Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
4123
Cevap
355580
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: A-CLASS (111. sayfa)
E
12 yıl
Yarbay

Temel özelliği motor yazmıştım zaten, sıkıntı yok

Ama sadece motor da denebilir yani, ayıp olmaz


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tsirugi
B
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: natbolad

eleştiri yapanlara neden agresifçe ''haftanın sazanı, sen ne anlarsın'' minvalinde yazılar yazıldığını anlamıyorum.
bunun akabinde de en çok söylenen; ama ben kendi aracımı eleştiriyorum oluyor.
bir insanın kendine ''ne salakmışım'' demesi kolaydır da başkasının ''sen salaksın'' demesini kabullenmesi çok zordur. normal bir durum aslında.
audi a3'üm var, ciddi ciddi bu aracı düşünenlerdendim ama vazgeçtim.
kendime göre sebeplerim var, buraya yazmaktan korkuyorum. bir ara yazdım ben de '' haftanın sazanı seçilmiştim"
neyse

yukarıdaki arkadaşın tavrı yanlış olsa da söyledikleri kabul etmeseniz de doğrudur.

özeleştri yetmez, eleştirileri sindirmeyi ve "mantıklı" argümanlarla cevap vermeyi de öğrenmemiz lazım.
yoksa forumda yazmanın başkasına faydası olmaz.

Haftanın sazanı?

Yukarıdaki yazı sahiplerinin 1 tümcesi mantıklı olsun ve bende ve hatta buradaki arkadaşlarımda kalkıp dalga geçsin. Var mı böyle birşey?

A serisi ilah, mükemmel bir araç değil elbette.

Sayayım isterseniz eksi yönlerini?

Arka taraf cam çizgisi spor görünüm katmak için çok aşağıda, arka koltuklara binerken ve inerken zorlanma ve içerde otururken sıkılma söz konusu.
Bagaj kısmında, stoplar büyük ve sportif tasarımla yapıldığından bagaj girişi dar kalmış ve eşya yüklerken sıkıntı yaşanabilir.
Dizel bir araca AMG paket ekletirseniz Cruise kontrole ek para veriyorsunuz ama Benzili AMG paket araç alırsanız Cruise Control paket dahilinde geliyor.

Daha aracımı almadım. Eminim bu lsite uzar gider. Siz eğer bunları yazıp eleştirirseniz başımla birlikte "Katılıyorum" der geçerim. Ama bakın bakalım yazılara? Matematik hesabıyla HP hesabı yapıp, BMW 116 daha iyi diyen mi ararsınız, yoksa bu araç önden çekiş işe yaramaz diyen mi?

Sebepleriniz elbette sizindir. Lakin burada kimsenin "Haftanın sazanı" seçme gibi bir düşüncesi ve uslubu olduğunu düşünmüyorum.

Sevgiler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

Orijinalden alıntı: tsirugi

ciftci sukru beyin astra hakkında yaptıklarıyla ilgili fazla bilginiz yok heralde :D ilk önce tartıştığınız insanın kim olduğunu öğrenin derim :D :D sonra opc hakkında opel hakkında konusursunuz saygılar iyi geceler

Hocam istediği şekilde modifiye edebilir o beni ilgilendirmez.
Yalnız OPC gibi temel özelliği motor olan bir araçla ilgili "bende var, ama motor hariç" denmesi biraz komik oluyor takdir edersiniz.

Ben de Opel Türkiye'nin pist aktivitelerine katılmış bir insanım, bilgisiz değilim.

Güzel arkadasım ,

Olayın konfor mu , motor mu , ciddi anlamda tutarsızlık yasıyorsun .

Arabam da bildigin ids + var , yürüyen aksamı opc dir . Konfor sordun anlattım iste opc dedin opc sürdük , 2 km 3 km degil 200 bin km dir kullanıyorum . Karakteristik özellikleri orta olan bir arac .

Tutarsızlık boyutunda e180 verince konfor deyince hız mı anlıyorsun dedin , opc verdik bütün olayı motor dedin motor 2.0 degil , ancak spor surus modu ile benim gibi bir kullaniciya yeterli geliyor . Sonuçta aracımda bir adet aksam hariç OPC sürüş sistemleri var ve konforu ve kalitesi aynıdır .

