T

Binbaşı
22 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
324 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
T
5 yıl
Dizüstü Ram Tavsiyesi
----
T
8 yıl
Saat Tavsiyesi
Selamlar. Kasım ayında askere gideceğim. Rolex saat ile gitmek olmaz diye aşağıda resimde olan saatlerden birini almayı düşünüyorum. Yarın kullanmayacağım saate bugün para vermek istemiyorum şahsen. Soldan sağa doğru gözüme yatan tercih sırama göre sıraladım.


  • İlk olanın 24 saatlik gösteriminde bulunan ilk "2" rakamını beğenmedim, koca saate sığdıramamışlar.
  • 2. saat daha iyi ama biraz daha pahalı ilkine göre.
  • Siyah olması ekranın hoşuma gitti, fakat satışta olan pahalı. 60 liraya olanın satışı tükenmiş. Farklı renkte olanları satışta (Kırmızı, Mavi ve Renksiz)
  • Son saat örnektir, kırmızı almam büyük ihtimal.


3. olanın renksiz olanını aldım, bakalım elime ulaşınca göreceğiz nasıl bir şey.

< Resime gitmek için tıklayın >
T
8 yıl
Compaq Presario ekran sorunu
Arkadaşlar merhaba. Elimde yaklaşık 8 yıllık Compaq Presario c700 laptop var. Dikkatli kullandığımdan bunca senedir hiçbir donanım sorunu çıkarmadı. İşimi gördü. Son bir kaç gündür ekranda hafif bir titreme gibi yapıyordu. Bugün ekran komple gitti. Laptop çalışıyor ama ekran simsiyah. Ekran yenileme tuşuna basınca bir anlık geliyor, sonra geri kararıyor. Bilgisayarı kapatıp açtığım zaman süre değişse de bir süre ekran gözüküyor. Bu 30 sn.de olabiliyor, 2-3 dakika da. Laptopu arada bir (6 ayda falan) söküp temizliyordum. Acaba ekran kablosunu tam takamadım mı dedim, söktüm taktım yine aynı. Driver mı silindi deyip format atayım dedim, o da yarım kaldı ekran görünmediğinden. Sizce sorun ne?
T
9 yıl
Manga \u0026 Anime Terimler Sözlüğü
Mangalar ve animeler kendi içlerinde kategorilere ayrılırlar.Örneğin yabancı sitelerde çok kullanılan türleri sizler için derledim, çevirisini yaptım.
Animeler Türkçe'ye çevirilse bile mangalarda o kadar şanslı olamıyoruz.Daha çok vakit alır manga çevirisi.O yüzden mangaları İngilizce bilmeden okuyamazsınız.Google çeviri ile hikaye çok başka yerlere gidebilir. Neyse daha fazla uzatmadan yazayım.Eğer atladığım bir tür var ise, merak ettiğiniz bir konu var ise pm ile yada konu altına yazarak sorun, konuya ekleyeyim. Ayrıca lütfen bana sormadan başka yerde paylaşmayın.

Demografi (Hedef Kitle):

Hentai : Cinsel münasebet. Yetişkin içeriği barındıran manga veya animeler. Cinsel ilişki içeriği barındırır. 18 yaşın altındakilere kesinlikle yasaktır.
Josei : Bayan. 18-40 yaş arası bayanlara yönelik içerik. Aşklar gerçekçidir. Hikaye, Shoujo'ya göre biraz daha olgun içerikler barındırır.
Kodomo: Çocuk. Children diye de geçebilir.Shounen okuyacak yaşta bile olmayan, 8 yaş altı çocuklar için içerikler.(Çok sık karşılaşmazsınız - ben hiç görmedim bile - ama yine de aklınızda bulunsun)
Seinen : Erkek. 18-40 yaş arası erkeklerin ilgisini çekecek içerikler bu kategoridedir. Üniversite öğrencileri yada çalışanları içine alan hikayeleri barındırır. Shounen'e göre daha aşklar daha gerçekçidir. Çoğunlukla yetişkinlik sorunlarını işler. Örneğin Tokyo Ghoul bu kategoridedir.
Shoujo : Kız çocuğu. 8-18 yaş arası kızlara yönelik içerik. Josei'nin biraz daha yumuşatılmış hali. Aşk boldur ve çocuksudur.
Shoujo Ai : Kızlar arası aşk. Üstteki içerik ile aynıdır fakat aşk karşı cinsle değil kızlar arasındadır. Bu tarz içerik daha önce okumadığımdan tüm kızlar mı birbirine aşık yoksa sadece belli karakterler mi bilemiyorum :D (Doğrudan demografi değil ama yine de aklınızda bulunsun)
Shounen : Erkek çocuğu. 8-18 yaş arası erkek çocuklarına ve gençlere yönelik içerik. Seinen'in biraz daha yumuşatılmış hali. Aşk çocuksudur, kavgalar vs. barındırır. Örneğin Tsubasa bu kategoridedir.
Shounen Ai : Erkek çocukları arası aşk. Üstteki içerik ile aynıdır fakat aşk karşı cinsle değil erkekler arasındadır. Bu tür hakkında da çok bilgim yok :D (Doğrudan demografi değil ama yine de aklınızda bulunsun)


