Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
33
Cevap
2089
Tıklama
0
Öne Çıkarma
52 Inch LCd Panel Ne önerirsiniz
O
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selamlar.
Kur daha da artmadan 52 Inch Panel almak istiyorum. Sony 52W ve 52Z serilerine baktım. Sizler ne önerirsiniz ?

çok teşekkürler



O
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selamlar üstad
Kullanım alanı :
PS3, BluRay, digiturk ve bol miktarda MKV.

Aynı zamanda niyetim bunu bir monitör gibi kullanmak. Bunun için ayrıca bir HomeTeather PC kurup Evdeki Mevcut Onkyo TxDs4 Anfime (eski ama ben çok memnunum) bağlayacağım.
PC'yi salon için yapılmış uzaktan kumandadan biraz daha büyük bir klavye mouse ile kullanacağım.

Böylelikle canım isterse oyun oynarım, yada film izlerim, yada dönüp internet'de surf yapabilirim. Google Earth'e bakabilirim.

Mesleğim bilişim olduğu için buradan şirkete bağlanırım yada ertesi gün yapacağım sunumları finalize edebilirim.

Çok param yok maalesef. yoksa SonyX serisi gayet güzel ancak 12.000 - 13.000 gibi fiyatlardalar . Bende W ve Z serileri arasında kaldım aslında. Dolayısıyla fiyat / getiri'de optimum bir noktaya gelip belki biraz da para konusunda fedakarlık yapabilirim.

bütçeyi yaparken 4-5 sene sonra bunu muhtemelen Laser TV yada gelmekte olan 3D teknolojili bir cihaz ile değiştirip şimdi alacağınm TV'yi yatak odası duvarına park edeceğimin bilincindeyim. Bu yüzden şu anda X serisi almak bana hiç mantıklı gelmiyor.

Açıkcası -siz bana kızabilirsiniz ama- Sony X serisi ile high End bir Plazma arasında bir farkı da ilk bakışta göremedim. X alacağıma Kuro 5060 alırım çok, çok daha iyi olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_30302680/mpage_1/key_//tm.htm#30310850 linkinde bahsedilen yeni sony Serisi türkiye pazarına ne zaman gelir? Evdeki sony'lerin birbiryle konuşuyor olması çok güzel birşey bence.

İlginiz için çok teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzSpider -- 10 Mart 2009; 10:00:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
15 yıl
Teğmen

O
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selamlar,
Doğubank'da 52W4500 5.100, 52Z4500 ise 6.300 civarında. aslında benim açımdan son derece fedakarlık yapılmış bir bütçe bu. öyleki TV ünitesi vs falan almadan bütün parayı sadece panel'e aktarmayı seçtiğim için bu rakamlardayım.
Bunun üzerinde fedakarlık yapamasamda zaten daha iyi LCD ne alabilirim ki? (sonyX serisi çok pahalı maalesef)

Burada mevzu edilmez ama Doğubak'da Samsung 55 Inch Led TV'nin SD yayında (kaliteli bir scart ile bağlı idi) performansını gördüm. Cidden hemen yanındaki 52W4730 ondan çok çok daha başarılı idi. (Hareketli görüntüler, görüntüdeki keskinlik vs)

Eh bunu çıkarınca elimizde ya sony'nin RGB Led'li serileri kalıyor bunlarda bence cidden pahalı. ayrıca bence yazık 52 Inch LCD bir panel'e bu kadar para vermek benim bütçem için hele bu ortamda bence çok gerekli değil.

Şimdiye kadar çok yabancı olduğum Toshiba için kısa bir araştırma yapıyorum. Maalesef henüz görmem mümkün olmadı. Araştırma sonuçlarını burada -varsa- konuyu izleyenler ile de paylaşacağım. Formda bu modeli kullananlar varsa onların tecrübelerine de erişmeye çalışacağım. Zira Sony ile aynı paneli kullanıyorlar ise bu panelin fiyatı 3.000 TL ile oldukça uygun. (http://www.istanbulbilisim.com.tr/TOSHIBA_52Z3030D-LCD-TV,3279.html ) Bu yüzden öneriniz bence de araştırmaya değer.

