Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2318
Cevap
340688
Tıklama
0
Öne Çıkarma
378. Dönem (Şubat 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları
D
4 yıl
Yüzbaşı

Sana vahim gelen, zor gelen bir başkasına da aynı gelecek diye bir kaide mi var ? Zor da olabilir yada çok vahim de olabilir her şey ama buraya gelip sanki herkes senin yaşadıklarını yaşayacakmışcasına, yaşadıkların sana geldiği gibi herkese çok zor gelecekmişcesine insanlara kendince bir dille '' torunlar gelmeyin 35 bin verin gelmeyin üzülürsünüz '' gibi saçma sapan, üstelik kanunen suç teşkil eden bir cümleyle nasihatta mı bulundugunu sanıyorsun? O 35 bin'i 20 defa verebilecek gücüm varken tercih etmeyip şuan sevkimi bekliyorum, hiç bir şey bilmiyor olsam bile bunu biliyorum güzel kardeşim.

Her ne olursa olsun Allah' emanet ol, sağlıcakla kal tabi ki.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denuedo -- 26 Aralık 2019; 15:39:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @K.İ.N.G
arkadaşlar gözünüzü sevim neyini anlamıyoruz yazılanların o 15 gün muhabbeti sadece subat 26 ve mart 19 da gidecekler için söylenen birşey yani sen şubat 26"sı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı vatansever41 - 4 yıl +4
iyi günler bende şubat celbinde askere gideceğim avukatlık yapıyorum; iş kanununda zorunlu askerlik her ne kadar kıdem tazminatına hak kazanabilmek için sayılan hallerden sayılmasada "m...
Yoruma Git
Yorumun Devamı yemrfk - 5 yıl +2
Kasım ayının ortalarında tecilimi bozdurdum fakat yine Er sınıflandırma sonucu bulunamamıştır diyor. askerliği yapmak istesek ayrı dert yapmasak ayrı dert artık sonuçlansada şu iş bir gidip gelip...
Yoruma Git
Yorumun Devamı FaithFullFatih - 4 yıl +2
V
4 yıl
Er

arkadaşlar gözünüzü sevim neyini anlamıyoruz yazılanların o 15 gün muhabbeti sadece subat 26 ve mart 19 da gidecekler için söylenen birşey yani sen şubat 26"sında gideceksen en erken şubat 11 inden itibaren sevk belgesini alabilirsin keza mart içinde bu geçerli. ama ocak 30 u içinse direk açıklanır açıklanmaz sistemsel bir hata olmadıgı takdirde herkes sevk belgesini alabilecek söylenen şey bu 30 gündür bu muhabbet dönüyor....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
4 yıl
Er

P
5 yıl
Onbaşı

Sa arkadaşlar. Ben de 378. dönemde kısmetse askere gideceğim. Herkese iyi forumlar



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Yüzbaşı

halkı askerlikten soğutmak suçtur. ayrıca 376. dönem yedek subay olarak diyebilirim ki er de olsanız yedek subay da olsanız ilk 1 ay eğitim en sıkıntılı olanı. tabi erler subaylara göre daha düşük koşullarda askerliğini yapıyor orası ayrı. bitiyor mu bitiyor işte askerlik sayılı gün geçer derler bu kadar gelmeyin etmeyin diye abartanlara kanıp galeyana gelmeyin. 35 bin verecek gücünüz varsa da tercih size kalmış.




Bu mesajda bahsedilenler: @K.İ.N.G
A
4 yıl
Yarbay

@portakall95
Tamamen şans. Başvurular da sayısal olarak fazla diye açıklamıştı msb bakanı. 9-10 bin civarı mıydı neydi. Artık şansa.

