Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
3033
Cevap
366848
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Aktifbank Nkolay Bono faiz oranı %18,50 (17. sayfa)
A
6 yıl
Yarbay

Aktifbank dan aldığınız bonolarda devlet garantisi yok. Bunu bilerek karar verin. (Aslinda hiçbir bankada bonoya garanti yok)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Teğmen

Arkadaşlar bir noktaya açıklama yapmak isterim.
Şöyleki ; diyelim 10.000 TL 'yi %28 üzerinden yatırdınız. 1 ay sonra faizi ile atıyorum 10.500 TL oldu ve siz 500 TL çekim yaptığınız zaman 10.000 TL üzerinden değil de 9.500 TL üzerinden faiz kazanmaya devam ediyor. Yani özetle siz faizi değil anaparayı çekmiş oluyorsunuz.

Bunu da yeni öğrendim ben. Açıkçası bana hiç mantıklı gelmedi. Galiba Nkolay'dan çıkacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
5 yıl
Teğmen

Bugün itibariyle yeni oran %24 olmuş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 yıl
Yüzbaşı

Bu enflasyon oranları varken kazancınız %5-%6 civarlarında. Sizde yüksek faiz aldım diye sevinin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Q
5 yıl
Yarbay

Bana birisi her zaman enflasyon +10 vaad etsin tüm paramı ona yatırayım.
Sizin beğenmediğiniz o %5 çok kıymetli rakam.
O getiriyi 5 sene alsanız paranızın bileşik getirisi %27,6 olur mesela.
Koskoca bankalarının net faiz kar marjı 5 civarındaydı en iyi zamanlarında.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 5 Aralık 2018; 22:42:37 >


Bu mesajda bahsedilenler: @1419oguzhan
M
5 yıl
Yarbay

25.41 diyor mevduat faizi mi oluyo bono mu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
5 yıl
Yarbay

peki diyelim 10 bin liralık bonomuz var, 5 gün sonra istersem 5 bin lirasını bozup diğer 5 bin lirayı bırakabiliyor muyum faizde?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @murat8550
T
5 yıl
Çavuş

Aktifbankı boşverin.

Sitesine giriş yaptım. Numara güncellemek istedim olmadı. Müşteri hizmetlerini aradım söyledim. Güvenlik soruları sordu cevapladım. Tamam dedim bunlar günceller şimdi işim olur dedim. Mh dediki burdan ben de güncelleyemiyorum. Dilekçe yazacaksın dedi. Güncelleme derken ana numaram aynı kalacaktı zaten. Fazla eklenmiş numaraları kaldırmak istemiştim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Yüzbaşı

evet... kalan 5000 tl ana para olarak üzerine faiz işlemeye devam ediyor...




Bu mesajda bahsedilenler: @ivenrec
Q
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: _OlguN_

100 yıldan fazla bankacılık olan bu ülkede halk hala B'sini anlamamış durumda.

Aktifbank sizden aldığı emanet paraları 3.4 gibi GERİZEKALININ bile almayacağı bir orandan vermeye çalıştığı için bir süre düşük profilleri kendine çekecektir.

Sizden aldıklarınızı merkezbankasında hakikik borçlanma ile günlük faiz alarak kendini döndürüyor. Tek tek enayi olursa kredi satabilir.

Sonuç ? Sizden toplar , bekler saymaya. 1 2 3 4 5. 6. ayda %28i 15 lerde görmeye hazır olun.

Şubesi olmayan yerlere para veren, çiftlikbanka yatırsın aynı şey. Bu dediklerim 100.000 tl üstü parası olanlar için. ALtını devlet karşılıyor kanun gereği
Aktifbank yada diğerleri, parayı Merkez'e satmak için değil kredilerini fonlamak için toplar.
Merkeze satar görüşünüz yanlış. Merkeze satmak için 28,27,26,24'ten para toplayan bankanın ettiği zararı düşünürsek biraz enayi olurdu sanırım.
Tam tersi bankalar günlük likidite açıkları için merkez bankasına giderek haftalık günlük likidite penceresinden ellerindeki hazine bonolarını teminat göstererek repo yaparlar. Para alarak likidite açıklarını karşılarlar.
Merkez bankası para yatırdığınızda faiz de verir ama verdiği faiz piyasa oranlarına göre düşüktür. Şu linkteki orana bakın mesela o/n borç alma faizi 22.5:https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/TR/TCMB+TR/Main+Menu/Temel+Faaliyetler/Para+Politikasi/Merkez+Bankasi+Faiz+Oranlari/faiz-oranlari
Hatta bankalar zorunlu karşılıkları ROM(Rezerv Opsiyon Mekanizması) sayesinde altın, dolar gibi para birimlerinde de tutuyorlar ki TL'leri ellerinde kalsın satabilsinler.
Sizin merkez bankası faiz indirdi arttırdı diye duyduğunuz şey fonlama faizidir. Yani merkez bankasının piyasayı fonladığı faizdir. Merkez bankası likiditeyi ucuza değil pahalıya verirse bankalar da ucuza para çekemediği için fiyatlamalarını arttırmak zorunda kalırlar.

