Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
104
Cevap
2911
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: 8K Tıp vs Müh (3. sayfa)
T
4 gün
Binbaşı

aynen işte odtü enformatikte de neuroscience doktorası var, ama doktora yapmak için acele etmiyorum önce salt ceng öğrenmek istiyorum sadece, ilerisinde bakarız zaten açık kapı bıraktım... sağolasın yine de

evet hele şu dönemde diplomasız yazılımcı olmak zor, zaten amacım da bu değil... ha benim doktorluğumu kullanmaları gerekn bir yer olur belki o zaman beni alırlar ama öyle yerlerde çalışmak yerine lablarda araştırma vs yaparım daha iyi diye düşünüyorum...

bakalım ya henüz acele etmiyorum önce kendim ceng de uzmanlaşacağım, zaten niye acelem olsun ki, 6+2 sene kaybetmişim tıp yüzünden daha fazla ne olabilir :')




Bu mesajda bahsedilenler: @Codewake
M
3 gün
Yüzbaşı

Hamidiye uluslararası yazma çok yabancı var



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @2-2 Domination
M
3 gün
Yüzbaşı

prof sayısı öğrenciyi dolaylı olarak etkiler. en basitinden aldığı derslerde hoca çeşitliliğini artırır 1 hocaya gebe kalmaz. atıyorum çocuk cerrahisinden bu sene kalırsa seneye de aynı hocanın gelmeme ihtimali olabilir.

hoca çokluğu demek vaka çokluğu demektir. en basitinden ben üveit hastasıyım. tokatta amasaya ve çorumda bu isten anlayan doc yada prof yok. asistan doktorlar bakıyor. ama omü de sırf bu işle iştikal 1 doç 1 prof var. üveitte göz küresinin gerisinde yangısal hücre bakılır. eeee benim gibi atak geçiren hastaların %90 ı direk omüye gider. e şimdi staj yapan yada asistanlık yapan uzman olacak olanlardan tokat amasya yada çorum dan çıkanlar ile omü den çıkanların gördüğü vaka sayısı bir değildir. biri ilk görüşte şakkadank hah bu bu hastalık derken diğeri şüphe üzerine yok hocasına soracak yok kitap karıştıracak.

hastanın çok gelmesi için hastanede hoca çeşitlilği şart. yine omüden, gözün 3-4 ana hastalık grubu var ve bu tüm hastalık grupları ile ilgilenen ayrı ayrı prof ve doç. lar var. hasta geldiğinde çözüm sunuluyor. ama 30 profu olan okulda göz abb ye düşün bakalım kaç hoca düşer.

direk kaliteyi etkiler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zoilist
Z
3 gün
Yüzbaşı

haklısın hocam. 20-30 profesör olan yerde okunmaz zaten kesinlikle. öğrenciyken de önemli olan bi minimum taban olmalı tercih yaparken.
asistanlığa başladığı yerde prof olmadığı için doçentin “Ahmetcim sen buraya geldin ama ben nasıl asistan eğiteceğimi bilmiyorum” dediğini duydum ben :d . Ahmet’in suçu da çok ama böyle bi rezillik olmamalı eah’larda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
3
3 gün
Teğmen

evet tıp istemeyen okuyamaz ancak mühendislik istemeyen de okuyamaz bunların etki oranı elbette farklı tıp daha sevilmeyecek bi alan olabilir. ama ben kendi adıma konuşayım nefret ede ede girdim gayet de seviyorum şuan ve iyi ki yazmışım diyorum.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
2
3 gün
Er
Konu Sahibi

O kişi forumda medeniyet ü. konusunu açtığından dolayı sormuştum hocam, özel olarak ilgim yok yani medeniyete.

Doğuda yaşıyorum. Aile evinde kalsam sıralamaya yazık olacağından dolayı tercih etmek istemiyorum bir tık. İl dışı olacaksa da fark etmez iyisi hangisi ise onu seçerim yani ama çıkmışken batı olsun diyorum.

Önceliğim açıkçası fakültenin kolay olması. Mezun felan derken epey yordu YKS, en azından ilk sene bir rahatlık olsun istiyorum. Yurtlar da iyi olursa yeterli diye düşünüyorum.

Eskişehir'i bir araştırayım, teşekkür ederim. Adana, mersin civarları zaten seçmem, sıcağa dayanamıyorum ben de.




_____________________________

Eski kullanıcı adı: Sabhankra0



Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
Z
3 gün
Yüzbaşı

Akdeniz’i sadece zorluğu için bırakmadım. Neyin kapasitesinden bahsediyorsun? Medeniyet hiç de çerez değil. Vaka vaka diye ezbere konuşuyorsunuz fikir sahibi olmadan. Bu insanlar nasıl bu kadar kolay hadsizleşebiliyor anlamıyorum. Sanki biz burda inek bakıyoruz anasını satayim. Herkesin gelecek hedefleri farklıdır. Fazla ezbere konuşuyorsunuz. Akdeniz’de tıbbi genetik profesörümüz vardı. Çok sevdiğim saygı duyduğum bir hocaydı. Ama dersinden bir şey anlamazdık anlatış şeklinden dolayı. Sorduğu sorular da üst düzeydi. Öğrenciyi soğutan cinsten sorular. Mezunları iyi pratisyen olur ama TUS başarısı da çok önemli. Akdeniz’de uzmanlık yapamayacaksam napayim köklü üniversiteyi? Zaten sıralamada da karşılığını alıyor bu olumsuzlukların.
Akdeniz’e bok atmıyorum. Çok iyi bir fakülte. Öğrenci ve hoca profili çok iyi. Herkesin tercihi kendine. Benim tercihlerime uyuşmadığı için ben bıraktım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
M
dün
Çavuş

Geçen yıl bu ikilemde kalıp tıp yazdım. İyi mi yaptık kötü mü yaptık hala bilmiyom ama tıpdan memnunum şehir vs güzel. Esogü önerimdir bu sıralamaya.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
dün
Çavuş

Fakültede, 5 kurul + final (kalırsan büt) sistemi var. Yıl sonu ortalaması 60 olduğu sürece geçiyon.

Bi de finalsiz geçme muhabbeti var. Eğer kurulların ortalaması 75 ve üzeri olursa direk finale girmeden bir ay önce sınıfı bitirmiş oluyon. Bizim sene bu şekilde finalsiz geçen 120-130 kişi vardı. Ben finalle geçtim. Finale de son 2 hafta kala günde 3 4 saat çalışarak geçtim. Şuan büte kalan 50 kişi var yaklaşık, onların da büyük çoğunluğunu yabancı öğrenciler ya da fakülteyi bırakıp kaydını sildirmeyenler oluşturuyor.

Geçen yılki durum
Daha zormuş sanırsam. Finalsiz geçme notu 80miş. Finalsiz geçen 50 kişi, sınıfta kalan 50 kişi varmış.

2. Sınıfa zor diyorlar geçen yıl kalan baya bi kişi varmış ama bu yıl geçen yıla göre daha kolaydı diyorlar.

Okul son 3 hafta düzenli çalışan adam için zor değil ama yazdıklarım yanıltmasın kolay da değil. Eğer çıkmış ve hocaların derste söyledikleri ağırlıklı çalışırsan rahat geçersin. Orta şeker bir fakülte akreditesi felan da var. Labları da iyi. Öyle gıcık hoca pek yok bikaç marjinal hocamız var sadece onlar da sınavda çok zor sormuyor.

Konaklama ve ulaşım hakkında sormuşsun.

Malum Eskişehir kiralar ucuz osmangazi yakınında ev tutabilirsin 1+1 eğer imkanın varsa veya apartlar felan da var.

4 erkek kyk var eskişehirde. Hepsinde kalan arkadaşlarım vardı öyle büyük şikayetleri yoktu. Osmanefendi kyk var okula en yakın. Dolmuşla 10dk mesafede. Eğer bu yurt çıkmazsa otobüs veya tramvayla ulaşımı sağlıyorsun, genelde osmanefendi çıkmayan tıpçılar nakil dilekçesi veriyor, tanıdıklarımın çoğu 2. Döneme başlamadan bu yurda naklini aldırdı. Tıpçılar için özel oda özel kat muhabbeti yok ama tek kişilik odalar var, eğer ayarlayabilirsen.

Geçen yıl 7.5k ile deü yazdıydım ilk, bi soruyla kaçınca eskişehir geldi hiç de araştırmamıştım. Ama kanımca şehir güzel, fakülte güzel. Yazılır yaşanılır öyle söylim.

Biraz uzun oldu kusruma bakma. Fakülteyle şehirle alakalı başka sorun olursa sormaktan çekinme





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memo for money -- 22 Temmuz 2025; 1:46:19 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
dün
Çavuş

neyi gerçekten istiyorsan onu seç gibi laflar artık klişe oldu.
ama yine de gerçekten ileride nerede, nasıl olacağın, 1 gününün nasıl geçmesini istediğin de çok önemli bence.
mühendislik okurken ya da tıp okurken başına gelecekler bile belki 2. planda düşüneceğin şeyler olmalı çünkü kalma vs olmazsa maksimum 6 yıl içinde zaten lisans eğitimini tamamlamış olacaksın. yani önemli olan yaptığın işi geri kalan hayatında ne kadar istekli devam ettireceğin. ve zaten ikisi de çok farklı alanlar yani hangisini seçtiğine göre hayatın çok farklı yönlerde değişebilir. belki maddi yönden aynı seviyede olursun ama gün içinde uğraştığın iş ve bulunduğun ortamdan bahsediyorum.

