Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2971
Cevap
199892
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (125. sayfa)
P
5 ay
Yarbay

Tucson ile altyapı aynı çift kavrama yarı otomatik kuru tip DCT şanzıman kullanıyorlar. Sıkışık trafiğe sürekli girecekler için sıkıntı. Avrupa'da ıslak tip kullanmışlar Tucson lar için ama Sportage için bilemeyeceğim.

Benim de listemde var şu anda bu araç. Bayilerde 2024 modeller de mi var? Liste fiyatından düşüyorlar mı acaba?




Bu mesajda bahsedilenler: @rV
V
5 ay
Er

Hocam İstanbulda 4x4 benzinlisini kullanıyorum. Genelde kısa mesafe yoğun trafikte kullanıyorum aracı. Şu an kış lastikleri var üzerinde ve ortalama yakıt 10 lt civarında geziniyor. Yaz lastiği ile bir miktar düşüyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yusuf_MV
T
5 ay
Teğmen

2023 model prestige donanım sahibi olarak bunları ben de merak ediyorum. Eskiden model yaş aldıkça opsiyonel sunulan donanimlarini standart hale getirilirken şimdi yeni düzene göre durum tam tersine döndü 😅 ben de üçüncü bölge klimanın çıkarılmasına ve 4 cam olması gerekirken sadece 2 camda tek dokunuş cam açma olması dahi garip iken bunu tek cama indirmelerine çok üzülmüştüm alırken

Lamine cam ve bahsedilen diğer tüm özellikler Türkiye ye gelirse bu sene tucson daha avantajlı bana göre ( torpido kapağının üstündeki ticari toptancı arabasıvari açık eşya gözü hariç tabi 😅)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rV
R
5 ay
Er

Herkes gider Mersin'e Kia gidiyor tersine. 2024 makyajlı Tucson Mayıs-Haziran gibi gelir diyorlar Türkiye'ye. Belki bekleyip onu da görüp öyle karar vermekte fayda var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @techworm
T
5 ay
Teğmen

Aynen öyle, kendini yıllar önce ispatlamis şımarık marka tutumları bunlar



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @rV
P
5 ay
Yarbay

Arkadaşlar merhaba 10 dan fazla bayiyi aradım elegance konfor paketi içi yok diyorlar. Hepsinde ya Prestige ya da Live paket var. 2 aydır gelmiyor gelecek araçlarda da yok diyorlar. Doğru mu bu yoksa el altından para alıp ÖTV muaflara mı satıyorlar bu araçları.

Hangi araca el atsam kurutuyorum :) Tucson istedim yok, bunu istedim bu da yok ne alacağız biz orta paket sıfır!


Bu mesaja 2 cevap geldi.
0
5 ay
Onbaşı

Elegance konfor ÖTV muafiyete girmiyor. Uşak Çağdaşta life paket 2024 var şu an.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @phoenix_88
P
5 ay
Yarbay

Live en baz paket cam tavan bile yok. Elegance konfor istediğim paket ama yok. Prestige de bütçeyi aşıyor.

ÖTV muafiyete girmeyen araçlara elden para verip bir şekilde alıyorlar o açıdan dedim. Birkaç bayi sordu ÖTV muaf mısınız diye hatta.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @06yalcin
0
5 ay
Onbaşı

Ben Mart başında almıştım arkadaşa da bayramdan önceki hafta aldık Elangace konfor. 2023 model olduğu için fiyatlar biraz uygundu. Nisan'da gelenler 2024 model gelecek artık.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @phoenix_88
P
5 ay
Yarbay

Siz bulabilmişsiniz şanslınız. 2 aydır gelmiyormuş şu an gelecek olan araçlarda da yokmuş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @06yalcin
0
5 ay
Onbaşı

Gönlünüzce olsun inşallah



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @phoenix_88
P
5 ay
Yarbay

Teşekkür ederim hocam. 2. ele yöneleceğim istemesemde.

2. el konusu açılmışken kullanıcılara sorayım. 2. elde hybrid olmayan 180 beygirlik sadece benzinli versiyonu da var. Bunun bagajı daha geniş, yanlış bilmiyorsam bagaj bir kademe daha alta iniyor, daha yüksek beygir gücü buna karşılık 1 litre daha fazla yakıt kullanımı var galiba. Bunların dışında başka ne farklılıklar var acaba?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @06yalcin
B
5 ay
Binbaşı

Sanırım bahsettiğiniz 1.6 TGDI 180 hp
Ben de bu aracı ve bunun yakıt tüketimini merak ediyorum.
Kullanan arkadaşlar var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @phoenix_88
H
5 ay
Yarbay

Ben kullanıyorum. Araba mekaniğinden genel olarak anlamasam da sorularınızı elimden geldiğince yanıtlayabilirim.