Kategoriler:

4-koma : Diğer adıyla Yonkoma, manganın 4 kutuda komedi versiyonunu içerir.Yani birkaç sayfa olur, çok az sayıda, dörderli kutular halinde çizim vardır.
Action : Aksiyon. Dövüş, şiddet, kaos barındıran hareketli içerikler.
Adult : Yetişkin. Sadece yetişkinlere hitap eden içerik barındırır. Bu kategoride aşırı şiddet ve/veya grafiksel cinsel içerik ve çıplaklık içeren materyaller bulunur. 18 yaşına girmemiş olanlara kesinlikle yasaktır.
Adventure : Macera. Eğer hikayedeki bir karakter uzun bir yolculuğa çıkıyorsa yada daha ötesine geçiyor ise, o hikayenin macera mangası/animesi olduğunu gösterir.
Comedy : Komedi. Eğer bir hikaye, şamatalı geçiyor ise yada hiciv (yergi) içeriyorsa, komedi kategorisindedir.
Dementia : Akıl karıştıran. Aklınızı karıştıran türden hikaye barındıran animeler. Bu tür manga var mı bilmiyorum.
Doujinshi : Amatör. Hayranlar tarafından tasarlanan, orjinal anime veya mangadan uyarlanan içerik.
Drama : Drama. Duygusal materyaller, gerginlik yada üzüntü içeren anime yada manga.
Ecchi : Çıplaklık. Hentai ile hentai olmayan içerik arasındaki kategori. Ecchi, bir grup hayranı içeriğe çekmek için yapılan hayran hizmetidir. Bu tür içerikli anime veya mangalarda karakterler tam çıplak, yarı çıplak veya açık giysili olabilir ancak cinsel ilişki yoktur.
Fantasy : Hayal dünyası. Sihir, hayal dünyası, masalları içeren fakat bunlarla sınırlı olmayan manga veya animeler.
Gender Bender : Cinsiyet değişimi. Kızlar erkek gibi giyinebilir, erkekler kız gibi giyinebilir. Erkekler kıza dönüşebilir, kızlar erkeğe dönüşebilir. Sanırım ne anlatmak istediğimi anladınız.
Harem : Harem. Bir erkek karakter ve birden çok kız/kadın karakter içeren (çoğunlukla bu kızlar/kadınlar erkek karaktere sevgi, aşk ile bağlıdırlar) manga yada anime.
Historical : Tarihi. Eski yada antik zamanlarda geçen manga yada anime.
Horror : Korku. Can sıkacak kadar korku, iğrençlik, dehşet içeren şok edici anları olan manga yada animeler.
Lolicon : Kız sübyancılığı. Genç veya yaşı küçük kızlara karşı cinsel anlamda yakınlık barındıran manga yada animeler. İçeriğin ne kadar ileri olduğunu diğer kategoriler belirler.
Martial Arts : Dövüş sanatları. İsimden de anlaşılacağı üzere judo, karate, tae kwon do gibi dövüş sanatları içeren manga yada animeler.
Mature : Ergin, olgun. 17 yaş altındaki kişiler için uygun olmayan, kan, vahşet, cinsel içerik yada ağır dil barındıran manga yada animeler.
Mecha : Mekanik. Büyük robot makineler içeren manga yada animeler.
Mystery : Gizem. Açıklanamayan bir olay gerçekleşir ve ana karakter de bunu çözmeye uğraşır.
Psychological : Psikolojik. Çoğunlukla iki veya daha fazla karakter birbirinin zihnine hayranlık duyar, diğeriyle çeşitli oyunlar oynar yada diğerinin akıl sağlığını bozmaya çalışır.
Reverse Harem : Tersine harem. Üstteki harem içeriğinin tersi. Bir kadın/kız, birden çok erkek barındıran anime yada manga.
Romance : Romantizm. Aşk içeren tüm hikayeler. Bu tür erkek ile kadın arasındaki aşkı anlatır.
School Life : Okul yaşamı. Hikaye okul içinde geçer.Yada hikayenin bir bölümünde okul işlenir.
Sci-fi : Bilim-kurgu. İngilizce bilim kurgunun kısaltması.Teknoloji çok gelişmiştir, bilimsel fenomenler işlenir.Yada günümüz bilimi abartılarak kullanılır.
Shotacon : Erkek sübyancılığı. Lolicon'un tersi. Genç yada küçük yaştaki erkek çocuklarına karşı cinsel anlamda yakınlık barındıran manga yada animeler. İçeriğin ne kadar ileri olduğunu diğer kategoriler belirler.
Slice of Life : Hayattan bir parça. Günlük yaşamı anlatır. Hayatın gerçeklerini yansıtır.
Smut : Kadınlar için erotik içerik barındıran kategori. Ecchi'nin kadın versiyonu diyebiliriz. Pornografik içerik olmaz. 18 yaş altı için uygun değildir.
Sports : Spor. İsimden anlaşılacağı üzere basketbol, futbol, golf vs. içeren manga yada anime.
Supernatural : Doğaüstü. Gerçek olmayan güçler yada olaylar barındıran, fizik kurallarını ihlal eden manga yada animeler. Vampirler, zombiler vs.
Tragedy : Büyük kayıp yada talihsizlik içeren manga yada animeler.
Yaoi : Erkekler arası ilişki. Shounen Ai'nin daha ileri versiyonu.
Yuri : Kadınlar arası ilişki. Shoujo Ai'nin daha ileri versiyonu.

