Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
53
Cevap
1308
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Accent erada BRC marka LPG kullananlar....
D
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese hayırlı forumlar...
2010 accent era 1.6 aracımı BRC marka lpg ile kullanıyorum. Tüpü temmuzda kendim taktırmıştım. Ayarlarını vs yaptırdım. Sonra çok yaktığını fark ettim geri götürdüğümde normal dediler. Şuan size örnek vermek istiyorum. Brc yi bilenleriniz bilir 4 nokta ışık var 3 nokta ışık yanıyordu. 50 km lik bir yola gittim ve döndüm. 2 ışık söndü ve şuan tek ışık yanıyor. Yani düz hesap hesaplarsak. 200 km de 1 depo LPG tüketecek gibi.. bu arada kullanımım 100 km/h civarlarındaydı. Genel olarak bu değerler benim gözüme çok geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi merak ediyorum..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D..Drogba -- 26 Kasım 2020; 0:35:16 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
3 yıl
Yarbay

Ulaşılır ama simit depo 32-40 litre artık kaçlık ise bilemem. 40 litre desen düz hesap 35 litre alır, 5 litre güvenlik payı bırakır. 465 km kaç litre LPG ile gittiği çıkar ama öncesinde depoyu ağzına kadar doldurmuş olman lazım. O kadar yol gitmiş araba ama uzun yolda sıcak motorla LPG de mi gitti ?

Ben accent erada kullandım hoşuma gitmedi. Direksiyon yumuşak elektrikli mi neymiş sonrasında debriyaj pedalı yumuşak bunlar çok güzel ama araba çok taka tuka geldi. Ha birde frenleri pek güven vermedi. Süspansiyonlar sert böbrek taşı döktürür cinsten, içinden plastik ve trim sesleri geliyordu. Araba da tertemizdi düşük km polis arkadaşın arabasıydı şahsın anlayacağın ticari değil.

Sonra bunu aldım şehiriçi 7-8 litreyi geçmiyor. Motor üst devirlerde çok canlı, seri araba ama kalkışlarda ve yokuşlarda yüksek devir çevirmen lazım. Hala da biniyorum öneririm tek handikap klimayı açınca LPG de araba gitmiyor

https://forum.donanimhaber.com/09-12-renault-symbol-1-2-incelemesi-ekonomi-canavari--125118019




Bu mesajda bahsedilenler: @D..Drogba
M
3 yıl
Binbaşı

Daha önce lpg’li bir araç kullanmadım hep benzinli veya dizel kullandım. siz yakıt göstergesine aldırış etmeden gazı doldurun sona kadar. ardından trip sıfırlayın kaç km de bittiyse alta ekleyeceğim programdan aldığınız yakıt ve gidilen km’yi yazın ve sonrasında lpg’yi işaretleyin 1 depoyla ortalama tüketiminiz çıkacaktır. tahminimi sorarsanız 10lt yakar gibime geliyor 100km de.

https://www.hesaplamaci.com/arabam-ne-kadar-yakar-hesaplama


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.