Senin icin motor mu konforu belirler , yoksa iç mekan kalitesi ve suspansiyon sistemi yürüyen aksam mı , bir mesajında motor bir mesajında digerleri

sayın kardeşim mesajların anlaşılmaz derecede tutarsız. Bir elma diyorsun bir armut karar ver hangisi senin yolun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

Üslubunuz için teşekkür ederim. Seviyeli konuşmak ve tartışmak çok güzel.

Dediklerinize aynen katılıyorum. Ferrarim olsaydı ve Ferrari önden çekiş araç yapsaydı eğer, hiç düşünmeden arkadan itiş alır, hatta farkının bir bedeli varsa onu bile öderdim.

Lakin burası A serisi Forumları. Model C Segmentinde satılan bir araç modeli. C segmentinde şuan 1 serisi hariç bütün araçlar önden çekiş. Bunun sebebi Reneult 9 modellerinin çıktığı günden beri tartışıldı, hatta reklamları bile yapıldı. C segmenti gibi, orta direk maddi gücü olan insanlara hitap ediyorsanız, ne kadar ucuz, donanımlı ve geniş araç satarsanız o kadar çok kazanırsınız. Bu segmentte ciddi bir kâr marjı yok. Çünkü hem rekabet fazla hemde hitap ettiğiniz kitlenin en büyük kısıtı, maliyet.

Bu noktada otomobil firmaları araçlar için ucuz maliyetli sistemleri kullanmayı tercih ediyorlar. Önden çekişte bu sistemlerin başında. Tıpkı bağımsız süspansiyonların yerini bağımlı süspansiyonların alması gibi. (Bknz: Golf örneği)

Bu noktada, genel bir yargı ve mantıklı bir düşünce yapısı varken, "ARKADAN İTİŞ İSTERİZ, O SEGMENTİN TEK BELİRLEYİCİ ÖZELLİĞİ" diye yazmanın anlamı var mı sizce?

Sevgiler.

Asıl ben teşekkür ederim size, 2 gündür muhatap olduğumuz arkadaşın seviyesi ortada maalesef.

"ARKADAN İTİŞ İSTERİZ, O SEGMENTİN TEK BELİRLEYİCİ ÖZELLİĞİ"

Bu cümleyi kim yazdı bilmiyorum ama ben değilim.
Dedikleriniz (C segmenti maliyet, rekaber, kar marjı) hepsi doğru ve katılıyorum.
Ama işte insan biraz da eğlence istiyor
Bir sonraki 1 serisi dediğiniz gibi maalesef önden çekiş gelecek, hatta X1 bile.
Sevmiyorum bu maliyetin çıkarttığı bu tür sorunları.
Mercedes, BMW'yi bile saptırıyor ruhundan.
Yakında sadece eski modellere yöneleceğim heralde, bu firmalar böyle giderse.

Golfteki ve diğer markalardaki "dizelde bağımsız süsp. kullanmama" ise tam facia bir olay, maalesef.

Onun için de pahalı markalarda hararetle savunuyorum arkadan itişi, bari onları kaybetmeyelim diye.
4-5 litre benzinli araçları zaten kaybettik sayılır artık, bari bunu kaybetmeyelim.
Tabii ki benim çabalarımla olacak birşey değil bu

Haklısınız, lakin bu maliyet düşürücüler olmasa ben şuan belkide Mercedes sahibi olamayacaktım :) Birde böyle düşünmek var :)

Bu arada "Muhatap" olduğunuz arkadaş ile ilgili ben kendisinin yazılarını görmüyorum. Sizin alıntılarınızdan gördüm, yazıları. Mesajların üst kısmında "Kırmızı el" ikonu var. Ona basarsanız ilgili üye arkadaşın yazılarını görmezsiniz. Ben böyle yapıyorum, bilginiz olsun

Sevgiler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Quadriceps



quote:

Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

Değerli A serverler :)

Araç Türkiye'ye gelmiş. Önümüzdeki hafta işlemlere başlıyoruz. Ancak vergi durumundan ötürü Temmuz 1 de plaka işlemlerine başlayacağım. Şimdi tek dört gözle beklediğim konu, MF'nin olası faiz indirimi kararı.

