Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
84
Cevap
2152
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: 2si1: 'Yeni Nesil Teknoloji ve Oyun Programı' Apple, Cumhurbaşkanı'mız ile neden görüştü? Assassin's Creed 4 ve fazlası video şov (4. sayfa)
S
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: vetapex

Altı üstü bir oyun. Ne eğitim şart ? bide önemli bişeymiş gibi konuşup duruyosunuz oyun oyun diye


Oyun yapımından bahsediliyor. Eğitim almadan bir tane oyun yapın da görelim.




D
12 yıl
Yarbay

koaly gelsin rice etsem cvplarmısınız creytek istanbulun hangi ilçesine açıldı




J
12 yıl
Çavuş

8 milyar dolar az para değil. Burada söylenen doğru ülkemizde yazılım konusunda eğitim sıkıntısı var bunu kimse inkar edemez. Yazılım uzmanları yok değil var ama ülke içinde çalışacak firma olmadığından gidip bankalarda pc başında oturuyorlar yada gidip yurt dışında çalışıyorlar. Neden Türkiye'de de bir okul böyle bir grafik motoru geliştiremesin? 8 milyarlık parayı tabletler yerine öncelikle yazılım ve donanım geliştirecek okullara ayrılması daha iyi olurdu. Her şey yapılabilir denenebilir ama videoda da denildiği gibi kendi markamız olsa bu tablet olayını yaparsınız. Dışarıdan alınan bu ürünlerle nereye kadar. Çekme suyuyla değirmen döner mi ?




D
12 yıl
Yarbay

Tabletler bence de saçma ama akıllı tahtaların faydası geçekten var. En azından öğretmen zaman kaybetmeden dersi anlatıyor. Ama tabletlerin kitaplardan üstün bir yanı yok. Zaten devlet kitaplarının çoğunun içini açmadan seneyi bitiriyoruz.




M
12 yıl
Yarbay

Videoyu izlemeden önce 'bir saat çok uzun' diye düşünmüştüm ama izlemeye başlayınca o bir saatin nasıl geçtiğini anlamadım :)
Bu arada telefonlardaki oyunları O kadar küçümsediniz ki sizin yüzünüzden konsol alacağım :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Guzel bir program olmus herzamanki gibi. Zevkle izledim bir kere daha. Bu arada Fatih Projesi hakkinda bir kac sey belirtmek istiyorum. Ben 2006dan beridir Taylandta yasiyorum. Burada bu tur bir proje bizim fatih projesinden once baslatildi. Bu baglamda hem bu projenin ne sekil bir netice alacagini hemde Tayland ile Turkiyenin benzerliklerini gorelim istiyorum. Oncelikle her iki ulke popilist ve zimmete para geciren rusvetci hukumetler tarafinfan yonetiliyor. Bu siyasi yapi bir birinin karbon kopyasi inanin bana bukadar buyuk benzerligi hic bir ulkede bulamazsiniz. Her iki ulke hukumetide var olan cehaleti dini zafiyetleri kullanarak buna ek olarakta yoksullugu bir firsat olarak kullanan ve siyasi hayatini devam ettiren hukumetler tarafindan yonetiliyor. Bu benzerlikten sonra gelelim Taylandin projesine. Tayland kendi projesinde Cin uretimi bir sistemi milyar dolarlar harcayarak belli bir bolgede daha once belirlenin okullarda belirli bir sayida dagitildi. Proje okadar yavas ilerliyorduki artik ulke kamoyu ne oluyor demeye basladi. Akabinde prejenin arkasinda donen dolaplar bir bir ortaya cikti. Hepsinden once 1000 bahtlik sistemi 8000 bahtlik fatura gosterme hilesi ile milyonlarca dolarin zimmete gecirilmesi gercegi ortaya cikarildi. Ardindan dagitilan sistemlerin hepsi Bangkok gibi mega sehirde ust tabaka insanlarin yasadigi ve bu insanlarin cocuklarinin okudugu okullarda dagitildigi gercegi ortaya cikti. Basinda boy boy gosterilen duzmece propoganda amacli bir kac ucra okullarda okuyan ongrencilere dagitilan padler aslinda tamamen kamuoyunu yaniltma amacli bilincli servis edildigi ortaya cikti. Bu projeden hic bir verim alinmadigi kesin ve net anlasildi 2011den bu yana bu proje hakkinda hic bir gelisme yok. Tamamen durmus durumda ve ulkenin milyarlarca dolari birilerinin cebine bir sekilde akmis vaziyette. Bu arada bu ulkede 4 senedir ogretmenlik yapiyorum. Bu olayin icerisinde olan bir konuma sahibim. Simdi siyasi durum ne oldu? diye soracak olursaniz. Ayni hukumet 2012 secimlerinde secmenin buyuk bir cogunlugunun oyu ile tekrar secildi. Yine herzamanki gibi rusvetler vs. dagitildi. Cahil halk yoksullugu ve dini somuruye maruz kalarak oylari calindi ve hepsinden ote 3 yil ard arda ekonomik buhran yasayan ulkede oyle bir pembe tablo cizildiki halk ucan, sinirlarini zorlayan bir ekonomik basari yakalayan ulke imaji ile kandirildi. Gel gelelim Turkiyeye ve fatih projesine... Fazla birsey soylemeye gerek yok. Karbon kopyasi bir siyasi anlayisa ve hukumete sahip Taylandta ne olduysa Turkiyede de aynisi olacak. Simdi yine birileri linc edecek sirf 24 saat damardan aldiklari propogandaya ters ve gercegin ta kendisini soyledigim icin ama olsun birgun burada birileri bu projenin boyle son bulacagini soylemisti diyen olur.



