2 gündür hızımı 1 Mbit'e sabitlemişler.Müşteri hizmetlerini arıyorum 10 dakikalığına hızı düzeltiyorla daha sonra 1'e düşürüyorlar.Arıza kaydı bıraktım toplam 5 kere aradım hala değişen birşey yok.Destek sayfasında 3-4 sayfa okudum, enaz 5-6 kişi bu problemi yaşıyor.Yüksek dosya çekenler için bu yöntemi uygulamaya başladılar galiba.Adamı MTU gibi yöntemleri kullanmaya zorluyorlar adeta.
Arıza kaydı bıraktım 2-3 kere, en sonunda teknik servisden biri geldi ölçüm yaptı, hattınız destekliyormuş!! 3 Mbit'e çıkartalım dedi.Gün boyu 3 Mbit olan internet gece tekrar 1 Mbit'e düştü, resmen insanla dalga geçiyorlar, tek bildikleri şey arıza kaydı almak.
Müşteri Hizmetleri, TTNet Destek, Teknik Servis elemanı hiçbiri bir halt yapamadı , tek bildikleri arıza kaydı almak, arıza kaydı güncellemek.BTK'ya da şikayet ettim sorunum ilgili firmaya iletilmiş!!.Şu anda tek çare ay başına kadar beklemek.Böyle beceriksiz bir firma görmedim.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emyn1907 -- 18 Eylül 2012; 21:45:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle