Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
80
Cevap
6090
Tıklama
1
Öne Çıkarma
2021 ASUS TUF SERİSİ LAPTOPLAR
P
5 yıl (1045 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

2021 Tuf serisi laptoplar Asus tarafından resmi olarak açıklandı. Göze çarpan ilk detaylardan biri R7 5800H-3070 kombinasyonu oldu. AMD'nin daha üst seviye donanımlarda bizlerle olması bir çok kişinin hoşuna gidecek. Zira 4000 serisi Ryzen'lerde bu durumu görememiştik,en yüksek seviye ekran kartının 2060 olduğunu görmüştük. Bu durum da R7 4800h ve R9 4900h gibi piyasanın en güçlü 2 mobil işlemcisini çöpe atmak gibiydi.

2.olarak gözümüze çarpan soğutma oldu. Bildiğimiz gibi 2020 TUF laptoplar AMD tarafında piyasanın DELL G5SE'den sonra ki en kötü soğutmaya sahip laptop ünvanını taşıyordu,hatta Asus bios güncellemesi yayınlayıp işlemcilerin turbo boost özelliğini kapatmak gibi üzücü bir hamle bile yaptı. Bu duruma sebep olanlar kötü mühendislik tasarımı idi. R5 4600h ve i5 10300h laptoplarda ki cpu tarafına tek bakır borusu ve alt ve yan hava kanallarını kapalı olması nedeniyle tabiri caizse yanıyordu. Asus mühendislerini değiştirmiş olmalı ki gene tamamen alt hava kanallarını açmasada fan taraflarının kanallarını %50 civarı açmış gibi gözüküyor. Zira 1660ti,2060 kombinasyonlu laptoplarda cpu tarafına 2 bakır borusu giderken 2021 serisinde bu 3 e çıkarılmış. 5600H,11300H işlemcilerde de umarım 2020 de ki gibi tek boru koymak gibi komik bir hataya düşmezler. Şuan durumlar Asus hatalarını biraz anlamış gibi gözüküyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Haricinde tasarımlarda ufak bir değişiklik var. Başka gözüme çarpan bir şey olmadı. Daha detaylı görseller için https://www.asus.com/Laptops/For-Gaming/TUF-Gaming/2021-ASUS-TUF-Gaming-A15//





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilamimarsu -- 15 Ocak 2021; 12:54:18 >

K
5 yıl (4827 mesaj)
Yarbay

P
5 yıl (7849 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: pilamimarsu

Ben gene de kısaca açıklayayım. Monster öncelikle bildiğin gibi yıllardır başka markalardan ürün alıp logo basan bir firma. Aldığı markalar Çin'de ki ucuza üretim yapıp amacı daha çok kaliteden,yan çevre birimlerinden öte ekran kartı,işlemci olan firmalar. Böyle çok üretim yapan oem üreticilerin son kaliteli kontrolleri iyi olamaz,son kalite kontrolü demek yavaş üretim yüksek maliyet demek. Durum böyle olunca Monster bilgisayarların arıza oranı en kötü global üreticiye(kendi anakart ve kasalarını üreten bildiğiniz markalar) oranla daha fazla oluyor. Bu ayıplı ürün fabrikadan çıkarken global üretici de örneğin 10 kullanıcı da 1 iken Monster'ın kasa aldığı Clevo'da daha yüksek oluyor. O yüzden gani gani şikayetler yağıyor Monster hakkında. Çevremde ki en yakın 2 arkadaşıma inatla alma dememe rağmen onlarda bi reklam uğuruna düştü bu yola. Biri A7 V12.1 biri A5 v16.5 aldı. A7 V12.1 alan arkadaş 2 ay içinde 8 farklı sorundan dolayı iadeye yolladı doa kapsamında,A5 V16.5 alan arkadaş 3 kere değişim almasına rağmen inatla ekranda titremeler meydana geliyordu(son kalite kontrolü burda ortaya çıkıyor,A5 V16.5 kullanıcıların çoğunda ekran titreme sorunu var ve resmen kullanılmaz halde oluyor),fanlardan tıkırtı ve menteşeleri ses çıkarıyordu(değişimde verdikleri ürünlerin yenilenmiş ürün olduğunun kanıtı bunlar) en sonunda o da lanet edip herhangi bir global üreticisinin laptopunu aldı tavsiyemle.