sana katılmamak mümkün degil ..




B
12 yıl
Yüzbaşı

Merhabalar,

İnceleme olarak Sony smartwatch ın incelemesini yapabilirmisiniz? Artık herkesin akıllı telefonu var diye düşünüyorum. Kısa zamanlarda bile saate baktığımızda ekran pili tüketiyor. Bu tür aksesuar sayesinde telefonlarımız pilden tasarruf yapabilir.

Hem bizim içinde baya yararlı olur. (:

http://www.youtube.com/watch?v=9uSXJ494SIQ

Teşekkürler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbaroscakir -- 11 Şubat 2013; 21:30:38 >


R
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Hsna

2013 itibariyle pasaport kayıdı için yatırılması gereken para 115 TL oldu.

Yurt dışı seyahatlerinde bir çok ülke vizesiz ve gidiş-dönüş 99euro...

Fatih projesinin maliyeti yetkli kişiler tarafından açıklandı mı ?
Yerli savaş uçağı için 23 Milyon lira bütçe ayrılmış tablete 8 milyar ????





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 11 Şubat 2013; 22:37:53 >

A
12 yıl
Yüzbaşı

2si 1 şuan BSC de değil !!111!!!




D
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: smalsrol

quote:

Orijinalden alıntı: darknesss45

quote:

Orijinalden alıntı: smalsrol

Assassin's Creedin her sene çıkması açıkcası beni mutlu etmedi. Assassin's Creedin gerçekten çok derin bir konusu var ve arka planda ise tarihin gizli kalmış bazı gerçeklerini oyun içine serpiştiren bir yapısı var. Açıkcası her sene çıkarsa o derinliği kaybederler. Bu arada uzak doğuda geçeceğini sanmıyorum, dediğim gibi Assassin's Creed gerçek tarihi olayları kurgulayıp önümüze sunan bir oyun. Mesela Assassin's Creed revelations 'ın İstanbulda geçmesi bir tesadüf veya oyunu daha ilginç kılmak için alınan bir karar değildi.

sen ne diyorsun bre asıl tarih uzak dogudadır

:/ İyi de güzel kardeşim, bu oyunda işlenen konu masonluk, uzak doğu ile masonluğun bağdaştığı bir nokta varsa aydınlat bizi ?

"Bu
arada uzak doğuda
geçeceğini sanmıyorum,
dediğim gibi Assassin's
Creed gerçek tarihi olayları
kurgulayıp önümüze sunan
bir oyun." uzak dogudaki tarih yalan mı :D



