Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
37
Cevap
1984
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: 850w psu tavsiyesi... (2. sayfa)
H
2 yıl
Yarbay

küçük sincap öldü demek




Bu mesajda bahsedilenler: @Wilson Fisk
S
2 yıl
Yarbay

S
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Bunu 2.300 dolayında Amazon Germany den alabilirdim ama kaçırdım hocam, araştırmamı geç yaptım sağlık olsun. Aradaki fiyat farkı şimdi biraz fazla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @salvatore_volkan
L
2 yıl
Yarbay

RM 850 memnunuz.



S
2 yıl
Er
Konu Sahibi

L
2 yıl
Yarbay

İki bilindik sitenin incelemesine göre ürün gayet başarılı, sonuç kısımlarını ekledim geriye dönerek incelemeleri baştan okuyabilirsin.

https://www.eteknix.com/thermaltake-toughpower-gf1-850w-power-supply-review/9/

https://www.techpowerup.com/review/thermaltake-toughpower-gf1-argb-850-w-gold/7.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 16 Temmuz 2022; 2:15:58 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Sonic Bomb
K
2 yıl
Yarbay

Newegg de ki beyazin model numarasi; TPD-0850FNFAGU-W
Newegg de ki siyahin model numarasi; TPD-0850FNFAGU-1
Amazon da ki model numarasi; TPD-0850FNFAGE-1

Diger güc kaynaklarina da baktigimizda newegg de benzer yorumlari görebiliriz. Silicon lottery dedigimiz olay her modelde basa gelebilir. Ard arda aldigim seasonic focus plus (2017) ve seasonic m12ii 620w (2017) sorunluydu, farkli sistemlere almistim, focusu iade ettim m12ii yi yenisi ile degistirdim. Focus plus yerine Evga g2 750w aldim, ilk acilis ile beraber psu yandi. Koku geldi. Yerine gelen G2 750w suan hala sorunsuz calisiyor, rtx 3090 ile dahi bir müddet kullandim. Evga almadan evvel Corsair rmx serisinde amazon da ve orda burda o kadar cok negatif yoruma denk geldim ki... Almaya cekindim. Aldigim evga ve seasonic ile problemler yasadim. Her modelde sorun yasayan ve sorunsuz kullananlara denk gelmek mümkün.

https://www.tomshardware.com/reviews/thermaltake-toughpower-gf1-850w-power-supply
Bu testi yapan kisi cybeneticsin yöneticisi
https://www.cybenetics.com/index.php?option=database&params=1,0,56

Icine sinmediyse diger modellerde iyiydi

Eklemeyi unuttum; corsair rm/rmx ile GF1 in üreticisi ayni CWT... RMX 850 ile ünitesi neredeyse ayni, CWT nin en yaygin kullandigi platform. Ikisinde de bilesen kalitesi yüksek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 16 Temmuz 2022; 2:51:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Sonic Bomb
S
2 yıl
Er
Konu Sahibi

İncelemeler gayet olumlu, daha öncesinde bunlara bakmıştım fakat kullanıcı yorumlarına da göz gezdirmek istedim. Sonuçta kullanıcılar haliyle daha uzun süreli test etmiş oluyorlar, paylaşımınız için sağolun @LEON-X
Dediğiniz gibi belki de enseyi karartmaya gerek yok. Her ürünün belli bir arıza olasılığı elbette vardır. Ancak seasonic focus plus ve aynı üretimlerinde memnuniyet oranı daha yüksek gördüğüm kadarıyla. şu site;
https://www.cybenetics.com/index.php?option=database&params=1,0,56 karşılaştırma yapmak isteyenler için gerçekten güzelmiş, sağ olun benim de işime yaradı. @kunGFu Tr garantili C850 ve yurt dışı garantili GF1 arasındayım. Amazon Germany'de depozito ve vergi hariç ücret iadesi yapıyorlarmış ama fiyatların günden güne artmasından dolayı ürün bozulduğunda değişim yapılması daha cazip bir seçenek aslında. Konuyu daha fazla uzatmadan son olarak merak ettiğim global garanti meselesi. NZXT ve Thermaltake firmaları 10 yıl garanti veriyorlar, bu çok güzel. Ancak TR'de garanti 2 yıl. Geriye kalan sürede üretici garantisi oluyor anladığım kadarıyla. Peki üretici garantisi safhasında biz bu ürünü yurt dışına mı yollayacağız? Üretici garantisi safhasında ürünün hangi ülkeden alındığı önemli midir? Örneğin ürün TR'den alındıysa üretici TR'deki servise; yurt dışından alındıysa yurt dışından bir servis noktasına mı yönlendirir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LEON-X , @kunGFu
L
2 yıl
Yarbay

Kullanıcıların en fazla test edeceği durum ses ve ya sistem deki yaşadığı kapanma/resetlenme vb. sorunları dile getirebilirler, aksi halde binlerce dolarlık psu test cihazları yoksa ellerinde başka bir yorum yapmaları mantıksız.

Diğer durum garanti maalesef ülkemizde sorunlu Vektron Elektronik Thermaltake markasını ithal eder ve olası bir durumda ilgilenmeme olasılığı yüksektir, bu yüzden ürünlerinizi alırken ben şahsen öyle yapıyorum Amazon TR satıcı-göndericili olarak alıyorum en azından bir sorun yaşarsam iade konusunda gayet sorunsuz şekilde işlem yaptırabiliyorum, aynı şekilde Akortek Teknobiyotik firmasının distribütörüdür, Seasonic markasını sırf bu yüzden almıyorum ve almayan da bir çok kullanıcı var, satış sonrası hizmet çok önemli oluyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Sonic Bomb
S
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Az önce Amazon’dan cevap aldım. 2 yıllık garantisi olduğunu ve sadece ücret iadesi yapılabileceğini söylediler. Amazon bu konularda bence de başarılı. Kalan garanti süresi ise meçhul 😔



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 yıl
Teğmen

Msi mpg 850w için ne dersiniz ben aldım da hata mı ettim 2279 tl amazondan 🙈

Bunu buldum ne dersiniz?
https://www.sinerji.gen.tr/nzxt-850w-c850-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-p-40371
Fiyat 1903 tl





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledd -- 24 Temmuz 2022; 22:54:17 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 yıl
Yarbay

Hata yok, msi da iyidir Hayirli olsun. NZXT de iyi... Bu gibi durumlarda genelde düsük fiyatlisini tercih ediyorum yahut biraz fazla ödeyip denemek istedigimi alabiliyorum. Ikiside olur, bu nokta da hata yok. NZXT nin bu modeli seasonic üretimi ve ucuz, yeni cikacak olan modeli biraz daha pahali olup, CWT üretimi olacak. Msi da CWT üretimi... (Xpg core reactor, corsair rmx, tt gf1 de CWT) bunlar hep tier1 modeller. Aralarinda karar vermek zor. Ucuzunu secmekte hata degil, 750w ligi fiyatina 850 si indirimden satilani almakta...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ledd
L
2 yıl
Teğmen

CWT üretime olan cihazların kalite durumu fark ediyor mu?

Halen kullandığım HighPower 750W PFC 80+ 13,5cm bu psu tam 12 yıl oldu, artık değişim zamanı geldi değil mi

Msi mpg 850w olanı iptal edip Nzxt de alabilirim arada 350 tl fark var ne dersiniz?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kunGFu
K
2 yıl
Yarbay

bizim anlayabilecegimiz bir kalite farki yok. Ikisi de kaliteli bilesenlere sahip, ünite farkliligi olsa da verimlilikleri ayni, full japon, full koruma devresi... Burda tercih kisisel oluyor. Ben sahsen msi alirdim. Msi da coklu kanal yapisi olmasi iyi, kanal basina ocp korumasi var. Sonra, daha güncel bir model. 2017 de seasonic focus plus ile iyi bir tecrübem olmadi, biraz kisisel oluyor bu benim icin. Objektif bakinca düsük fiyat bir tercih sebebi olabilir. Karar sizin.

Edit; güc kaynagi degisikligi noktasinda, 12yil konusu acilmis. Simdi bozulmadi diyelim, iyimser düsünelim 1 yil daha gitsin. 1 yil sonra akakce yi actiginda, bu güc kaynaklarini ayni yada yakin fiyata bulabilecegine garanti veriyorlarsa, bekle ve alma. Ama fiyatlari artarsa neden almadim dersin. Bu modeller 10 yil garantili ürünler. Yukarda ilk sayfada 9. ve 10. yoruma bak, 2017 de 390liraya aldigim modelin bugün muadili 1200 lira... Msi a750gf modelini daha bir yil oldu olmadi 800-900 liraya, xpg core reactor 750 yi 1000-1200 liraya aldiriyordum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 26 Temmuz 2022; 15:59:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ledd
S
2 yıl
Yarbay

12 yıl olması değiştirmeniz anlamına gelmiyor. Bağlantı anlamında yetersizse, voltajlarda dengesizlik varsa o halde düşünebilirsiniz ama sorunsuz çalışıyorsa bütçeyi daha başka yerlere aktarmanız daha mantıklı olacaktır. Yine de karar sizin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
2 yıl
Teğmen

3080 rog strix için 3 adet 8 pin girişi istiyor. Mevcutta kullandığım psu da 2 adet 8 pin girişi var.

Bunu nasıl çözebilirim? Eğer çözersen ürünü iade edebilirim ztn onun için almıştım



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sasuta
L
2 yıl
Teğmen

Garantiyi kimser veremez hele ki doların inanılmaz bir artışını hep beraber izledik.
Zaten mevcutta kullandığım psu yu bekliyorum artık bozuldu bozulacak 12 yıl dile kolay “faturasını kontrol ettim”
3080 rog strix aldığım için almıştım 3 adet 8 pin girişi istiyor çünkü. Mevcuttakinde 2 adet 8 pin çıkışı var



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kunGFu
S
2 yıl
Yarbay

Kullandığın psuda zaten tek 12V kanalı var yanlış bakmadıysam. İki adet molexten çevirici ile 3üncü 8pin bağlantıyı elde edersin. Sıkıntı olmaz. Yalnız kullandığın psu markasına dikkat edememişim geçmişte HP psularla çok da iyi anılarım yok. Şahsen marka özelinde değiştirmen yerinde olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 27 Temmuz 2022; 0:7:29 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.