Yakıt konusunda fazla ya da az yakıyor demeyeyim, o kişiye göre değişiyor bence. Kendi tecrübemi aktarayım siz değerlendirin. 19" jant, prestige paket, düz benzin (hibrit yok), agresif kullanmayı sevmem nazik sürerim :), start&stop daima kapatırım, auto hold daima (park hariç) aktif olur.


Uzun yol (+1 yolcu, bagaj %70 dolu, yazlık lastik, bahar mevsimi - geçen hafta, eco mod):

- ~600km az ışık, sürüş hızı çoğunlukla 110km/s, eco mod, sakin sürüş, sürücü + 1 yolcu, bagaj %70 dolu, yazlık lastik. Tüketim 5.8l/100km. Az ışıklı sakin uzun yol kullanımı için fikir verecektir.
- Bol virajlı, bol ve uzun rampalı inişli çıkışlı bolca dar dağ yolları da dahil yaklaşık 375km sürüş sonrası tüketim 9.04l/100km
- Genellikle 120-130km/s hız ile seyrettiğiniz ve agresip rampaların fazla olmadığı uzun yol deneyiminde ise 7.08lt/100km gibi bir değer çıkıyor.

Şehir içi (Ankara, kışlık lastik, kış mevsimi, normal mod):

- Sıkışık sabah işe gidiş trafiği, bolca dur kalk ile 13km yolu 40 dakikada gidiş, bu şekilde farklı günlerin toplamında katedilen mesafe 203km, tüketim: 8.88l/100km
- Gece geç saatte şehir boşken ve ışıklar çalışmıyorken 35km mesafe, 70-80km/s hız, 4.6l/100km (yol bilgisayarı ölçümü)
- Trafik akmıyor, 15dk olmuş 2 metre ilerlemişiz, sinirler gergin, tüketime hiç bakmayın :)) +10lt/100km garanti.
- Tüm depoyu bitirene kadar hem rahat hem çok sıkışık trafik ortalaması kabaca 7-8l/100km civarında oluyor.


Hesaplamaların tamamı kendi hesaplarımdır, kimi zaman yol bilgisayarı ile örtüşüyor, kimi zaman yol bilgisayarından fazla çıkıyor, az çıktığını görmedim :) Sadece bir tanesi arabanın hesabı onu da not ettim zaten.


Farklı sorularınız da olursa yanıtlamaya çalışırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BackConnect
B
5 ay
Binbaşı

Ayrıntılı mesajınız için çok teşekkür ediyorum. Gayet açıklayıcı bir mesaj olmuş. Vakit ayırıp yazmışssınız, sağolun. Bence tüketim değerleri gayet normal. Güle güle kullanın.

Aracı bayide inceledim. Çok beğendim.

Ben de bir an evvel karar vermek istiyorum.
Şu anda yurt dışında görevliyim. Bir araç alayım diyorum, aracım yok Türkiye'de. Dönerken getiririm diye düşünüyorum.

Hali hazırda iki seçenek var, karar vermekte biraz zorlanıyorum.

2023 Model çok Sportage var, sizinle aynı model. 4300 km'de daha.
Araç gerçekten çok güzel.

Bir diğer seçeneğim, (ben aslında wagoncuyum, wagon sevdalısıyım)
az biraz fazla fiyata 2024 Kia Proceed var. (1.6 200 hp) O da daha 3000 km'de. İnanılmaz güzel araç Fakat, Türkiye'ye geldiğimde yedek parça vs. sorun yaşar mıyım bilemiyorum bu sebeple korkuyorum. Tüm bunları düşündüğümde Sportage bir adım öne çıkıyor fakat aklım Proceed'de ;(

Tekrar teşekkürler yanıtınız için.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 15 Nisan 2024; 21:52:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @hEro_
H
5 ay
Yarbay

Rica ederim, umarım işinize yaramıştır.

Arabaları kıyaslayacak, hangisinin daha iyi olduğu hakkında yorum yapabilecek bilgiye sahip değilim maalesef. Proceed'i siz yazınca aratıp gördüm, gerçekten de etkileyici görünüyor, insanın aklını çeler :) Uzun yolda iç koltukları yatır içeriye yatak at uyu dinlen yola devam et :) Bu arada Sportage'la da bunu ilk fırsatta deneyeceğim.