Başka bir sıkıntıya gelelim. Şimdi global üreticilerin HP.Acer.MSI,Lenovo vs. vs. 10 sene öncesinde ki laptopunun bile parçasını pazarda bulabilirken bana gösterir misin 4 sene öncesinin Abra A5'in parçasını? Olamaz,çıkmış parça hariç sıfır parça asla bulamazsın.Ancak o laptopun gerçek üretici kodunu bulup belki Çin'den deli fiyatlara tedarik edersin zarla zorla. Çünkü Monster laptopa logosunu basıyor 2 yıl garantiyi veriyor sonrasında o yan parçaları artık tedarik etmiyor aldığı üreticiden. Senin laptopunun 5 yıl sonra anakartı bozulduğunda artık o laptop çöp oldu,ekran flex kablosu koptuğunda o laptop çöp oldu. Kimse böyle önemli detayları düşünmüyor :)


Gelelim fiyat konusuna. Monster gibi markanının ürünleri misal ucuz segmentte olan Abra serisinin fiyatları şuan en kötü global üreticilerin 1000 tl altında olması gerekirken daha pahalıya bile sattığı oluyor. Bu adamlar Clevo gibi ucuza laptop imal eden yerlerden çok ucuza laptop alıp deli kar marjı ile satıyor bu laptopları. Alan kişilerin de çoğu reklamlara özeniyor.

Monster'ı ancak gerçekten piyasaya göre ucuz laptop sattığı zaman,insan gibi esnaflık yaptığı zaman insanlara öneririm. Gene son kalite kontrolü kötü olucak,sorun yaşama ihtimalleri yüksek olucak ama fiyat ucuz olduğu için bunları göz ardı edicez. Fiyat bu şekilde olupta hala alan insanlara üzülüyorum.
anladım. ben de monster kullandım/kullanıyorum. klavye dışında sorunla karşılaşmamıştım kendi kullanımımda.

Şu an MSI ve Monster arasınayım ve laptoplar şunlar:

https://www.hepsiburada.com/msi-ge76-raider-10ug-222tr-intel-core-i7-10870h-64gb-2tb-ssd-rtx3070-windows-10-home-17-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV000019DCX9

https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v21-6-1//

Fakat MSI IPS-level panel kullanıyor.
Monster 2K IPS panel.

MSI TN panel (ips level)
Monster IPS Panel

arada 8 binTL fark var neredeyse.

Ayrıca monster ın müşteri destegi genelde bana daha pratik geliyor. MSI ileilgili şikayete bakıyorum resmen kimse muhattap bulamıyor. o çok kötü geliyor o kadar para verip muhattap bulamamak yada çok ugrastırmaları falan. :( çok kararsızım.



L
5 yıl (4199 mesaj)
Yüzbaşı

https://www.newegg.com/global/tr/bonfire-black-asus-tuf-gaming-a15-fa506iu-nb53/p/N82E16834235505?Item=N82E16834235505&Source=socialshare&cm_mmc=snc-social-_-sr-_-34-235-505-_-02072021

Hocam bunun hakkında ne düşünüyorsunuz her şey dahil 8100 tl? Sizce biraz daha beklemeli mi yoksa bu fiyat iyi midir? Bir de bunu yurtdışından alınca burda da geçerli oluyor mu garantisi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
5 yıl (724 mesaj)
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar linkte yer alan 2 laptop arasında kaldım. Hollandadan akraba vasıtasıyla alacağım %21 vergi indirimi var orada yaşayanlar icin. Okuduğum kadarıyla ısınma sorunu ikisinde de var. Panelleri de çok iyi değil. Masaüstünden geçiyorum laptoplardan uzak kaldım yıllardır. Tecrübeli arkadaşlar hangisini önerir acaba?
https://www.bol.com/nl/p/msi-gaming-gf65-10ue-031nl-gaming-laptop-15-6-inch/9300000021849614/?bltgh=k6n14SMdDzzDOo6lJ-FMqg.odDJ1ao6DlP--YPu4qJHcQ_0_30.31.ProductPageUrl
https://www.coolblue.be/nl/product/875593/asus-tuf-gaming-dash-f15-fx516pm-hn023t.html



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl (724 mesaj)
Yüzbaşı

2021 ASUS TUF Gaming A15 FX506QM-HN052T modelini almaya karar verdim hocam 2 haftaya elime geçer. 1115 euroya geldi fiyatı. RTX3060 90w -R7 5800h. Gelince buraya resimlerini, testlerini atarım. Tek endişem ekranın hala kalitesiz olma ihtimali.
https://www.bol.com/nl/p/asus-tuf-gaming-a15-fx506qm-hn052t-gaming-laptop-15-6-inch-144-hz/9300000019810948/?promo=pdp_818_recentbekeken-MCM-slot_D99__1_&bltgh=gPhezvwSq6qq8gB-PGZD9Q.2_36.0.ProductImage


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @avcitalip
H
5 yıl (724 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ertunc23

95W boost ile mi acaba ? Muhtemelen 80W GPU.Yani premium çoğu oyunu high da oynatır.dlls açık olacak ki FPS ortalama olsun.Ultra ayarda zor oynatır.İşlemciye lafım yok harbiden çok güçlü.Bence yeni RTX serisinde 115W altına düşmemek lazım.Yada düşüyorsanız uygun olması lazım.Örnek dolar kurunuda baz alırsak 100W altı ekran kartlı makineler max 10,11K vermek F/P olacaktır.
Bu incelemede hem 3060 hem de 3070li versiyon için 90+5w boost demiş.
https://www.ultrabookreview.com/44226-asus-tuf-a15-fa506qr-2021-review/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.