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
12 yıl
Yarbay

Sevgili donanımhaber ekibi insanlarda teknolojiyi kullanım alışkanlığı, kullandığı teknolojiyi de ayrıntısını bilerek, farkında olarak kullanabilme alışkanlığı kazandırırsanız insanlarında kullandığı teknoloji üzerinden bir şeyler geliştirmesine fırsat oluşturmuş olursunuz. Çocuklar küçük yaştan itibaren teknolojiyle ilk elden içli dışlı olurlarsa onlar için bu teknoloji üzerinden yazılım yada donanım geliştirmek veya kişiliğinde yatırım fikri varsa ileride teknolojiye yatırım yapmasını sağlamak çok daha kolay olacaktır. Ülkemizdeki sermayenin teknolojiye yatırım konusunda ne kadar sıkıntılı ve mesafeli olduğunun farkındasınız. Özellikle küçük girişimler anlamında. İnsanlar piyasada kazandırma alışkanlığı bulunan sektörlere sermaye yığılması yapabiliyor, üstelik rekabet fazla olduğu halde ama teknolojiye yatırım konusunda korkak davranılıyor, çünkü piyasanın işleyişi konusunda yeterli bilgiye sahip değiller. İnsanlarda bilmedikleri alana girmekte elbette çekiniyor.
Ayrıca, tabletlerle aslında çocukların eline mini bir laboratuvar veriliyor. çocuk yaş ilerledikçe teknoloji kullanımı refleks haline gelecek duruma getiriliyor. doktor mühendis yada başka bir mesleğe atılacakta olsa teknoloji ve en önemlisi yazılım bilgisi, altyapısı çok sağlam olacaktır yeni neslin. Bundan sonrada istenilen yazılım geliştirme imkanlarımız çok daha fazla olacaktır. ülkenin zeki çocukları uzun yıllar hedefindeki mühendislik yada doktorluk gibi popüler mesleklerini edinmeye çalışırken zaman kaybı olmasın diye teknolojiden de uzak kalmayacaklar. Buna en güzel örnek Cevat Yerli olacaktır sanırım...




E
12 yıl
Binbaşı

Fatih projesi çok iyi bir proje fakat o kadar paranın ülke dışına çıkmadan yerli bir alternatif düşünülmelidir. Yoksa o kadar paraya yunanistan dan ada alırız.




V
12 yıl
Yarbay

Eger bu tabletler cocuklarin okudugu siralara cakilirsa belki verim alinir. Ogretmen istedigi zaman acilip kapanirsa bu is olur. Tabi boyle yapmayacaklari icin veletler alir kirar onlari ya da oyun oynarlar. Bizimde 8milyar tl cope gider




M
12 yıl
Çavuş

donanımhaber bir tv kanalı açsa ya
bu porgramları orada yayınlasa

discovery channeldaki incelemeler kadar kaliteli telefon incelemeleriniz


Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix


quote:

Orijinalden alıntı: mako3e

güneydoğunun bilmem neresindeki köy okuluna göre ülke gidişatı belirlenmez arkadaşlar. o zaman interneti olmayan okul da olduğuna göre hiç bir okul internet kullanmasın! saçma sapan fikirler bunlar. azıcık ufkunuz geniş olsun.

sonuçta bunlar bizim gençlerimize verilecek. bunlardan bir kaç tanesi dahi yazılımcı olsa yeter. amaç herkes s.jobs olsun değil zaten. sadece bu çocukların eğlenmesi için bile yeter. unutmayın bizim zamanımızda hiç bir şey bu milletin çocuklarına layık görülmezdi çünkü değmezdi çünkü kıymetimiz yoktu.

bu tabletler sayesinde kitap verilmeyecek. görsel olarak bir çok konu anlaşılacak.
yani hocan sana moment den bahsederken hayal kurmayacaksın göreceksin,
ya da alüvyonlardan deltalardan bahsederken hayal yok gerçek resim video olacak. görsel öğeler hafızada kalır ,bu da kalite demek.

burdaki çoğu kişi orta yaşında tablet, akıllı telefon alıp kendini tatmin etmiş nasıl olsa değil mi çocuklara ne gerek var?

her şey bir kenara bıraktım 8 milyar tl gibi bir para bu iş için ayrılabiliyorsa demek ki çok güçlü bir ekonomimiz var. eskiden bunlar hayaldi.

siz bedava kitap dağıtılırken niye karşı çıkmadınız ? neredeydiniz o zamanlar?

akşama kadar oyun oynayıp , android-ios kavgası yapan ergenler, ülkeye zerre faydası olmayan kişiler burdan atıp tutuyor. zaten sizin gibi insanlar yetişmesin diye bu tabletler dağıtılıyor.

yazılım dediğin şey çok küçük yaşta öğrenilmelidir. dünyayı kasıp kavuran
kodları yazanlar daha çocuk denecek yaşta.

Donanım Haber forumlarında bunu anlayacak çok kişi yok biliyorum. bir çok kişi siyasi muhalefet-marjinal olma ve kız tavlama adına her şeye karşı çıkıyor.

Benim güzel milletimin her genci her çocuğu her türlü imkana sahip olmalıdır. gerekirse bazıları israf olsun yine de olmalıdır. 5-6 kişi çıkıp yeni fikirler yeni şirketler kursa olay biter. yerli kardeşler türkiye'de yetişseydi buralara gelemezdi çünkü o imkanlar türkiye de yok. belki de kendi köy kahvelerinde dedikodu yapan cahil birer insan olacaklardı.