4-5 aydır Sportage kullanıyorum ve hiç keşke şurası daha iyi olsaydı demedim. Hatta sık sık aklımdan Kia'yı neden sevmez insanlar hiç anlamadım diye geçiririm. Tabii ben Volkswagen, Peugeot vb Avrupa araçlarını da hiç kullanmadım, belki de çok farklı çok daha iyi konforları tatmadığım için Sportage bana iyi geliyordur :) Demek istediğim EV9 dünyada ödülleri toplarken alım gücümüz yerinde olsa ve çoğunluk alabilecek durumda olsa bile KIA olduğu için bir kulp bulunur ve ülkemizde beğenilmezmiş gibi geliyor bana :)

Zannediyorum Kia'nın adından söz ettirebilmesi için daha rekabetçi fiyatlarla listelenmesi gerekiyor. İnsanlar sıfır fiyatını gördüğü anda ben o paraya filanca marka araba alırım ne yapayım Kia'yı diyor gibi geliyor bana. Eğer doğru anladıysam da Kia grubu Hyundai ile bu rekabete girerken Kia'yı yarım basamak üstte konumlandırmaya çalışıyorlar ama bu formül Türkiye'de tutmuyor çünkü "yarım basamak yukarıda" algısına hiç kimse ikna olmuyor.

Şimdi liste fiyatına tekrar baktım, 2.255.000 TL yazmışlar. HK ses sistemine de 60 isteseler 2.300.000 TL civarına gelecek. Bunu görünce gerçekten de "iyi para, değer mi acaba?" diye sorguluyor insan. Geçen senelerdeki kadar hızlı değerlenmeyince de bu enflasyonda yerinde değer kaybeden bir metal yığınına milyonları vermiş gibi oluyorsunuz. Bugün o kadar param olsa kesinlikle Sportage'a sarılmadan önce muhakkak farklı markaları da incelerdim ama sonuçta tüm piyasa aynı oranda zamlanıyor ve araçlar arasındaki fiyat dengesi aşağı yukarı her zaman aynı oluyor. Yani Kia Sportage 2.300 olurken 2008-3008 yerinde saymıyor. Cherry bunu değiştirdi ama o da Xiaomi'nin ilk piyasaya girdiği gibi agresif fiyatla girdi, bunu kaç sene sürdürebilecek? Bugün Xiaomi'nin son model telefonları iPhone ile yarışıyor.

Ben birkaç ay önce farklı bir kampanyadan piyasadan daha ucuza alabilmiştim, şu anda beğenerek kullanmamda bunun da etkisi büyüktür diye tahmin ediyorum. Tabii yine de bugün bu paraya sıfır ya da ikinci el alacağım diyen birisine "aman uzak dur" diyemem, tam aksine bütçe hazırsa ve için ısındıysa hiç düşünme al derim ki çevremde soran 2-3 kişiye de bu şekilde yorum yapmıştım.

Sadece en boş paketinden uzak durun derim, işin gerçeği şu ki arabanın keyfi cam tavanla, öndeki yekpare ekranla, ısıtmalı soğutmalı koltuklarla, etrafındaki ıvır zıvırla, sensörlerle çıkıyor. Yani bu tip bir SUV hayati önem taşımıyorsa Sportage boş paket alacağıma elimdeki parayla daha dolu ama farklı bir model bakardım.

Parça temini konusunda hiçbir bilgim yok ama ciddi bir arıza olursa en azından 1 ay bekletirlermiş gibi bir his var bende :) Önceki sayfalarda bahsetmiştim, bir ekran kararması talihsizliği yaşamıştım. Servise götürdüm 1 saatte düzelttiler, parça değişimine gerek olmamıştı.

Gereksiz uzattım özür diliyorum, çenem düştü :D

Farklı sorularınız olursa yine alakasız cevaplarla yanıtlayabilirim :))


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
5 ay
Teğmen

Dizel var mı..bende elegance konfor paketin dizeli var..yakıt çok iyi 😃 uzun yol yapma fırsatı da buldum sonunda gayet memnun kaldik.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @phoenix_88
P
5 ay
Yarbay

Birkaç bayide dizel Prestige paket vardı. Dizel düşünmediğimden sormadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @onder20
O
5 ay
Teğmen

13-14 yıl benzinli araç kullandım 😃 millet Mersin'e biz tersine oldu..dizel olayı bitmez ya yakıt masrafı çok



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @phoenix_88
B
5 ay
Binbaşı

Kia aslinda tam bir f/p araciydi ana son donemlerde Turkiye’de fiyatlari cok artmis. Bahsettiginiz rakamlar cok yuksek.

Ben ornek vereyim,
Yurt disinda 24 bin eur bandinda ceed sw aliyorsunuz. Muadilleri 30 bin eur.
Kia sportage 27-30 bin eur bandinda. Muadilleri 36 bin eur.
Dolayisi ile yurt disinda duzgun bir fiyat politikasi var ve 7 yil da garanti veriyor.

Simdi, baktiginizda gercekten rekabetci bir fiyar politikasi var. Bulundugum ulkede ve civar ulkelerde.

Araclara baktigimizda. Pek cok farkli araci kullanmis, sahip olmus bir kisi olarak bence diger markalardan asagi kalir yani yok Kia’nin.

Tekrar teşekkürler, iyi gunler.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hEro_