ilginiz için teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Yarbay

Sn.Oz

Bak kardeşim sen önce adını koy şu işin yaw

Senin kafan bir sürü yerde dolanıyor,bir LED e gidiyorsun bir CCFL sisteme bakıyorsun

Sen bana deki,arkadaş benim bu işe ayıracağım para şudur,ayrıca bunu kendinede sor...ben ne kadar çıkma yapacağım diye,bu kadar basit
sonra ya Bismillah de öyle bilinçli git işin üstüne++

1-Tosh 52"Z3030 TR de bulabileceğin hem F/P paneli hemde performans panelidir!
LED panelleri bir tarafa koyarak yazıyorum bunları OK++

2-Z nin içindeki Tosh un kendi üretimi olan son derece başarılı Chipset kullanılıyor!
"Motionhandling" te bütün rakiplerinide "hala" geçiyor bu panel!!!
Çünkü Tosh ları tutki bir şeylerini eleştireceksiniz,ama mühim olan Processor çalışması ise(+Chipset)kimse Tosh un bırak Z/ZF/XV v.s
AV sini bile eleştiremez!!!

Çünkü bu herifler Processor un çalışma stabilitesini en yüksek değerde tutabiliyorlar,bugüne kadar kimse klasik Judder/Bluring/Flicker/Stutter/Ghosting
cart-curt bunların hiç birisini görememişlerdir,makine yağ gibi akıyor!!!
Özellikle XF/Z/ ve efsane ZF bu konuda rakiplerine çok ciddi sol çekiyor!!!

3-Kendi açtığım başlıktada(Tosh ZF355/ZV555 Serileri) yazdım geçen gün "Z" serisi için TR de hiç bir sitede özel/ayrı bir başlık bulamazsınız diye,her ne varsa
DH de vardır,bunun için Almanya sitelerine müracaat edeceksiniz
örneğinwww.hifi-forum.de gibi
Avrupada en fazla Tosh Almanyada satılıyor!sonrada İngiltere,Türkiye ise hikayedir Tosh işinde!!

4-Sen herkesin ne yazdığına fazla bakma,bunlar uzmanmı örneğin??
Hangi config.ler zormuş??yada karışık??
Sen X35x alsan ne olacak o zaman?? tamamen karışıktır bu seri!!

Ayrıca iyi bir panel en fazla config.olan paneldir!!
Çok fazla ayarlama olmalıdır v.s v.s!!

Tosh Z/ZF/XF lere gelirsek,herifler zaten son derece gelişmiş bir Chipset kullandıkları için,dışardan temel ayarlar dışında yapacağın bir şeyde kalmıyor!
Zor diyen bana gelsin Z/ZF ler için kaldıki "ToshZF355......."başlığında Panel Temel Ayarları diye bir program vermiştim+anlatımı v.s ile sonrada bunu Highway
Hoca sağolsun ayrı bir başlıkta derledi ve çoğu insan bunu indirip kullanıyor!!

++


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selamlar,
52Z4500 aldığımdan beri evde pek fazla zaman geçiremedim. Ancak SD yayında görüntü oldukça iyi. Açıkcası Plazma'ya sempati duyan birisi olarak LCD, Büyük Ekran, 3,5 - 4 Mt mesafe, digiturk gibi kavramalrın bir arya gelmesinden hep korkmuştum. 52Z4500'de şu an herşey default halinde digiturk'u ilk açtığımda görüntü bir sn kadar pek iyi olmuyor ancak daha sonra süratle toparlanıyor.

Yine sony'den aldığım HDMI kablo ile bağlı olan Ps3'ü açınca ise işin rengi değişiyor. Panel daha ilk menüde kendini gösteriyor (bu arada ayrlar hala aynı ) İlk olarak BluRay Shakira Konser Kaydını sürdüm. Görüntü -bana göre- son derece iyi idi. Evde kim varsa herkes bir durdu kaldı.

Eminim kaliteli bir çok panelde de benzer bir görüntü elde edilir, Ben bu arada beni şaşırtan birşeyden bahsetmek istiyorum. Ses oson derece tatminkar idi. Ben ilk önce anfiye dönüp baktım, ben bunu ne zaman açtım diye, ama hayır. anfim kpalı idi. Ses bir TV'den oldukça yetenekli bir ses siteminden geliyor gibiydi.

