Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
2619
Cevap
213074
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (91. sayfa)
S
9 yıl
Çavuş

Merhabalar,

Ne kusuru, keşke herkes sizin gibi paylaşımlar yapsa. X motorundaki sorun benim de dikkatımı çekti zaten onu düzeltince (ben geçiştirdim basit bi çözümle, pul koydum büyükçene o biraz tuttu motoru) düzeldi eskiye göre baskılarım.
Eskiden çok daha kötüydü. Ben de sizin gibi destek çizecektim X motorunu tutan parçaya. Ricamız çizimi cad dosyası şeklinde paylaşabilirseniz dediğiniz gibi rulmandan dolayı uymayanlar kendi düzeltebilir.
Gerçekten çok yararlı bir yazı oldu yazınız. Teşekkür ediyorum.

Akşam eve gider gitmez (çizim geldiğinde tabii sizden :)) baskısını yapacağım asansör parçalarının.
Sizin bastığınız asansor ve wobble giderici parçalar ABS mi ikisi de?




Bu mesajda bahsedilenler: @Marool
M
9 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: serkanc

quote:

Orijinalden alıntı: Marool

Kurulu kullandığım sistemimin son güncel hali fotoğrafta mevcut, istediğiniz yada farklı gördüğünüz birşey olursa cadleri gönderebilirim.




Katman kalınlığı kaç bu baskılarda? 0.1 ?



yazıcı üzerindeki tüm parçalarda 0.3mm lh mevcut, ancak açıklama yaparken kullandığım wobble test parçalarında önce sonra olarak paylaştığım modellerde 0.1mm lh yaptım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Teğmen

@SeSSiZz

yok ABS kullanmıyorum, alışamadım alışmayacağım gibi duruyor. Tüm baskılarım PLA


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SeSSiZz
S
9 yıl
Çavuş

Ben de PLA'ya bir türü alışamadım. İşlerken güzel de kullanıma gelince kağıt gibi.
Çatır çatır ayrılıyor. Belki de ben sıcaklığı düşük turuyorumdur, fazla da üstünde durmadım ama 195 derecede basıyorum.

Bu aralar favorim PETG. Çok dayanıklı.

Sıkboğaz etmek gibi olmasın ama çizimi ne zaman göndermeniz mümkün olur? :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Marool
M
9 yıl
Teğmen

Akşam 7.30 gibi, iş çıkışı eve gitmem bilgisayar başına geçmem. PETG gerçekten şuana kadar kullandığım en sağlam malzeme gerçi fiyat olarak biraz diğer filamentlere göre pahalı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SeSSiZz
Y
9 yıl
Binbaşı

PowerABS filament ile basıldığında çok daha işe yarar hale gelecektir bu güncelleme. Bir miktar esneme özelliği mevcut çünkü. PLA gibi kaskatı değil. STL dosyalarını paylaştığınızda bizler de dener sonuçları burada yazarız inşallah.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Teğmen

http://www.thingiverse.com/thing:1435001

linkte mevcut stl ler dileyen olursa step veya xt atabilirim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
9 yıl
Yarbay

Esneklik fayda sağlar mı şüpheliyim. Neden derseniz daha önce alü yaylı coupling kullanıyordum. Evet esnektiler ve rod istediği gibi asansörlere rahatsızlık vermeden dönüyordu. Ancak daha çok dönüyordu. Noluyordu motora daha az yük biniyordu. Zorlanmıyordu. Daha sonra absden bastığım couplinglerle kullandım. Ve wobble azaldı. Tabiki hala var. Rodlar 2.kez değiştirmeme rağmen hala yamuk. Ankara'da düz rod bulamadım saklama koşullarının rezilliğinden dolayı. Düzlüğü garanti eden yurtdışı satıcı, mağaza varsa almayı da düşünüyorum. Ancak sizin tasarımı basıp deneyeceğim. Elinize sağlık.

Düzeltme: parçayı PETG ile basmayı mı önerirsiniz veya ABS ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 22 Mart 2016; 20:02:11 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
9 yıl
Binbaşı

Hocam ben civa çeliği ismiyle satılan bir vidalı mil aldım 1 adedi 10 tl inanın nerdeyse eğrilik yok gibi.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @razor9119
S
9 yıl
Çavuş

Hocam cok tesekkurler. Rica etsem cizimi atmaniz mumkun olur mu ya da LME8UUya gore uyarlayip stl atsaniz da isimizi gorur. Nasil uygun olursa sizin icin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Marool
M
9 yıl
Teğmen

ABS PETG veya PLA farketmeyecektir zira sönümleyici olarak çizilen model sadece 2 dış katmandan oluştuğundan hepsinde esnek olacaktır. Amacım wobble'ı bir nebze azaltmaktan ziyate tamamıyla wobble ı yok etmek.

Ayrıca behsettiğin gibi çok gijon değiştirdim düz 8 çizmeyen bulabilmek için ama dediğin gibi hiç birinde istediğim performansı bulamadım. Bu gijon işinin çözümü CNC lerde kullanılan hazır set miller gibi duruyor. Yinede ucuz yollu alternatifler bulmaya çalışıyoruz hepimiz.