@holypages @Aulissa
Tecilinizi Aulissa yoklamanız falan yapıldıysa o tarihe takılmayınız, o tarih aylık olarak öteleniyor. "Sınıf ve tertibat bekliyor" yazıyorsa sıkıntı yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @holypages , @Aulissa , @portakall95
H
4 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: deathoath

Arkadaşlar bence bu güncellemeyi yaparsam mayısa kalırım falan diye korkmayın birkere öyle celp değişikliği olsa güncelleme diye bi seçenek olmazdı devredışı bırakırlardı ilk celp başvurunu yaptığın anda ayrıca oldu ki atıyorum yedek subay olmak istiyordum vazgeçtim güncelleyip hayır dedim beni mayısa mı atacaklar yani bundan dolayı yani milli savunma bakanlığındaki insanlar salak mı bunu düşünmeyecek ben güncelledim şuan bir sorun yok bence güncellemek mezuniyetinizin hiç gözükmemesinden daha iyidir sizde güncelleyin mayısa falan kalmazsınız yani
kardeşim keseden atıp milletin hakkına girme, kendin yaptıysan yaptın milleti niye peşine sürüklüyorsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Fenerli060605

SİNİFLANDIRILAN YÜKÜMLÜLER TEKRAR SINIFLANDIRMAYA TABİ TUTULMAZ maddesi bulunmakta.
Ağustos celbinde Sınıflandırmam yapılmıştı. Lisans mezunu olduğumdan hem acemi hemde usta birliğine sınıflandırmam olmuştu. Ama 3 gün kala askerliği erteletmistim. Şimdi ise Şubat Celbinde askere gideceğim.Acemi birlik yeri yine aynı yer gözüküyor. Usta birliği yerimde belli olduğu için yine aynı usta birliğine mi giderim ?
Kardeşim kaç defa cevap verildi neden sürekli aynı soruyu soruyosun?



F
4 yıl
Er

beyler umarım her şey gönlümüzce olur Astsubaylık çıkar ve biz çok mutlu oluruz İNŞALLAH



Y
5 yıl
Er

iyi günler bende şubat celbinde askere gideceğim avukatlık yapıyorum; iş kanununda zorunlu askerlik her ne kadar kıdem tazminatına hak kazanabilmek için sayılan hallerden sayılmasada "muvazzaf askerlik hizmeti sebebiyle" ifadesinden yola çıkarak Yargıtay zorunlu askerliği kıdem tazminatı kazanılan hallerden saymaktadır. ancak bunun iş verene makul sürede bildirilmesi gerektiğini de hükme bağlamış. yalnız bu makul sürenin ne olduğu ile ilgili tutarlı kararları yok; genel görüş 3 ay önceden bildirimde bulunulması yönünde.eğer sevk tarihi belli olduğunda bildirimde bulunacaksanız misal ocakta çıktı o zaman 1 hafta süreniz olacak bu konuda sıkıntı yaşama ihtimaliniz var.

size tavsiyem bildiriminizi makul bir süre içersinde yapmanız ve evet askerlik sebebiyle kıdem tazminatına hak kazanıyorsunuz




Bu mesajda bahsedilenler: @Onurdmrcn
L
5 yıl
Er

Hayırlı forumlar. Umarım isteyen ve hak eden herkes yedek subay/astsubay olur.



T
5 yıl
Binbaşı

Subaylık vs başvurusunda şöyle oluyor işlem:

Yaş sınırına takılıyorsanız, yüksek lisans yaparak başvurmanız gerekiyor. Ancak bu, başvurduğunuz subay sınıfına etki etmiyor. Yani isterseniz yüksek lisansta "Atom Bombası yapma" bölümü okuyun (sallıyorum), yine de işletme lisans mezunuysanız işletme bölümü mezunlarının başvurduğu sınıflara (ikmal vs.) başvurabilirsiniz. Yaş sınırını yükseltme dışında yüksek lisansın pek faydası yok alımlarda. Yani yine fiziki testlere, mülakatlara aynı lisans mezunları gibi girilecek. Ha, eğer başvurduğun iş "şu yüksek lisans mezunu olunmalı" diyosa o başka. Ancak bu güne kadar öyle bir alım görmedim. Jandarma subaylıkta kpss+ales istemeye başlamış mesela.