Ps3 oyunlar oldukça etkileyici idi. Bu kısımda Bravia benim duyudğum kadarıyla en iyisi.

Panel'i yukarda belirttiğim gibi evin monitörü olarak kullanacağım. Bu yüzden TV ünitesinin altına bir HT PC yerleştireceğim. Sony'nin bu iş için ürettiği harika donaınlar var (http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665296592 ).

< Resime gitmek için tıklayın >

Ancak bunlar resmi olarak Avrupada yok. İstanbul Bilişimde bu ürünleri görüyoruz ancak ürünler çok çok çok yüksek bir etikete sunuluyor (http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-LIVING-SYSTEM-NOTEBOOK,63,1373.html ) .

Amerikada Resmi sitede 1300 $ olan ürün burada 1500 - 2.000 Euro'dan "istanbul bilişim garantisi" garantisi ile satılıyor olması cidden dramatik. Bir şekilde Amerikaya giden birilerini bulup ondan istemek gerekcek sanırım. Başka yolu yokmudur ? (Ben kendim PC toplamak istemiyorum şimdilik. Bu son derece şık ve sorunsuz olacaktır)

Böylelikle MKV, DivX codec vs herşey destekleyebilen bir monitör kullanıyor olacağım eynı zamanda. Bu ürün Görüntüyü HDMI ile sesi fiber ile aktarabildiği söyelmeye gerek yok sanırm.

film izlerken ara verip internet'e erişmek, hatta buna yada PS3'e ekleyeceğiniz kamera ile sesli görüntülü görüşmeler yapmamız böylelikle mümkün olaiblir.

Ben açıkcası vizyonun bu yöne doğru gittiğini düşünüyorum.
Paneller Artık Televizyon değiller. Evin monitörü :)

Bu konu ile ilgili olarak çalışmaya devam ediyorum ve tecrübelerimi sizinle paylaşmaya devam edeceğim.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzSpider -- 17 Mart 2009; 16:08:04 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bu arada Hepsi Burada 'da fiyatlar piyasanın üstünde olduğu halde ÖTV indirimi bir hayli işe yaramış görünüyor.

http://www.hepsiburada.com/sony-kdl-52z4500-52-full-hd-200-hz-lcd-televizyon-bravia-engine-2/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evsonykdl52z4500

ben ÖTV indiriminden önce buradaki havale indirimli fiyatın biraz altında almıştım (Sony Euroasya) eminim şimdi biraz daha inebilirler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
15 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

VGX-TP25E/BVAIO® TP Home Theater PC - Premium Model

Add Blu-ray Disc™ capability to an already-impressive list of features and the well-rounded VAIO® TP25 Home Theater PC becomes a technological marvel. This super-powerful entertainment PC for your TV features dual cable HDTV tuners and DVR capabilities allowing you to watch one program while simultaneously recording another. With the TP25, it's a breeze to store up to 50 hours of HD programming to a massive 500GB hard drive, view pictures, DVDs and stunning Blu-ray Disc™ HD videos—all on your TV. Backed by the next-generation Intel® Core™ 2 Duo T8100 processor, the VAIO® TP25 Home Theater PC is packed with all the power you need to surf the web, watch viral video and view and record cable HD programming on your big screen TV.

The HD home theater entertainment PC
Watch and record HDTV, Internet-based TV, viral video and Blu-ray Disc™ movies11 on your big screen TV.

Supplied TV tuners and DVR functionality let you watch, record and store TV for on-demand viewing.

TV tuner and DVR capabilities with 500GB storage2 to record up to 50 hours of HDTV8.

Dual cable TV tuners8 with DVR capabilities let you watch one program while simultaneously recording another.

Watch viral video, manage photos and videos, surf the web and email on your big screen TV8.

Easy and convenient to digitally connect to your TV and audio equipment through an HDMI™ cable.

Powerful performance and a dynamic design
New hafnium-based processor chipset turns up the speed on multi-tasking while curbing energy consumption. The TP25 features the Intel® Core™ 2 Duo Processor T8100 (2.10GHz1, 3MB L2 Cache).

Pre-installed with Microsoft® Windows Vista® Home Premium with a spectacular new look, instant search, built-in Windows® Media Center, and automated PC security features.

