10 daireli bir apartmanda oturuyorum ve yöneticiside benim. Bina 7 senelik ama müteahitin kullandığı koblo ve ekipman 7 senede çöp oldu (iki türksat çanakda iki adet 8li lnb kullanarak), ayrıca gelen ve giden kiracıların digitürk için çatıya çanak kurmak ve giderken sökmek istemeleri çatıya çıkıp inmek açısından sorun olmaya başladı, kimi insanlar (ben mesela) yabancı uydu ister, kimi insanlar benim sadece salonda uydu kablom var oturma odasında yada ikinci bir odada iki adet uydunun aktif olmasını istiyorum gibi talepler olunca 4 adet bu işi yapan insanlardan esnaflardan keşif ve fiyat teklifi istedim. Görüştüğüm ustalar (nasıl ustaysa) daha RG6/U6 nın cu/cu su ile cu/ccs sinin PE sinin ne olduğunu bilmiyorlar. LNB yi invacom istiyorum ona göre fiyat teklifi verin diyorum "abi ne gerek var invacoma o kadar para vermeye biz next takalım" diyorlar. Birde malesef çakal tavırlarla çok bilmiş işe yaklaşınca kafam bozuldu hiçbir maddiyat beklemeden ve almadan tek başıma sistemi kurdum, her daireye mevcut kablosunu yenileyip ilaveten başka odaya ikinci kabloyu çektim (bu esnada kendime torpil yapıp salona 2 kablo diğer odaya da 1 kablo çektim). En üst kattaki iki daire dubleks olduğundan o iki daireyede toplam 3 er kablo çektim yani 24 çıkışlı santralin 23 ünü kullanmış oldum. Kablo olarak çanaklardan santrale giden kabloları 200 mt lik RG6/U6 cu/cu/PE santralden dairelere giden kablo olarakta RG6/U6 cu/cu 800 metre kullandım, LNB ler invacom QTH-031 ve MDU4, Çanaklar 110 cm kendim bir otomotiv firmasının yetkili servisinde çalıştığımdan bizim burdaki oto kaporta boya fırınında çanakları kırmızıya boyattım hem paslanmasın hemde çatıda güzel görünsün diye reklam tabelacısında da ay ve yıldız sticker yaptırdım sonuç ortada. Digitürk hariç diğer üç çanağıda kendim 37 ekran tvyi çatıya çıkartarak kendim yaptım.
Resimleri çektikten sonra ortalarda görülen kabloların hepsi toparlanarak izole edilmiştir.
İnvacom cin mali nasil kaliteli oluyor :) Sizi tebrik ediyorum usta milleti montaj yapan bunlarin egosu bilmisligi hic cekilmiyor onlarin yuzunden usta oldum kendi kendime
Hangi uyduya çevirirsen onu çekiyor, küçük çanaklarla alınamayan uzak bölge uydu yayınlarının sinyallerini çekiyor, Out-of-Footprint (Ayakizi Dışı) yayınları özellikle.
quote:
Orijinalden alıntı: Ahmet Kirik
Bu canak tüm uydulari cekiyormuydu ?
Hocam çocukluğum bu çanağın oraya nasıl geldiğini merak etmekle geçti:) hemen hemen hergün geçerdim odan 1995-2003 arası,bir sürü hurafe dolaşırdı mahalle de.Yeşilevlerin sembolüydü keşke sökmeseydiniz..
Adana /imamoğlu girişindeki eski PO'da vardı buna benzer bişi sanırım o 3 metrelik'ti.Yanında da 2'liklerle beraber 4-5 tane daha vardı.O zamanlar analog yayınlar için bu çanak kapasitesi gerçekten gerekliydi.Yoksa karıncalanama/küncülenme gibi epik işler olurdu uyduda hele yağmur yağdıgında geçmiş olsun.Bu sayede karasal/analog antenlerede gün doğardı.Nerdeyse İlçedeki tüm karasal antenler PO.ya dönük olurdu.
Aladağ /meydan yaylasında 97 senesiydi.Henüz 9 yaşındaydım.Analog yayını alabilmek için millet kırk takla atardı(çanak antene tepik,yumruk giren kız aklıma geldi ansızın).Antenlerin boyu uzarda uzardı."La zaten nirvanada 1500M tepedeyiz nereye uzatıyor millet"gibisinden düşünür aklım tee küçücük veletken almazdı
bu mantıkla hareketle antenleri boyuna değil"enine"büyütmem gerektiğini biliyordum.Bende yansıtıcı olarak(her nekadar pek işe yaramasada) ekmek sacı ve sabitleyici olarak demirden fıçı kullanmıştım. Milelt güç bela trt ve eski EKO TV( CNN TURK bu kanalın frekansının yerine geçmişti)'yi ancak izlerken,ben daha o zamanlar yeni kurulan NERGİS TV(NTV nergis Tv'dir öylede kalacak:)) formula 1 yarışlarını izler,misafirliğe gelenlerin güzel kızları varsa şöyle kanalları bir çevirir şaşkınlıklıklarını izler havamı basardım :)
Güzel günlerdi sonrası bitik işte.Duygulandım şimdi ise sayısal sistemleri hala kavramakla uğraşıyorum
İnvacom cin mali nasil kaliteli oluyor :) Sizi tebrik ediyorum usta milleti montaj yapan bunlarin egosu bilmisligi hic cekilmiyor onlarin yuzunden usta oldum kendi kendime
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle