Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
700
Cevap
51130
Tıklama
7
Öne Çıkarma
ACER NITRO 5 ANA KONU
O
6 yıl (9273 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar son Amazon kampanyası ile birlikte ürünü alan çok arkadaşımız oldu. Sıcak fırsatlar konusu yerine kendi ana yerinde konuşalım makinemiz ile ilgili konuları.

< Resime gitmek için tıklayın >

Makine hakkında püf nokta tavsiyesinde bulunmak isteyen arkadaşlar olur ise çok memnun oluruz.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



C
3 yıl (174 mesaj)
Onbaşı

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B081VBJNRL/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

15.999 TL fiyatla aldım.

Geldiği gün win11 home kurdum lisansını girdim güncellemeler otomatik yapıldı nvidia experience programıyla ekran kartını güncelledim acer kendi sitesinden nitro sense ve care center programlarını kurdum.
World of tanks oyununda en yüksek ayarlarda 90-110 fps alıyorum.
Cyberpunkda genelde 35-40 arası bazen çok azda olsa 25 e indiği oluyor DLSS açık kalite modunda genel ayarlar medium-düşük ama grafikler gayet tatmin edici ps4 e göre baya kaliteli.
Control DLSS açık genelde 50-60 FPS alıyorum
Fan modu otomatikte oyun sırasında maximum 73 dereceyi gördüm fanlar sesli çalışıyor ama soğutma gayet iyi ekstra soğutucuda alınırsa daha iyi olur.

Diğer arkadaşların yazdığı gibi fan yavaş çalışırken 1 saniyelik bir hrr sesi geliyor sonra uzun bir süre duymuyorum şuan rahatsız edici birşey yok.

Herşey kapalı pc boştayken cpu 48-53 derece

chrome 3-4 sekme açık birde youtube videosu seyrederken 67 derecelere çıktığı oluyor.

8 GB ramin yanına bir 8 GB daha ilave edilirse performans dahada yükselir ama servise göndermek istemiyorum kendimde takarsam garanti dışı kalıyor bilemiyorum bu şekilde kullanabildiğim kadar kullanacağım.

bios 1.08 ile geliyor bu gece 1.10 güncellemesini yaptım.


Single 8 GB ram testi (passmark)

< Resime gitmek için tıklayın >

8+8 Dual ram


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhun10 -- 3 Kasım 2022; 14:26:8 >

C
3 yıl (174 mesaj)
Onbaşı

Son kullanıcı garanti kapsamındaki Acer ürününe (satın aldığı tarihten itibaren 2 yıl) bir upgrade (hdd, ram, ssd olabilir) yapmak isterse Acer yetkili servisine bu işlemi ücretsiz olarak garanti kapsamında yaptırabilir. Bu, son sullanıcıların upgrade esnasında ürünlerini garanti dışında bırakabilecek durumlardan mağdur olmamaları için yaptığımız bir uygulamadır.

Son kullanıcı yedek parçayı teknik servisten satın alabilir. Bunun avantajı ürüne orjinal Acer yedek parça takılacak olup yedek parçaya 6 ay garanti verilmesidir. Yedek parçayı kendi temin etmek isterse uyumlu yedek parça bilgisini musteri.hizmetleri@acer.com adresinden öğrenebilir, detaylı bilgilendirme ve satın alma işlemleri için e-posta adresinden iletişim merkezine ulaşabilir.

Son kullanıcı zaman ve mesafeden ötürü ürünü upgrade edebilir. Bu noktada müşteriye neden garantili cihazı upgrade ettin diye bir cezalandırma veya garanti dışında bırakmak gibi bir davranış sergilemiyoruz. Bizim dikkat ettiğimiz husus, müşteri ürünü upgrade etmişse, ürüne parçayı doğru bir şekilde takıp takmadığına, taktığı ram veya ssd’nin ürüne uyumlu olup olmadığına veya kasayı açarken kasaya bir zarar verip vermediğine bakmamızdır. Kısaca, ürüne upgrade kaynaklı bir hasar verilmemişse, ürünün garanti sürecinde bir problem olmamaktadır.


https://www.youtube.com/watch?v=bv16yj0LPnQ



T
4 yıl (318 mesaj)
Teğmen

Arkadaşlar
https://www.trendyol.com/acer/i7-10750h-16-gb-512-gb-ssd-rtx2060-6-gb-fdos-15-6-fhd-ips-nh-q7qey-002-p-68042459?boutiqueId=566971&merchantId=107007
buradaki modeli almayı düşünüyorum önerir misiniz? Knight online, Csgo, valorant, lol tarzı oyunlar oynuyorum ve bu oyunlarda 144+ fps almak istiyorum, 32 gb modeli ile arasında 1500tl fark var ve 1660 ti 32gb modeli ise 12.000 tl gözüküyor neden bu kadar saçma farklar var?



A
3 yıl (346 mesaj)
Yüzbaşı

Bende bugün bilgisayarımı RAM takılması için servise göndermek için aradığımda aynı yanıtı verdiler. Duyunca çok şaşırdım hatta inanmadım müşteri temsilcisinden yazılı belge istedim. Sizde burada paylaşmıssınız. Süper bir haber.



T
6 yıl (1756 mesaj)
Binbaşı

Aynı hatayı aldım hocam, konu sahibi hocam da aslında bu şekilde önermişti ama atlamışım ben.
Bios ile alakalı birşeyi değiştirmedik. UEFİ yani.

Hocam ben temiz kurulumu tekrarladım. Ama bu sefer shell diye bölümü de sildim. Sonra win kurulu bölüm olan SSD yide sildim. HDD ye dokunmadım.
SSD ye tıklayıp yeni dedim zaten 4*5 tane daha bölüm oluşturuyor biliyorsunuzdur. Sonra ana bölümü seçip kurulumu yaptım.
Sanırım o shell bölümünü silmediğimiz için böyle oluyor.
Temiz kurulum sonrası bir daha bu hata ile karşılaşmadım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlserkan -- 11 Nisan 2020; 13:18:6 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Elendil216
Ç
6 yıl (1165 mesaj)
Binbaşı

Bilgisayarı alalı 5 gun oluyor 0xc000e hatasi alıyordum. Onu çözdüm ustunede 8 gb ram.ekledim 16 gb oldu ve şuan çok memnunum...tasarimida güzel



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Ç
6 yıl (1165 mesaj)
Binbaşı

Bilgisayara temiz kurulum yapacaksınız . USB ile bilgisyarı başlatın windows yükle kısmında size hangi kısım yüklemek istediğinizi soracak. Orada disk leri göreceksiniz. Disk 0,disk 1 ve bununla birlikte dikiş bölümlerini göreceksiniz. Siz ssd yi silin,uefi shell 1gb olarak görünüyor silin, win driver silin, hdd ye yedeklediginiz bir şey varsa gerek yok onu silmeye yoksa inuda silin. Sonra windows u yukleyin. Yükleme bitince internete kablo ile bağlanıp driverlari aygıt yöneticisinden kurun. :Not: sadece bluetooth driverini bulamıyor onuda acer sitesinden indirip kurarsınız.) Işlemem tamam, eger tekrar hata alırsanız ssd ye uefi shell kısmı olusturacaksiniz onun icinde video var gönderirim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @shakur558
Ç
6 yıl (1165 mesaj)
Binbaşı

Rica ederim. Problem Olmaz artik. Sorunun kaynağı net. Isik sızması problemi herkeste var ki cok da büyük problem degil bence..



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @shakur558
T
6 yıl (1756 mesaj)
Binbaşı

Bizde iki cihaz aldık, birinde belli belirsiz birinde bariz belli vardı. Ekranın ışık ayarına göre de belirginleşiyor sanırım.
Ancak onun haricinde ekran kalitesinden memnunuz, yoğun güneş ışığında da kullandım mat ekran bi ayrı iyi oluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ç
6 yıl (1165 mesaj)
Binbaşı

Bildiğim kadarıyla i5 9300h işlemciler o cizirrtiyi yapıyor. Başka markalarda da var



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @rocketraccoon
T
6 yıl (1756 mesaj)
Binbaşı

Bendeki cihaz da bunun 1tb+128ssd li olanı. Diğer tüm özellikleri aynı. Şimdide kadar bir problem yaratmadı çok şükür. Gayet performanslı cihaz