Browse the web and e-mail9 from your sofa using the wireless keyboard and remote control.
Built-in 802.11 b/g wireless LAN lets you wirelessly connect to your home network connection9.

Optimal cooling design and insulated hard drive keeps the unit whisper-quiet and cool, making it ideal for the living room.



Weights and Measurements
Dimensions (Approx.) : 10.63"W x 3.58"H x 10.63"W14

Weight (Approx.) : 7.72 lbs.14

Hard Drive
Capacity : 500GB2 (500GBx1)

Interface : SATA

Speed : 7200rpm

Hardware
Action Buttons : S1, Volume, Mute, Mail and Internet on Keyboard

Keyboard : Wireless Keyboard

Pointing Device : Electro static touch pad on keyboard

General
Computer Type : Digital Home

Type of Use : Home Theater PC

Power
Input Voltage : AC 100-240V

Power Management : ACPI 1.0 Compliant

Power Requirements : 150W+10%

Expansion Slots
Multimedia Card Reader : Memory Stick®5 media supports Memory Stick PRO™ and Memory Stick Duo™ media Secure Digital (SD™ memory card) Slot

PCI Slot : 2 (1 available)

TV Tuner : High Definition digital cable tuner with CableCARD™8, ATSC and NTSC support

x16 PCI Express : 1 (occupied by tuners)

Audio
Sound System : Intel® High Definition Audio

Service and Warranty Information
Limited Warranty Term : 1 Year6

Online and Email Support : Support available from,http://www.esupport.sony.com/EN/VAIO

Telephone Support : 1 year (toll-free assistance, available 24-hours, 7-days-a-week)7

Graphics
Chipset : Mobile Intel® PM965 Express Chipset

Processor : NVIDIA® GeForce® 8400M GT GPU with Total Available Graphics Memory of 1535MB (max.)10

Video RAM : 256MB dedicated video memory

Networking/Modem
Ethernet Protocol : Ethernet (RJ-45)

Ethernet Speed : 10Base-T/100Base-TX

Wireless LAN : IEEE 802.11bg9

Processor
Front Side Bus Speed : 800MHz

L2 Cache : 3MB

Speed : 2.10GHz1

Type : Intel® Core™ 2 Duo Processor T8100

Software
Operating System : Genuine Microsoft® Windows Vista® Home Premium

Sony® Software : Click to Disc™ - DVD Creation *Please access VAIO® Help and Support from your PC for a complete list of software applications and trials.

Inputs and Outputs
DC-In : 1

Ethernet Connection(s) : 1

HDMI™ Connection Output(s) : 1

Headphone Jack : 1

IR Output(s) : 2 (Composite outputs)

Microphone Input : 1

S/PDIF Output(s) : 1

USB Port(s) : 4 (2 Front/2 Rear) (2.0 compliant)

VGA Output(s) : 1

WLAN antenna : 1

i.LINK® Connection : 1 4pin4

Memory
Installed : 4GB15 (2GBx2) PC2-5300

Maximum : 4GB15

Speed : 667MHz

Type : DDR2

Optical Drive
BD-R DL Read : 1.6x max.

BD-R Read : 2x max.

BD-RE DL Read : 1.6x max.

BD-RE Read : 2x max.

BD-ROM Read : 2x max.

Blu-ray Disc™ Support : Yes11, 12 (BD-ROM/DVD±R DL/DVD±RW/-RAM)

CD Read : 24x max.

CD-R Write : 8x max.

CD-RW Write : 8x max.

DVD Read : 8x max.

DVD+R DL Write : 2.4x max.

DVD+R Write : 8x max.

DVD+RW Write : 4x max.

DVD-R DL Write : 2x max.

DVD-R Write : 8x max.

DVD-RAM Read : 5x max.

DVD-RAM Write : 5x max.

DVD-RW Write : 4x max.

DVD±RW : Yes3

Accessories Supplied
Remote Control
Wireless Keyboard
HDMI™ Cable
HDMI-DVI Adapter
S/PDIF Optical Cable
Wireless Antenna
AA Batteries (6)
Power Cord
AC Adatper (VGP-AC19V15)
AV Cable Adapter
RF (Antenna) Cable


Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.