Sonunda aracımla aranızdayım :)




Nihayet Burak bey :) Çok sevindim aracınıza maşallah yakıyor kırmızı çok hoş durmuş AMG de :)


Abi sağol :)

Lakin bugün Haziran MF finans faizlerini açıkladılar :( 0.65 aynı kalmış. 0.60 bekliyordum, 350 TL ortalama kâr hesaplamıştım, malesef olmadı.

Bugün biraz üzgünüm



T
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

Temel özelliği motor yazmıştım zaten, sıkıntı yok

Ama sadece motor da denebilir yani, ayıp olmaz

sizi de anlıyorum :D iyi geceler



E
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sukru52


Güzel arkadasım ,

Olayın konfor mu , motor mu , ciddi anlamda tutarsızlık yasıyorsun .

Arabam da bildigin ids + var , yürüyen aksamı opc dir . Konfor sordun anlattım iste opc dedin opc sürdük , 2 km 3 km degil 200 bin km dir kullanıyorum . Karakteristik özellikleri orta olan bir arac .

Tutarsızlık boyutunda e180 verince konfor deyince hız mı anlıyorsun dedin , opc verdik bütün olayı motor dedin motor 2.0 degil , ancak spor surus modu ile benim gibi bir kullaniciya yeterli geliyor . Sonuçta aracımda bir adet aksam hariç OPC sürüş sistemleri var ve konforu ve kalitesi aynıdır .

Senin icin motor mu konforu belirler , yoksa iç mekan kalitesi ve suspansiyon sistemi yürüyen aksam mı , bir mesajında motor bir mesajında digerleri

sayın kardeşim mesajların anlaşılmaz derecede tutarsız. Bir elma diyorsun bir armut karar ver hangisi senin yolun

Ben hep aynı şeyi söylüyorum da A45 ile ile konuyu karıştıran sizdiniz, arkasını da getirdik.

Öncelikle normal araçlar ile OPC vb. araçlar konusunu ayıralım.

Ben motor ile konforu hiç birbirine bağlamış mıyım ? Olabilecek tek bağlantı aşırı güçlü araçların mecburen sert ve konforsuz olması gereklilğidir.
Bizim kullandığımız araçlarda ise konfor ve sürüş kalitesi daha önemlidir, oturup yarışa girmiyoruz.

O E180'deki dediğim konfor değil sürüş kalitesiydi. Açıp bakabilirsin. "Aynı motorla A'nın sürüş kalitesi E'den iyi" diyen de sendin, açıp bakabilirsin.
Buna gerçekten diyecek birşey bulamıyorum. Heralde hiç E serisi kullanmadınız.

Benim dediğim şey ise "E'nin sürüş kalitesi ve tabii ki konforu A'dan iyidir" idi. Bunda da tartışılacak bir nokta göremiyorum.



OPC tarzı araçlarda sert süspansiyon ve motor ön plana çıkar.
OPC, AMG, M, S araçları sert araçlardır. Sizin aracınızdaki sistem OPC'nin teknik olarak aynısıdır, bu doğru.
Ama sertlik ayarı denen birşey var ve tamamen farklıdır bu orjinal OPC araçlarda.
Orjinal OPC araçlarla öyle 5-6 saat falan yol giderseniz, ciddi ağrılar çekersiniz.
Kullandığınız zaman farkı anlarsınız. Insignia OPC ile yaptığımız hareketleri görseniz, ne kadar farklı bir araç olduğunu anlarsınız.
Opel Türkiye Genel Müdürü'nün kullandığı araçtı o zaman için.

Şu anki son kasa Astra OPC'de 20 inç jant mevcuttur. Bunun yarattığı sertlik ve yol tutuşu heralde tahmin edebilirsiniz.
Bunun üstüne bir de süspansiyondaki ekstra sertlik eklenince gerçekten uzun yolda ya da kötü zeminde dayanılmaz bir hal alıyor.

yeterince açık oldu mu bunlar ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

Sebepleriniz elbette sizindir. Lakin burada kimsenin "Haftanın sazanı" seçme gibi bir düşüncesi ve uslubu olduğunu düşünmüyorum.

Sevgiler.

Valla düşünmüyorsunuz da bizim yemediğimiz laf kalmadı yani 2 günde.

edit: şimdi gördüm mesajınızı, siz defterden silmişsiniz onu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 6 Haziran 2013; 0:16:35 >

S
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: erciftci
yeterince açık oldu mu bunlar ?

Sebepleriniz elbette sizindir. Lakin burada kimsenin "Haftanın sazanı" seçme gibi bir düşüncesi ve uslubu olduğunu düşünmüyorum.

Sevgiler.

Valla düşünmüyorsunuz da bizim yemediğimiz laf kalmadı yani 2 günde.

edit: şimdi gördüm mesajınızı, siz defterden silmişsiniz onu.


Size iyi geceler ve mutlu yaşamlar dilerim...

Saygılar
Şükrü





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 6 Haziran 2013; 0:20:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Burak DEMİRAL

Haklısınız, lakin bu maliyet düşürücüler olmasa ben şuan belkide Mercedes sahibi olamayacaktım :) Birde böyle düşünmek var :)

Bu arada "Muhatap" olduğunuz arkadaş ile ilgili ben kendisinin yazılarını görmüyorum. Sizin alıntılarınızdan gördüm, yazıları. Mesajların üst kısmında "Kırmızı el" ikonu var. Ona basarsanız ilgili üye arkadaşın yazılarını görmezsiniz. Ben böyle yapıyorum, bilginiz olsun

Sevgiler.

O da doğru, hayırlı olsun aracınız, Kazasız, belasız



E
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sukru52

quote:

Orijinalden alıntı: erciftci
yeterince açık oldu mu bunlar ?

Teşekkürederim.

Size iyi geceler ve mutlu yaşamlar dilerim...

Saygılar
Şükrü


Eyvallah. Ben teşekkür ederim.

iyi geceler.



S
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Espa

a serisinin koltuklarını rahatsız edici bulan bir tek ben miyim ?

Hayır yalnız değilsiniz, ancak kısa boylular için iyi değil koltuklar.

En büyük eksiklik boyun desteğinin ayarı olmaması...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
12 yıl
Yüzbaşı

@Burak DEMIRAL

Boylesine seviyesiz bir cevap verip de seviyeden bahsetmeniz cok hos olmus.

Hizlanmada hizlanma degerini almayacaksak ne almamiz gerekiyor anlayamadim. Ben zaten hp ve torklari karsilastiranlara serzeniste bulunmustum. Aracin 0-100u vardir 130u vardir 160i vardir bakarsiniz saniyesi dusuk olan daha hizlidir bu kadar basit. Bu arada bendeki matematigin onda biri yoktur sizde bahse varim ki. 1.18 A200den daha hizli bir arac. Bunu anlamak icin ilkokul matematigine bile gerek yok okuma yazma bilmek yeterli.

Son hiza gelince bilemiyorum, belki de BMW muhendisleri sizin gibi 220 ile 222de 2kmnin sidik yarisi yapacagi insanlarin oldugunu hesaba katmayip 222 ile sinirlandirmistir. Bu soruyu onlara sormaniz gerekiyor ama bunun icin ustun matematiginiz yetmez, bir de almanca sahibi olmaniz gerekiyor. Bu araclarin son hizlarinin 222 ve 224 oldugunu saniyorsaniz ancak kendinizi kandirirsiniz.

Maliyetlere gelince de a serisinin ayni donanimdaki 1 serisinden daha ucuz filan oldugunu saniyorsaniz aldaniyorsunuz. Ayni paraya ayni donanimda, arkadan itisli ve daha performansli bir 1 serisi aliyorsunuz.

Istediginiz arastirmayi yapin istediginiz uzmanla konusun, birakin 1 serisini... a serisini golf, a3, 1 serisi rakiplerinin herhangi birinden ustun goren bir uzman bir dergi varsa buyrun paylasin.. Paylasamazsiniz. Surekli son sirada.

Size bos konusmalar ve sinifinin en iyisi a serisi araciniz ile "sakin" surusler diliyorum.. Zaten baska bi alternatifiniz yok.

Esenkalin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi finecenker -- 6 Haziran 2013; 0:25:44 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sukru52

quote:

Orijinalden alıntı: Espa

a serisinin koltuklarını rahatsız edici bulan bir tek ben miyim ?

Hayır yalnız değilsiniz, ancak kısa boylular için iyi değil koltuklar.

En büyük eksiklik boyun desteğinin ayarı olmaması...