Windows kurulumunda tek yapmanız gereken Shell bölümünü silmeniz ve SSD ye windowsu kurmanız. Sonrasında problem olmuyor. Tüm Windows yüklemeleri ile aynı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Alpii95
T
6 yıl (1756 mesaj)
Binbaşı

Oyunlarda herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Yüksek performans ya oynayabiliyorum.
Rami kendimiz alıp takmak istesek garanti dışı kalacağını, serviste ücretsiz hallettiklerini söylediler bize. O yüzden şu an taktırmadım. Ancak kendisi takan kullanıcı arkadaş vardı burada. Basitmiş takılması.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Alpii95
T
6 yıl (1756 mesaj)
Binbaşı

Servisle görüşün servise gönderin bence.




Bu mesajda bahsedilenler: @Elendil216
O
6 yıl (9273 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Geçmiş olsun dostum. Servis çözer durumu bence. Bu arada Amazondan alınmasının en büyük avantajı Amazonda 2 yıl garanti veriyor ürünlere acer dışında



Ç
6 yıl (1165 mesaj)
Binbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=RTfN0dhmYuM&feature=youtu.be


Oxcoooe çözümü formatsiz ...hızlı ve basit



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl (1904 mesaj)
Teğmen

Merhabalar, bilgisayarım i7 9750H, GTX 1660Ti'li Acer Nitro 5 NH.Q5BEY.00B. Oyunlarda almam gerekenden düşük FPS aldığımı düşünüyorum. İnternette gezinirken genel olarak Acer kullanıcılarında bu tür sorunlar olduğunu gördüm. CS:GO Ultra ayarlarda dust2 mapinde 130-140 FPS ve benchmark mapinde 200 FPS civarı alıyorum. Forumda aynı bilgisayara sahip bir arkadaşın 300 FPS aldığını görünce çok şaşırdım. Aynı şekilde i7 9750H'ın undervoltsuz hali bile Cinebench R20 uygulamasında 2600-2700 puan alıyorken ben -150 undervolt yapmama rağmen 2426 puan aldım. Aynı işlemciyle 2900'e kadar varanlar var. Sorun Acer markasından veya driverlardan kaynaklanıyor olabilir mi? BIOS güncellemesi de yapmamıştım onla da alakası olabilir mi?


Bu mesaja 3 cevap geldi.
G
6 yıl (1904 mesaj)
Teğmen

Evet stress test yaparken power limit throttling çıkıyor. Benchmark yaparken bir de ilginç bir şekilde Current/EDP Limit Throttling diye bir şey de çıkıyor. Siz bir çözüm bulabildiniz mi peki? Galiba Acer kısmış işlemciyi bir şekilde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @msboughrea
M
6 yıl (47 mesaj)
Çavuş

Hocam power limit sorunu için bios'a güncelleme gelmesi ve ayarların açılması lazım. Yoksa işlemcinin ve ekran kartının çektiği watt sınırlandırılmış. Yapacak bir şey yok artmıyor naalesef.

Geriye sadece throttlestop veya intel xtu ile undervolt yapmak kalıyor. Undervolt ısınma ve işlemci performansında etkili. Ancak 6 işlemci aynı anda çalışınca en fazla 3.1-3.2 ghz'e kadar çıkabiliyor. O da power limitten dolayı. Undervoltsuz o kadar bile çıkamıyor.

Undervolt yaparken mavi ekran ihtimalini düşürmek için pil kullanımını yüksek performans tavsiye ederim. Throttlestop'un seçenekleri daha fazla. Intel xtu da iş görür.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @magnet95
D
6 yıl (278 mesaj)
Teğmen

İki ay sonra garantiye vereceğimi kast ettim. Termal padler uygulama konusunda en sıkıntısızı çünkü sıvı değil direk bant gibi yerleştiriyorsunuz. Kendim gerek laptop gerek masaüstümde toplamda 3-4 defa termal macun değiştirdim elim yeterince yatkın diyebilirim. Power limit konusunu termal macun sürdükten sonra deneyimlesek daha iyi düşük sıcaklıklarda ne tepki verdiği önemli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @msboughrea