Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
34
Cevap
998
Tıklama
4
Öne Çıkarma
AKP tarımı bitirmeye and içmiş!!
R
2 ay
Onbaşı
Konu Sahibi

🌽 Buğday taban fiyatı sadece %12 artırıldı.

🕳️ Çiftçi 1 ton altın satıp sadece 3 gram altın alabiliyor. 2000 yılında ise, 25 gram altın alınabiliyordu.

👨‍🌾 Ziraat Odaları Birliği dut yemiş bülbüle dönse de çiftçinin alın teri böyle talan edildi.< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kendileri istediler.
Yoruma Git
buradan bir taytlı geçti - 2 ay +16
Bu yeni bir şey değil ki. Batı cephesinde yeni bir şey yok. 2000'li yıllarda derdini anlatıp hakkını savunmaya çalışan çiftçiye "Ananı da al git" diyen bir RTE vardı. O za...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Kartal Göz - 2 ay +7
Ben seni yıllardır bu forumda akp destekçisi ve aktroll olarak her yorumun altında görüyordum.
Profiline baktıgımda sadece 168 mesajınmı var? ve sadece 3 yıldız teğmensin? Çok gar...
Yoruma Git
Yorumun Devamı GenqhisKhaan89 - 2 ay +6
B
2 ay
Yüzbaşı

Kendileri istediler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 ay
Yarbay

Bu yeni bir şey değil ki. Batı cephesinde yeni bir şey yok. 2000'li yıllarda derdini anlatıp hakkını savunmaya çalışan çiftçiye "Ananı da al git" diyen bir RTE vardı. O zamanlardan belliymiş tarımı bitirecekleri.

Bu arada anlatılan refah kaybı sadece çiftçilerde yaşanmadı. Ülkede asgari ücret ülkenin yarısının kazan şekli hâline geldi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 ay
Binbaşı

Adam en fazla oyu da kırsal kesimden alıyor, tarımı bitirmese %100 oy alacak demek ki



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
K
2 ay
Yarbay

Akp nin en çok oy aldığı kesimler listesi;

- kırsal coğrafyalarda tarımla uğraşan kesim (Son seçimde gördük hala tıpış tıpış oy veriyorlar oyna devam.)
-emekliler (10 k maaştan dolayı biraz tatları kaçmış gibi. Alınlarına akp logolu bandanaları takıp mitinge gidip göbek atamıyorlar :) )
-esnaf ( Hala memnunlar zira devlet bunlara vergi fiş zorunluluğu uygulamıyor. Ciddi vergi kaçırıyolar devletin umrunda değil göz yumuyor.)
-asgari ücretliler. ( Gayet memnunlar asgari ücretli son 2 yılda hayatında ulaşamadığı dolar bazında ücretlere ulaştı. Yer silen vasıfsız adam 530$ maaş alıyor.)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
7
2 ay
Onbaşı

Vergi kaçırmayı sadece esnaf yapmıyor AKP'ye yakın bir haber sitesi de bunu gerçekleştiriyor. 25 bin TL maaş veriyor ama sigortayı asgari ücret üzerinden göstererek vergi kaçırıyor. Durum Basın İlan Kurumu'na şikayet olarak tebliğ edilmesine rağmen gereken hiçbir şey yapılmıyor. Müdüre bu konuda görüş bildirilmesine rağmen de 'işinize gelmezse kapı orada' denilerek mobing uygulanıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kassady
P
2 ay
Yarbay

Afedersiniz ama günaydın. Önce Eker ve sonra Pakdemirli dönemine bakarsanız adamlar bunu açıktan yapıyordu. Halen devam ediyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
2 ay
Yarbay

Yukarıda da denildiği gibi, akpnin kırsal kesimden aldığı oy yüksek. Yani çiftçi, köylü akpye oy veriyor. Akpnin de yıllardır tarım politikası belli. Yani kaç seçimdir bunları bilerek oy verdiler. Mesela rizede geçenlerde çay için protesto yaptılar. Protesto yapanlara sorsan hala %90 rte falan çıkar.



