı: BaMKaN

Son Durum:

TElefon tüm özellikleriyle geri geldi.. Herkese çok teşekkürler, sorusu olana yardımcı olmaya çalışırım;

diğer forumdaki arkadaş kendi dumpını yolladı komple onu çaktım benim telefona telefon hollandaca açıldı elemanın bilgilerini silmek adına factory reset yaptım; bazı değişiklikler oldu haliyle mesela en basiti telefon açılırken Alcatel falan yazmıyor; ANDROID yazıyor sadece ve elemanın kurduğu programlar var benimkiler yok hailye ama radyo falan var yani; telefon arama özelliği de çalışıyor, gayet memnunum şu an..

Önceki mesajınla bu mesaj arasındaki eylemleri aktarabilir misin? Takılmıştın en son, naptın?

Bir de eleman yanlış anlamadıysam gmail şifresini falan açık etti değil mi? Haber verelim de kaldırsın.



Garibim ya bana yardımcı olmak adına, 3 tane mail hesabı aktif şekilde yollamış bana dump'ını; factory reset ile o hesapları sildim hemen, haber vermekte fayda var; ben uyarıda bulunayım arkadaşa..


Yaptıklarıma gelince;

http://dump.pargon.nl/alcatel/cwm-recovery/ linkinden CWM recovery dosyasını çektim.

sonra bu basamakları uyguladım;

1. download the android sdk from developer.android.com
2. download iuss cwm image (I just put it in the platform-tools directory for convenience, in my case this is C:\Program Files(x86)\Android\android-sdk\platform-tools) link bu: (http://dump.pargon.nl/alcatel/cwm-recovery/ linkinden CWM recovery dosyasını çektim.)
3. Plug in phone via USB to the PC
4. On phone settings, make sure you have checked Applications->Development->USB Debugging
5. On PC open a command window (Flag Key + R, cmd, click OK)
6. navigate to the path of android platform-tools. e.g. cd \Program Files(x86)\Android\android-sdk\platform-tools
7. type in: adb reboot-bootloader
8. after bootloader screen shows (looks the same as booting screen to me), type in: fastboot boot recovery-2012.06.05.01.img
9. It should boot into clockwork mod recovery. Volume up/down as cursor, power button selects, back key escapes


bu arada backup dosyasını bu linkten çektim ve memory cartın root klasörüne koydum; dl.dropbox.com/u/2889810/cwmbackup-ot995.zip

recovery ekranı açıldı telefonda ses + - tuşlarıyla menüde recover'a geldim ve memory card'daki dump'ı telefona yükledim; sorunların geçti gitti..



Detaylı açıklamalar için ingilizceniz varsa; http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1620387&page=24

İyi akşamlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.