A180 ile 300 küsür km yol yaptım. Bel ağrısını geçtim boynum 2 gün ağrıdı.. Kafayı yaslasam olmuyor, koltuğü öne eğsem olmuyor ne biçim iştir..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Binbaşı

@finecenker

Bu i-drive da internet bağlantısını i-phone ile yapmak mümkünmüdür, yani BMW lerde i-phone ile paylaşım yaparak internete bağlanabiliyorsunuz. Siz seviyeye takılmayın onlar kendilerini çok süper seviyeli sanıyorlar ama yazdıklarından haberleri yok. Bu arada bu internet olayı çok öenmli acil cevap bekliyorum.

Size daha önce bahsetmiştim i-drive gibi bir sistem keşke mercedes te yapabilse ama yeni yaptığı NTG5 ler bile i-drive ın tırnağı olamıyor. Command ile biraz olsun adama döndü aracın multimedya sistemi ama yinede çok vasat. Arabamda medya arayüzü, harman kardon, becker hazırlığı vs vs olmasına rağmen yinede vasat.

Ama 1 serisi yinede kötü ama yinede 3 sene sonra bir sonraki aracım kesinlikle bir BMW olacak 5 serisi olabilir,





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 6 Haziran 2013; 0:46:33 >

S
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Espa


quote:

Orijinalden alıntı: sukru52

quote:

Orijinalden alıntı: Espa

a serisinin koltuklarını rahatsız edici bulan bir tek ben miyim ?

Hayır yalnız değilsiniz, ancak kısa boylular için iyi değil koltuklar.

En büyük eksiklik boyun desteğinin ayarı olmaması...

A180 ile 300 küsür km yol yaptım. Bel ağrısını geçtim boynum 2 gün ağrıdı.. Kafayı yaslasam olmuyor, koltuğü öne eğsem olmuyor ne biçim iştir..

Maalesef boyun dengesi sağlanmaz ise koltuklar tam bir eziyet olabiliyor ayarları iyi yapmak lazım. Bende öyle bir sorun yok koltuklar çok hoşuma gidiyor, tam benlik, eğer boy atmazsam sorun olmaz her halde



B
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: finecenker

@Burak DEMIRAL

Boylesine seviyesiz bir cevap verip de seviyeden bahsetmeniz cok hos olmus.

Hizlanmada hizlanma degerini almayacaksak ne almamiz gerekiyor anlayamadim. Ben zaten hp ve torklari karsilastiranlara serzeniste bulunmustum. Aracin 0-100u vardir 130u vardir 160i vardir bakarsiniz saniyesi dusuk olan daha hizlidir bu kadar basit. Bu arada bendeki matematigin onda biri yoktur sizde bahse varim ki. 1.18 A200den daha hizli bir arac. Bunu anlamak icin ilkokul matematigine bile gerek yok okuma yazma bilmek yeterli.

Son hiza gelince bilemiyorum, belki de BMW muhendisleri sizin gibi 220 ile 222de 2kmnin sidik yarisi yapacagi insanlarin oldugunu hesaba katmayip 222 ile sinirlandirmistir. Bu soruyu onlara sormaniz gerekiyor ama bunun icin ustun matematiginiz yetmez, bir de almanca sahibi olmaniz gerekiyor. Bu araclarin son hizlarinin 222 ve 224 oldugunu saniyorsaniz ancak kendinizi kandirirsiniz.

Maliyetlere gelince de a serisinin ayni donanimdaki 1 serisinden daha ucuz filan oldugunu saniyorsaniz aldaniyorsunuz. Ayni paraya ayni donanimda, arkadan itisli ve daha performansli bir 1 serisi aliyorsunuz.

Istediginiz arastirmayi yapin istediginiz uzmanla konusun, birakin 1 serisini... a serisini golf, a3, 1 serisi rakiplerinin herhangi birinden ustun goren bir uzman bir dergi varsa buyrun paylasin.. Paylasamazsiniz. Surekli son sirada.

Size bos konusmalar ve sinifinin en iyisi a serisi araciniz ile "sakin" surusler diliyorum.. Zaten baska bi alternatifiniz yok.

Esenkalin.



Ben 1 ay önce BMW'den nedense daha pahalı bir teklif aldım, indirim yapılmasına rağmen.