L
2 ay
Yüzbaşı

Şuan çiftçiye gidip sorsak 'Bu pazar kime oy vereceksiniz?' diye vereceği cevap az çok bellidir...Çiftçiler kendi geleceklerini ve kazançlarını düşünmüyorlarsa ve oy vermeye devam ediyorlarsa malumlar az bile yapıyordur...Zaten memlekette milyonlarca ne idüğü belirsiz insanıda doldurdular...Bunlar önce Türk çobanları mesleklerinden ederek çobanlık mesleğini ele geçirdiler.Yakında ucuza çiftçilikte yapmaya başlarlar.Yani şuan yaşanılanlar aslında sadece fragman...Bu gidişle çiftçiler bugün aldıkları parayıda alamaz hale gelecekler ve tamamen karın tokluğuna bu işi yapar hale gelecekler...

O zaman bile kimlere oy verecekleri az çok belli...Adamlar ülkede yaşanılan tüm sorunları oy verdikleri kişilerde aramak yerine muhalefette ve dış minnaklarda aramaya devam ettikçe değişen birşey olmayacaktır.



0
2 ay
Teğmen

Her sene Buğday alım fiyatını Cumhurbaşkanı bizzat açıklıyordu. Ama bu sene açıklayamadı TMO açıkladı geçti. Yüzde 12 gerçekten çok az bir rakam enflasyon farkı kadar olsaydı veya en kötü emeklinin aldığı zam oranı kadar yüzde 40-45 flan olsaydı iyidi ama gerçekten aşırı düşük bir rakam.

Ama çifçiye gidin sorun verecekleri cevap Erdoğan verebilse verildi demek ki para yok veremiyor diyecektir çoğu. Mehmet Şimşek gerçekten sıkı çoğu konuda. Şimdi onada kızamıyorum buğday alım fiyatı 15-20 TL olsa bu sefer un yüzde 100 zamlanacak öbürü zamlanacak bir bakmışın ekmek 25-30 TL olmuş makarna 50 TL olmuş...

Ama mazota gübreye tohuma deli zamlar gelirken ekim biçim maliyetleri uçmuşken çifçini malı böyle az para ederse emekli gibi 2028'de sandığa gitmezse şaşırmam...

Not: Bu arada şu notuda düşeyim. Muhalefet o kadar boş meseleler ile uğraşıyor ki şuralarda kazanması lazım seçmeni işte. Zamanında Ecevit'in yaptığı gibi. KK'den dolayı halen CHP'ye uzak çiftçi kesimi ve bu kadar önemli bir konu doğru dürüst gündem bile olmadı. Hakkariye Kayyum atandı diye günlerce bas bas bağıran bir sürü canlı yayına çıkan açıklama yapan Twitler atan CHP'li isimler veya oraya heyet gönderen DEM partinin yanındayız diye bas bas bağıan CHP yönetimi bu açıklanan düşük buğday fiyatını gündemine bile almıyor neredeyse...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
2 ay
Binbaşı

Alni secdye degiyor diyip basalar oylarini az bile umarim acliktan kirilirlar



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
2 ay
Teğmen

Tam CHP zarar sözde muhalif tipisin. Ölümüne AKP'ye çalışıyon haberin yok. 22 yıldır AKP'yi iktidarda tutan dil tamda bu işte... Hiç mi değişmezsiniz.

Bülent Ecevit'in alnı secdeye mi değiyordu ? Anadoloda dağa taşa karaoğlan diye nasıl yazdırdı adını ? Nasıl yüzde 43 lere çıktı ? Kasketini takıp gömleği kıvırıp anadoluyu gezerken nasıl sevgi gördü bir bilebilseniz. Azcık anlayabilseniz ama nerdeee.

Konu Osman Kavala Olsa DEM parti olsa Selahattin Demirtaş olsa kayyum ataması olsa ölününe savunursunuz Buğday fiyatının az olması olunca az bile gebersinler umrumda değil efsane bir bakış açısı aynen devam edin bu kafa kesin iktidar yapar muhalefeti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Naruto45
S
2 ay
Yarbay

sadece tarımı değil, tümüyle Cumhuriyeti...



