SLM arkadaşlar elimde ersa havya var atmaya kıyamıyorum yanlışlıkla zımparayla temizleyim dedim özelliğini kaybetti uç kızmı yalan oldu yapabileceğim birşey varmı yardımcı olursanız sevirim.(NOT: BENDEKİ HAVYANIN UCU DEĞİŞMİYOR O KONUDA ÖNERİDE BULUNMAYIN KEŞKE OLSYADI)
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Ucu oksitlendiyse yapacak pek bişey kalmadığını düşünüyorum.Benimde ilk havyamı okul için aldığım 40w havyanın ucu uzun bir süre sonra oksitlendi zımparaladım eğeledim ısıttığım anda yeniden kararmaya başladı.Yeni uç almakta yada benim gibi geleceğe yönelik düşünüyorsanız sağlam bir havya istasyonu öneririm.Kolay gelsin.
yarın resmini atacağım bu havya da uç vidalı değil sonradan farkettim şapka gibi giydirmeli ,şimdilik istasyonluya gerek yok okulda evde ufak çaplı elektronik işlere lazım oluyor.
benim havyamda birden lehimi eritiyor,bazen duraklıyo 1 dakka lehime dokunsamda eritmiyor sonra birden eritiyor..böyle duraksamaları normalmi yoksa çin malı ondanmı
benim havyamda birden lehimi eritiyor,bazen duraklıyo 1 dakka lehime dokunsamda eritmiyor sonra birden eritiyor..böyle duraksamaları normalmi yoksa çin malı ondanmı
Tahminime göre rezistanslar ısınmadığından olabilir.Zaten ucuza aldıysanız böyle bir problemle karşılaşmanız mümkündür.Yinede tam emin olmadan sizi yöneltmek istemiyorum.Kolay gelsin.
200-250 numara arası zımpara al. Ucu tekrar güzelce zımparala ve pastaya sok. Sonra 120 numara zımpara alıp tekrar zımparala. Sonra tekrar pastaya sokup uca güzelce lehim yedir.
eğer hiç havyanız yoksa metal çubuğu ısıtıp kullanmak gibi yöntemleri deneyin... tahta saplılar çok dandik oluyor kablosu kopuyor bir süre sonra.. ve başka sorunlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowsmilk -- 2 Ağustos 2014; 0:12:26 >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.