Yalan içerik paylaşıyorsunuz.

Yazınız tam anlamıyla çöp kutusuna.

Güle güle.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Binbaşı

Bu kadar gereksiz saçma sapan yazının ardından Command videoları gelsin... A klas ta bir kaç hoş saniye için buyrun bakalım :


Sesle kontrol ve navigasyon ekranı :

http://www.youtube.com/watch?v=wJPdT8bZSwY


Buda Aux-ın Vıdeo ve TV fonksyonu...

http://www.youtube.com/watch?v=8EjfejVM4fo



B
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: finecenker

Ayni paraya ayni donanimda, arkadan itisli ve daha performansli bir 1 serisi aliyorsunuz.



Merhaba.
1 serisi ile A serisi arasında çok gidip gelen birisi olarak doğal olarak her ikisini de inceledim. Bahsettiğiniz tüm diğer konuları dışarıda tutarak fiyat konusunda karşılaştırma yaparsak eğer malesef yanılıyorsunuz.
Son günlerde € biraz daha arttı, mercedes tl üzerinden fiyatlandırdığı için henüz fiyatlarını güncellemedi bu sebepten önce olan 1 serisi arayı biraz daha açtı. Günümüz kurlarını göz önüne alırsak.
Başlangıç fiyatları olarak 1 serisi güncel kur ile 5000 tl den biraz daha pahalı.

Kendi sipariş verdiğim aracı göz önüne alırsam eğer.
A 180 cdi + urban + bi-xenon + sunroof + hız sabitleyici + thermotronic klima : Liste fiyatı 88200 + 1500 tl plaka, trafik tescil masrafları = 89700 tl.

116d + sport line / urban line ( koltuk ve aliminyum jant için diyelim ) + techno ( xenon ve a serisindeki gösterge paneli ayarındaki gelişmiş gösterge paneli var, ayrca buna bluetooth da eklemek gerekir, a serisinde standart ) + comfort ( elektrokrom iç ayna a serisinde urban ile geliyor, a serinde extra olarak tercih ettiğim klima sistemi ile buradaki otomatik klima denk düşüyor, urbanda gelen ışık paketi ile buradaki iç aydınlatma sanırım denk. ayrıca urbanda otomatik park asistanı ile gelen ön arka park sensörleri bu paketin extrası. bir de sanırım bu pakete a serisinde olan geri görüş kamerası eklendi şu an bmw'nin konfiguratöründe mevcut değil ) + sunroof + park asistanı ( A serisi urbanda standart ) + fren fonksiyonlu hız sabitleyici = 41010€ o da yaklaşık 101600 tl



bu durumda iki donanımda farklılıklar
1 serisi : ön sis farı, keyless, arka koltuk kafalıklarının katlanabilir olması, hız sabitleyicinde fren fonksiyonu ( mercedeste bunu manuel vites ile alamıyorsunuz )
A serisi : kararan sol dikiz aynası, katlanabilir aynalar ( yanılmıyorsam bmw de yok opsiyonlarda ), elektrikli park freni, attention assist, çarpışma önleme yardımcısı.

bu bahsettiğim donanımlar konfiguratörden gözüken ve satış temsilcilerinin aktardıkları. fiyatlar ise liste fiyatları. bmw de mercedesten daha fazla indirim yaptırabilmiştim ama bu indirim aradaki farklı kapatmaya kesinlikle yetmiyor. benim sipariş verdiğim tarihteki kuru da hatırlıyorum 2,35 civarı idi bu durumda bile bmw 96300 gibi bir fiyata denk geliyordu listeden. ben beceriksizim diyelim çok iyi pazarlık yapan birisi olsa yanımda ve 6000 tl indirim dahi alabilse o dönemde ( ben alamadım ), panoromik sunroof ve görece daha estetik dış görünüş için ( içeriden bmw daha güzel bence ) A serisini tercih ederdim. Ettim de. Donanım olarak 1 serisinde olan fakat a serisinde olmayan ve içimde kalan tek şey opsiyonel olarak dahi alnımayan keyless sistemdi.

eğer bahsettiğim donanımlarda ve fiyatlarda bir hatam varsa düzeltin lütfen.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
12 yıl
Çavuş

cidden güzel araba bu mercedes:D