Normal yükümlülüklerde, yüksek lisans okurken teciliniz uzuyor ve askerliğiniz de mezuniyet sonrası 1 yıl erteleniyor. Yani lisans mezunu kişinin yüksek lisans programı bitene kadar (1.5 yıl veya 3 yıl) askerliği erteleniyor, ayrıca 1 yıl da üstüne tecil edebiliyor. Ve eğer tecil işlemlerini tamamladıysa, zaten tecilde sınıfı belli oluyor gibi görünüyor (gerçi şimdi yedek astsubay geldi, belki onda farklı olur). Mesela ben tecil ederken, benim sınıflandırmam "yedek subay adayı" olarak yapılmış, 5 yıl sonra daha yeni fark ettim. Ancak "yedek subay adayı" yazıp kısa dönem er çıkıyor muydu, orasını bilmiyorum.

Askerlik şubesinden birine sordum : Sınıflandırması yapılan kişi, eğer yasal sürede üniversite kazanıp okursa, sınıflandırması iptal oluyormuş. Yani lise mezunusun, askerlik sınıflandırman belli oldu, ama bir şekilde sen üniversiteye kayıt yaptırdın. Sonrasında ilk sınıflandırman iptal oluyormuş, sen üniversiteyi bitirirsen tekrar sınıflandırma oluyormuşsun. Yani yedek subay olma ihtimaliniz de oluyormuş. Ancak yüksek lisans sadece yaşı değiştirir dedi, lisans sonrası sınıflandırmanı değiştirmiyormuş. Er çıktıysa yüksek lisans sonrası yedek subay olamazmışsın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 7 Kasım 2019; 11:9:12 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @denizb13
B
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Beklenen duyuru geldi arkadaşlar buyrun;

< Resime gitmek için tıklayın >

500 kişinin olduğu konumuzun ana grubuna herkesi bekleriz, hızlı bir şekilde bilgi alışverişinde bulunuyoruz.

Grup linki ;

https://t.me/joinchat/NqZop1Rylu3yCQUAq1X5nA



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: K.İ.N.G

Gelmeyin torunlar harbi diyorum 35bini verin gelmeyin. Cidden üzülürsünüz.
35 binimiz yok ne yapalım?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

Benim de tercih ve eğitim bilgilerim değişmiş, güncelledim ben. Askerlik durum belgesine baktım bir değişiklik yoktu. Şubeye sormakta fayda var.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @teasertr
K
4 yıl
Teğmen

35 bin vermeyin gelmeyin diyince askere alınmamış mı oluyor? Daha askere gitmemişsin henüz. Şartları bilmiyorsunuz burdaki o yüzden yorum yapman hayrına değil güzel kardeşim. Ben makina mühendisim, tanıdığım öğretmenlerde var burda ha batıya çıkanda var tabiki. Unsura çıkıyor insanlar 10km yol yürüyolar yarım metre karda 2 günde 1 sırtlarında çantalarla bixilerle, g3lerle. Yolları bilmeden hele hele daha askere gitmemiş ve doğuya gelmemişken, çevreyi bilmeden sen konuşma rica ediyorum. Kanunen suç filan işlemiyorum 35 bini verin bedelli yapın diyorum. Askerden kaçın demiyorum farkındaysan. Askerlik sorununuzu bedelli ile çözün diyorum. Öyle toz pembede değil her şey. Çok kişi gördük biz 12 aya uzatıcam diyip 2500 rakıma üs bölgesine çıktığında 12saat gece nöbeti üzerine 4 saat kar küreyince vazgeçen. Gelin şartları görün bi sonra konuşun. Ben de askere gelmeden önce yapar gelirim diyodum ama davulun sesi uzaktan hoş geliyo malesef.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Denuedo
K
4 yıl
Er

Orası doğruda 2 tane akılsız memur yüzünden bizim Yd.Subay hakkımızın gitmesi istemem sadece :/ Hayırlısı artık bende güncelleme yapmadım.Bakalım ne olacak




Bu mesajda bahsedilenler: @Aulissa
B
4 yıl
Yüzbaşı

Askerlik şubesinden askerlik belgemi aldım sevk tarihi 30 Ocak yazıyor sanırım bu gideceğimiz tarih değil 30 Ocak,26 Şubat veya 19 Mart'ta gideceğimiz belli değil sadece sevk başlangıç tarihi yazıyor diye düşünüyorum.