çocuğunuzu kendi zamanınıza göre değil onun yaşayacağı zamana göre eğitin...

Buradaki elestirilerin kaynagi dar gorusluluk veya cocuklardan teknolojiyi esirgemek isteyen belirsiz mihraklar falan degil.

1_ o kitaplar bedava dagilitilmadi. Ici bilimi ve tarihi tahrip eden zararli cumlelerle dolu olan o kitaplar anlasmali belli firmalara oldugundan daha yujsek fiyatlar odenerek temin edildi. Aradaki komisyonlar cabasi... yani onlarin parasini odedi bu halk hem de ederinin uzerinde...

2_ konu tablet verilsin verilmesin degil. Belki burada konu hakkinda bilgili insan kitligi var dogrudur ama konu bu degil. Konu, tabletin dagitimindaki amac. Biz tableti alalim cocuklara verelim. Digital egitim sistemine gecip kalkinalim finlandiyaya eriselim diyen, baska hicbir adim planlamamis ongorusuz, derdi egitim olsa once ogretmenine sahip cikmasi gereken ama onlari ozel derse isini bilmeye mahkum edenlerin bu ulkenin kurtaricisi olamayacaginin asikar olmasidir.

3_ bu adamlarin bu ulkeye yaptigini 1402 savasinda timur bile yapmamistir. Pirlantaya vergi koymayan en masum ihtiyaclarin bile basina deli dumrul gibi vergi koyup gemiciklerinde sefa surup, kizini 55 bin tl maasla yaninda danisman tutan, buna karsin hala yeterli guce sahip olmadigini soyleyip bu zavalli halktan guc dilenen karun gibi zenginlesmis insanlar zaten bu halka ait olani bu halka lutfetmis olacak ve kahraman ilan edilmek isteyecekler.

4_ tablet konusu bir garabettir. Adam egitimi sunmak zorunda oldugu bir hizmet olarak gormeyip tersine ozele peskes cekip sirtindan atmak isterken benim beli bukuk insanimin agzina bir parmak bal calip sonra da mesih gibi algilanacak ya... tablet gelecek o tableti kullanmaktan bihaber iken dogal secilimle icimizden 3 - 5 yazilimci cikacak ve sirket kurup ulkeyi kalkindiracaklar.

Bu projeyi tek geciyorum. Kusura bakmayin ama 2.bogazdan daha cilgin buluyorum. Bu tur projeler hele yola bir koyulalim bu arada cebi de dolduralim Allah buyuktur turunden projelerdir. Bilime dusman adam fikir kabizi olunca ulke de bu halde olunca tutuyir maalesef. Nasreddin hoca yasasaydi suratimiza tukururdu. Bu yuce insanin iliginde kemiginde zerre mizah kalmazdi. Cok af edersiniz ama siz bu tartisma ortaminda bircok insani ehliyetsiz gorunce kendine hakim olamayarak dusuncelerimi belirtmek zorunda kaldim.

kusura bakmayın ama yazınızda aşırı bir siyasi taraftarlık görüyorum.

tamam her şey mükemmel değildir ama her yapılana itiraz refleksi nereden geliyor?

birileri bir proje ortaya atana kadar kimseden ses seda yok. ama birileri adım atınca hemen istemezük tavırları. bu ülkede yapılan hayırlı işleri bile sırf hükümet yapıyor diye eleştiren bir muhalefet ve onun arkasında giden gözü gönlü güzelliğe kapalı insanlar. Allah'tan milletimizin çoğu sağduyulu da herkes hakkını alıyor zamanı gelince.

tablet konusunu geçersek bugün gördüm THY kıfayetlerine saldırılmış. yine aynı mantık. kim ne yaparsa karşısına çık ve itiraz et. Baraja itiraz havaya itiraz suya itiraz ....

hükümettekiler günahsız değiller her insan gibi. her yaptığına evet demeyelim ama karşısına daha güzel alternatif projeler çıkaralım. kuru kuru itiraz etmeyelim.

ya bu ülkede köprüsünden sağlığına eğitiminden enerjisine bir tane de mi proje sunamaz bu muhalefet ve yandaşları !

tamam hadi bu tablet kötü bir hamle. tamam sen göster hamleni? hep denmiştir eskiden beri türkiye de malum çevrelerin bu ülkede dikili bir ağacı yok!

hizmet etmek hizmet edilirken öğrenilir. yanlış yapa yapa tecrübe kazanırsın sonra iyisini yaparsın yeter ki samimi ol.

son olarak bu millete yapılan kötülükler çok demişsin. bu millet aptal mı her seçimde seçiyor bunları? senin mantığına göre belkide bu millet edilgen aptal ne yaptığını bilmeyen kandırılmış saf cahil köylü? acaba öylemi?

senin gibi düşünmeyen herkes kandırılmış!

peki seni kim kandırdı?