onun dışında 4. sınıfa geçen biri olarak tıp fakültesinin zor olduğunu kabul ediyorum ama biraz da abartıldığına inanıyorum. tıpın zorluğu sınıfta kalma gibi bi olayının olması. stresi 1 yılı tamamen boşa geçirmiş gibi baştan almak yaratıyor. alttan ders alma vs. yok. onun dışında bence ortalama bir öğrenci olduğunda sınıfı geçmek o kadar da zor değil. ama sınıf geçmekten bahsediyorum, her şeyi detaylı öğrenmek, her bilgiyi akılda tutmak, sadece sınıf geçme amacıyla değil de ortalama kasmak amacıyla çalışmak vs çok zor çünkü çok fazla bilgi yükü var.

mezun olduktan sonrası için de mühendislikle kıyasladığımda (zaten mühendislik düşünmüyordum, sıralamam da uygun değildi ama) mühendislikte çok fazla rekabet olduğunu düşünüyorum. diğer mühendislerin arasından sıyrılmak için çok fazla şey yapman ve kendini geliştirmen gerekiyor, tabii nerede olmak istediğine de bağlı ama bana uzaktan bakınca ne yapsan yetmeyecek bir alan gibi hissettiriyor. yabancı dil öğrenmek allahın emri zaten, ingilizce bilmenin anlamı yok herkes biliyor, yaz stajları önemli, nerede okuduğun da belirleyici olabiliyor vs vs gibi çok da ilgili olmadığım için detayını bilemediğim rekabet ortamları var.

tıbbın bu konudaki rahatlığının şu olduğunu düşünüyorum, evet tus zor bir sınav, iyi bir derece yapmak zor. ama herkesle kağıt üzerinde yarışıyorsun. yine sınava giriyorsun, optik dolduruyorsun ve sınavda herkes ne yaptıysa o puanı alıyor. başka bir rekabeti yok. üniversitede ya da mezun olduktan sonra kendini geliştirmek için yaptıklarının geri kalanı tamamen kendi isteğinle ve başka birinin baskısı olmadan kendini geliştirmen anlamına geliyor.

diğer rahat özelliği de, tusa girmek zorunda da değilsin ama genel olarak herkes girmeyi düşünüyor, tustan sonra seçim yapabileceğin çok fazla alan var. temel bilim seçebilirsin, dahili bilimlerden ilerleyebilirsin, cerrahi alan seçebilirsin. bunu seçmek için en az 6 yılın oluyor. ve bence okurken de hala ne olacağının belli olmaması rahat bir şey. ben şu anda öyle hissediyorum yani. çünkü bir psikiyatristle bir genel cerrahın hayatı birbirinden çok farklı olacak ve sen ikisi de olabilirsin, bunu seçmek için de gayet uzun bir zamanın oluyor.

tüm bunların dışında temel bilim seçsen dahi hayatının en azından bir kısmında insan ilişkilerinin yoğun olduğu, fazla empati yapman gereken durumlarla karşılaşacağın, bazen tiksineceğin, bazen duygusal olarak etkileneceğin, bazen fiziksel olarak yorulacağın deneyimler olacak ve bunlara da hazır olman gerekecek.

hayırlısı olsun.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
dün
Onbaşı

Hazırlık ile birlikte 5 olmuyor mu



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @amanallahim3
R
dün
Er

Beyin erimesi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
dün
Er

he o zaman dusun tasin biraz daha :d




Bu mesajda bahsedilenler: @2-2 Domination
K
4 gün
Onbaşı

Sonuç belgeni atsana



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

2
4 gün
Er
Konu Sahibi

Ceng ve EE de adam gibi okul gelmiyor bence, makine de çok zor dendiğinden dolayı pek istemiyorum. Kontrol-otomasyon tarzı ya da okul iyi bölüm idare eder tarzı bir bölüm düşünüyorum ama çok kafama yatmıyor. O yüzden arada kaldım.




_____________________________

Eski kullanıcı adı: Sabhankra0



Bu mesajda bahsedilenler: @YaralıPanda
K
4 gün
Onbaşı

E iyi gelmiş işte millet yığılma var diyor da 100 tyt ye 8k gelmiş geçen sene 20k idi



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
2
4 gün
Er
Konu Sahibi

2024 x 1,27 işte. Alt sıralamalar hakkında bilgim yok ama böyle geleceği az çok belliydi bence geçen seneki gibi şok etkisi olmamıştı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2-2 Domination -- 19 Temmuz 2025; 12:28:19 >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: Sabhankra0

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kırmızi Şortlee
2
4 gün
Er
Konu Sahibi

Yüksek GPA yapma ve koruma kısmında sıkıntı olabilir diye düşünüyorum, hayatım boyunca öyle çok düzenli çalışan biri değilim. Tıp'da her türlü geçersin o avantajı da var.




_____________________________

Eski kullanıcı adı: Sabhankra0

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Loky19
2
4 gün
Er
Konu Sahibi

Doğu'dayım, yaşadığım yeri yazmayı düşünmüyorum sıralamaya yazık oluyor. Tıp yazarsam fakülte kolaylığı ve şehir avantajları kıyaslayıp bir seçim yapmayı düşünüyorum.




_____________________________

Eski kullanıcı adı: Sabhankra0



Bu mesajda bahsedilenler: @Kırmızi Şortlee