G
2 ay
Yarbay

Bugün zincir markette et alacaktım baktım üretim yeri Fransa yazıyor :) almadım alamadım
Hakkaten garip değil mi
Düne kadar buğday yok diye açlıktan ölen Rusya'dan buğday , Fransa'dan et ithal eder olmuşuz sonra herşeyin üzerine yerli milli yazıyoruz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 ay
Yüzbaşı

tüm yapılanlar bilinçli, köylerde yaş ortalaması 55 civarı, tarımsal üretimin büyük şirketler tarafından yapılması için elden gelen ne varsa yapıldı. köyler boşaltıldı, şehirlere insanlar yığıldı. toplum bunu görmeliydi, çıkarılan büyükşehir yasasınan, tohum yasasına kadar hepsinde amaç köylerde üretimi aksatıp insanları şehirlere göç ettirmekti. bunuda başardılar.



P
2 ay
Er

(Bunlar benim şahsi fikir görüş ve yorumlarımdır - beni bağlar)

Geldiği ilk günden itibaren kademeli olarak tarım ve hayvancılığı kademeli olarak bitiren bir şahıs var. Kasten yaptı yav, tarım ve hayvancılığı kasten bitirdi o şahıs. Ananı da al git dediği o günü unutmadım ben. Çiftçiye söylemişti bu sözü. Şuan ithal patatesler, ithal etler görüyoruz. Halk hipnoz olmuş gibi yaşıyor, sentetik yiyecekler, sentetik etler. Bize dair ne varsa elimizden alınıyor. Bu nasıl bir ihanettir. Bunlar gidene kadar sabır edeceğizde, gittiklerinde halimize bakacağız bir de bunun için üzüleceğiz. Halk uyuşturucuya başlamış, utanmadan sigarayla mücadele edeceklerini söylüyor Devletin Şahsımı...Şahsımdan bahsediyorum. Esas hükümet bir gün gidecek filan, onlar ve yakınları, çevrelerindekiler için büyük sıkıntılar olacak bence. Yurtdışına kaçanların da hallerini görüyoruz.

Unutmadan bir fikir analizi ve yorumda daha bulunmak istiyorum. Özellikle devletin güvenlik birimlerine, tıpkı FETÖCÜLER GİBİ hesap verecek (tarikat vakıf örgüt mensubu varsa) savcı ve hakimler olacaktır bence. Devlet bunlara gel sen bi buraya diyecektir. Son 22 yılı düşünün, adalete güvenimiz ne hale getirildi. Hangi suçlara hangi kararlar verildi. Toplumun gururuyla oynanan, topluma derin acılar yaşatan hangi kararlar verildi bi düşünelim. Hangi siyasiler için adaletten vazgeçildi. Madem öyle , men dakka dukka.

Neyi neden dediğime sadece bir örnek olsun diye twitter'da gördüğüm olayı paylaşıyorum buyrun efendim.
https://x.com/asayishaberi/status/1800186911136575691





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerbattery -- 11 Haziran 2024; 11:45:53 >

A
2 ay
Yarbay

Yıllarca kooperatifçiliğin komünist yapılanması olduğunu aşıladılar

Üstüne hal yasasını bir türlü düzeltmeden sistemden nemalanan bir kesim yarattılar.

Üretimi engellediler.

İthalat ile 1 liaraya getirdiklerini 5 liraya satarak zenginleştiler.

Ne bekliyorsunuz ki?

Yerli ve milli diye takılan bu ahlaksız mahalleden?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
7
2 ay
Onbaşı

Senin dünyadan haberin yok. Cahil gelmişsin cahil gideceksin. Azıcık A Haber izlemekten çıkıpta etrafına bir bak. Kapak yiye yiye kanalizasyon çukuruna döndün.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7-Quaresma -- 11 Haziran 2024; 11:34:44 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0zkanK.
P
2 ay
Yarbay



Bu kişinin lakabına uygun bir mağaza buldum mahallede.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @7-Quaresma
G
2 ay
Binbaşı

Ben seni yıllardır bu forumda akp destekçisi ve aktroll olarak her yorumun altında görüyordum.
Profiline baktıgımda sadece 168 mesajınmı var? ve sadece 3 yıldız teğmensin? Çok garip.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0zkanK.