Evet arkadaşlar 2 gün önce Kamilkoç turizm bugünde metro turizmin araçlarında yangın çıktı. Toplam 1'i çocuk 5 kişi yaşamını yitirdi. Otobüslerin özellikle 10 numara diye tabir edilen yağı kullanmasından çıktığı tahmin edilen yangınların sonunun ise ne zaman geleceği bilinmiyor. Devletten bu konuda denetim yapmasını artık istememiz gerektiğini düşünüyorum. Konuyu üstlere taşımak için öne çıkar butonuna basarak destek verirseniz belki sesimizi gereken yerlere duyurup, bundan sonra olabilecek faciaların önüne geçebiliriz. Haberlerle ilgili linkler
Akaryakıtı bahane eden O.Çocukları bilet fiyatlarını geçen bayramdan bu yana %70-100’e varan oranlarda arttırdılar. Hala doymuyorlar, üstüne birde ucuz akaryakıt ve 10numara belası...
Akaryakıtı bahane eden O.Çocukları bilet fiyatlarını geçen bayramdan bu yana %70-100’e varan oranlarda arttırdılar. Hala doymuyorlar, üstüne birde ucuz akaryakıt ve 10numara belasını katarak dahada kar yapmaya çalışıyorlar. Bu ülkede kimse doymaz, aç gözlüklüleri bitmez. Hükümet ayrı s*ker, belediyeler ayrı s*ker, zenginler ayrı s*ker. Lanet bir ülkedeyiz.
Bunlar temel bilgiler değil. Araştırılmaları gerekiyor. Mesele sadece yangının yayılma hızı değil, yangın yayılmadan yolcuları tahliye etmek.
Yangın otobüs kazalarındaki birinci ölüm sebebi. Arkadan motorlu otobüslerde arkada kapı yok, ortada kapı var, ortada olmasının da yangın tahliyesi bakımından ve tasarım yönünden sebepleri var (ABD'de sol tarafta da kaçış kapısı olabiliyor). Bu "designation" bugünkü bilgierle alınmış kararlar. Tavsiye de, şoför eğer yapabiliyorsa bütün kapıları açması.
Oksijenin yangin alanini cogaltacagi temel bir bilgidir.Yanginin yayilma hizi yolcularin tasfiyesindeki en onemli etmendir. Cunku yangin yayilirken, gaz cikisi da artacagindan, bayilma vs... durumlari da yasanacak ve yolcular artik bilinclerini de kaybetmis olacaklar. Tum kapilarin acilmasi tavsiye ediliyor ise de, simulasyonlarda ilk 3.5 dakikanin yolcularin tasfiyesi icin kritik onemde oldugu, ilk 1.5 dakikada icerideki sicakligin yanginin baslangic noktasinda ve cevresinde 700 derece civarina kadar cikabilecegi ancak hala lokal olarak kaldigi kapilarin ve camlarin acilmasiyla ile birlikte hizla yayilmaya baslayacagi ve sicakligin da 900 derecelere firladigi yaziliyor. https://pdfs.semanticscholar.org/b627/ea9e63440d2028e71e83fae6d0883866165b.pdf
Buradaki ana konu, sehirlerarasi otobuslerde neden motor ve ic kisimlarda yangin sondurme tertibatinin olmadigi, bunun neden zorunluluk olarak yasaya koyulmadigi meselesidir.
"The results demonstrate that the spreading of the fire and smoke propagation tends to be accelerated dramatically and the combustion temperature is likely to increase promptly due to the adequate oxygen supply with the doors open. Therefore,during the 20 s after opening the doors,the visibility and O2 concentrations near the doors are likely to be enhanced noticeably,and,then,CO concentration were to drop down. Thus,the critical time for the passengers to escape would be just 20 s after the doors opened.From what is said above,it can be concluded that the results of our study can serve as a reference to the bus fire prevention and passenger evacuation."
https://m.haberler.com/manisa-da-yolcu-otobusu-alev-alev-yandi-12302676-haberi/
https://www.ntv.com.tr/turkiye/balikesirde-yolcu-otobusunde-yangin-faciasi-5-olu,GxllTKCuq0mBoEcNbpRMVQ
Arkadaşlar 4 günde üçüncü otobüs yangını ve yine motor kısmından çıkmış yangın. Allahtan can kaybı yok
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cesmede-tur-otobusu-alev-alev-yandi-5264734/
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytac001 -- 4 Ağustos 2019; 10:4:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >