arkadaşlar benim ekran kartım 9600m gt bozuldu çok ısınınca laptop kapanıyor ve onun yerine 9650 m gt almayı düşünüyorum benim ekran kartım ddr3 9650 ddr2 olarak gözüküyor ve kısa bir araştırmadan sonra 9600m gt den daha performanslı değil diyorlar sizce hangisi daha iyi ve ddr3 olan şuanki ekran artımı ddr2 ile değiştirsem sorun olurmu değiştirmeye gerek varmı?
buda hiç bir işlem yapmıyorken sadece forumdonanım için mozilla açıkkenki ısınma değerleri pek normal değil neden acaba>>>http://img840.imageshack.us/i/ekranalntsf.png/
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Öncelikle ekran kartınızın neden ısındığı konusunda bir tespitte bulunmanızı öneririm. Bilgisayarınızı genelde koltuk üzerinde, yatak üzerinde v.b. yerlerde kullanıyorsanız içerisinde toz birikmiş olabilir. Eğer birikmediğinden eminseniz donanımsal bir sorundur ve değiştirmeniz daha yerinde olur. İçinde toz varsa bir şekilde onları temizlemeniz gerekiyor zira bilgisayarınızı rahatlatacaktır. Elektrikli süpürge ile bilgisayarınızın hava girişinden (bilgisayarınız kapalı ve mümkün mertebe statik elektrikten korunarak) olası tozları çektirmeye çalışın. Sonrasında düzelir ise ne ala.
Sorduğunuz şeye gelince; DDR3 bellekler daha az ısınır, daha az güç tüketir, daha yüksek bant genişliği sunar (tabii DDR ve DDR2 ile kıyaslanınca). Bu nedenle imkânınız varsa DDR3 bellekli bir model tercih etmenizi öneririm. Oynadığınız çözünürlüğe ve oyunlara bağlı olarak (düşük çözünürlükte oynuyorsanız ya da hiç oynamıyorsanız) DDR2 bellekli modelleri de tercih edebilirsiniz. Aralarında devasa fark oluşmaz ancak düşük FPS ile oyun oynarken en ufak farklar dahi daha da belirginleşir...
everest görüntüsü>>>http://img830.imageshack.us/i/asasasasa.png/
buda hiç bir işlem yapmıyorken sadece forumdonanım için mozilla açıkkenki ısınma değerleri pek normal değil neden acaba>>>http://img840.imageshack.us/i/ekranalntsf.png/
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdr07 -- 26 Temmuz 2010; 18:23:50 >