Diğer kelimeler:

Borderline-H : Neredeyse hentai. Hentai'ye yakın olan ama hentai olmayan içerik.
Dandere : Aşırı utangaç kişi. Burada kişi Kuudere kadar kendini gösteremez. Yani Kuudere'de ve Tsundere'de kişi sakinliğini korumaya çalışırken, dandere sessizliğini korur, anti-sosyaldir.Doğru kişi gelene kadar sesini çıkarmaz.
Doki-Doki : Kalp atışı. Japonca, kalp atışını nitelendiren kelime. Çoğunlukla kalbin hızlı attığını belirtir.
Kuudere/Kudere : Bu Tsundere'nin daha beter hali. Sakin ve duygusuzdur. Yani kişi çok soğuk yapıdadır, sevgisini tsundere kadar bile göstermez, yada çok az gösterir, o da ilerleyen zamanlarda. Sevdiği kişi ölse bile çok takılmaz.
Lovey dovey : Öpüşmek, sarılmak gibi, çoğunlukla aşıkların yaptıkları hareketlerin genel tabiri.
Moe :Bir tepki ifadesi öncelikle tam bir kelime anlamı yok yani. Genel olarak insanda hoş duygular uyandıran durumlarda kullanılan bir terim. Genellikle, idealinin cazibesine kapılmaktan, o kişiye fetiş derecesinde bağlılığa kadar geniş bir anlamı var. (@burnaldinho'ya teşekkürler...)
Otaku : Taku(ev) kelimesinden türemiş, sürekli evde oturan, sosyal hayatı olmayan insanlara verilen isim.
SFX : Sound Effects'in açılımı, yani Ses Efektleri. Manga içinde bir durumu anlatmak için kullanılan Japonca karakterler bütünü. Doki doki sfx'e bir örnektir. Bunların anlamlarını çevirmenler küçük yazılarla o sayfada belirtiler.
Tsundere : Anime, manga yada oyunlarda görebileceğiniz, normalde çok soğuk/ters bir karakterin içinde aşırı sevgi barındırması. Yani görünen tarafı soğuk olan fakat içinde aşırı derecede sevgi besleyen kişi (çoğunlukla kadın/kız). Seni sevmiyorum diyerek aslında tam tersini ima ediyordur.
Yandere : Tsundere'nin tersi. Psikopat derecesinde, sevgisini aşırı derecede gösteren kişi (çoğunlukla kadın/kız). Sevdiği kişi için insanları yaralamaktan yada insan öldürmekten bile çekinmez.