Esnek yaylı kaplinler i ben pek fazla kullanmadım ilk topladığım sistemlerin hepsinde yaylı alu kaplinler vardı, evet mekanizma gereği kaçıklığı almayı hedefliyor ama hareket iletimi sırasında ne yazik ki 8 çizmeyide iletiyor o sebepten pek fazla kaplin ile çözülmedi seninde belirttiğin gibi. Ek olarak daha önce paylaşılan modelde sönümleyici tek parça halinde olmaması gerekiyor yani asansörden ayrı sönümlemesi gerekiyor. Tecrübelerime göre rijit kaplin, esnek sönümleyici (wobble alıcak herhangi bir parça) en başarılı çıktıları verdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @razor9119
D
9 yıl
Yüzbaşı

Herkese merhaba,

Wobble konusunda ben de deneyimlerimi aktarayım. Özgür Bey'in de dediği gibi gijonun düzlüğü ve montaj işçiliği bu konuda çok önemli faktörler. Düz gijon bulmak çok zor bence, çünkü gijonların ana görevi bu değil. İletim için vidalı mil kullanmak gerekiyor ama CNC cihazlarındaki özellikli sistemler çok pahalı, hem de M8 boyutunda olanlarını (ball-nut ile çalışabilen) bulamadım. En ufak hep 12 yada 16 oluyor.

Ben şu an Sigma3D'de robotdigg sitesinden aldığım, kendinden vidalı mili olan stepper motorları kullanıyorum:

http://www.robotdigg.com/product/31/NEMA17+linear+stepper+with+Tr8*8+lead+screw

Linki yukarıda. Montajı için Özgür Bey sağolsun Z asansörünü modifiye etmişti, bunula çalışabilir hale gelsin diye, o tasarımı kullanıyorum. Vidalı mil, gijona göre çok daha düzgün, o sebeple wobble azalıyor. Ayrıca kaplin gerekmediği için wobble'a yol açabilecek bir faktör ortadan kalkmış oluyor. Ancak enteresandır, mil düz olmasına rağmen, motoru dışarıda çalıştırdığımda bir motorda az belirgin, diğerinde ise daha belirgin olan bir oval çizdiklerini gördüm, yani tam merkez aksında dönmüyorlar. Nedeninin anlayamadım, mil eğik gibi durmuyor. Her halukarda 1 tane daha sipariş ettim, onda daha az yalpalama olursa onunla değiştireceğim.

Baskı kalitesi belirgin düzelme gösterdi ancak hala kusursuz değil. Aşağıda Ninjaflex'in semiflex'i ile bastığım bir örneği görebilirsiniz.

Yukarıda yer alan mesajlardaki sönümleyici bu asansör tipine uyarlanabilse belki ideal çözüm olurdr diye düşündüm. Kaplin yok ve esnek bir bağlantı var. Acaba bunu tasarlamak zor mudur?
Bu mesaja eklenen görseller:

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Teğmen

Sistem neredeyse aynı olacaktır,benim somun yerine sizin hareketi iletecek trapez somun koyulacak denemek isterseniz çizimi kolay


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DrMaestro
D
9 yıl
Yüzbaşı

Her türlü denemeye açığım.....




Bu mesajda bahsedilenler: @Marool
M
9 yıl
Teğmen

Sizin motorlardan almak bir nasip olmadı, hep ucuza kaçtığımız için bunlar :)

Bu arada şunuda eklemek istiyorum eğer ki wobble olarak düşündüğümüz belli bir pattern i takip etmiyor ise gijondan kaynaklı değil demek oluyor. Yinede wobble ı göremeyeceğimiz zor olmayan hızların düşük olduğu parçalarda olabiliyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
9 yıl
Yüzbaşı

Beyler arduinoya yazılımı attım ama ekranda hiç bişey çıkmadı sadece mavi ışık var sorun ne olabilir ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Teğmen

-Ekran kabloları yanlış bağlanmış olabilir
-LCD üzerindeki kontrast ayarı ayarlanmamış olabilir.
-Arduino üzerine gönderdiğin yazılımda hangi LCD yi kullanıyorsan onu aktifleştirmemiş olabilirsin.

hangi LCD yi kullanıyorsun ?




Bu mesajda bahsedilenler: @Jamiryuu
J
9 yıl
Yüzbaşı

Kablolardan olacağını sanmıyorum yerlerini değiştiripde denedim.
Resim atamıyorum ama büyük ekranlardan full lcd graphic yazıyor üstünde 4x16 galiba





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamiryuu -- 27 Mart 2016; 12:19:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
9 yıl
Binbaşı

Marlin den ful graphic lcd yi aktif ettin mi ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Jamiryuu
J
9 yıl
Yüzbaşı

Hayır nasıl yapabilirim ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamiryuu -- 27 Mart 2016; 14:23:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @yusuforhan