O
12 yıl
Binbaşı

Tablet gerekli bir şey bence sadece ayrılan para eleştirilebilir sistem 4+4+4 oldu her 4 lüğe başlarken bir tablet verilicek sanırım 4 yılda bir öğrenciye en az 40 kitap veriliyor 40 kitap maliyetine çok rahat iyi bir tablet verilebilir ek bir masraf da olmaz ama bence 8 milyar etmiyor toplamı orda bir çelişki var heralde tablet özelliklerini fazla tutmuşlar barnes&noble ile anlaşsalar özel bir nook tablet yapsalar yeterli bence



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Teğmen

O kadar yorum var bende yazmasam olmaz bakiyorum imiphone kullanan kitle cok sirf gosteris ben ise 3gs kullaniyorum sirf surum icin yani sunu demek istiyorum oldukca daha iyisini degil olanlari en iyi sekilde kullanalim.




D
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: smalsrol

@darknesss45

Trollük yapma lütfen. Orada demek istediğim mason tarihi ile oyunun paralel bir ilerleyişe sahip oldugu. Flood yapıp forumu kirletmessen sevinirim.

sen ne trollugunden bahsediyorsun uzak dogudaki tarih gercek degil dedin ordan hop masonluga atladin ya diksiyon kursuna katil yada mesajini kaldir daha fazla uzatmassan sevinirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
12 yıl
Yüzbaşı

güneydoğunun bilmem neresindeki köy okuluna göre ülke gidişatı belirlenmez arkadaşlar. o zaman interneti olmayan okul da olduğuna göre hiç bir okul internet kullanmasın! saçma sapan fikirler bunlar. azıcık ufkunuz geniş olsun.

sonuçta bunlar bizim gençlerimize verilecek. bunlardan bir kaç tanesi dahi yazılımcı olsa yeter. amaç herkes s.jobs olsun değil zaten. sadece bu çocukların eğlenmesi için bile yeter. unutmayın bizim zamanımızda hiç bir şey bu milletin çocuklarına layık görülmezdi çünkü değmezdi çünkü kıymetimiz yoktu.

bu tabletler sayesinde kitap verilmeyecek. görsel olarak bir çok konu anlaşılacak.
yani hocan sana moment den bahsederken hayal kurmayacaksın göreceksin,
ya da alüvyonlardan deltalardan bahsederken hayal yok gerçek resim video olacak. görsel öğeler hafızada kalır ,bu da kalite demek.

burdaki çoğu kişi orta yaşında tablet, akıllı telefon alıp kendini tatmin etmiş nasıl olsa değil mi çocuklara ne gerek var?

her şey bir kenara bıraktım 8 milyar tl gibi bir para bu iş için ayrılabiliyorsa demek ki çok güçlü bir ekonomimiz var. eskiden bunlar hayaldi.

siz bedava kitap dağıtılırken niye karşı çıkmadınız ? neredeydiniz o zamanlar?

akşama kadar oyun oynayıp , android-ios kavgası yapan ergenler, ülkeye zerre faydası olmayan kişiler burdan atıp tutuyor. zaten sizin gibi insanlar yetişmesin diye bu tabletler dağıtılıyor.

yazılım dediğin şey çok küçük yaşta öğrenilmelidir. dünyayı kasıp kavuran
kodları yazanlar daha çocuk denecek yaşta.

Donanım Haber forumlarında bunu anlayacak çok kişi yok biliyorum. bir çok kişi siyasi muhalefet-marjinal olma ve kız tavlama adına her şeye karşı çıkıyor.

Benim güzel milletimin her genci her çocuğu her türlü imkana sahip olmalıdır. gerekirse bazıları israf olsun yine de olmalıdır. 5-6 kişi çıkıp yeni fikirler yeni şirketler kursa olay biter. yerli kardeşler türkiye'de yetişseydi buralara gelemezdi çünkü o imkanlar türkiye de yok. belki de kendi köy kahvelerinde dedikodu yapan cahil birer insan olacaklardı.

çocuğunuzu kendi zamanınıza göre değil onun yaşayacağı zamana göre eğitin...



Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
12 yıl
Er

Altı üstü bir oyun. Ne eğitim şart ?
bide önemli bişeymiş gibi konuşup duruyosunuz oyun oyun diye



Bu mesaja 1 cevap geldi.