Türlere şu şekilde örnek verelim:
Action + Seinen + Ecchi + Harem : Bu tür manga/anime, genel itibariyle, macerası bol olan, bir erkek karakter ve ona aşık birden fazla kız/kadın karaterin bir arada olduğu, ayrıca bu kadınların erotik öğeler barındıran görselleri (bir örtüyle yada buharla cinsel organlarının ve göğüslerinin kapatılması) ile bir manga ortaya çıkarılır. Genel olarak bu şekilde.
Action+ Adult + Seinen + Ecchi + Harem : İşin içine Adult(Yetişkin) içerik girince, üstteki duruma ilaveten göğüs uçları kapatılmaz.Ana karaktere karşı yada diğer karakterlere karşı şehvetli bakışlar atılabilir, erotik hareketler yapılabilir, erotik sesler çıkarılabilir.
Adult + Hentai + Doujinshi : Bu manga örneği, normalde hentai içermeyen bir manganın karakterlerinin hentai içine koyulması ile oluşur.
Horror + Romance + School Life + Shounen : Hikayede aşk var (ana karakter ile bir kız arasında), karakterler öğrencidir, cinayet vb. korku içeren hikaye düzeni var.
T
9 yıl
Öğrenim Kredisi geri ödeme
Selam arkadaşlar.Ben 2008 yılında üniversiteye başladım.O sene ailemin aklıma sokmasıyla öğrenim kredisine başvurdum.8100 TL imza attım.Neyse okul 2 sene uzadı, 2014 haziran ayında mezun oldum.Okul bittikten 2 sene sonra geri ödeniyor diye pek ilgilenmedim.Şimdi kpss'ye hazırlanıyorum.Bakalım dedik ne zaman geri ödeme tarihi.Bir baktık ki 2014 Ekim ayında ödeme başlamış.5 aydır ödemiyormuşum.11200 TL toplam borç olmuş, 5 aydır da 50 lira kadar faiz gelmiş.Sorularım şunlar:

1) Bu geri ödemenin 2 sene sonra başlaması gerekmiyor mu? 4 seneye çıkarıldı diye bir söylenti de vardı.
2) Ben bu borcu erteletemez miyim?
3) Ne kadar süre daha ödemesem sıkıntı olmaz?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
T
9 yıl
yds ünite ve bilgi hatası
Arkadaşlar merhaba.YDS başvurumu yapacaktım, fakat ziraat bankasında sürekli ünite hatası gibi bir hata veriyor TC kimlik numarası girdikten sonra.Biraz internete baktım, önce başvuru yapılıp sonra para yatırabilirsiniz diyor birkaç yerde.Ayrıca üniversiteyi bitirdiğim halde hala okuyor gözüküyorum.Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
T
11 yıl
Nokia 6131 Mini Ekran Sorunu
Nokia 6131 telefonum var.Telefon geçenlerde düştü ve mini ekran artık arayanı göstermiyor.Sadece ekran koruyucu gözüküyor.Kapağı açtığımda tuşlar otomatik açılmıyor, ekran karanlık duruyor.Tuşlara basıp açıyorum ekranı.Üstelik kapak kapatıldığında ekranın dönmesi lazım o da olmuyor.Telefoncu film değişmesi lazım dedi.Başka bir çözüm var mı? Yada kesin çözüm?
T
13 yıl
DVD RW Sorunu
2 yılını geçirmiş bir dizüstü bilgisayarım var. Bir ay öncesine kadar önüne geleni yazabilen bir dvd-rw sürücüm vardı.ilk yılda bayaa bi kullandım fakat yaklaşık bir yıldır ayda bir zor dvd yazıyordum.Bu ay bi dvd yazmam gerekiyordu, fakat dvd sürücüm dvd'yi cd diye okuyor.Nero dvd olarak görmüyor, ashampoo ise dvd olarak görmesine rağmen işlemi tamamlayamıyordu.Bende yurt dışından yeni bir sürücü getirttim.Fakat yine aynı hatayı veriyor.Dizüstüm HP Compaq c799, Sürücü tsst ts-l632n.XP'de bir sorun vardır diye sırf bu yüzden vistaya döndüm fakat yine aynı.Şimdi tekrar XP'ye döndüm.(Sadece xp ve vista ekran kartımı tam görüyor, win7 yarı yarıya düşük gösteriyor )

Sizlerden sorunumu çözmeye yardımcı olabilecek fikirler bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.