90'lı yıllarda bankalar parayı mevduattan ve yurtdışından alır Hazine İhalelerine teklif atarak arbitraj yaparak para kazanırdı. Artık bu kazanç kapısı eskisi gibi değil. Bankalar da kredi mevduat makasından para kazanan bir yapıya dönüştürdüler kendilerini. İhalelere teklif yine veriliyor ancak mevduat-kredi ilişkisi daha önem kazandı.

Şubesi olmayan bankaya para yatırılır mı konusunda da yanılmışsınız. Yatırım Bankacılığı'nı hiç duymamışsınız anlaşılan. Milyarlarca dolar ederi olan büyük projeleri fonlayacak bankanın mahallenizde şube açmaya ihtiyaç duymasının gereği nedir? Her banka kendini ihtiyaç kredisi taşıt kredisi fonlayarak mı döndürmek zorunda?

Son olarak 100 bin tl mevzusu da bu banka için farklı. Bono'larda mevduat garantisi yok.

Biz bu riskleri de görerek paramızı yatırıyoruz. Ancak Çiftlikbank benzetmesi hoş değil. Girinwww.aktifbank.com.tr'ye ne iş yapıyorlar kimi fonluyorlar Çalık Holding kimdir necidir nereye para aktarılıyor bakın ona göre değerlendirin. Kimse burada riskini ihmal etmiyor, burada paranın Çalık Holding iştiraklerini fonlamak için toplandığını bilerek bonosunu alıp satıyoruz.


Son olarak haftaya büyük ihtimal bono faizi 23.25 olarak değişecek. Facebook sayfasını revize etmişler. Pazartesi bir ihtimal 24 kalırsa almayı düşünenler fulleyebilir depoyu.



M
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ellidokuz

Bendede malın büyüğü % 99 lık kısmı halen 28 den bağlı, küçük bir mebla 27 den vardı onu 24 den bağlı olanla birleştireyim, içindende az para alayım dedim, birleştirince bi baktım 23.25 olmuş, ne diyelim sağlık olsun, iyi yıllar.

Alıntıları Göster
Hocam içinden para lazımsa idi neden kısmi satış yapmadın..Aktifte paranın tamamını bozmadan anaparadan istediğin kadarını boz,kalanı 28-27,50 neyse o faizden devam eder...



C
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Diğer bankacılık işlemleri de olsa süper olacak.




Bu mesajda bahsedilenler: @murat8550
F
5 yıl
Yarbay

Bir türlü güvenip bono alamadım Aktifbanktan ama hep aklımda



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Teğmen

Merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun. Bildiğim kadar cevaplıyayım.
1-Evet passolig müşterisi olduğunuz için direk açıldı hesap. Çünkü passolig çıkardığınız zaman sözleşme imzaladınız.Bono alış sözleşmenizde zaten dijital olarak mailinize geliyor. ( aynı durum bende de vardı.)

2-Bonoda tarih sekmesi yok. Sistem otomatik olarak vade gününü vs.belirliyor. İstediğiniz zaman bozabilirsiniz. Ama ince bir detay var. Örneğin 1.000 TL yatırıp bono aldınız. 3 gün sonra bakiye 1.010 TL oldu. 10 TL çekmek istediğiniz zaman ana paradan çekiyor. Yeni miktar 990 TL üzerinden değerleniyor.

3-Birkaç hesap açılabilir. Çünkü her seferinde farkı bonu ve vade tarihi atıyor.

4-ATM olayı hakkında bilgim yok. Bono bozulduğu zaman mecburen vadesiz hesaba aktarıyor. Daha sonra zaten EFT ücreti ödemeden istediğiniz hesaba transfer yapabilirsiniz.

5-Tam ,net rakam alımı olmuyor maalesef. Mesela 1.000 TL ' lik bono almak istediğinizde 999,95 TL gibi birşeyden alım yapıyor kalanı vadesiz hesapta bırakıyor. Mantığını bende kavrayamadım.

Başka sorunuz varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.




Bu mesajda bahsedilenler: @fb_caner
R
5 yıl
Binbaşı

Passolig i olanlar direk açabiliyor nkoloy bono yu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 yıl
Binbaşı

ATM kartı talep edersen geliyormuş. Dün açtığım hesap için bugün arayıp bilgi verdiklerinde, arayan elemana sormuştum. Numara 08507242666.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @.montana.
Ü
5 yıl
Yüzbaşı

Sözleşmeyi gelince daha sonra açılıyor. Kartı da ayrıca talep etmek gerekiyor yoksa vermiyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @.montana.
O
5 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Atlanta34

bende passo lig kartı olduğu için kart almama gerek kalmadı. Her bankadan ücretsiz oluyor mu? Bir de günlük limit ne kdr?
Akbank ve Vakıfbank ATM günlük 1500₺ çekiliyor
PTT ATMLERDEN 4000 ₺ çekiliyor diğer banka ATM'leri ile anlaşması yokmuş.Bugün müşteri hizmetlerine soruldu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Teğmen

Arkadaşlar bononun vadesini banka belirler. Sizin müdahale şansınız yok. Her gün veya haftalık satışa çıkartılır. Sizin aldığınız zaman vadesi,atıyorum 70 günde olabilir 400 günde olabilir.



E
5 yıl
Binbaşı

Call center'ı arayıp



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @.montana.